Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати культиватор - дачний помічник

Дата публікації: 07.07.2017 15:12
Дата оновлення: 15.12.2023 09:46

Культиватор – спеціальна машина, що використовується у галузі сільського господарства, яка здійснює обробку ґрунту. Така модифікація ділиться на парову та просапну. Чизелювання, боротьба з бур`яном, збереження вологості, підгортання – все це здійснює культиватор, а що це таке знають не всі, тому часто плутають із плугом.

Перший, порівняно з другим, здійснює чизелювання без обробки пласта. До того ж до агрегату при необхідності купується додаткове обладнання, що значно розширює функціональність. У сучасних пристосуваннях впроваджуються компактні двигуни, що забезпечують легкість та мобільність техніки.

Культиваторы

Все, що може зробити культиватор актуальним для сільських та фермерських угідь, а також присадибних ділянок з невеликою та середньою площею. У зв`язку з цим на ринку можна зустріти різноманітні агрегати. Вони відрізняються між собою за основними параметрами обробки.

Ми також писали про те, «Як вибрати мотокультиватор».

Види культиваторів

Це сучасні інструменти для роботи на земельній ділянці, які дозволяють швидко та ефективно виконати поставлене завдання. Але в залежності від масштабу роботи потрібно знати, який культиватор вибрати, щоб заощадити кошти та одночасно отримати якісний агрегат, що полегшує працю фермера та Садівника. Така техніка дозволяє здійснювати величезний комплекс робіт, зокрема:

  • підготовку до посадки;
  • розпушування;
  • усунення бур`янів;
  • подрібнення великих куп ґрунту;
  • вирівнювання поверхні;
  • розподіл добрив.

Так який культиватор купити, щоб агрегат справлявся ефективно зі своїми функціями? Придбання конкретної моделі насамперед залежить від мети використання. Сучасний ринок пропонує величезну кількість варіантів, які поділяються на категорії за потужністю та вагою, а також типу силової установки.

У випадку маси виділяють 4 варіації агрегатів.

Классификация устройств по массе

Це:

1. Надлегкі. здійснює розпушування на ширину не більше 0.3 м і глибину 0.1 м. При цьому маса конструкції варіюється в діапазоні 10-15 кг.

Це чудовий варіант для малогабаритних дачних ділянок. За допомогою такого агрегату досягається прополювання між рядами, наведення ладу на вузьких клумбах, на яких вирощуються низькорослі рослини. Експлуатується техніка та на інших присадибних територіях, де параметри шару землі, що піддається обробці, мають обмеження за площею.

2. Легкі. В такому випадку ширина обробітку варіюється в діапазоні 0.4-0.5 м, глибина – 0.1-0.15 м. Такі агрегати важчі та важать 35-40 кг. Конструкція відрізняється вищим коефіцієнтом корисної дії проти першого варіанта. Єдиний недолік полягає в тому, що дані модифікації не підходять для експлуатації на вузьких ділянках, якщо їхня ширина менше ніж 0.25 м.

3. Середні. Подібні варіації характеризуються шириною шару, що піддається обробці, 0.8-0.9 м при глибині до 0.2 м. Такі агрегати важать набагато більше, їхня маса варіюється в діапазоні 65-70 кг. За допомогою пристроїв обробіток ґрунту є повноцінним, при цьому конструкція підходить для експлуатації навіть великих ділянках. Ще для садівника та фермера надається можливість використовувати додаткове обладнання, що підвищує функціональність агрегату.

4. Важкі. Подібні модифікації належать до категорії професійної мототехніки. Застосовуються агрегати для різних завдань на фермерських господарствах і за виконання ландшафтних змін.

Приспособление в действии

Вибираючи конкретну модель, спочатку потрібно визначитися з типом оброблюваної ділянки і лише потім вивчати додаткові характеристики обладнання. За призначенням модифікації поділяються на парові, просапні та спеціальні.

Перші експлуатуються, щоби підготувати землю перед посівними роботами. За допомогою других здійснюється обробка ґрунту між рядами культур з метою видалення бур`янів, обробітку ґрунту, збереження вологи та покращення припливу повітря та їжі до рослин, їх підгодовування. Треті експлуатуються безпосередньо при догляді за різною розсадою (буряків, баштанних, бавовнику) та чайними плантаціями.

Цікаво буде дізнатися "Як вибрати мотоблок для своєї земельної ділянки?"

