Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати будівельний пилосос: 4 характеристики, які не варто ігнорувати

Дата публікації: 05.04.2021 11:52
Дата оновлення: 05.04.2021 11:52

Промисловий пилосос по аналогічному принципу, як і побутової. Відмінність в тому, що він здатний не тільки збирати суху пил, але і справлятися з вологим сміттям, водою, хімічними речовинами.

Уборка на строительной площадке промышленным пылесосом

Професійні моделі (наприклад, 59G608) здатні довго працювати на великій площі без перегріву. Такими можна користуватися при зборі сміття на будівельних майданчиках, в меблевих цехах, при виконанні монтажних та оздоблювальних робіт, на автомийках і на підприємствах хімічної промисловості. Розглянемо, як вибрати будівельний пилосос, щоб він ефективно справлявся з різними забрудненнями і відрізнявся тривалим терміном експлуатації.

ДО слова: Гайд в 5 пунктах, який пилосос вибрати – миючий або звичайний: відмінності моделей і порівняння

Характеристики, на які варто звернути увагу при виборі

Основне завдання потужного промислового пилососа – швидка і якісна прибирання. Перед тим, як вибрати промисловий пилосос, пропонуємо дізнатися про основні параметри, на які важливо звертати увагу. Вони – в таблиці:

Характеристика
Опис
Максимальне розрідження Чим вище показник, тим інтенсивніше всмоктування. Агрегат зможе прибирати великі поклади пилу
Потужність Визначає енергоспоживання і продуктивність. Для промислових пилососів цей показник знаходиться в межах 1200 – 4000 Ватт
Пропускна здатність Кількість повітря, яке здатний пропустити прилад за одиницю часу. Цей показник визначає швидкість збирання
Максимальний потік повітря Що виробляється об'єм повітря. Чим могутніше двигун пилососа, тим більше повітря він зможе прокачати. Для невеликої майстерні вистачить 50 л/сек. Щоб прибрати в виробничому цеху, знадобиться пилосос на 60-70 л/сек
Ємність бака Вона ж – місткість пилозбірника: чим більше, тим рідше потрібно буде перериватися на чистку

З огляду на перелічені характеристики, можна підібрати потужний і довговічний агрегат.

Для довідки: Хто винайшов пилосос? 3 етапи становлення техніки

Потужність і продуктивність

Показник потужності визначає продуктивність техніки. Також від цього показника залежить рівень енергоспоживання. У побутових моделей, за допомогою яких ми звикли робити прибирання в квартирах, значення потужності коливається від 1000 до 1400 Ватт.

Для професійного застосування краще вибрати промисловий пилосос з потужністю до 7000 Ватт. Таке пристрою по продуктивності в рази перевищує побутові моделі. Продуктивність пристрою визначається потужністю. Чим могутніше двигун, тим більше повітря зможе всмоктувати агрегат за секунду.

Тип пилозбірника

У промислових пилососів, як і у звичайних, пилозбірники бувають різних типів:

  • Мєшкова

Розрізняють тканинні і паперові:

  1. Мішки з тканини багаторазові. Коли мішок заповнюється, сміття з нього акуратно витрушує. Після цього ним можна користуватися знову.
  2. Пилозбірники з паперу непрактичні – вони вимагають заміни після кожного прибирання. Перевага таких мішків полягає в тому, що вони затримують дрібнодисперсні частинки пилу. Після такого прибирання повітря в приміщенні буде набагато чистіше. Зате при зборі скла або металевої стружки, такий пакет може легко порватися.
  • Безмішкові

Серед них найбільшою популярністю користуються циклонні контейнери. Сміття в них збирається за рахунок відцентрової сили. Пилососи з такими мішками можуть працювати шумно, оскільки сміття, потрапляючи всередину, вдаряється об стінки.

У деяких моделях є можливість використання з ємністю і з мішком. Це зручно: мішок затримує пил, а великі частки сміття збираються в контейнері.

Корисна стаття: Мішок пилосос: що це таке і як вибрати

Корпус пилососа

Будівельний пилосос – як вибрати – нюансів багато. Важливим аспектом є корпус пристрою. В першу чергу, він повинен бути ударостійким. Корпус може бути виготовлений із пластику або бути металевим. Надійність корпусу необхідно для того, щоб пристрій не пошкодився під час збирання сміття. Таке часто буває на будівельних майданчиках або під час виконання ремонтних робіт.

Строительный пылесос в металлическом корпусе

Щоб було зручніше, мережевий шнур і шланг для сміття повинні бути досить довгими. Це забезпечить додаткову маневреність агрегату. Дії під час прибирання будуть обмежені менше.

Читайте: Неприємний запах з пилососа: 6 рішень, як позбутися

Додаткові опції: регулювання зв'язку, очищення фільтра

Наявність допоміжних опцій спрощують роботу. ДО додаткових функцій відносяться:

1. Регулювання потужності
Дозволяє змінювати силу тяги приладу в залежності від типу сміттєвих відходів. ЗА допомогою цієї функції можна скоротити енергоспоживання.

2. Очищення фільтра
Для спрощення чищення фільтра, щоб не розбирати кожен раз пилосос, можна купити агрегат з автоматичною системою.

У пилососах з автоматичним очищенням є клапан, який змінює напрямок повітряного потоку і усуває з фільтра накопичилася пил. Частинки бруду надходять назад в систему пилососа. Але навіть при наявності такої функції, рано чи пізно доведеться розібрати агрегат для гарної очищення фільтра.

У питанні, як вибрати промисловий пилосос, в першу чергу потрібно визначитися, для якої прибирання він потрібен. Після цього необхідно розрахувати регулярність і інтенсивність експлуатації пристрою. Важливо врахувати, для яких відходів він буде використовуватися. Після цього можна купувати підходящу модель, виходячи з потужності, інтенсивності всмоктування, системи очищення і наявності додаткових опцій.

Цікава стаття: Який пилосос для прибирання шерсті краще: 9 «правильних» моделей на вибір

Коментарі
Залиште коментар
Категорії