Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як увімкнути дощувальник — 3 підказки

Дата публікації: 06.05.2022 12:15
Дата оновлення: 06.05.2022 12:15

Дальність розбризкування імпульсного та осциляційного дощувальників регулюється натисканням на заглушку та обертанням коліщатка. На останньому вказані позначення мінімум та максимум струменя. Якщо потрібно під'єднати кілька зливників, викручується заглушка, приєднується шланг.

як увімкнути дощувальник

Наприклад, у тих самих імпульсних моделях регулюється кут повороту скобами: можна зробити мінімальний радіус, а також обертання на 360 градусів, якщо розтиснути скобу з двох кінців і підняти. У зрошувачів, що осцилюють, установка поливу землі відбувається внаслідок особливостей форсунок та регулятора подачі води. Детальніше побачите це у відеовідгуку, що розміщений у статті.

У господарстві знадобиться: Як вибрати садовий подрібнювач: 5 підказок на допомогу

Як працює дощувальник

Простенький розбризкувач включає кілочок і насадку. Її вкручують у різьблення кілочка, встромляють у землю, приєднують до шланга — і все: конструкція зібрана і готова поливати ділянку. Дощувач ускладненої конструкції теж оснащений кілочком, але з вигадливішою насадкою.

як налаштувати імпульсний зливник

Вода подається через конектор, надходить у зрошувальну головку і через форсунку під тиском викидається назовні. При цьому струмінь спрямований таким чином, що змушує обертатися головку і змінює напрямок у момент переклацування важеля. Перемикання можна регулювати, розсуваючи або стискаючи фіксатори.

  1. Якщо розсунути фіксатори, сектор обертання буде обмежений з певної сторони.
  2. Пересунувши фіксатори на 180 градусів, установиться полив у напівобороті.
  3. Зрушити фіксатори разом, автополив становитиме усі 360 градусів.

Як приєднати дощувальник: покрокова інструкція

Розпилювач встановлюється на трубі ПНД. Поруч із бордюром таку прокласти важко, адже траншею впритул не прокопаєш. Тому риють за 20-40 см від бордюру.

Крок 1: потрібно на трубу поставити розпилювачі

Для цього використовують гнучку підводку. У розпилювач вкручується куточок:

  • труба у потрібному місці розрізається,
  • встановлюється трійник з різьбленням,
  • вкручується другий куточок.

Крок 2: відміряти потрібну відстань на трубі

Використовувати гнучку трубу — вона продається бухтами по 30 метрів. Відміряти стільки, скільки потрібно, та відрізати.

Крок 3: вкрутити в трубу розпилювач

Натискати й круговими рухами вкручувати розпилювач у трубу. З'єднання виходить надійне. Якщо щось неправильно зробити, висмикнути вже не вийде, треба буде розрізати.

Серед популярного: Аератор для газону — що це таке: 4 шпаргалки як ним користуватися

Як налаштувати дощувальник

Підключають сполучне коліно до труби та прикручують спринклер (зрошувальна головка). Потім розставляють поливалки по периметру газону поблизу тротуарів та доріжок. Залежно від виду пристрою є нюанси.

Як настроїти імпульсний дощувальник

Налаштування поливалки полегшує двосторонній регулювальний ключ.

  1. На одному боці має торцевий шестигранник. Він служить регулювання радіуса.
  2. А на протилежній — хрестоподібний ключ, який потрібний для регулювання сектора поливу.

Щоб відрегулювати радіус зрошення, знаходять опуклу стрілку у верхній частині кришки. Вона вказує на розташування отвору форсунки. Вставляють шестигранник в опуклу стрілку і регулюють радіус і положення поливальної системи:

При обертанні за годинниковою стрілкою
Гвинт заглиблюється до форсунки та відхиляє струмінь
Якщо провернути ключ проти годинникової стрілки від половини до повного обороту Збільшується дальність поливу

Якщо дощувач налаштований так, що середина сектора зрошення відповідає середині газону, а правий обмежувач не регулюється (адже розбризкувач уже закріплений на трубі під землею), то пересуватиметься не весь вузол, а лише головка. Потрібний хрестоподібний кінець ключа для регулювання.

конструкція імпульсного дощувача

Дивляться на отвір зі стрілками «+» та «-». Вставляють у нього ключ і провертають доки не увійде до паза. Ключ вставлено. Якщо потрібно розширити сектор поливу від 90 градусів і далі, повертають ключ за годинниковою стрілкою, а звузити, — проти годинникової.

Читайте: Як правильно вибрати тример для дачі, Або який краще: 5 критеріїв

Як налаштувати осцилівний дощувальник

Справа і зліва пристрою розташовані повзунки, які відповідають за нахил сопел. Таким чином можна окремо регулювати охоплення розбризкування по боках. Справа знаходиться кільце з двома повзунками, за допомогою яких регулюються нахил розбризкування вперед і назад.

як налаштувати осцилювальний дощувальник

Налаштувати осцилівний злив можна без інструментів, шланг приєднується в кілька прийняттів. За допомогою повзунка вибирають дальність та тип струменя. Можна вибрати зрошення тільки ліворуч або праворуч, а також одночасно з обох боків. Найчастіше захоплення площі, що поливається, досягає до 13 метрів, в середньому.

Пізнавальна стаття: Як працює мінімийка: 5 підказок

Що потрібно врахувати під час монтажу дощувачів

Максимальний сектор поливу залежить від тиску води в трубі. Якщо на ділянці є часті проблеми з напором, доцільніше використовувати гідравлічну помпу. Вона забезпечить тиск струменя, тоді й зона поливу збільшиться.

поливати ділянку дощувачем

У імпульсних моделей найчастіше круговий та напівкруглий спектр поливання. Тому при переміщенні розбризкувача мертвих зон не уникнути.У осциляційного дощувача зрошувана площа прямокутна, його можна легко встановлювати вздовж доріжок і ставити так, щоб не заливати двічі одну й ту саму площу, при цьому охоплюючи максимум.

Яким би не був розбризкувач, при поливі інтенсивність струменя у нього не однакова, але цілком рівномірна. Цього достатньо для хорошого зрошення, коли пересихає земля. Питання лише у зручності, ціні та можливостях.

Рекомендуємо брати до уваги перевірені часом моделі іменитих брендів Fiskars, Gardena, Karcher, Hunter та інших. Читайте відгуки на форумах, вивчайте характеристики та порівнюйте дощувальники між собою. Вдалої покупки!

На замітку: Як вибрати електропилу?

Коментарі
Залиште коментар
Категорії