Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як підключити блютуз-колонку до телефону: 2 перевірених варіанти для 2 ОС

Дата публікації: 31.03.2020 13:56
Дата оновлення: 31.03.2020 13:56

Варіантів, як підключити блютуз колонку до телефону, виділяють два: дротове з'єднання або через Bluetooth. Який метод краще? У чому різниця між підключенням колонки до мобільного гаджету на Android і iPhone (наприклад, 11 Pro Max 64GB Silver)? З якими труднощами може зіткнутися користувач при підключенні? Дані питання висвітлені в матеріалі.

Подключение блютуз колонки к телефону

Буде цікаво: Детальна інструкція на 4 пункти, як підключити бездротові і дротяні колонки до ноутбука

Як підключити Bluetooth-колонку до телефону

З'єднання з мобільним гаджетомМОЖЕ бути провідним і бездротовим. Якщо В першому випадку знадобляться кабелі, то бездротова синхронізація залежить від підключеного Bluetooth Або Wi-Fi (в Повному обсязі музичні колонки підтримують).

ЗА допомогою блютуза, який є у всіх нових смартфонах тих же портативних колонках, можна швидко і легко налаштувати обмін даними. Як це зробити і який варіант підключити блютуз колонку до смартфону краще – далі.

Проводове підключення

Тут потрібно двосторонній аудіокабель (AUX) або кабелі USB AUX. Перший варіант відноситься до Аудиоколонка (мають вбудований акумулятор або підключаються для зарядки до мережі). Другий – використовують при відсутності даних елементів джерел живлення, коли в ролі батареї для музичного гаджета виступає смартфон.

Аудіо (AUX) – провід, два кінця якого мають по одному 3,5 мм міні-джек. Одне закінчення вставляється в потрібне гніздо колонок, інша – в роз'єм телефону для навушників. З'єднання пристроїв завершується увімкненням колонки. Після підключення на екрані гаджета повинна висвітитися напис «Аудіороз'єм підключений».

Проводное подключение блютуз колонки к телефону

У випадку з другим варіантом підключення користувачеві потрібно мати:

  • кабелі AUX і USB;
  • перехідник з мікро USB на звичайний USB.

Для підключення:

  • Приєднати USB-перехідник до телефону.
  • Кабель від колонки вставити в USB-роз'єм.
  • Використовувати кабель AUX в спеціальному гнізді, щоб підключити гаджети між собою для відтворення музики.

З кабелем користувач залежимо як від телефону, так і від колонки, адже при пересуванні потрібно носити з собою обидва пристрої. Але, незважаючи на такий недолік, звучання буде передаватися без втрат. Заряд акумулятора в даному випадку витрачається повільно, але не зайвим буде компактний повербанк. Девайс виручить, якщо користувач забуде зарядити телефон.

Бездротове підключення

Універсальний спосіб, який НЕ вимагає використання проводів. Але це енерговитратний варіант. Його мінус – звук може бути не зовсім якісним через передачу в стислому форматі (не відноситься до пристроїв, які підтримують AptX).

Беспроводное подключение блютуз колонки к телефону

Читайте: кращих смартфонів з бездротовою зарядкою

Підключення відбувається за допомогою використання блютуз. Якщо колонка і смартфон оснащені NFC-чіпами, підключення спрощується. Обмін даними між пристроями – автоматичний, потрібно докласти колонку до задньої частини мобільного гаджета, після чого підтвердити дію на телефоні ( «Ок»). Проблем з підключенням не буде навіть в тому випадку, якщо в колонку і смартфон вбудовані Bluetooth-чіпи різних версій.

При відсутності в телефоні даного виду чіпа підключення доведеться робити вручну. Для цього потрібно:

  1. Активувати бездротову колонку і включити кнопку блютуз.
  2. У смартфоні потягнути за «шторку» у верхній частині екрану і натиснути на кнопку Bluetooth. У разі відсутності на панелі швидкого доступу даної функції потрібно: відкрити налаштування телефону, зайти в розділ «Підключення пристрою» – «Bluetooth», перемістити повзунок вправо, щоб включити.
  3. Після пошуку на екрані мобільного гаджета відобразяться всі Bluetooth-пристрої, які є поблизу.
  4. Вибрати назву, що відповідає моделі колонки. Тапнуть на нього – почнеться з'єднання гаджетів.
  5. Для вдалого сполучення може знадобитися ввести код або утримувати кнопку живлення декілька секунд.

При наступному підключенні обмін даними буде здійснюватися автоматично при включеному блютуз на обох пристроях.

Підключення в залежності від телефону

Якщо мобільні гаджети оснащені ОС Android, підключення до блютузу відбувається в пару кліків: включити функцію Bluetooth, налаштувати потрібні параметри і запустити пару з іншими пристроями.

Відносно підключення музичної колонки до iPhone, дії трохи відрізняються від попереднього варіанту. Але користувачі як смартфонів, так і Айфонів без проблем впораються з цим завданням.

Підключення до телефону на Андроїд

Як підключити bluetooth до телефону? Для початку потрібно включити колонку і натиснути на корпусі на кнопку Bluetooth (в деяких моделях такої кнопки немає, тому відбувається автоматичний процес пошуку пристроїв). ПРО підключення блютуз на колонці сигналізує індикатор на корпусі або звукове оповіщення.

