Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як випрати кухонні рушники від жиру та запаху — 5 результативних рішень

Дата публікації: 12.08.2022 10:01
Дата оновлення: 12.08.2022 10:01

Без рушника на кухні як без рук: витертись, протерти, обхопити гаряче… Через це він часто такий, що хочеться приховати від стороннього погляду. Але це не зовсім зручно. І особливо неприємно, якщо вибирався спеціально під інтер'єр.

кухонний рушник біля мийки

Іноді складається враження, що його вже простіше викинути, ніж довести до ладу. Але випрати кухонні рушники можна різноманітними способами, а значить вивести будь-які цятки — теж.

У тему: Як прати махрові рушники: 3 постулати

Як правильно випрати кухонні рушники?

Утримувати рушники в чистоті набагато простіше, якщо регулярно приділяти їм увагу — прати в міру забруднення, а не коли на них неприємно вже дивитися і, тим більше використовувати.

Найпростіше — заздалегідь замочити: намилити, дати їм постояти та перепрати.

  1. Якщо це робити вручну, тоді воду в таз по гарячіше — так, щоб руки витримували. Туди ж додати засіб для виведення плям, порошок — нехай полежать з пів години, потім активно потерти проблемні місця, намилюючи господарським милом. Полоскати доти, доки не піде мильна вода.
  2. Пральна машина, звичайно, полегшує роботу. Після замочування рушника віджати та в барабан. Оптимальна температура для прання — 40-60 ° C, при меншій не відпираються, при більшій недоцільно, хіба що, якщо зібралися виварювати. Режими, залежно від моделі машинки, називаються по-різному: «Бавовна» (в Electrolux, Gorenje), «Сорочки» (у Beko), «Змішана білизна» (у Bosch) — суть одна: ті, що стирають при сорока градусах найкращі.

Як вивести плями із кухонних рушників?

Бажано запрати плями відразу після їх появи. Не рекомендується під час прання додатково використовувати кондиціонери. Їхні компоненти утворюють плівку, яка сприяє тому, щоб вироби вбирали запахи. Їжі — у тому числі. Позбутися їх згодом набагато складніше.

Якщо забруднення вже в'їлося, допоможе замочування в розчині з речовиною, що відпирає, в якому основний компонент залежить від особливостей плям. Гаряча вода також є чудовим супутником у боротьбі з різними забрудненнями:

Плями від кави, сліди томатної пасти, кетчупу та інших соусів
Виводяться у співвідношенні 1 ст. ложка солі на 1 л води
Зацвілі місця Вимочити в підкисленій воді: 50 г на літр води, потім — прання
Мітки, що важко виводити

У окропі розчинити по три столові ложки порошку, соди, олії та відбілювача.

Замочити на ніч, потім випрати

До речі: Як користуватися гелем для прання: 3 простих правила

Як відібрати рушники від запаху?

Спочатку перуть. Після — замочують в оцтовому розчині. Співвідношення 250 мл/10 л. Користуються безбарвним оцтом, оскільки підфарбований залишає плями через пігмент.

неприємний запах від рушників

Як випрати рушники для кухні від жиру

Врятувати рушники від жиру та запаху допомагають мийні для посуду. Засіб локально наносять на проблемні місця і залишають на кілька годин, щоб «попрацювало». Потім — у пралку.

Читайте: Як вибілити тюль у домашніх умовах: 7 методів, які дають результат

Як відбілити кухонні рушники?

Добре від'їдає бруд і прибирає жовтизну не тільки хімія, яка коштує нечуваних грошей. Можна цілком обійтися тим, що знайдеться на поличці в шафі будь-якої господині.

Ефективні засоби для відбілювання кухонних рушників

Як відбілити кухонні рушники содою

Вона втілює і кондиціонер, і відбілювач. Содова бовтанка освіжає будь-яке полотенце, що залежалося, ще й справляється з різними плямами. Оптимальна пропорція — 1 ст. ложка соди на 1 л води.

Як відбілити кухонні рушники перекисом водню

Це відмінний антисептик і засіб для виведення плям. Її вартість цілком лояльна, а результат тішить навіть затятих ґаздинь. 

  1. Розводять 2 ст. ложки перекису на 5 л води.
  2. Рушники спочатку у цей розчин на ніч, потім у пральну машину.

Безпосередньо на цятки цей пероксид не наносять, щоб не пошкодити тканинні волокна.

Як вивести плями з кухонних рушників олією

На пів відра води додають 150 г порошку, стільки ж відбілювача і 2 ст. л олії. Звичайно на перший погляд здається дивним виводити жирні цятки жиром, але цей принцип полягає в «подібне до подібного».

Марганцівка — як антибактеріальний засіб для виведення плям

Мильну воду доводять до кипіння і додають марганцівку, щоб суміш стала рожевою. Дістати цей компонент, звісно, ​​непросто. Але якщо це вдасться, матимете під рукою відмінний антибактеріальний засіб для виведення плям.

Нашатирний спирт — відбілює та нейтралізує запахи

  • Спочатку рушники перуть.
  • Потім на 6 л гарячої води додають 2 ст. ложки нашатирю.
  • У цьому розчині замочують рушники, потім прополіскують.

Різкий запах розчину відштовхує багатьох господинь. Але заради результату можна зазнати. Він швидко вивітрюється після полоскання та просушування.

Гірчиця — для відбілювання

Нею миють посуд, щоб позбутися жиру. У пранні вона себе теж добре виявляє. Гірчичний порошок розводять водою до сметанкового стану. Потім цю пасту рівномірно розподіляють по вологому рушнику, залишають на кілька годин. Полощуть та перуть.

Пізнавальна стаття: Корисна побутова техніка для дому: топ 5 пристроїв, без яких побут перетворюється на пекло

Як правильно виварювати рушники для кухні?

Виварювати кухонні рушники зручніше в чані, великій каструлі або мисці. Додають у закипілу воду відбілювач і мийний засіб у співвідношенні на 10 л по 50 г того й іншого. Варять трохи більш як 20 хвилин, потім полощуть і сушать.

Як ви вже зрозуміли, не святі горщики ліплять. Знаючи, як відіпрати рушники для кухні, зможете впоратися з плямами будь-якої складності та привести в божеський вигляд навіть пожовклий рушник. Було б бажання.

До відома: Інструкція до пральної машини: 7 секретів ефективного використання техніки

Коментарі
Залиште коментар