Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Гайд у 5 пунктах, що таке HDR в телевізорі: 2 види, налаштування, як увімкнути

Дата публікації: 31.03.2020 09:21
Дата оновлення: 31.03.2020 09:21

За випуск ТV з підтримкою HDR взялися практично всі найбільші бренди: Самсунг, LG, Sony і ін. Причому ця техніка далеко не з бюджетної категорії. Так чи варто технологія того, щоб купувати більш дорогі моделі з HDR? Дізнатися детальніше, що це, де ще використовується і який контент можна дивитися на подібних TV – в статті.

 HDR в телевизоре

На замітку: Топ-10 кращих бюджетних телевізорів – рейтинг недорогих моделей і що купити

Що таке HDR в телевізорі

Така розшифровка, як розширений динамічний діапазон, навряд чи щось скаже простому юзеру без технічного бекграунду. Швидше, користувачів зацікавить практична сторона питання: що це дасть при перегляді і чи потрібна підтримка HDR в телевізорі? Цей формат відео не просто створений для збільшення кількості пікселів в зображенні, він робить контент «живим».

Технологія спрямована на розширення діапазону кольору і контрастності зображення. В результаті глядач отримує суперкрасочную картинку, кращу передачу відтінків, можливість розглянути найдрібніші деталі в найтемніших і світлих сценах. Студійна якість контенту стало доступно при домашньому перегляді кінохітів.

Види HDR

Цей формат відео підрозділяється на два основних типи:

  • HDR10 – забезпечує глибину кольору в 10 bit. Відбувається обробка відео в цілому. Підтримується всіма ТВ-панелями з цією технологією (припустимо, KD43XG7096BR), Blu-Ray-програвачами, геймерським консолями, сервісами типу Netflix.

З нового: Є і HDR10 +, який відрізняється тим, що яскравість може змінюватися по ходу відео, а в ХДР10 параметри задаються один раз, на самому початку.

  • Dolby Vision – здатний підтримувати 12-бітний колірний діапазон. Кожна сцена піддається персональної обробці, картинка виглядає об'ємною, максимально наближеною до реальності. По суті, це преміум-формат High Dynamic Range. Використовується в обмеженій кількості техніки з більш дорогого сегмента.

HDR10 и Dolby Vision в телевизорах

Зазначені види вимагають, щоб TV підтримував роздільна здатність 4К, широку кольорову гаму, глибину відтінку не менше 10 біт.

Ознайомтеся: Топ-10 кращих 4К телевізорів – популярні моделі з дозволом Ultra HD

HDR в фото та ТВ: відмінності

 HDR в фото и телевизорах

Завдання подібної технології в смартфонах, камерах і TV одна – добитися максимальної кольоровості і суперконтраста, тільки підходи різні:

Відмінності
HDR
фото ТВ
Розширення динамічного діапазону немає та
Особливість Це підсумковий знімок, отриманий завдяки поєднанню декількох кадрів з різною експозицією або корекції фото в RAW форматі: приглушенням засвічених ділянок/висвітленням темних Відео спочатку знімається у форматі HDR, що дозволяє домогтися при відтворенні на екрані TV, такого як UE55NU7090UXUA, приголомшливою реалістичності того, що відбувається

Читайте: Топ-10 кращих телевізорів 2019 року – рейтинг найпопулярніших моделей на вибір користувачів

Як дізнатися, чи підтримує телевізор HDR

Зробити це можна в такий спосіб:

  • уточнити у консультантів при купівлі техніки в магазині;
  • вивчити тех. характеристики моделі;
  • подивитися в інструкції до ТЕЛЕВІЗОРА або на офіційному веб-ресурсі бренду.

Режим HDR в телевизоре

Залежно від виробника, можуть використовуватися різні позначення: HDR Преміум, High Dynamic Range, UHD Color і т. П. Для перегляду HDR-відео досить включити на телевізійному екрані відповідний контент. Показ повинен початися в авторежимі, без додаткових дій з боку користувача.

Як можна включити HDR на телевізорі Samsung, LG або інших брендів, якщо цього не відбулося, а техніка точно підтримує зазначений режим? Зайти в налаштування і подивитися в параметрах зображення, активний чи формат HDR. При необхідності клікнути «вкл.» або «on». Перезавантажити пристрій.

Що можна дивитися в HDR

Починаючи з 2015 року, великі кіностудії почали випускати більшу частину фільмів в High Dynamic Range. Це означає, що контент з реалістичною контрастністю і кольоровістю є, і його стає все більше.

Что можно смотреть в HDR

Де і що можна подивитися:

  1. Кінотеатри онлайн. Той же «Нетфлікс», «Мегого», Ivi і інші сервіси містять колекцію кіноновинок, адаптованих для режиму HDR в телевізорі.
  2. Геймерські консолі Sony. типу PS4 Pro приєднати до TV з ХДР і запустити геймплей в покращеній якості. Не всі, але, припустимо, шутери з серії Gears of War або інший геймерський контент від великих розробників – можна.
  3. Блю-Рей-програвачі. Блокбастери, випущені на дисках Ultra HD, йтимуть на відповідних TV, вражаючи глядачів реалістичністю відтінків і ювелірної опрацюванням деталей.

Важливо: HDR-контент на звичайному TV подивитися не можна. Максимум, що побачить глядач – стандартне зображення, без збільшеного діапазону відтінків і контрасту.

Це цікаво: Чим здивує Playstation 5 – дата виходу PS5, характеристики, фото, що відомо про нову Плейстейшен 5

Вимоги відтворення

Що ж потрібно TV, щоб порадувати глядачів кінохіта в форматі HDR:

  • роздільна здатність – min 4К (3840 на 2160 пікс.);
  • запас яскравості – 1000-1500 ніт;
  • глибина кольору – не менше 10 bit;
  • колірна палітра – стандарт Rec. 2020.

Крім того, застосовуються і особливі технології, такі як підсвічування на квантових точках. Звичайно ж, крім відповідного ТВ, такого як KD43XF7596BR, знадобиться і контент, випущений в потрібному форматі.

Дізнайтеся: На якій висоті вішати телевізор на стіну: гайд в 3 пунктах

Отже, що ж дає функція HDR в телевізорі? Суперцветность і приголомшливий контраст в кіно або геймплеї. Не потрібно «підкручувати» насиченість тону або робити вище/нижче температуру зображення. Якість відеоконтенту автоматично – найкраще. Як перевірити наявність HDR на телевізорі – читач уже знає і може зробити це, щоб дізнатися, чи правда картинка тут «оживає».

Коментарі
Залиште коментар