Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як користуватися гелем для прання: 3 простих правила

Дата публікації: 11.08.2022 15:14
Дата оновлення: 11.08.2022 15:14

Рідкі мийні засоби, у порівнянні зі звичними порошками, екологічніші. Вони делікатніше впливають на волокна тканин, відпирають при середніх температурах, дозволяючи економити електроенергію. А головне, гель для прання забезпечить відмінний результат, якщо знати, як ним користуватися правильно.

Щоб були м'які: Як прати махрові рушники: 3 постулати

Гель для прання: правила безпеки

Виробники стверджують, що новомодні рідкі засоби безпечніші та зручніші за порошки. А все тому, що основою є ензими — ферменти, які легко розкладають органіку. Гелі ефективніше порошків відмивають жирні плями, видаляють запах поту, справляються із заношеними комірцями та манжетами. При цьому, на відміну від порошку, не залишають у повітрі дрібного пилу, небезпечного для алергіків, дітей та свійських тварин.

гель для прання безпечний для дітей та тварин

Проте перед тим, як використовувати гель для прання, варто подумати про запобіжні заходи. Єдина серйозна небезпека, що виходить від такого мийного, — це попадання на слизову очей. У цьому випадку важливо промивати очі великою кількістю чистої води й, якщо потрібно, звернутися за медичною допомогою. А ось зберігати такий гель просто — досить щільно закрутити ковпачок і прибрати якомога далі від допитливих малюків та домашніх вихованців.

Нічого складного: Пральна машина напівавтомат: як користуватися невибагливою технікою, інструкція з 5 кроків

Як використовувати гель для прання в пральній машині?

Концентровані засоби ідеальні для пральної машини, а ось для прання вручну вважаються менш ефективними. Вони добре перуть при помірних температурах, але вимагають більш тривалого часу і певного характеру дії. Крім того, склад рідкого мийного забезпечує:

  • активне проникнення вглиб волокон,
  • пом'якшення води та захист пральної машини,
  • ефект використання кондиціонера для білизни.

Таким чином, гель-концентрат для прання — відмінне рішення, звичайно, якщо знати, як ним користуватися.

Читайте: Як вибілити тюль у домашніх умовах: 7 методів, які дають результат

У який відсік заливають рідкий порошок?

Щоб розібратися, куди заливати, читають інструкцію до пральної машини. Зазвичай, якщо доводиться відпирати гелем для прання, його наливають у відсік, куди сиплять порошок.

Чи можна заливати гель для прання у барабан?

Відповідь — так! І це найкращий спосіб розв'язання проблеми, якщо пральна машина розрахована на використання порошків. Гель для прання занурюють разом із мірною місткістю в барабан або виливають на суху білизну. Обидва варіанти допустимі та безпечні для речей та пралки-автомата.

Скільки гелю для прання потрібно лити?

В інструкції із застосування виробник неодмінно вказує рекомендовану кількість гелеподібного мийного засобу, що забезпечить кращий результат, не завдасть шкоди ні машині, ні білизні. Таке дозування варіюється від 70 до 150 мл. Проте досвідчені господині використовують меншу кількість рідкого засобу.

дозування гелеподібного засобу для прання

Ось, що виходить, якщо зіставити «теорію» та практику:

В теорії
75 -150 мл Універсальна рекомендація
На практиці

30 -45 мл (до 3-х ст. ложок)

60 -75 мл (до 5 ст. ложок)

На 3-5 кг білизни

На 6 -7 кг білизни

Звичайно, кількість гелю має бути збільшена за умови, що доводиться прати багато брудних речей або вода відрізняється підвищеною жорсткістю.

Що виходить у результаті? Використання гелю для помірно забруднених речей дозволяє обмежитися мінімальним дозуванням мийного засобу, а, крім того, використовувати цикл швидкого прання. А ось для плям і заношених речей допускається весь традиційний набір прийомів: замочування та попереднє локальне нанесення на забруднену ділянку. Гелю додають у барабан трохи більше, а ось температуру води підвищувати не рекомендується: вона не повинна перевищувати сорока градусів.

Пізнавальна стаття: Як прати кросівки: особливості прання та сушіння 5 видів кросів

Як прати гелем для прання вручну?

Існує безліч ситуацій, коли виникає потреба саме в ручному пранні. Прати в машинках не варто речі, забруднені технічними мастилами, нафтопродуктами або агресивними розчинниками: великий ризик, що після цього її доведеться лагодити, усуваючи пошкодження гумових або силіконових елементів. Крім того, прати руками в тазу доводиться вироби пухкої структури (в'язані), виконані з дорогих делікатних тканин, шкірозамінника, тонкого мережива.

Чи можна використовувати гель для прання? Попри те, що призначений для використання в машинах-автоматах, він також придатний для ручного прання за багатьма параметрами, перевищуючи порошок. Гелеподібна консистенція відмінно розчиняється у теплій воді, справляється зі своїм завданням і не ушкоджує тканини.

Прати вручну хоч і клопітніше, але не проблематично.

  1. Білизну сортують за кольором, відокремлюючи речі із сильними забрудненнями.
  2. Щоб мінімізувати зусилля та відіпрати усі забруднення, одяг попередньо замочують у мильній воді — не більше ніж на пару годин.
  3. Замочену білизну акуратно віджимають і стирають у тазі з теплою водою, до якої додано невелику кількість гелю.
  4. Випрані речі рекомендують полоскати не менше двох разів, використовуючи спочатку теплу, а потім прохолодну воду.

сортування білизни перед пранням

Сушать випране, розвішуючи на мотузці для білизни або на сушарці.

Отже, використання гелів для прання можна вважати не лише зручним, але й універсальним. Достатньо дотримуватися трьох правил, які стануть запорукою ідеального прання.

  1. Додавати гель у контейнер або безпосередньо в барабан — вибір не важливий.
  2. Використовувати гелю більше, ніж зазначено в інструкції немає сенсу. Краще стирати плями або вдатися до замочування.
  3. Вибирати інтенсивний режим із вищою температурою не доцільно.

І тоді речі виглядатимуть бездоганно, а машинка прослужить довгі роки.

Про деякі нюанси: Як прати пуховик у пральній машині: 5 правил

Коментарі
Залиште коментар