Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати шампунь для 6 типів волосся

Дата публікації: 03.10.2022 10:24
Дата оновлення: 03.10.2022 11:19

Підібрати шампунь, гублячись у різновидах, ох як не просто. А порожні рекламні обіцянки та маркетингові хитрощі лише ускладнюють завдання. Розповідаємо, на що дивляться, вибираючи засіб для якісного та дбайливого догляду.

Який шампунь вибрати: визначаємо тип волосся

При необхідності розібратися в питанні, як правильно підібрати шампунь, нескладно загрузнути в специфічних, кілька розпливчастих формулюваннях, що описують тип або стан локонів, для яких призначений засіб.

підібрати шампунь

А щоб звузити коло пошуку, зі своїми особливостями шевелюри має сенс визначитися якомога раніше:

Тип волосся 
Характерні особливості
Нормальне Ідеальне те, яке чисте та доглянуте, навіть якщо його миють раз на тиждень
Сухе    Тьмяне, слабке, ламке. Позбавлене блиску, часто створює проблеми при укладанні, при носінні головного убору електризується
Жирне  Стає брудним вже через добу після миття, вимагає ретельного, але щадного догляду. Такий тип часто супроводжують гормональні проблеми
Комбіноване Жирнішає біля коріння і пересушене на кінчиках через нерівномірний розподіл шкірного сала по локонах

Читайте: Як використовувати сухий шампунь — 4 поради та деякі особливості засобу

Як вибрати шампунь за складом

Завдання шампуню — очистити шкіру та волосся, забезпечити необхідною кількістю вологи. Наскільки безпечно користуватися шампунем, який вибрали, зумовлено компонентами у його складі. Кожен із них містить:

  • дистильовану воду до 80% загального обсягу;
  • ПАР (поверхнево-активні активні речовини) — сульфати, завдання яких полягає в утворенні рясної піни та розчиненні жирової складової забруднень на волоссі та шкірі;
  • парабени, а також бензоат натрію, що виконують роль консервантів;
  • цитрат натрію впливає на кислотність шампуню. У нейтральних показник кислотності (pH) дорівнює семи. pH вище в агресивного лужного шампуню, нижче — у більш щадного, кислотного;
  • віск або хлорид натрію як загусник. Потрібні, щоб засіб витрачався економніше;
  • кератин, вітаміни, лецитин, екстракти рослин необхідні для догляду та відновлення структури волосся;
  • натуральні чи синтетичні аромати;
  • силікони — для гладкості та ефектного блиску.

вибрати шампунь за складом

Неважко здогадатися, що далеко не кожен компонент справді корисний для краси та здоров'я волосся. Йдеться про деякі парабени (метилпарабен, етилпарабен), які шкідливі для шкіри голови. Часто, саме вони стають причиною сверблячки, сухості та появи лупи. А надмірне захоплення шампунями, що містять силікон, призводить до того, що волосся занадто швидко забруднюється. До ПАР також склалося неоднозначне ставлення. Агресивні сульфати роблять волосся тонким, сухим, позбавляють блиску і руйнують його структуру.

Щоб вибрати шампунь за складом, універсального рецепта немає, оскільки кожен тип волосся зі специфічними вимогами щодо догляду. Проте косметологи радять віддавати перевагу продуктам із мінімальною кількістю синтетичних ароматів та безпечними сульфатами.

Пізнавальна стаття: Як зробити антисептик у домашніх умовах: 5 унікальних порад

Як зрозуміти, що шампунь безсульфатний ?

Використання безсульфатних шампунів —  один з останніх трендів. І ці віяння цілком зрозумілі: агресивні ПАР часто пов'язують із подразненням та сухістю волосся. Вони не підходять для чутливої ​​шкіри. У пошуках шампуню, який дійсно не містить сульфату, важливо шукати на етикетці абревіатуру SLS. Якщо його у складі не вказано — цей засіб для миття волосся можна вважати безсульфатним.

Однак, є й інша формула сульфатних ПАР — це SLES (содіум лаурет сульфат), яка при високій здатності очищувати, забезпечує більш дбайливий догляд.

Як вибрати шампунь за типом шкіри голови?

На флаконі присутня позначка про тип волосся або його особливості. Саме тому покупець легко може придбати все, що потрібно для миття жирного, комбінованого або пошкодженого волосся.

підібрати шампунь за типом волосся

Однак, якщо помилитися, саме шкіра відчуватиме дискомфорт: лущитись, свербіти, з'явиться лупа. А це означає, що при виборі шампуню, важливо враховувати не тільки особливості шевелюри, але і потреби шкіри.

Який шампунь вибрати для жирного волосся

Якщо спостерігається тенденція до появи надмірного шкірного сала, це неминуче відбивається на стані пасм. Вони жирніють вже надвечір, зачіска втрачає бажаний обсяг, виглядає неохайно. Спроби застосування лужних шампунів приречені на провал, так тільки можна погіршити ситуацію.

