Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Огляд Tecno Spark 7: ріже око 7 параметрів і 4 особливості

Дата публікації: 06.10.2022 10:51
Дата оновлення: 06.10.2022 12:07

У смартфонів ставиться у пріоритет швидкодія, різкість знімків, камери, допопції та зовнішність. В ідеалі, щоб пристрій був продуктивним і водночас доступним за ціною. З'ясуємо, чи є таким Spark 7 від TECNO Mobile.

Позиціювання та цінова категорія

Tecno Spark 7 підійде всім, хто цінує баланс між вартістю та якістю. На американському ринку ціна цієї моделі стартує від 150 доларів, в Україні — від 6500 грн з обсягом пам'яті 128 Гб. Залежно від комплектації у різних країнах, у коробці можна знайти силіконовий чохол, щоб з перших хвилин користування захистити корпус від подряпин.

Задня панель Tecno Spark 7

Нехай смартфон і відноситься до бюджетних, але кількість функцій, що пропонуються, порадує будь-якого користувача. Ознайомимося з ними детальніше.

Технічні характеристики Tecno Spark 7

Начинка апарата обіцяє хорошу автономність та можливість виконувати різні завдання плавно й швидко.

Параметр Примітки
1. Екран 6.52″, 1600 x 720, IPS, 270 ppi
2. Процесор MediaTek Helio P22, 4×1.8 ГГц + 4×1.5 ГГц
3. Вбудована пам'ять 128 Гб
4. Оперативна пам'ять 4 Гб
5. Розширення пам'яті microSD
6. Операційна система HIOS 7.5.0 на базі Android 11
7. Основна камера 16.0 Мп, f/1.8, LED спалах, Уповільнене знімання, Розпізнавання посмішок
8. Фронтальна камера 8.0 Мп, 78 ° кут огляду, f/2.0, LED спалах, Запис відео HD 1280х720
9. Бездротові підключення Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0, 4G, NFC
10. Sim-карта Nano-SIM — 2 шт
11. Батарея 5000 мАч

Безпека користувача забезпечується двома способами: сканером відбитка пальця та, так званим, Face ID (сканером обличчя). Наявність останнього особливо тішить, якщо ще раз подивитись на ціну пристрою.

Цікава стаття: Найкращий менеджер паролів: топ 10 програм для ПК та смартфонів

Екран

Пристрій оснащений IPS на 6,52″ та захищеним склом Asahi. Діагоналі достатньо, щоб комфортно переглядати файли, дивитися відео у високій роздільній здатності та запускати ігри.

Роздільна здатність 1600×720 pix, а саме HD+ з гарною деталізацією. Картинка яскрава та чітка, видно дрібні деталі, що не так часто зустрічається у бюджетних моделях. Співвідношення сторін 20:9 робить екран витягнутим — така особливість є у більшості сучасних смартфонів. Частота оновлення екрана — 60 ГГц. Це оптимальний показник для перегляду плавних відео без напруги зору.

За максимального рівня яскравості комфортно працювати з екраном у сонячний день. Яскравість можна налаштувати під себе — для цього в налаштуваннях пропонується кілька опцій.

У режимі за замовчуванням кольори виглядають яскраво та насичено, більше переважають холодні відтінки. Якщо увімкнути режим захисту зору, відтінки зміняться на теплі, а насичені кольори стануть трохи спокійнішими. Тим, хто хоче швидко налаштувати екран для будь-якого приміщення, підійде опція адаптивної яскравості. Екран змінюватиметься залежно від яскравості зовнішнього освітлення.

Інші налаштування дисплея зустрічаються в кожному смартфоні: можна вибрати періодичність вимкнення екрана або тему для нічного часу.

Камери

Смартфон оснащений основною подвійною AI-камерою на 16 мегапікселів, фокусною відстанню 4,05 мм та чотирма спалахами. У цій моделі додано нову лінзу AI, яка покращує якість знімання при слабкому освітленні, та 8-кратний зум. Серед особливостей основної камери:

  • функція боке у відео, що створює ефектне розмиття фону;
  • детектор посмішки.

Якщо перейти до самої камери, можна побачити уповільнене фільмування, Beauty, панораму, знімання документів. Камера автоматично розпізнає, що саме хочете сфотографувати, і підбирає оптимальні налаштування для фотографування.

головна камера Tecno Spark 7

Найбільшим сюрпризом стала виняткова продуктивність при слабкому освітленні та в нічному режимі. Вечірні знімки обробляються трохи довше, але результат виходить дуже привабливим. Попри це, у налаштуваннях камери немає можливості регулювання балансу білого та експозиції, які можуть знадобитися деяким користувачам.

Для фронтальної камери передбачено роздільну здатність 8 Мп та фокусну відстань 2,68 мм. Примітно, що передня камера доповнюється двома спалахами, завдяки яким можна робити непогані селфі в темряві без особливих зусиль.

фронтальна камера Tecno Spark 7

Фронтальна камера не потребує особливого налаштування — відразу з коробки телефон робить гарні знімки.

Корисна стаття: Як знімати таймлапс на телефон: 9 найкращих програм

Батарея

Автономність порадує тих, хто звик постійно проводити час за екраном смартфона. Місткості 5000 мАч вистачає на цілий день і навіть більше. Якщо мало користуватися смартфоном, зарядки може вистачити на кілька днів. При безперервному використанні та навантаженні, наприклад, іграми або відео, заряду акумулятора вистачить до 6 годин. У режимі очікування акумулятор витримує трохи більше ніж 10 годин.