За типом двигуна агрегати поділяються на:

Ручні. Агрегат використовується для боронування, оранки, усунення бур`янів та розбивки грядок. Ручний культиватор відрізняється компактними габаритами та простотою керування. Пристрій підходить для невеликих або вузьких ділянок, забезпечуючи швидку та якісну обробку ґрунту.

Такі агрегати дозволяють здійснювати практично всі операції, як і професійна техніка. Підходять модифікації для обробки саду. Це можуть бути:

  • альпійські гірки;
  • розарії;
  • клумби;
  • рабатки;
  • теплиці.

Ця категорія пристроїв поділяється на підвиди. Ручні агрегати бувають ротаційними та розпушувачами, а застосовують конструкції у місцях, де для великої техніки доступ відсутній. Мінімальні розміри та максимальна простота керування – головні переваги моделей. До того ж такі моделі виграють за вартістю.

Ручные агрегаты

Який культиватор найкраще для дачі? – Цей. Пристрій пройде навіть на ділянці з мінімальною відстанню між деревами чи квітами тощо.

Ширина захоплення моделей варіюється в залежності від кількості обробних елементів. У ротаційних приладах застосовуються диски, а розпушувачах – гострі вигнуті зуб'я.

Електричні. Для цих агрегатів характерна легкість і маневровність, а використовуються прилади навіть у важкодоступних місцях. Єдине – такі моделі не можуть функціонувати за відсутності мережі. Шнур часом обмежує експлуатацію техніки. До того ж важливо не допустити влучення проводу під обробні елементи.

Електричний культиватор не має двигуна з баком, тому проходять практично скрізь, а шляхом легкості не відрізняються складністю транспортування та підійдуть навіть для використання жінками. За допомогою таких моделей легко здійснюється обробіток ґрунту до 10 соток, але земля повинна знаходитися в пухкому стані. Це пов`язано з тим, що прилади не справляються зі збитими та важкими ґрунтами.

Якої марки культиватор вибрати у цьому випадку визначається функціоналом, характеристиками та якістю техніки. Вибір Виробника залежить від особистих переваг та бюджету. Популярними Брендами на ринку залишаються Hyundai, Forte Та Fieldmann.

Электрические агрегаты

Бензинові. Подібні інструменти для обробітку ґрунту мають підвищену потужність. Раціональність вибору такого типу агрегатів виправдана лише у випадку з великими ділянками, площа яких варіюється в діапазоні 10-50 соток. До того ж купувати цей варіант актуально лише для постійного та професійного застосування. Тому перш ніж вирішити, який найкращий культиватор, потрібно визначитися з метою його використання.

Рекомендуємо почитати «Як вибрати тример бензиновий?».

Пристрої справляються з будь-яким типом обробки, незалежно від стану ґрунту. Агрегат відрізняється важкою вагою та в процесі експлуатації потребує застосування сили. Функціонування здійснюється лише на бензині, тому під час використання можуть виділятись продукти горіння. Бензинові агрегати вимагають постійної ревізії та технічного обслуговування. Такі моделі використовуються для посадки:

  • картоплі;
  • моркви;
  • буряків;
  • цибулі та т.д.

До того ж за допомогою агрегатів підтримується чистота на ділянці, оскільки вони видаляють бур`яни. Наявність Додаткових насадок розширює можливості пристроїв, але при цьому тип двигуна визначає обсяг робіт, що виконується. Серед таких варіацій найпопулярнішими є модифікації Hyundai, агрегати Könner&Söhnen, Stiga.

Бензиновые агрегаты

Придбання агрегатів

Де придбати культиватор, щоб він був якісним і довговічним? MOYO.UA реалізує широкий асортимент пристроїв, що відрізняються між собою:

  • шириною смуги та глибиною;
  • показником потужності;
  • виробником;
  • типом;
  • вартістю.

Усі ці параметри потрібно враховувати під час вибору конкретної Моделі. Скільки коштує культиватор, залежить також від ряду перерахованих вище характеристик, зокрема потужності та типу самого Пристрою. Ціна пристроїв для обробки ділянок варіюється, що дозволяє підібрати найбільш відповідний пристрій.

Такі агрегати дають можливість упорядкувати земельні наділи та забезпечити якісну обробку ґрунту. Величезна кількість характеристик та можливість постачання пристосувань допоміжним оснащенням гарантують мультифункціональність під час експлуатації.

Дивіться відео "Культиватори HYUNDAI".

Коментарі
Залиште коментар
Категорії