Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Електробойлер для опалення: альтернатива котла своїми руками

Дата публікації: 07.07.2017 14:54
Дата оновлення: 07.07.2017 14:54

Домашня техніка вийти з ладу, а ви не знаєте, куди її подіти? Є ідея швидко і без витрат забезпечити будинок резервним опаленням. Для цього знадобиться старий бойлер і бажання творити чудеса. Почитайте корисні рекомендації до керівництва як зробити опалення з бойлера далі в матеріалі. Виготовлене нестандартне обладнання додасть дому більше затишку і тепла. А якщо зробити його самостійно – не доведеться витрачати кошти на купівлю дорогих обігрівачів.

отопление от электрического бойлера

Плюси і мінуси опалення на базі бойлера


Переваги

Недоліки

- Для монтажу не обов'язково мати технічну освіту, спеціальне обладнання та навіть попередні навички. Просту конструкцію зможе спорудити будь-яка людина.

- Мінімальні фінансові витрати. На промисловому ринку цінова категорія бойлерів в рази менше, ніж на опалювальне котли. Особливо економно використовувати старий водонагрівач.

- За рахунок теплоізоляційного шару водонагрівач менше витрачає похідного тепла, ніж обігрівачі.

- Не займає багато місця, оскільки можливий стельовий тип кріплення.

- За рахунок невеликої витрати ресурсів, установка споживає мало енергії.

- Можливість регулювати температуру.

- НА відміну від спеціально пристосованої для такої роботи техніки, бойлери не мають достатньо потужності в трубчастих нагрівачах (ТЕНах). Тому ефективно обігріти велику площу споруда не зможе.

- Пристрій перебуває в постійному робочому режимі. Поставка водних ресурсів не повинна припинятися. такому випадку корозія та інші руйнування металу настануть незабаром.

- Процес монтажу хоч і швидкий, але витратний в плані трудових ресурсів.

Теплові системи на базі електричних нагрівачів


Бойлер це конструкція закритого типу, його основна мета: нагрівати воду. Установка має два отвори (для холодної і гарячої води). Усередині бойлера розташований тен, він служить нагрівачем. Щоб використовувати механізм для опалення приміщення, в його конструкцію треба внести зміни. На ефективну поставку ресурсів може впливати багато факторів, до їхнього основного ряду відносять:

  • Потужність водонагрівача. Щоб визначити потрібну потужність, розрахуйте 1 кВт на 10 квадратних метрів опалювальної території.
  • Об'ємна подача циркуляційного насоса (він впливає на швидкість циркуляції води в опалювальній установці).
  • Від розгалуженості системи. Пристосування рекомендується використовувати на невелику кількість галузей.

Система отопления на базе бойлера

Інформація! Від об'єму бака також залежить ефективність роботи пристрою. У промислових Водонагрівачах ємність бака досягає 500 літрів.

Продуктивні компанії промислової техніки розробили спеціальні бойлери для системного обігрівання. Головна їхня відмінність полягає в розташуванні трубок, нижній вхід призначений для холодної води, а верхній – для гарячої. Ще одна різність складається в діаметрі входжень (в водонагрівачів для побутових цілей (купання або миття посуду) дюйм трубок не бiльше 2 дюйм). Однак звичайні бойлери для опалювальних цілей використовувати також можна.

Читайте також: Які бувають основні несправності бойлера

Особливості та схема конструкції


Розглянемо особливості конструювання бойлера для опалення. По-перше, для менших витрат тепла корпус механізму зміцнюють мінватою або пенополистирольной прокладкою, яка не піддається гниттю і майже не поглинає воду. Основний елемент конструкції (ТЕН) повинен перебувати в її центрі. Для замикання і розмикання електричного кола використовують прилад реле.

Конструкция тепловой системы

Реле перемикає режими в теплообміннику і направляє воду на опалення. Якщо дана деталь відсутня в механізмі – прилад відключається. Для відводу рідини по трубах треба прикріпити патрубок, він буде здійснювати циркуляцію по контуру.

Рада: нагрів впливає стан тена, труб і радіатора. Саме тому треба стежити за їх роботою і періодично проводити чистку.

Обов'язковим елементом в таких конструкціях є циркуляційний насос. Він примусово змушує рухати рідина по типу замкнутої циркуляції. Без насоса система працювати не буде. ДО основних його переваг відносять:

  • Чи не вимогливий до системи. Ухили і завужені ділянки не вплинуть на роботу механізму.
  • Миттєва разгонка рідини. Він здатний прискорити подачу ресурсу за кілька хвилин.
  • Надійність і тривала експлуатація. Насоси характерні надмірної стійкістю до температури, режимом роботи і іншими факторами.
  • Коефіцієнт корисної дії у насосів збільшений до максимального показника.

Циркуляционный насос

Рада: Оскільки процес монтажу циркуляційного насоса складний і включає в себе багато дрібних деталей, довірити його краще фахівцям. Це треба, щоб врахувати повну систему опалення.

Читайте також: Що потрібно знати про бойлерах: то, що для багатьох було таємницею

Вибір електричного бойлера


Як вже згадувалося, деякі продуктивні компанії випускають бойлери спеціально розроблені під домашню опалювальну систему. Якщо ви збираєтеся придбати водонагрівач, краще звертати увагу саме на такі моделі (наприклад, водонагрівачі" GORENJE"," ARISTON" та інші). Головні переваги таких механізмів полягають в:

  • Оскільки труби для води знаходяться знизу і зверху, водний ресурс буде максимально швидко надходити в похідну трубу.
  • При виборі моделі звертайте увагу на діаметр входів і виходів, він повинен бути не менше 2 дюймів.
  • Чим більше корпус механізму, тим більше води він здатний обігріти. Тому бак бойлера краще вибирати великих розмірів.

Читайте також: Топ 10 бойлерів: переваги і" Вузькі місця" моделей популярних брендів

Отопительная система

Ще один критерій, за яким варто вибирати водонагрівач – потужність Тена. Через недостатню потужність деякі бойлери опалювальної системи можуть не підійти.

Рада: в яких потужність Тена складає від 6 до 10 кВт підходять для заданої мети.

Отже, в матеріалі була розглянута конструкція для установки бойлера в якості опалювальної системи. Можна сказати, що дана установка буде вигідна, якщо площа опалювального приміщення не буде велика. Такі системи відмінно підійдуть для дачі або однокімнатної квартири. В іншому випадку, похідного тепла не вистачить.

Підсумовуючи, можна відзначити, система має плюси і мінуси, головним її достоїнством вважається низька споживною енергії і малозатратного. Якщо ви вирішили встановити водонагрівач для опалення, вибирайте спеціально пристосовані для такої роботи механізми. Процес монтажу не витратить багато часу, проте в процесі побудови будьте уважні з дрібними деталями.

відеоролик Як встановити бойлер для опалення

Коментарі
Залиште коментар
Категорії