Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як правильно вибрати тример для дачі, Або який кращий: 5 критеріїв

Дата публікації: 25.11.2020 16:44
Дата оновлення: 25.11.2020 16:44

В косовицю сам чорт стає братом, тому що вже через годину роботи на зарослому ділянці відвалюються плечі, спина колом і німіють руки.

выбор триммера для дачи

Ця стаття позбавить вас від тяжкого вантажу. У ній докладно описуємо нюанси вибору придатного тРиммер для дачі, порівнюємо електро- і бензомоделі, типи ріжучих елементів і конструкцій.

Тример і мотокоса – це одне і теж?

І так, і ні. Для порівняння, триммер – узагальнене поняття, мотокоса – вузької специфікації, хоча вона з того ж розряду садових. Тример слабкіше мотокоси за потужністю і продуктивності. Він комплектується електродвигуном або акумулятором. Таким простіше обкошувати молоду поросль на галявині. Мотокоса ж оснащена бензодвігателем, тому її використовують, якщо потрібно викосити ділянку з густо зарослими бур'янами і дрібним чагарником.

Пізнавальна стаття: Як працює мінімийка: 5 підказок

Принцип роботи садового тріммера

Узагальнена робоча концепція моторизованої коси без будь-яких казусів. Якщо включити двигун, запускається вал, а з ним і бобіна з котушкою волосіні або ножовий диск. Швидкість обертів залежить від потужності. Хороший триммер для дачі видає від 3 тисяч до 12 тисяч об/хв (на мотокоси частоту можна збільшувати заслінкою, що на карбюраторі: чим ширше її відкривати, тим інтенсивніше кручення). Такий ріжучий елемент дочиста зрізає зелені стеблинки і вкляк відгалуження.

принцип работы садовым триммером

Нейлонова волосінь швидко зношується. Перш ніж косити, з шпулі електричного тріммера доведеться час від часу вручну або автоматично відмотувати два відрізки волосіні певної довжини і фіксувати їх.

  1. Ручним способом (він економний): зняти бобіну → відкрити кришку → витягнути «вуса» волосіні, → закрити кришку → вставити бобіну → приступити до роботи.
  2. Автоматично (робить перевитрата): включити двигун → притиснути кнопку на Бабині до землі. Або, якщо мотор вимкнений, самому натиснути на клавішу і потягнути волосінь до потрібного розміру. Непотрібні залишки запросто видаляються про гостру кромку кожуха.

Під впливом відцентрової потужності, «вуса» перетворюються в струну і функціонують за принципом гострих ножів, які крутяться зі швидкістю, в середньому, 26 м/с. Захоплення по ширині можна налаштувати до сорока сантиметрів – якщо тягнути з двох отворів, і косити на рівному газоні. Непоказна, на перший погляд, півтора міліметрова волосінь в діаметрі цілком легко справляється з молодими пагонами малини. В цілому, діаметр ріжучої нитки можна підбирати в межах 1,3 4 мм.

Цікава стаття: вибрати мотоблок для своєї земельної ділянки?

Види триммеров: відмінності між електричним і бензиновим

У дрібницях, але різниця таки є. Двигун бензинової мотокоси хоч і могутніше електро-, зате вразливіші. Погазуешь трохи – навантаження на поршневу. Саме тому варто розбиратися як правильно вибрати бензотріммер.

У нього розрізняють три типи двигунів:

  • 2-х тактний працює від бензиново масляної суміші. Соразмеренность залежить від конфігурації мотора, приписів виробника і маркування масла. Зазвичай ці пропорції дорівнюють 1:40 (на літр бензину 250 мл олії) і 1:50 (1 літр бензину, 200 мл олії). Оскільки заправка йде двухкомпонентной горючкою, у двох тактових моделей перевитрата паливно-мастильного раз в п'ять. Апарат хоч і набирає високі обороти за лічені хвилини, але втрачає в інерції і чадить вихлопними газами. Зате тут спрощена поршнева система, в якій і ламатися особливо нічому. Варто придивитися до продукції Bosch, Karcher, Makita, Ryobi іншим;
  • 4-х тактне пристрій істотно заощаджує паливно-мастильні матеріали при однаковій витраті бензину. Масло ллють в окремий відсік, воно не вигоряє і менше димить. Такі моделі витривалішими і довговічніше, оскільки особливо не перегріваються. Четирехтактніков працює за інерцією: опустив гашетку на менші обороти, швидкість відразу падає на половину потужності. Кому доводиться багато косити, оцінять. Найчастіше такі движки – у японських мотокос Honda.
  • 4-MIX, як і двох тактові прилади, працюють на маслобензіновой суміші в пропорції 1:50. Такий тип двигуна увібрав в себе краще від двох вищеописаних видів. Крім величезної тяги і скажено крутиться моменту, пристрій генерує вихлопи на мінімалку, шумить помірно і витрачає пальне зовсім трохи. 4-MIX застосовується на садових апаратах Stihl.

Щоб правильно вибрати триммер бензиновий, не варто недооцінювати штангу з валом всередині. Саме він передає позив до роботи від мотора на ріжучу зону, що внизу пристрою. Так ось. Його розрізняють як жорсткий (розташовується на прямий штанзі) і гнучкий (на зігнутої). Перший кріплять на ПРОФТЕХНІКА, другий – для дому. Самі розумієте, що в першому випадку інструмент витривалішими і надійніше, хоч і коштує дорожче. Однак, бувають винятки, і виробники ставлять жорсткий вал на побутові моделі. Приклад цьому, Hitachi CG22EAS, Efco STARK 25, Partner B 250 B.