Подключение блютуз колонки к телефону на Андроид

Дізнайтеся: Як перенести контакти з iPhone на Android: інструкція з 10 пунктів

Далі на телефоні потрібно активувати блютуз. Якщо підключення нового пристрою відбувається вперше, зробити це можна за допомогою меню на телефоні. Вибрати «Налаштування» – «Bluetooth» – активувати блютуз модуль (перемістити повзунок вправо) і оновити список доступних для підключення пристроїв. Після натиснути на що з'явилося назва музичної акустики – і вона потрапить в список пристроїв, готових до підключення.

Важливо: Є моделі телефонів з більш довгим шляхом доступу до модуля Блютуз: зайти в меню, вибрати «Налаштування» – «Бездротові мережі»/«Підключення пристрою» – «Bluetooth».

Синхронізація пристроїв при наступних підключеннях відбуватиметься автоматично.

Підключення до iPhone

Дії такі:

  1. Включити портативну колонку активувати функцію Bluetooth.
  2. В налаштуваннях iPhone натиснути на іконку, якої зазвичай позначають опцію Блютуз.
  3. У меню активувати кнопку" On" (перемістити повзунок вправо).
  4. На екрані мобільного гаджета з'являться всі активні пристрої поблизу.
  5. Вибрати назву музичної колонки, після чого відбудеться автоматичне з'єднання.

Залежно від моделі блютуз-колонки, оповіщення про з'єднання відбудеться за допомогою звуку або зміни індикатора на корпусі. Залишиться тільки включити музику на айФоні, щоб перевірити, наскільки успішно пройшов коннект.

Корисно: Що краще iPhone або Samsung – який з двох смартфонів вибрати?

Включення колонки через блютуз на телефоні: можливі проблеми

Перед увімкненням блютуз потрібно переконатися в працездатності музичної акустики. Після натискання на кнопку увімкнення музичного пристрою повинен спалахнути спеціальний індикатор. Він підтверджує готовність до роботи. Відсутність світлового сигналу або мигання світлодіода може свідчити про необхідність зарядити акумулятор.

На замітку: Топ-10 найпопулярніших портативних колонок

Детальна інструкція в попередніх розділах детально відповіла, як підключити колонку до телефону через функцію Bluetooth. Нижче – труднощі, які можуть виникнути під час з'єднання:

Проблеми
Рішення
Режим готовності на колонці не працює Ознайомитися з техпаспортом, який додається до колонки. Даний режим може активуватися по-різному, в залежності від моделі пристрою.
Відключається періодично звук Обидва пристрої повинні знаходитися поблизу один від одного. При використанні NFC гаджети повинні лежати на відстані в кілька сантиметрів. Також потрібно перевірити заряд акумулятора колонки.
Відбулася синхронізація з іншими пристроями Можливо при використанні нового мобільного гаджета, який ще не був пов'язаний з блютуз колонкою. Необхідно:
  • відключити Блютуз на девайсі, до якого підключилася колонка;
  • вимкнути на кілька секунд сам музичний гаджет;
  • включити колонку заново, утримуючи клавішу увімкнення до моменту, поки індикатор на ньому не засвітитися.
В результаті на екрані потрібного телефону висвітиться вікно, куди потрібно ввести код підключення – 0000 (стандартний код). Він може бути іншим залежно від моделі і виробника.
Після підключення звук на телефоні є, на стовпчику не вказане Потрібно переконатися, що режим Bluetooth на колонці активований (дивитися по індикатору на динаміці або перечитати інструкцію). Якщо все вірно, тоді необхідно вручну ввести пристрій для виведення аудіо в налаштуваннях.
Глюки при підключенні (збій з'єднання) Можна під'єднати колонку до телефону заново. Потрібно:
  • зайти в меню Bluetooth;
  • клікнути на стрілочку навпроти назви даної колонки;
  • натиснути на кнопку «Скасувати створення пари».
Після чого провести процес пошуку нових пристроїв.
На смартфоні немає з'єднання з колонкою Спробувати підключити телефон до інших пристроїв. Негативний результат – збій в роботі програмного забезпечення. Потрібно перезавантажити/оновити систему або повернути телефон до заводських.

Висновки

Вибір, як підключити портативну колонку до телефону, (наприклад, Huawei P30 6/128GB), залежить від індивідуальних потреб користувача. Для багатьох зручний і простий варіант – з'єднання через Bluetooth. Але дане підключення має і свої недоліки – звук передається в стислому форматі, і акумулятор в колонці швидко розряджається. Дротове підключення робить користувача залежним від обох гаджетів, які в разі пересування потрібно брати з собою. Але даний метод дозволить уникнути спотворень зі звуком, та й заряд батареї буде розтрачуватися повільніше. Обидва варіанти не вимагають установки сторонніх додатків і можуть синхронізувати будь-які девайси між собою.

Коментарі
Залиште коментар
A
08.11.2020 15:40

Почему при прослушивании музыки через колонку при блютуз подключении не происходит автоматический переход на следующий трек? После проигрывания первого трека приходится включать следующий вручную.