Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Неприємний запах з пилососа: 6 рішень, як позбутися

Дата публікації: 27.02.2018 17:23
Дата оновлення: 27.02.2018 17:23

Пилосос неприємно пахне вже кілька днів, а причини цього невідомі? Потрібно переглянути деякі пункти по догляду за збиральних засобом, щоб знайти дійсне джерело такої неприємності. Про найбільш поширених причинах поганого запаху з пилососа і рішеннях таких проблем - далі в тексті.

 Як прибрати запах з пилососа?  прикладні поради

Можливі джерела запаху

Навіть в разі дбайливого догляду за технікою вона може погано пахнути. І тут справа не в старості гаджета, і навіть не в фірмі-виробнику. Причини таких неприємностей можуть бути самі різні:

  1. Одна з найбільш банальних - переповнений сміттєвий резервуар. 
  2. Неприємно пахнути також може пластик, з якого зроблений гаджет, при нагріванні.
  3. Ще одна причина, чому пилосос погано пахне - забрудненість одного з фільтрів прибиральної машини.
  4. Навіть чистий фільтр може «підвести», якщо він недостатньо просох. 
  5. Джерело неприємності може критися в шлангу пилососа: найімовірніше він забився і сміття, що скупчилася там, видає неприємний аромат.
  6. Причина серйозніше - замикання внутрішніх деталей пилососа, їх плавлення і горіння.

З усіма цими ознаками неприємного «аромату» можна боротися. Нижче представлені шляхи вирішення проблеми запаху з пилососа.

Читайте також: 4 причини, чому пилосос не всмоктує пил - що робити, як вирішити проблему?

Як прибрати запах з пилососа? слушні поради

Що ж робити, якщо пилосос неприємно пахне і з кожним разом сильніше? Нижче надається ряд практичних рекомендацій, як назавжди позбутися від смороду.

  • Якщо пластиковий контейнер, як в моделі Gorenje VC 2101 SCY, забився, його потрібно просто витрусити, протерти спочатку вологою, а потім сухою ганчіркою, і продовжити експлуатацію. 

 Модель Gorenje VC 2101 SCY з пластиковим мішком

Це цікаво: Ручний пилосос - як вибрати і як використовувати: 5 переваг і 5 критеріїв вибору

  • У разі, якщо резервуар для бруду порожній, а новий пилосос все ще неприємно пахне пластиком, можна почекати деякий час, поки виробничий «душок» вивітриться. 
  • Проблема серйозніша - забруднення одного з фільтрів. У такій ситуації потрібно ретельно його вимити (якщо це дозволяє конструкція фільтра) або протерти. Також фільтр може бути одноразовим - тоді його потрібно просто замінити на новий.
  • Ще одна проблема з багаторазовим фільтром - недостатнє його висихання після промивання. Тобто, що залишилися в ньому краплі води можуть привести до загнивання фільтра. Як висновок, видалити запах з пилососа можна ретельної просушуванням фільтра після кожного його очищення.
  • Ще одне джерело - забиті трубка або шланг в прибиральному засобі. Вирішення цієї проблеми: потрібно розібрати пилосос, тонким і довгим предметом виштовхати з труби або шланга застряглий предмет і - вуаля, проблему вирішено. З пилососами-швабрами складніше: наприклад, конструкція Hoover ATV30RM011 не дозволяє розібрати його самостійно. При забитої трубці доведеться звернутися в сервіс. 
  • Якщо всі вищезгадані проблеми не помічені, а питання, як можна усунути запах з пилососа - все ще відкритий, потрібно бити на сполох. Цей сигнал говорить про те, що проблеми криються всередині гаджета: замикання контактів і розплавлення деталей зсередини. У такому випадку потрібно негайно викликати майстра, щоб він усунув поломку. Самодіяльність може привести до неприємних наслідків. 

 Пилосос-швабра Hoover ATV30RM011

Корисно буде дізнатися: Пилосос або пароочиститель (парова швабра) - що вибрати? 5 переваг і недоліків парогенератора

Профілактика появи запаху

Для того, щоб прибирання приносила задоволення, а такі негативні явища, як запах з пилососа, не потрібно було прибирати, нижче представлені практичні рекомендації:

  • регулярно очищати пилозбірник від накопичилася бруду;
  • раз в кілька прибирань чистити фільтри, а якщо вони паперові (одноразові) - міняти їх після кожного клінінгу;
  • під час наведення порядку гранично уважно стежити за тим, що всмоктує пилосос: в нього не повинні потрапляти великі предмети, які можуть забити трубу або шланг.
  • берегти гаджет в чистоті і порядку, акуратно його експлуатувати, уникаючи ударів по його корпусу або інших складових.

Прибирати - круто! Не те, щоб радував сам процес, швидше за приємно дивитися на результат цього тяжкого праці. І щоб ніщо, зокрема неприємний запах з пилососа, не змогло перешкодити цьому дійству, важливо дбати про своє гаджет і дбайливо його використовувати. А, якщо неприємність все-таки трапилася, відразу рекомендується досліджувати всі можливі її джерела пилозбірник, фільтр, трубу і шланг. Якщо з цими елементами все в порядку, варто звернутися до фахівців - вони точно вирішать питання неприємного запаху з пилососа.

Коментарі
Залиште коментар
V
22.03.2018 15:35

Я от неприятного запаха с помощью смелофа избавился.

Категорії