Електричні коси працюють від розетки 220 В або від акумулятора. Перші прив'язані до довжини шнура або подовжувача. Ними доцільно косити хвилин двадцять, потім вимкнути, щоб охолонув мотор. Другі в принципі обмежені в часі, оскільки здатні косити не довше ніж півгодини до спустошення заряду. І поступаються в потужності мережевим моделям. Обидва різновиди з моменту старту працюють на максимальних обертах, швидкість в них не регулюється.

У питанні, який триммер купити на дачу, даємо підказку: дивіться на розташування двигуна:

верхнее и нижнее расположение двигателя у садового триммера

  • верхнє постійно переважує робочу частину, швидко втомлюєшся у вічному протистоянні за баланс. Зате така коса могутніше (до 1,4 кВт), ніж модель з двигуном внизу. Комплектується волосінню і сталевим ножем, яким під силу зрізати невеликий чагарник;
  • нижня надає маневреності пристрою. Але коли випала роса або пройшов дощ, косити небезпечно. Може шандарахнути струмом так, що мало не здасться. ДО того ж, потужності (в середньому 0,65 кВт) може бути замало, якщо в траві маскується кущик небажаної порослі. Такі моделі комплектуються тільки шпулею з волосінню.

ДО слова: Як вибрати бензокосу?

Тип конструкції: ручний, неоплачений або ранцевий

  • Вага переносний мотокоси ≈ 4-7 кг. Виробники її оснащують металевою петлею, за яку кріпиться ремінь для носіння на плечі. Або конструкцією як на рюкзаку. Ремінь на плече частково бере навантаження на себе, але швидко натирає, втомлюється спина, адже як-не-як тяжкість все одно перевешівает.Ранцевая модель рівномірно розподіляє навантаження на спину і плечі. Вона зручніше і практичніше.
  • Для зручності полегшені конструкції забезпечені J, D або Т-образними ручками. Перші дві конфігурації гарні для заростей на ділянках з вибоїнами і узгір'ями. За Т-ручку, що в формі керма на велосипеді, зручно хапатися двома руками і робити широкі захоплення на просторому лузі, без ямок.А якщо ще і керування винесено на ручку, справа йде на лад швидше. Косиш на одному диханні поки не закінчиться паливо, та й втомлюєшся не так швидко.

В тему: Газонокосарка або тріммер – що краще: вибір на 1 мільйон

Тип ріжучих елементів: який практичніше

Безперечно: диск з металу міцніше пластикового і витривалішими волосіні. Якщо зламається, знадобиться час і суттєві витрати на ремонт. Шпульки з волосінню як витратний матеріал продаються повсюдно в спеціалізованих магазинах. Їх ціна відрізняється в залежності від діаметра нитки, довжини (ваги) мотка і найменування бренду.

режущая часть триммера

Як правильно вибрати триммер бензиновий і електричний

Кубічний об'єм двигуна впливає на швидкість триммера. Він варіюється в межах 25-52 кубів. Хоч би яким ні косили (електричним або бензиновим), завжди приємніше, якщо інструмент ріже як бритва, а не пиляє як затупився ніж, правда?

  1. Відмітна особливість мотокоси на 25 кубів – легкість і укорочена штанга (стандартна довжина 1,5 метра). Піде, щоб обкосити галявину, стежку або бордюр. Стару, злежалу траву, не візьме.
  2. Якщо потрібно обробляти ділянку на десять соток, краще придивитися до моделі на 43 куба. Такий вистачить якраз, апарат тридцять сьомий кубатури буде працювати в натяг.
  3. Інструмент на 52 куба працює як звір, у ньому міць говорить сама за себе. Але важкий. Вже через пів години відчувається на плечах і спині, тому що мотор переважує ріжучу частину, доведеться постійно утримувати баланс.

Зі швидкістю розібралися, залишається лише засвоїти вищеописаний матеріал. Рекомендуємо вивчати 5 характеристик триммера перш, ніж зважитися на покупку.

Установки
Бензиновий тріммер Електрична і акумуляторна мотокоса
Потужність (кВт) від 1,4 до 1,8 електро – 1
акуум – 0,4
Захоплення укосу (метри) 4-4,5 електро до 4-х
акуум ≈ 2 , 5
Вага (кг) до 7 електро до 4
акуум – 2,5
Рівень шуму (ДБ) більше 90 (можна порівняти з риком) електро – 80 (рев)
акуум – до 70 (бурчання)
Ціна (грн) 1 360-26 тис . електро – 565-7 737
акуум – 202-2 7825

Якщо косити траву, де бур'ян на сорников, краще брати бензиновий тріммер. Він відмінно справляється з паскудної порослю на захаращенном ділянці, хоч і важкий, чадить вихлопами і реве як буйвол. Електрокоса слабший, з прив'язкою до розетки, зате простіше в обслуговуванні – встромив в розетку і працюй, аби провід не плутався під ногами, та не чвакало від вогкості. Акумуляторний Інструмент мобільний, але обмежений у часі і слабенький на відміну від моделей, що працюють від мережі. Вибирати вам, нам лише залишається побажати вдалої покупки і задоволення від косовиці!

На замітку: 5 видів дисків для болгарки і їх призначення

Коментарі
Залиште коментар
Категорії