Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Циклонний пилосос: що це таке і як вибрати: 5 переваг і 5 критеріїв вибору

Дата публікації: 12.12.2017 09:59
Дата оновлення: 12.12.2017 09:59

Потрібен хороший пилосос ? - Придивіться до циклонів. Суперефективного прибирання - це про них. Цих прибиральників використовують для сухої обробки поверхонь . Але бувають і ті, що вимиють підлогу. Ними легко користуватися, за ними просто доглядати. Подробиці про пилососах-циклони читайте в статті. Ми розглянули, як діє циклонний фільтр, вказали плюси пилососів з такою системою і не забули про їх мінуси. Ми також розповіли, на що потрібно звертати увагу в першу чергу, щоб вибрати гідний варіант.

 циклонні пилососи

Циклонний фільтр - що це?

Щоб зрозуміти, чому пилосос циклон так добре прибирає пил, необхідно дізнатися, як він улаштований. Пилососи з циклонними фільтрами отримали свою назву через системи, яка генерує повітряний" торнадо" , завдяки якому бруд залишається всередині контейнера.

Примітка: ємності для пилу роблять з міцного пластику, якому не страшні легкі удари об меблі. Вода такої ємності теж не зашкодить.

Як працює система циклон

Ємність в пилососі циклонного типу забезпечена двома відділеннями: зовнішнім і внутрішнім. Потрапляючи в контейнер, повітряний потік швидко рухається по спіралі. По внутрішньому відсіку повітря піднімається нагору.

 як працює циклонний фільтр

Потік настільки сильний, що під куполом стінка циліндра розкривається: велика пил (на неї діє відцентрова сила) проникає в зовнішній відсік. Виходу з зовнішнього відсіку такого пилососа (навіть недорогого) немає, тому сміття залишається в цій частині пилозбірника.

Потік повітря обертається зі швидкістю, достатньою для" захоплення" навіть найдрібніших пилинок. Дрібні частинки залишаються у внутрішньому відсіку. Фільтри пропускають повітря, і він викидається назовні чистим.

Цікаво: в більшості девайсів пил, який осідає на повітрозабірних трубках, струшується в контейнер за допомогою вібрації. Завдяки такій системі якість прибирання підвищується.

Все, що залишається власнику після використання циклонного пилососа - зняти резервуар і витрусити його вміст. При бажанні контейнер можна вимити в проточній воді і просушити.

Читайте також: Топ-15 найпопулярніших моделей пилососів цього літа

Переваги циклонних пилососів

" Безперебійна" потужність - одне з головних достоїнств. Особливо якщо порівнювати циклонні прибиральники з Мєшкова. Сила, з якою девайс всмоктує сміття, не знижується, навіть коли ємність для пилу заповнена майже до кінця.

За це варто" дякувати" систему фільтрації. Пилососа (навіть компактному ручному Electrolux ZB6106WDT ) не потрібно" забирати" повітря через шар пилу через двокамерного пилозбірника. Сміття знаходиться в окремому відсіку, тому не заважає повітрю циркулювати.

 обслуговування пилососа циклону

Циклонний пилосос просто обслуговувати. Власнику такого прибиральника не знадобиться міняти або чистити мішки, розбирати фільтр з водою і сушити його після кожного використання.

Примітка: пилососи циклонного типу не" ревуть" під час роботи, а їх мотори служать довго. Через двухкамерной конструкції ємності навантаження на двигун знижується.

Легко контролювати кількість сміття в резервуарі. Тут відразу два плюси. Перший плюс - вчасно спустошений мішок, другий - загубилася ланцюжок або колечко легко знайти і дістати.

Невелика вага в порівнянні з приладами з водяними фільтрами. Обладнання, що працює на суху обробку, не оснащені резервуарами з водою, тому легкі. Миючі циклони трохи важче.

Цікаво почитати: Швабра-пилосос - що це і як вибрати? - 5 головних переваг техніки

Недоліки пилососів циклонного типу

  • Погано вбирає пух, нитки. Такий пилосос більше розрахований на" дрібниці" : з легкими і довгими порошинками, наприклад, волоссям і шерстю він бореться гірше. Девайсу знадобиться турбощітка.

 пилосос-циклон - гучний

  • Голосно працює: коли тверді частинки потрапляють в ємність, вони б'ються об неї, що і викликає шум. До того ж забір повітря здійснюється на високих оборотах, а це теж позначається на рівні шуму. Щодо тихий Ariete 2791 RED - шумить на рівні 76 дБ.
  • Згодом контейнер мутніє. Тверді частинки дряпають прозорий пластик, що в подальшому ускладнює контроль заповнення резервуара для сміття.

