Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Колонка Jbl Charge 4 або Flip 5: вибираємо за 6 критеріями

Дата публікації: 24.11.2021 13:23
Дата оновлення: 24.11.2021 13:23

Jbl — плідний бренд. Під цією торговою маркою у продаж надходять десятки різновидів колонок. У представленому порівняльному огляді поміряються силами середнячки, які можна і на прогулянки брати та слухати без здригання. Flip 5 — відносно нова модель, Charge 4 поступово здає позиції щодо 5-ої версії Charge. Подивимося хто кого.

Вибираємо Jbl Charge 4 або Flip 5 — яка колонка краще

Порівняння технічних характеристик Jbl Charge 4 та Flip 5

 
Flip 5 Charge 4
Розмір динаміка, мм 80х44 90х50
Потужність, Вт 20 30
Місткість акумулятора, мАг 4800 7500
Час роботи без підзарядки, год 12 20
Підзаряджання інших пристроїв через Usb - +
Вага, г 540 965
Mini-Jack 3,5 - +

Характеристики Charge 4 виглядають солідніше, є можливість спільної роботи до 100 колонок. Charge 4 технологічніша і помітно більша, що не завжди прийнятно. Наприклад, «четвірка» не поміститься у пляшкотримач велосипеда.

Jbl Charge 4 та Flip 5: схожість у дизайні

Є у порівнюваних колонок кілька відповідних характеристик:

  • кількість динаміків — 1;
  • заряджаються через USB-C;
  • пило- та вологозахищеність — IPX7;
  • блютуз 4.2.

Вибираючи колонки, покупці дивляться не лише на функціонал та габарити. Для багатьох на першому місці порівняння звучання Jbl Charge 4 і Flip 5. Можна сміливо стверджувати, що у цьому плані представники портативної акустики приблизно на одному рівні. Детальне порівняння звучання читайте нижче.

Кайфова модель: JBL Pulse 4: огляд 5 параметрів оновленої моделі

Що краще: Jbl Flip 5 чи Jbl Charge 4

Вибираючи один із двох товарів, зазвичай дивляться на споживчі якості та ціну. Колонки з нашого порівняльного огляду звучать гідно, у плані ціни модель Flip 5 виглядає симпатичнішою. Ще одна її перевага — компактні розміри.

аудіоможливості Jbl

Однак мініатюрність часто стає причиною недоліків: менший акумулятор, менша гучність, менша автономність та інше. Якщо перебирати другорядні критерії, обов'язково збереться кілька дрібних плюсиків у скарбничку Charge 4, які схилять чаші ваг на користь цієї акустики. І різниця у ціні не дасть забути про них. А тепер подробиці.

Для екстремалів: JBL Xtreme 3: огляд звуку + 7 важливих параметрів

Акумулятор

Виробник Charge 4 обіцяє 20 годин енергонезалежної роботи під час прослуховування музики з гучністю 50%. Якщо крутитимете дискотеки, вичавлюючи з колонки максимум, батарея сяде вдвічі швидше. У заявленій автономності не враховується заряджання гаджетів через Usb. Акумулятор відновлює кондиції приблизно за 5 годин спілкування з адаптером. Під час заряджання не рекомендується слухати музику, інакше ресурс батареї швидше вичерпається.

У моделі Flip 5 задекларована автономність — 12 годин. При якій гучності виробник скромно замовчує. Практика показує, що батареї вистачає на 5 годин під час роботи колонки на повній потужності. Якщо заряджати акумулятор через оригінальний шнурок type-c, 100-відсотковий результат буде приблизно через 3 години.

Колонка в крихітному корпусі: JBL GO 2: огляд звуку та 5 характеристик

Якість звучання

Колонка Charge 4 в 1,5 раза потужніша за Flip 5, але це не означає, що вона в 1,5 раза гучніша. За децибелами різниця між ними приблизно 10%. Відтворювані частоти Charge 4 починаються з 60 Гц, у Flip 5 — з 65 Гц. Перша колонка трохи басистіше. За вираженістю середніх і високих частот вона теж краще. Flip 5 на 100% не справляється із серединою при програванні складних інструментальних композицій. Деталізація інструментів обох колонок на середньому рівні. В принципі, було б наївно чекати карколомного звучання від переносної акустики, призначеної для польових умов. Звук обох колонок не ріже вуха на будь-якій гучності, відторгнення не викликає, але аудіофільським його не назвеш. Отже, що краще звучить: Jbl Flip 5 чи Jbl Charge 4? З урахуванням гучності та діапазону частот — Charge 4.

Музичний замочок: JBL Clip 3: огляд зовнішнього вигляду та 7 параметрів

Дизайн та ергономіка

Складники колонки Charge 4 надійно захищені від пилу та крапель води циліндричним корпусом. Для забезпечення герметизації порти закриті прогумованою кришечкою. Ніжка в акустики теж гумова, що сприяє стійкості. Виробник пропонує 10 різних кольорів: білий, чорний, сірий, червоний, жовтий, зелений, бірюзовий та інші.

У Flip 5 також циліндричний дизайн. «П'ятірка» компактніша та елегантніша. Скромні габарити — один із головних її плюсів. Колонку зручно тримати в одній руці, елементи керування грамотно розташовані. За різноманітністю кольорів Flip 5 теж не поступається, є навіть камуфляжний варіант для тих, хто не боїться втрачати речі на природі. У моделі відкритий USB-C, але це не завадило присвоїти їй ступінь пилу-вологозахисту IPX7.

