Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Який із 2 типів соковижималки кращий: шнекова чи відцентрова?

Дата публікації: 27.02.2018 17:04
Дата оновлення: 18.12.2023 14:18

Насолоджуватися смачними соками, експериментувати з їх смаками та самостійно створювати фруктові питні асорті можна за допомогою корисного та потрібного агрегату - соковижималки.

Шнековая или центробежная соковыжималка

Ці агрегати бувають кількох типів, кожен із яких віджимає сік по-різному. З цитрус-пресами все зрозуміло, але якщо хочеться не тільки апельсинового соку, то виникає дилема: яку придбати — шнекову чи відцентрову соковижималку? Спростити вибір допоможуть знання про переваги та недоліки цих видів. Всі фішки та підводні камені приладів розглянуті та описані у цій статті.

Корисно ознайомитись: ТОП-15 найкращих соковижималок

Шнекові соковижималки

Цей тип апарату функціонує аналогічно м`ясорубці, тобто. подрібнює фруктові компоненти, а потім видавлює їх рідина. Шнекові агрегати працюють на мінімальних обертах, без прискорення.

В чем отличие шнековой соковыжималки

Переваг у таких приладів чимало. Ось кілька найістотніших:

  1. Напій із будь-яких продуктів. Девайс справляється з приготуванням фруктового нектару з малини, ожини, винограду та іншого. У хід можуть піти шпинат, зелень, будь-які овочі. Можна навіть переробляти горіхи: наприклад, щоб приготувати мигдальне молочко.
  2. Мінімальна кількість макухи. На виході його виходить дуже мало (5-10%), і він практично сухий.
  3. Тиха робота. Різні моделі, наприклад, Sencor SSJ5051RD Panasonic MJ-L500NTQ майже не шумлять під час роботи. Можна спокійно створювати свіже питво в будь-який час доби, не турбуючи відпочинок домочадців.
  4. Готовий продукт не поділено на фракції. Тобто виходить однорідний напій, наповнений корисною для організму дорослих та малюків клітковиною.
  5. Вбудована опція самоочищення. Після закінчення видобутку соку необхідно залити в камеру воду, підставити місткість для зливу відходів і включити аксесуар – такі гігієнічні процедури ліквідують майже всі забруднення.

Отже, у чому головна відмінність шнекової соковижималки? Перевага – через повільну роботу сік усередині не нагрівається і не окислюється, зберігаючи всі корисні елементи. Недолік – для масштабного перероблення великої кількості фруктово-овочевого врожаю знадобиться багато часу.

Для довідки: 7 кращих шнекових (пресових) соковижималки

Соковижималки відцентрового типу

Ці функціонують достатньо великих оборотів, розділяючи сік та м`якоть за допомогою центрифужної сили. Іншими словами, сировина дуже швидко рухається всередині приладу, м`якуш вдавлюється в стінки та виходить чистий сік. Через спеціальний отвір готовий продукт наливається у підготовлену місткість (наприклад, склянка).

Центробежная соковыжималка

Відцентровий (її друга назва — центрифужний) соковижималка також має чималу кількість плюсів:

  1. Супершвидкісна робота. Різні відцентрові апарати віджимають плоди зі швидкістю від 10 000 до 40 000 оборотів за хвилину. Такі аксесуари незамінні, якщо потрібно швидко переробити велику кількість їстівної сировини.
  2. Широкий вхідний отвір. У таку шийку безпроблемно завантажуються будь-які плоди, навіть без попереднього подрібнення.
  3. Мінімум м`якоті – максимум соку. Напій виходить чистим без домішок фруктових або овочевих залишків.

Подібні агрегати ідеально підійдуть шанувальникам прозорих, без м`якоті, плодових коктейлів. Але невеликі мінуси тут також є:

при готуванні соку через контакт з повітрям виходить напій з пінкою, який досить швидко поділяється на фракції;
Питво потрібно вжити не пізніше, ніж через 20-30 хвилин, потім воно втратить свій насичений смак (це стосується саме свіжого, а не законсервованого соку).

Цікаво дізнатись: ТОП-10 найкращих відцентрових соковижималки

Що ж вибрати?

Обидва апарати чудово справляються з переробкою різноманітних фруктів та овочів. Деякі особливості у можливостях використання сировини є у кожної. Наприклад, відцентрові Девайси хоч і виробляють свіжий сік без домішок, зате пити його бажано відразу. Щодо шнекових, вони більше підійдуть любителям м`якоті.

Чем шнековая соковыжималка лучше центробежной

Чим шнекова соковижималка краще відцентрової і навпаки? Відповідь залежить від цілей, для яких купуються прилади. Невеликі домашні заготовки – чудово підійде перший варіант, масштабне виробництво соку – незамінний другий. Природно, під час вибору потрібного агрегату не варто забувати про смакові уподобання домочадців, тому що два різних за типом приладу готують різні за консистенцією та ступенем корисності напою.

Крім того, шнекові апарати готують вітамінізовані напої, зберігаючи максимум корисних речовин у соку. Відцентрові агрегати швидко перероблять велику кількість фруктів/овочів, зворотна сторона – в готовому продукті втрачено безліч вітамінів.

Корисна інформація: ТОП-10 найкращих виробників соковижималок

Насамкінець варто ще раз поглянути на відмінні характеристики агрегатів, зібрані в таблиці:

Тип соковижималки
Швидкість обертання центрифуги (об/хв) Максимальна потужність (Вт) Термін зберігання готового соку (max)
Шнекова 80-120 150-200 2-3 доби
Відцентрова 10-40 тис. 25-2000 20-30 хвилин

Незмінно у будь-якій моделі (наприклад, Kenwood JE 850 Sencor SSJ4041BK) одне – можливість приготування в домашніх умовах корисного напою без додавання консервантів та цукру. Власники цих чудо-машин знатимуть склад соку, який п`ють їх домочадці, напевно.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії