Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як перевірити батарею смартфона: 4 підказки

Дата публікації: 06.04.2021 13:07
Дата оновлення: 06.04.2021 13:07

При виборі смартфона в пріоритеті ємність батареї. Згодом вона приходить в непридатність, тому визначити місткість заряду допомагають тести акумулятора.

Как проверить аккумулятор смартфона

Можна перевіряти пристрій різними способами. У статті розглянемо якими саме і як це робиться.

На замітку: знайти втрачений телефон: 3 підказки, що на вагу золота

Як перевірити стан акумулятора смартфона

Не треба бути майстром з ремонту телефонів, щоб розпізнати неполадки в ємності акумулятора. Якщо автономність гаджета за 30 хвилин знизилася з 100% до 20%, можна спокійно говорити про похибки функціонування зарядного агрегату. Щоб перевірити акумулятор телефону, доведеться відстежувати цикл витрачання батареї. Нестабільність заряду відразу кидається в очі. Доведеться бити тривогу, а не сидіти, склавши руки.

Цікава стаття:Гаджети на 8 березня: 5 сучасних подарунків жінкам від люблячих чоловіків

Візуальний огляд батареї

Для цього виймають акумулятор з смартфона і оглядають. Якщо набряк, з'явилася іржа, зелені або білуваті плями, варто звернутися до майстра по ремонту смартфонів.

Визуальный тест аккумулятора смартфона

Батарею викидати не можна. Її кладуть в пакет і віддають на переробку – утилізацією такого роду відходів займаються спеціальні центри. Адреси таких закладів можна знайти в Інтернеті.

Нове життя Android реальна тільки при заміні зарядного агрегату. Зазвичай його ціна вполовину більше вартості мобільного, тому варто задуматися про доцільність покупки і заміну акумулятора. Найчастіше власники смартфонів з проблемною батареєю купують новий Андроїд і при цьому виходять в плюс.

На дозвіллі: LENOVO TAB M8: огляд HD і FHD моделей – 5 особливостей

ЗА допомогою мультиметра

Перед тим як перевірити акумулятор смартфона мультиметром, потрібно знайти паспортні дані телефону, щоб точно дізнатися заводську потужність батареї, а потім порівняти з поточної.

Мультиметр для проверки аккумулятора смартфона

Наступні дії такі:

  1. Підняти заряд телефону до 100%.
  2. Розрядити резистором батарею до показників 450-500 мА (міліампер) до рівня 2.7 В (вольти) і паралельно засікати час розрядки.
  3. Виміряти фактичні величини і відхилення від паспортних даних за формулою Е [А*год]=I [А]*T [час]. Наприклад, 5,5 години*450 мА=2475 мАг. Це число і буде показником поточного стану ємності заряду.

Відхиленням від норми ємності батареї вважається 20%. Цей спосіб відноситься до складних і неточним. Тому інші варіанти набагато правдивіше. ДО того ж, не завжди під рукою виявляються додаткові пристрої для такої перевірки.

Пізнавальна стаття: 616 огляд: 5 фішок найбільш доступною моделі з підсвічуванням

ЗА допомогою системної утиліти

Переглянути, як перевірити акумулятор телефону на працездатність, можна на сайтах мобільних пристроїв. А ось оцінити якість ємності заряду допоможе системна утиліта. Вона доступна для перевірки старих телефонів. Її можливості обмежуються аналізом статистики температури і зносу.

Переглядають дані в сервісному меню операційної системи Android, яке викликається комбінацією * #*#4636 #*#*. Знаковий ряд підходить тільки для системи Андроїд. І в цьому мінус даного методу перевірки стану акумулятора мобільних. За функціональністю ж він простий і точний. Чи впорається з такою перевіркою навіть школяр.

З допомогою додатки

Оцінити працездатність акумулятора допомагають додатки. Вони інформують про справжніх і номінальних даних, оцінюють рівень зарядки пристрою, показують рівень зносу акумулятора. Вибравши будь-який з додатків, при запуску необхідно слідувати інструктажу на мобільному пристрої.

AccuBattery для проверки батареи мобильного устройства

В кінці перевірки прирівнюється результат ємності заряду з програми з зазначеним числом від виробника. Якщо акумулятор за показаннями додатків своє відпрацював, єдиний шанс не залишитися без зв'язку – купити смартфон з великою зарядної ємністю.

Сильні і слабкі сторони додатків описані в таблиці:

Плюси Мінуси
AccuBattery система моніторингу даних батареї Root не потрібен, це платформа збору статистики і рекомендацій по збереженню ємності батареї Базова система спостереження
Продовжує період роботи батареї, контролюючи заряд і розряд пристрої Інструкції доступні лише англійською
Battery Life Надає звіт про рівень заряду, температурі, витраті енергії на інші додатки Для отримання повної версії потрібна оплата
Підходить для систем Android, iOS Багато реклами
Power Battery Очищення пам'яті Сумісна тільки з ОС Android
Економія енергії
Battery Doctor Продовжує і оптимізує життєдіяльність акумулятора Займає 320 МБ
Виробляє оцінку витоку заряду Багато реклами

Все методи оцінки стану і придатності заряду дійсні. Залишається лише вибрати зручний. Описаними способами також досліджують ємність планшетів. Старт всіх перевірок починається з візуального огляду гаджета, а далі на свій вибір, що доступніше і зрозуміліше. Щоб спростити собі задачу, краще звернутися за допомогою до фахівця. Він точно визначить якість роботи батареї і замінить її при необхідності.

ДО теми: Як захистити телефон: 7 функцій і для захисту смартфона

Коментарі
Залиште коментар
Категорії