Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як зробити пульт із телефону: 9 додатків, налаштування яких займе не більше ніж хвилину

Дата публікації: 01.09.2023 15:47
Дата оновлення: 01.09.2023 17:02

Є можливість зробити універсальний пульт із телефону, щоб керувати телевізором. Добре, що для такої справи вигадали десятки додатків.

Як керувати телевізором зі смартфона

Як зробити пульт зі смартфона: загальна інструкція

Років 7 тому на ринку з'явилися смартфони з інфрачервоними портами (іч-передавачі). Тоді й почала розвиватись тема керування телевізором без рідного пульта. Пізніше виробники перестали встановлювати іч-передавачі, але це не позбавило портативний гаджет такої цікавої функції.

Тепер для перемикання каналів зі смартфона достатньо встановити програму на свій iOS або Android. У деяких телевізорів є фірмове програмне забезпечення, а для інших підійдуть універсальні програми. У смартфонах Сяомі вже встановлено програму універсального пульта, завантажувати додаткові програми не знадобиться.

Коротко, що потрібно зробити:

  1. З'ясувати, яка програма підходить для вашої моделі ТБ.
  2. Завантажити та встановити її з Маркету.
  3. Запустити та виконати конект з телевізором.

Сполучення виконується натисканням однієї кнопки. Достатньо, щоб телефон та ТБ були підключені до однієї мережі wi-fi. Коли в списку доступних пристроїв з'явиться потрібна модель, необхідно підтвердити зв'язку і можна починати керування.

Якщо технічні установки телевізора не підтримують підключення до бездротової мережі, скористатися функцією не вдасться.

Читайте: Як під'єднати пульт до телевізора — поради для 4 моделей та 3 типів обладнання

Найкращі програми, щоб зробити універсальний пульт зі смартфона

Розберемося у функціоналі кожної програми, виділимо її слабкі та сильні сторони.

AnyMote Universal Remote

Вважається одним з найкращих та зручних додатків. Підтримує керування двома способами: по вай-фай та через інфрачервоний порт. Крім ТБ, програма дозволяє керувати також іншими розумними пристроями: медіаплеєрами, кондиціонерами, XBOX, комп'ютерами.

Є безплатна та платна версії програми. Перша підтримує лише один пульт та не дозволяє робити резервне копіювання. При купівлі платного програмного забезпечення відкривається повний функціонал. Незалежно від обраної версії, програма не підтримує взаємодію зі смартфонами Соні та Хуавей — це єдиний мінус.

Цікавий огляд: Телевізор Xiaomi або Samsung: 10 порівнянь

Peel Smart Remote

Універсальна програма підходить для різних брендів телевізорів та іншої техніки. Завантаження доступне тільки з Плей Маркета на Android. Звантаження необхідних файлів для керування конкретною технікою відбувається через інтернет, після чого на смартфоні з'являється уявний пульт.

Цікаві особливості програми:

  • Трансляція телеканалів прямо на екрані телефону через програму.
  • Добірка рекомендацій щодо уподобань користувача.
  • Повідомлення про телепрограму, щоб не пропустити черговий випуск.

Недоліків кілька: у поєднанні з парочкою пристроїв програма споживає багато енергії, а приєднати вдається не всі телефони з іч-портом. Така проблема поширена в універсальних програмах.

Як переглядати контент із телевізора на смартфоні

Корисно: Смарт ТВ — що це в телевізорі: 4 переваги та деякі недоліки

ZaZa Remote

Зручна програма, що справно працює з популярними моделями ТБ: Samsung, Леново, Оппо, Соні. Як і в інших додатках, за наявності інфрачервоного порту пару можна виконати з будь-якими пристроями, навіть розумною лампочкою.

Плюси
Мінуси
Сумісність з більш ніж 300 тисячами девайсів Потрібно занадто багато конфіденційних дозволів у смартфоні: до камери, мікрофону та інших функцій. Це викликає у деяких користувачів сумніви щодо безпеки програми
Безплатне налаштування кількох пультів Трохи кривий переклад
Можливість повноцінної роботи без підключення до мережі Заплутаний інтерфейс

З випуском оновлень розробники поступово усувають недоліки. Враховуючи, що програма безплатна, це один із найдоступніших та мультифункціональних способів керування всіма розумними гаджетами в будинку одночасно.

Unified Remote

Цікава утиліта, яка, крім телевізора, дозволяє керувати робочим столом комп'ютера. У програмі можна використовувати макроси миші, трекпади. Для управління необхідно завантажити програму з маркету та встановити відповідну утиліту на комп'ютер. Після сполучення з'явиться можливість друкувати, відкривати будь-які сайти, запускати програми та виконувати інші команди, не торкаючись ПК.

Управління робочим столом комп'ютера через смартфон

Android TV Remote

Інтерфейс програми виглядає недоопрацьованим. Перевага — у підтримці девайсів, які не синхронізуються в інших програмах. Haier, Hyundai, Mi Box 3 — з цими гаджетами у користувачів часто виникають проблеми при поєднанні. Android TV Remote працює з ними на 100% справно та забезпечує повний функціонал управління.

В іншому це звичайна програма, багатьом схожа на інші з рейтингу.

Гайд: Як під'єднати ноутбук до телевізора? 3 ефективних та перевірених способів

SURE Universal Remote

Якщо крім ТБ хочеться керувати своїми чайником та пилососом, тоді варто придивитися до цієї програми. Нові моделі гаджетів сполучаються бездротовою мережею вай-фай. Щоб увімкнути пульт для застарілих телевізорів, знадобиться іч-порт.

Універсальна програма для керування телевізором зі смартфона

Після оновлення програмного забезпечення з'являються деякі баги, але їх швидко виправляють розробники. Це єдиний нюанс, з яким можна зіткнутися під час використання програми.

MusicBee Remote

Дозволяє відтворювати музику зі смартфона на телевізорі. Завантажується на смартфони з операційною системою Android. Створити емулятор програвача можна також на ПК або ноутбуці.

У програмі є відображення аудіо доріжки, зручні перемикачі, показ пісні та інші цікаві функції. Хороший музичний софт, якого не вистачає на стандартних пультах ТБ.

Цікаво: Як можна з'єднати системний блок і телевізор — 6 варіантів підключення

TV (Apple) Remote Control

ПЗ доступне тільки для пристроїв на операційній системі iOS і дозволяє керувати фірмовим Apple TV. Перемикання каналів можливе через айфон, айпад та айпод. Крім стандартних функцій управління, підтримується голосовий помічник Сірі. Їй можна поставити запитання для пошуку відповіді у мережі або знаходження певного контенту (фільму, серіалу, телепередачі).

Як керувати Apple TV без пульта

BroadLink

Багатофункціональне ПЗ із вбудованими сценаріями та підтримкою голосового Асистента Гугл. За допомогою BroadLink можна керувати більшістю пристроїв розумного будинку прямо з телефону: вмикати, вимикати, запускати будь-які функції та віддалено налаштовувати техніку.

Якщо додатково купити фірмовий шлюз від бренду BroadLink Mini Hub BLE, з'явиться можливість не тільки створити пульт ДК зі смартфона, але й керувати своїми гаджетами з будь-якої точки світу.

Управління розумним будинком зі смартфона

Використовувати телефон як пульт простіше, ніж здається. Головне — звернути увагу на сумісність пристроїв із програмою та вчасно оновлювати програмне забезпечення для завантаження нових функцій.

Дізнайтесь: Як налаштувати Смарт-ТВ самостійно: 2 способи

Коментарі
Залиште коментар
Категорії