шампунь вибрати для жирного волосся

Обов'язкові щодня ті засоби, що нормалізують роботу сальних залоз. Саме такий шампунь обирають на щодень. У пріоритеті безсульфатний та з рослинними екстрактами.

Що не так із сухою шкірою голови?

Пересушена шкіра голови нічим не краща. Якщо шампунь підібраний невдало, вона свербить, лущиться, з'являється лупа. Підбір «правильного» шампуню — важливий, але не єдиний захід для усунення проблеми. Насамперед важливо встановити першопричину сухості:

  1. вплив фарби,
  2. речовин для хімічної завивки,
  3. засобів для стайлінгу.

Крім того, не буде зайвим також візит до фахівця — трихолога. Діагностика здатна визначити зараження грибком, що викликає лупу та підкаже шлях до розв'язання проблеми. Для сухої шкіри немає нічого кращого за м'які, дбайливо очищальні, вітамінізовані засоби з натуральними екстрактами та маслами.

На замітку: Яку плойку для волосся краще вибрати: аховий рейтинг 10 моделей

Як захистити чутливу шкіру?

Якщо від фарбування та інших маніпуляцій з'являються свербіж та запалення, бажано пошукати щось із позначкою «для чутливої ​​шкіри». У цих засобах мінімум консервантів, барвників та ароматизаторів. Ідеальним варіантом буде безсульфатний шампунь, у складі якого екстракти аптечної ромашки або кропиви. А ось найгіршим варіантом стане шампунь для надання прикореневого обсягу. Він здатний пересушувати та провокувати запальний процес на шкірі.

Як підібрати шампунь за типом волосся?

Індивідуальні особливості шевелюри вимагають ретельного підбору, навіть якщо йдеться не про проблему, а про явну, очевидну і безумовну перевагу. І довгі, і густі, і локони, що красиво завиваються, вимагають грамотного і продуманого догляду. А основа його — вдалий шампунь. Розберемося, як підібрати його за типом волосся.

як зрозуміти що шампунь безсульфатний

Тонке волосся

Тонке волосся може стати справжньою проблемою. Навіть при задовільній густоті, про об’єм можна лише мріяти. А якщо шкіра голови схильна до посиленого виділення шкірного сала, проблема лише посилюється. Професіонали рекомендують використовувати шампунь, в якому містяться безпечні ПАР для якісного очищення. Не зайвими будуть також зволожувальні компоненти: легкі натуральні масла, екстракт алое.

Густе волосся

Для багатьох чудовим варіантом догляду стане склад, збагачений природними маслами, який подарує бажаний блиск без зайвого обтяження. Якщо волосся не жирніє на другий день після миття, для пишних густих пасм можна використовувати поживні шампуні, щоб надати їм бажаний блиск і зробити їх слухняними.

Якщо не знали: Як почистити епілятор — інструкція від 3 виробників

Довге волосся

Доглянуте довге волосся здавна вважається однією з еталонних ознак жіночої краси в класичному розумінні. Однак і догляд йому потрібний ретельний. При випадковому виборі шампуню високий ризик отримати проблему, де жирніє коріння і січуться кінчики. Оптимальним вибором для ретельного очищення та делікатного догляду стане чергування різних шампунів, звичайного та безсульфатного.

підібрати шампунь за типом шкіри голови

Кучеряве волосся 

Основна проблема завитків — їхня природна схильність до сухості. А її наслідок — складнощі, які виникають під час укладання. Найкращим виходом стане придбання шампуню, який збагачений легкими компонентами для зволоження та живлення. Відмінний вибір — професійний шампунь. Він ідеально очистить волосся без ефекту обтяження.

Пошкоджене волосся

Слабкі пасма, схильні до ламкості, частіше сухі по довжині або тільки на кінчиках, вимагають найдбайливішого догляду. Нехай це будуть шампуні, у складі яких немає сульфатів. Зате є корисні вітаміни, протеїни бавовни або шовку, олія зародків пшениці, кератин.

натуральний шампунь вибрати

Фарбоване волосся

Одна з проблем такого волосся полягає у швидкому вимиванні фарби. Крім того, такі локони потребують ретельного зволоження. Варто звернути увагу на косметику для волосся, здатну захистити від ультрафіолету. Розумним рішенням стане використання відтінкового шампуню, що поєднує легке фарбування та делікатний догляд.

Важливо розуміти, що насправді волосся і шкірний покрив реагують по-різному. Наприклад, довге волосся може бути також густим і хвилястим, а результат не цілком вдалого фарбування зробить локони слабкими й неживими, висушить шкіру.

Придбання безпечного та якісного шампуню — основа основ будь-якого догляду. Як доповнення — кондиціонери та маски з натуральними компонентами. Якщо не забувати і не лінуватися їх наносити згідно з інструкцією, тоді завдання зміцнити та оздоровити волосся вирішується простіше, ніж ви могли б собі уявити.

В скарбничку знань: Як налаштувати підлогові ваги: ​​4 підказки

Коментарі
Залиште коментар
Категорії