HiOS — фірмова оболонка Tecno Spark 7. Налічує багато опцій в налаштуваннях батареї, щоб ще більше продовжити час автономної роботи. Можна керувати споживанням енергії у конкретних програмах або встановити загальні налаштування економії заряду.

Єдиний мінус — відсутність функції швидкого заряду. Щоб повністю заповнити місткість акумулятора, потрібно кілька годин. Цього може здатися забагато для тих, хто звик заряджати смартфон протягом години.

На замітку: Як перевірити батарею смартфона: 4 підказки

Продуктивність: повсякденне використання та ігри

У пристрої восьмиядерний процесор MediaTek Helio P22. Чотири з них видають тактову частоту 1.8 ГГц, інші — 1.5 ГГц. Обсяг оперативної пам'яті 4 Гб, і цього цілком достатньо для простих системних завдань. Девайс швидко працює навіть якщо паралельно відкрито кілька додатків, не гальмує та не видає багів.

Особливості Tecno Spark 7

Багатозадачність, встановлення програм, перемикання між програмами, перегляд вебсторінок не дадуть жодних затримок. Можна сміливо сказати, що телефон подолав обмеження пристрою низького класу завдяки своїм надійним характеристикам. Однак, геймерам розраховувати на колосальну продуктивність не варто. Важкі ігри типу Call of Duty та PUBG вимагають знижених налаштувань, щоб картинка була плавною та приємною для зору. А ось легкі ігри, такі як Angry Birds або Subway Surfers, без проблем.

Для любителів пограти: Топ ігор на Андроїд для двох: 10 «залипалок», які затягують у 2022 році

Програмне забезпечення

Функціонал керований Hios 7.5.0. Оболонка встановлена ​​поверх Android 11. Деякі іконки навіть нагадують операційну систему IOS.

Програмне забезпечення регулярно оновлюється до останніх версій, розробники додають нові цікаві функції та програми. При першому запуску смартфона можна побачити окремий магазин Palm Store та кілька встановлених програм. Залежно від того, в якій країні знаходиться користувач, у магазині програм знайдеться багато корисних інструментів.

Смартфон легко кастомізувати під себе. Серед цікавих опцій:

  • детальне налаштування робочого столу,
  • можливість додавання віджетів,
  • зміна кольору тексту та розміру іконок,
  • налаштування індивідуальних жестів.

Оболонка зроблена грамотно і без помітної кривини, на перший погляд, в ній складно виявити недоліки. Єдиний нюанс — неможливо видалити деякі з встановлених програм. Можливо, комусь вони заважатимуть.

Якщо метеозалежні: Найкраще додаток погоди для Андроїд — огляд 10 продуктів

Дизайн

Риси Tecno Spark 7 притаманні стилю виробника. Смартфон випускається у трьох кольорах:

  • Spruce Green — ялиново-зелений.
  • Morpheus Blue — морфічно-синій.
  • Magnet Black — магнітно-чорний.

Забарвлення Tecno Spark 7

Чесно кажучи, жоден з кольорів не буде новинкою для користувачів Tecno. У попередніх моделях виробник пропонував такі самі відтінки.

Екран майже на всю панель, рамки телефону дійсно маленькі. На задній панелі розташувалися дві камери та датчик слідів пальчиків. Кришка виконана з матовим покриттям та рівною текстурою, тому плями та подряпини будуть менш помітні.

На бічних гранях все, як і у всіх: регулятор гучності, слот під SIM-карту та клавіша блокування. Знизу отвір під Micro USB та стандартний mini Jack 3.5 мм для навушників. Смартфон виглядає стильно і мало чим відрізняється від інших моделей цієї цінової категорії.

Звук

Аудіо можливостей смартфона цілком достатньо для повсякденного використання. Головний та єдиний динамік на торці, що внизу корпусу. Він досить гучний, але звуку не вистачає деталізації з погляду низьких та високих частот. Для прослуховування музики з цього смартфона краще підійде дротова або бездротова гарнітура.

У режимі розмови все гаразд. Співрозмовника чути чітко й голосно як із використанням маленького розмовного динаміка, так і при включенні гучного зв'язку.

Читайте: Як дізнатися, хто дзвонив з невідомого номера — 3 додатки та 4 альтернативи

Фішки та особливості

Попри бюджетність, смартфон має кілька цікавих функцій. Саме вони помітно виділяють його із пристроїв середнього класу.

Чотири головні фішки Tecno Spark 7:

  1. NFC — можливість безконтактної оплати покупок без карток одним торканням смартфона до термінала.
  2. Smart Панель дозволяє швидше запускати потрібні функції.
  3. Блокування повідомлень — встановлений помічник не пропускає нові повідомлення під час перегляду відео, щоб вони не відвертали від ролика.
  4. Клонування програм дає можливість запускати одну програму в різних вікнах.

Можна з упевненістю сказати, що смартфон сподобається всім, хто звик виконувати прості завдання щодня і не потребує особливих функцій свого апарату. У телефону гарна продуктивність, зручний інтерфейс та стильний зовнішній вигляд, при цьому вартість вражає.

Єдине, через що Tecno Spark 7 не дотягує до ідеалу середнячка, так це недосконалість настроювання картинки в камері. Якщо повозитися з обробкою, фотки виходять чудовими, але хотілося б регулювати освітлення та насиченість прямо під час фотографування.

Рекомендується до прочитання: Фоторедактори для Андроїд — топ-5 додатків, щоб робити класні фото

Коментарі
Залиште коментар
Категорії