Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як відмити душову кабіну: 9 секретів успіху

Дата публікації: 08.09.2022 10:15
Дата оновлення: 08.09.2022 10:40

У новенькій, осяяній чистотою душовій, все передбачено і продумано: ніяких калюж і крапель на підлозі, на стінах та дзеркалі. А проходить кілька тижнів і постає питання руба, як відмити душову кабіну, адже сліди крапель на скляних дверцятах та хромованій фурнітурі стають надто помітними.

почистити душову кабіну від патьоків та відкладень

Як мити душову кабіну?

Іноді навіть у найсумлінніших господарок кабіна виглядає не надто статечно. Поширена помилка криється у радикально неправильному виборі мийних засобів. Одним, хай найдорожчим і найпотужнішим засобом, тут не обійтися.

почистити душову кабіну від мильного нальоту

Чим мити стінки?

У виробництві стін душових кабінок добре себе зарекомендували загартоване скло або полістирол (сучасний полімерний матеріал). Але з часом краплі, що висихають, залишають на гладкій поверхні хитромудрий візерунок з білястих плям, розводів і патьоків. Щоб уникнути цієї проблеми, після користування душовою кабіною, її варто сполоснути, використовуючи спершу теплий, а потім холодний струмінь.

Однак часто немає часу почистити душову кабіну після ранкового ритуалу. І як тоді відмити скло у душовій кабіні, якщо доводиться відкладати миття на потім? Найкращим рішенням вважається засіб для догляду за скляними або полімерними поверхнями. Або ж при регулярному прибиранні можна обмежитися мийним для посуду. Також добре допомагає розчин оцтової чи лимонної кислоти. А ось використовувати абразивні порошки для скла та пластику не варто. Вони залишають подряпини, через це прозорі поверхні тьмяніють.

Як відмити піддон

Знищити кристалічні відкладення солей кальцію, що утворюються на поверхні піддона в місцях застою води, набагато складніше. Щоб відмити душову кабіну та повернути їй бездоганний вигляд, варто придивитися до матеріалу, з якого виготовлений піддон гідробоксу:

Акрил (ABS-пластик із покриттям з акрилу)

Оптимальні засоби для чищення акрилу: рідина і гель. Вони не псують поверхню, перешкоджають утворенню подряпин.

Якщо їх немає, цілком підійде зубна паста

Емаль (метал, вкритий шаром міцної емалі) Допустимо використання будь-яких, у тому числі порошкових засобів для чищення
Натуральний або штучний камінь (композитний матеріал на основі мармурової крихти та полімерних смол) Використання пароочисника — найефективніший спосіб. Допускається використання засобів, призначених для чищення унітаза

Як відмити скло

Загартоване скло — один з найкращих і найпопулярніших матеріалів, що використовуються в різних моделях гідробоксів. Він гладкий, гігієнічний, у контакті з гарячою водою не виділяє токсичних речовин. Чищення скла не створить проблем: у продажу можна знайти безліч засобів для надання блиску. Також полегшує збирання рідини використання м'якого скребка.

відмити скло в душовій кабіні

Якщо ж вдатися до підручних засобів, відновлюють первозданний вид кабіни за допомогою розчину столового оцту в співвідношенні 2 ст. ложки на склянку трохи підігрітої води. Коли забруднення прибрати не вдалося, змішайте 40 г соди з пів склянки оцту і такою ж кількістю аміаку. Нанесіть та змийте через чверть години.

Після прибирання скло душової кабіни обполіскують і протирають насухо м'якою тканиною.

Пізнавальна стаття: Як зробити антисептик у домашніх умовах: 5 унікальних порад

Як очистити лійку душа?

Якщо тиск у душі став слабким, вода розбризкується, а в лійці чути характерний свист, це явні ознаки того, що отвори насадки зменшилися в діаметрі або перекриті відкладеннями солей жорсткості. Вони неминуче осідають на пластиці чи металі, тому потрібна регулярна своєрідна профілактика.

Лійку, що злегка засмітилася, відгвинчують від шланга або труби й чистять за допомогою щітки, змоченої оцтом. Якщо частина отворів перекрита нальотом солей, їх чистять товстою голкою або зубочисткою. Для кращого ефекту лійку бажано залишити в місткості з оцтом на кілька годин, потім добре прополоскати водою.

Як очистити фурнітуру

Металева фурнітура (змішувачі, ролики, петлі дверні, ручки) крім прямого призначення, використовуються для декору. Її виготовляють із нержавіючої або хромованої сталі, латуні. Мильний та вапняний наліт активно осідає на ній.

мити фурнітуру в душовій кабіні

Якщо в душовій кабіні використовується фурнітура з хромонікелевим покриттям, металеві скребки та абразивні порошки не підійдуть. Ушкодження захисного покриття стане причиною корозії та поступового руйнування таких деталей. Щоб цього не сталося, для догляду за такими виробами використовують губку або серветку, змочену засобом для чищення душових кабін, а також спреї та гелі для хромованої сталі.

Крім того, впоратися з тьмяним нальотом допоможе розчин оцтової чи лимонної кислоти (50 г кислоти на 250 мл води). Вхідні фільтри, форсунки та розподільники іноді знімають, очищають від механічних забруднень.