Порівняльний огляд: Огляд портативних колонок Sony та JBL: порівняння 5 характеристик

Захист

У обох колонок продумана конструкція, що допускає контакт із пилом та водою. Єдина особливість, яка надає перевагу Charge 4 проти Jbl Flip 5, — гумова накладка на порти. Захист IPX7 означає:

  • Гарантію від попадання пилу всередину акустики.
  • Обидві моделі не бояться бризок. Якщо корпус запилився або забруднився, його можна помити в раковині під проточною водою, не побоюючись зіпсувати техніку. Колонки витримують занурення в басейн на 1 метр протягом 30 хв.

Любителі екстремальних випробувань тестують увімкнену акустику у воді. При цьому техніка видає якісь звуки, пускає маленькі фонтанчики та бризки. Видовище цікаве, але не варто забувати, що захопившись водними процедурами, можна зламати колонку. Такі ламання не є гарантійними: за ремонт доведеться платити.

Для любителів класики: JBL E45BT: огляд класичних накладних навушників або 5 доданків успіху

Підключення

Обидві колонки підключаються через блютуз за однаковим алгоритмом:

  • Включаємо акустику. Колоночка видасть веселий звук.
  • Натискаємо на значок bluetooth.
  • Знаходимо колонку серед можливих підключень по блютузі на андроїд-смартфоні або айфоні. Тапаємо по ній, сполучаємо
  • Вибираємо на телефоні музику під настрій та оцінюємо потужність акустики Jbl.
  • Якщо потрібно розірвати пару, тиснемо на кнопку блютуза та тримаємо секунд 5, поки не заблимає.

У разі Charge 4 можна використовувати провідне підключення за допомогою AUX-кабелю. Якщо, звичайно, на смартфоні є аудіовихід на 3,5 мм.

Моделька з шумодавами: JBL E65BTNC: огляд із 5 частин

Jbl Charge 4 або Flip 5: особливості технології

У Charge 4 складно знайти якусь фішку, що виділяє її з ряду подібних пристроїв. Виробник не намагався чимось вразити публіку, але йому вдалося запропонувати акустику з вдалим поєднанням ціни, звуку та функціоналу. З фішок можна виділити хіба що технологію JBL Connect+, що забезпечує роботу у зв'язці до 100 колонок. Під'єднувати до акустичної системи можна тільки аудіотехніку, яка має цей функціонал.

У Flip 5 з технологіями не все так райдужно. Виробник з незрозумілих причин перейшов з Connect+ у 4-ій версії на PartyBoost у 5-ій. Єдина втіха — в комплект входить чохол для перенесення, виготовлений зі спіненого матеріалу, здатного, наприклад, пом'якшити падіння з висоти.

На цьому огляд аргументів, покликаних спростити вибір: класична Jbl Charge 4 або модернова Flip 5, добігає кінця. Панове, читайте далі про плюси та мінуси.

Колонка Jbl Charge 4: плюси та мінуси

Почнемо з плюсів:

  1. У колонки шалені баси.
  2. Гармонійний дизайн. Симпатична ніжка, пластикова окантовка торців, сітчаста тканина — все доречно.
  3. Акумулятор 7500 мАч — це сила.
  4. Можливість дротового підключення.
  5. Заряджання інших пристроїв через USB.
  6. Порти закриваються прогумованою кришкою. Водопиленепроникність не викликає сумнівів.

Мінуси:

  1. Колонка важкувата, не поміститься у пляшкотримач велосипеда. Якщо гуляти з нею тривалий час, майже кг ваги може дати себе знати.
  2. Ціна. Вартість можна занести в мінуси виключно в контексті порівняння з Flip 5. Але, якщо вибирати між 4-ою і 5-ою Charge, ціна «четвірки» відразу стає плюсом.

Подробиці: Огляд jbl charge 4, або 4 особливих Alter Ego пристрою

Колонка Jbl Flip 5: плюси та мінуси

Переваги:

  1. Чистий, збалансований звук. Можна без побоювання слухати різні жанри музики.
  2. Ергономічність. Виробник вибрав компактний формат, створив акустику з дизайном у дусі часу. Вона не нагадує бочку, легка, з нею зручно гуляти.
  3. Наявність трьох модифікацій: CS, GG та TL. У першому випадку встановлені пластикові динаміки. Користувачі стверджують, що це не найкращий варіант щодо якості звучання, але зламати таку колонку буде проблематично. TL — модель з паперовими динаміками, що забезпечують винятковий звук. Але якщо до них дістанеться вода, самі розумієте, що станеться. GG — компромісний варіант: динаміки з картону.
  4. Індикація заряду батареї.
  5. Демократична ціна.

Недоліки:

  1. Для серйозного виїзду на природу акумулятора не вистачить.
  2. USB-С не захищений кришечкою, може засмітитися пилом, піском тощо.

Настав час підбити підсумок битви колонок, відповісти: Jbl Charge 4 або Flip 5 краще. Коли у боксі, боротьбі чи інших єдиноборствах немає очевидного переможця, рішення виносять за очками. Можна сміливо стверджувати, що у Charge 4 очок більше, а значить вона краща. Проте співати їй дифірамби — сумнівне заняття, адже зараз йдуть продажі Charge 5.

Подробиці: JBL Flip 5: огляд дизайну, 7 характеристик та якості

Коментарі
Залиште коментар