Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як з'єднати шланги для поливу: 4 пристрої, які полегшать завдання

Дата публікації: 14.03.2023 17:19
Дата оновлення: 14.03.2023 17:34

Далеко не у кожного власника дачі або присадибної ділянки красується спорудження автоматизованої системи зрошення. А ось шланг для поливу — присутній. Навіть якщо він закороткий, можна з'єднати два відрізки. Залишилося лише з'ясувати, як це робиться.

 з'єднати шланги для поливу

Як з'єднати два поливальних шланги: спеціальні пристрої

Коли в господарстві знаходяться шматки шлангів, справа за малим: їх з'єднують на необхідну довжину для поливу ділянки, якої б квадратури вона не була. Це можна зробити за допомогою аксесуарів: штуцера, муфти, конектора або трійників.

Читайте: Як під'єднати дощувальник — 3 підказки

Штуцери

Неважливо, який перехідник: із пластику, гуми, міді або латуні. Штуцеру під силу з'єднати два рукави:

Вид штуцера
Призначення
З різьбленням або насічкою «ялинкою» Призначений, щоб із двох шлангів зробити один
Поворотний Забезпечує можливість провертати шланги
Перехідний Буде корисним, якщо потрібно з'єднати відрізки, різні за діаметром

Штуцери з металу міцніші та надійніші, вони витримують високий тиск у місцях з'єднання. Хоча для використання в теплиці, саду або на ділянці варіанти з гуми або пластику теж цілком непогані. Такі вироби служать не один рік, вони не іржавіють.

Щоб нагвинтити штуцер, на його кінці насаджують відрізки шланга і закріплюють за допомогою хомута відповідного діаметра. Якщо хомута немає, краї шлангів щільно обмотують сталевим дротом.

Пізнавальна стаття: Який вибрати шланг для поливу: 8 азів від досвідчених садівників

Муфти

В основі сполучної муфти — шматок труби, на який надягають обидва кінці шлангів. На відміну від штуцера, у конструкції муфти вже передбачені гайки для фіксації кріплення. Вони потрібні, щоб тиск води не зірвав рукав. Гайки відгвинчують і надягають на обидва кінці шланга. Коли для з'єднань рукавів використано пластиковий перехідник, гайки потрібно затягнути.

муфта та шланг

Ще простіше та зручніше у використанні — муфта з цанговим затискачем. Єдиний її «мінус» — вища вартість, яка з лишком окупається надійністю та стійкістю до перепадів натиску. Крім простоти, у муфти помічено ряд переваг:

  • термін служби до 30 років;
  • простота у використанні — не потрібне додаткове кріплення, не потрібно жодних інструментів;
  • використання прогумованої прокладки є гарантією герметичності з'єднання;
  • на поверхні муфти не утворюється грибок, пліснява або наліт.

Цікава стаття: Як працюють сонячні батареї, їх актуальність в Україні у 2023 році

Конектори

Стає набагато простіше, якщо використовувати швидкознімний конектор. Він добре з'єднує шланги, оскільки в його конструкції лише три елементи:

  1. Утримувальний патрубок ​​— куди вставляють кінці відрізків шланга.
  2. Затискач, що клацає — для простоти приєднання або від'єднання.
  3. Гайка для фіксації — утримує шланг у патрубку.

Конекторам, як і муфтам, не страшні стрибки температури, різкі зміни напору води, спека, вітер та дощ. Крім того, конектором можна з'єднувати поливальні рукави різного діаметра. Наприклад, шланги на ½ та на ¾ дюйма.

поливальний пістолет приєднаний до шланга конектором

Швидко затискні конектори виготовляють із латуні або пластику. Перший варіант подолає тиск води не менше 15 барів, для пластмаси межа не перевищує 10 барів.

На замітку: Як зробити краплинний полив городу в домашніх умовах — 3 ефективні способи

Трійники та хрестовини

Забезпечують з'єднання трьох-чотирьох пристроїв у єдину систему зрошення. Конструкцію таких перехідників оснащують краном, щоб перекривати полив однієї з гілок системи. Латунні та пластикові хрестовини та трійники служать десятиліттями, оскільки стійкі до перепадів температури та ультрафіолету. З їх допомогою можна створювати системи поливу зі шлангів різного діаметру та ефективніше поливати рослини, охоплюючи великі ділянки.

з'єднати два поливальні шланги

Як з'єднати два шланги підручними засобами?

Цілком собі можна дозволити використовувати шматок металевої та пластикової труби довжиною 40-50 см, зовнішній діаметр якої збігається із внутрішнім діаметром поливного шланга. На трубу натягують кінці шланга. Для надійності конструкцію підсилюють дротом чи хомутом.

Якщо є потреба у з'єднанні гофрованих шлангів, потрібні ножиці. Кінці рукавів обрізають так, щоб один закінчувався виступом, а інший — западиною. Потім роблять надрізи довжиною 15-20 мм у поздовжньому напрямку та кінці шлангів вкручують один в інший. Місце з'єднання фіксують скотчем та дротом. Така конструкція гарна як тимчасове рішення. Якщо дати натиск, не встоїть, одразу почне підтікати. Та й виглядає вона некрасиво.

місце з'єднання шлангів зафіксовано дротом

Розібралися, як краще з'єднувати два шланги для поливу. Наявність таких пристроїв у господарстві розв'язує проблему підключення пістолетів для поливу та зрошувачів. Пробуйте!

До відома: Як відремонтувати розбите скло — 6 матеріалів на заміну

Коментарі
Залиште коментар
Категорії