Як почистити душову кабіну від різних забруднень

Поміж забруднень, які неминуче з'являються у місцях, де вода та пара — це наліт вапна, бризки та патьоки, пліснява та іржа. Для боротьби з ними існують різноманітні засоби, що різняться за ціною, складністю застосування та ефективністю.

Даєш бій чорним плямам: Як випрати плісняву з тканини — 10 робочих хитриків

Усуваємо мильний наліт

Щоб почистити душову кабіну від мильного нальоту, доступні, а головне, безпечні різноманітні домашні рецепти. Добре допомагає в боротьбі з мильним нальотом розчин, який готують з 9% оцту і води, змішавши їх в рівних кількостях.

відмити душову кабіну

А щоб у ході прибирання швидше досягти ідеального результату, не залишити подряпин на поверхні, досвідчені господині віддають перевагу використанню:

  1. Меланінових губок, які видаляють забруднення навіть без використання мийних засобів;
  2. неткані серветки з віскози або мікрофібри. Вони не залишають розводів і не дряпають поверхню;
  3. пароочисників, які позбавляють нальоту, дезінфікують;
  4. поліуретанових, силіконових чи гумових скребків. Без особливих зусиль видаляють воду та легкі забруднення. Допомагають підтримувати чистоту у ванній, прослужать довше за інших, оскільки зносостійкі.

Ополіскування душової кабіни чистою водою після кожного використання сприяє усуненню мильного нальоту.

Як усунути вапняний наліт

Через солі кальцію та магнію засмічується лійка, змішувач виглядає неохайно, адже скрізь, де накопичується вода, з'являється вапняний наліт. Ретельне очищення всіх елементів душової кабіни за першої можливості — відмінні профілактичні заходи. Але що робити, якщо таким нальотом уже покриті стіни, піддон та сантехніка?

відмити душову кабінку

Якщо за допомогою побутової хімії, підібраної для душової кабіни, позбавитися нальоту не вдалося, навести лоск допоможуть перевірені домашні засоби. Найбільш популярні:

  • розчин, який готують з одного упаковування лимонної кислоти (50 г) та гарячої води (200 мл);
  • лимонна кислота та харчова сода в рівних пропорціях;
  • оцет та вода у співвідношенні 1:2;
  • суміш з оцту, етилового спирту та води 1:1:2.

А ось для екстреного видалення такого нальоту можна скористатися «Антинакипіном», змішаним із гарячою водою до стану густої кашки.

Щоб залишалися м'якими як хмарка: Як прати махрові рушники: 3 постулати

Як відмити душову кабіну від грибка?

Якщо грибок з'явився нещодавно, важливо оглянути помешкання, щоб обробити виявлені місця його локалізації. Найчастіше це стики стінок та піддону. Виявлені плями ретельно відмивають, протирають насухо або сушать феном. Обробка проти грибка буде більш ефективною, якщо позбавити його однієї з важливих умов існування — рясної вологи.

Для обробки підійдуть протигрибкові розчини (продаються в будівельних магазинах) та суміші з доступних засобів, які є у кожному будинку. Ось рейтинг найпопулярніших засобів від грибка для обробки душової кабіни:

  1. Мідний купорос
    Добре прибирає грибок, не пошкоджує акрилове покриття, скло або пластик. На відро води (10 л) потрібно 100 г порошку, який попередньо розчиняють у невеликій кількості теплої води.
  2. Відбілювач «Білизна»
    Рідиною змочують місце, де оселився грибок, і залишають на чверть години. Поверхні з пористою структурою обробляють за допомогою щітки. Потім рясно промивають, щоб позбутися їдкого запаху.
  3. Перекис водню
    Видаляє плісняву, але не підходить для кольорових матеріалів.
  4. Етиловий спирт
    Допоможе змити плями, якщо грибок захопив гладкі поверхні.

В скарбничку знань: Як користуватися гелем для прання: 3 простих правила

Як прибрати плями іржі

Іржа з'являється в душовій кабіні в місцях застою або невеликого струменя води, а передумова її появи — несправні змішувачі, що підтікають. Відчистити такі плями непросто, але головне, що слід зробити, — усунути неполадки в роботі сантехнічного обладнання.

відмити душову кабіну від грибка

Забрати іржаві плями можна, якщо використовувати засоби побутової хімії, з позначкою «проти іржі». Найкращі з них вважаються засоби із гелеподібною консистенцією. Їх наносять локально на кілька хвилин для ефективнішого впливу.

Для плям іржі, що недавно з'явилися, допоможе суміш із двох засобів, які знайдуться в домашній аптечці. Змішують 2 частини нашатирного спирту з однією частиною перекису водню. Змочують розчином серветку та наносять на плями. Через чверть години промивають проточною водою.

Залишилося підбити підсумки. Це означає, що замість того, щоб вирішувати, як мити душову кабіну, варто знайти алгоритм догляду, який дозволить мінімізувати час, що відводиться для цього заняття — без шкоди для результату.

Якщо дотримуватися цих простих рекомендацій і прибирати в душовий щодня по пару хвилин, у неї завжди буде бездоганний вигляд.

Для ідеального результату: Як відіпрати кухонні рушники від жиру та запаху — 5 результативних рішень

Коментарі
Залиште коментар