Читайте також: Сепараторний пилосос. 6 секретів правильного вибору

Як вибрати циклонний пилосос?

Щоб вибрати пилосос, чия робота порадує, придивіться до потужності, з якою він втягує сміття. Чим вище цей параметр, тим краще девайс-циклон прибирає.

Середньостатистичні показники потужності, з якої циклонний пилосос втягує сміття, варіюються в межах 300-500 Вт. Показника до 350 Вт досить для гладких поверхонь. А ось щоб прибрати шерсть, сміття з пухнастого килима потрібно 450 Вт.

 циклонний пилосос потужно всмоктує пил

Ще один важливий критерій - споживана потужність. Цей параметр відповідає за кількість електроенергії, яка потрібна пилососа для подолання сили тертя і роботи мотора.

Щоб не помилитися з вибором пилососа циклонного типу за показниками енергоспоживання, враховуйте стан проводки. Показник 2000-3000 Вт (у Ariete 2751 BK - 2400 Вт) занадто високий для старої проводки: вона може перегоріти. А ось 1200-1600 Вт підійде для" хрущовок" .

Місткість контейнера і система фільтрації

Не забудьте врахувати об'єм контейнера. Великий - утяжелит пристрій, маленький - доведеться частіше звільняти від сміття.

Вибирайте в залежності від квадратури. Контейнера на 300 мл вистачить для приміщення площею до 50 кв.м. Пилозбірник на 500-600 мл підійде для 60-80 кв.м, а для більшої площі потрібні" гіганти" від 800 мл і вище. Наприклад, у THOMAS MULTI CYCLONE PRO 14 дволітрова емоксть.

Від типу додаткового фільтра в пилососі залежить, скільки пилу повернеться в кімнату.

Моторні - не дають сміттю пошкодити" серце" пилососа. Якщо у пристрої є тільки такий фільтр - частина пилу неминуче вискочить назад.

HEPA - інша справа. Вони не пропускають навіть" дрібниці" : частинки розміром 0,6 мікрон залишаються в порах фільтра. Пил не повертається - повітря чисте.

 додаткові фільтри для циклонних пилососів: моторний і тонкоочістний

Враховуйте: фільтри бувають змінними і багаторазовими. Перші викидають, коли вони засмічуються. Другі - вічні: служать стільки ж, скільки і сама техніка. Змінні фільтри часто продаються наборами, наприклад, для Thomas Twin/Genius .

Комплектація

Стандартний набір - насадка для щілин та щітка підлога/килим. Перша, як зрозуміло з назви, призначена для збирання сміття з дуже вузьких місць. Друга насадка забезпечена відповідним перемикачем, який висуває/ховає щетину. З щіткою пристосування використовують на килимах, без - на гладких поверхнях.

 насадки для циклонних пилососів

Насадки з щітками з довгими, розташованим близько один до одного щетинками призначені для примхливого ламінату, паркетної підлоги: вони не дряпають покриття. Деякі виробники комплектують циклонні пилососи щітками для м'якої і полірованої меблів: прибрати пил і волосся зі стільців і диванів - таке завдання як раз для меблевих щіток. Турбощетка не завадить власникам домашніх тварин. Вона вмить прибере шерсть з килимів.

Примітка: у акумуляторного Rowenta RH8829WO є щітка, яка запросто справляється з вовною .

Читайте також: Як вибрати пилосос з мішком для збору пилу? 5 головних критеріїв

додаткові характеристики

Щоб пилососом було комфортно користуватися, враховуйте довжину шнура: мінімум - 3 метри. В іншому випадку зручність власника буде надто залежати від розташування розеток.

 захисний бампер в циклонних пилососів

Додасть комфорту функція автозмотування/розмотування шнура. До того ж в таких пилососах провід зберігається в спеціальному відсіку: він не сплутується, не займає місце.

Примітка: бездротової Rowenta RH8879WO дарує свободу рухів під час прибирання.

Деякі циклонні пилососи забезпечені гумовим бампером: він оберігає корпус і меблі від випадкових ударів під час прибирання.

Цікаво почитати: Пилосос або пароочиститель (парова швабра) - що вибрати? 5 переваг і недоліків парогенератора

Тим для кого якість прибирання - пріоритет, а рівень шуму стоїть на останньому місці, пилосос з циклонічної фільтрацією однозначно підійде. Алергія у вас або домашніх? - Придивіться до девайсу з тонкоочістним фільтром. Якщо хочеться заощадити - вибирайте пристрій тільки з моторним фільтром. Якщо ж потрібно добре пропилососити і прибрати плями на килимах - девайс з розряду миючих - для вас.

дивіться відео

Коментарі
Залиште коментар
Категорії