Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати змішувач для кухні - 3 параметра сантехніки, на які варто спиратися при покупці

Дата публікації: 19.10.2018 08:57
Дата оновлення: 19.10.2018 08:57

Кухонний змішувач витримує колосальні навантаження, які в десятки разів перевищують роботу колеги з ванної. Саме тому така сантехніка має бути міцною, зносостійкою та максимально комфортною у використанні.

Смесители для кухни

Вибір правильного змішувача для кухні – запорука його безперебійності на багато років, а значить, до процесу покупки потрібно підійти відповідально. На що звернути увагу, розглядаючи асортимент кранів і як не помилитись із пошуком потрібної моделі, навчить стаття.

Читайте також: Як вибрати змішувач для ванни: 4 секрети вдалої покупки

Які бувають змішувачі для кухні: види приладів

Орієнтуючись на інтер'єр кухонного простору, об'єм миття та особисті переваги, можна знайти змішувач, який ідеально підійде за кольором, формою та розміром. Підбираючи такий екземпляр, врахуйте в першу чергу механізм керування для зручності та практичності експлуатації. За даним критерієм всі крани діляться на 3 типи:

  1. Одноважільні. Мають у своєму розпорядженні лише одну ручку, за допомогою якої регулюється тиск і температура води.
  2. Двоважельні. Це стандартний кран з двома окремими вентилями для подачі гарячого та холодного струменя. Щоб настроїти потік, необхідно прокручувати ці важелі.
  3. Безконтактні. Вода починає литися, як тільки до крана підносять руки. Тут температуру виставляють наперед на спеціальному блоці.

Зробивши вибір на користь одного з типів змішувачів, можна переходити до наступних параметрів. Розглядаючи колекцію кранів для кухні, не забудьте і про дизайн і використовувані матеріали. Можна зустріти змішувачі з:

  • силуміну
  • латуні або бронзи;
  • міді;
  • кераміки;
  • пластмаси.

Зверху вони можуть бути додатково покриті хромом, міддю або іншими матеріалами, навіть гранітом, що не схильний До корозії. Такі змішувачі виглядають акуратно, вражають своїм блиском і відносяться до категорії універсальних, тому підійдуть під будь-яке кухонне Оздоблення. Яскравий ПРИКЛАД – КРАНPlados IDEAOLD/58 UG.

Смесители для кухни из латуни

Чим відрізняються змішувачі для кухні та ванної кімнати?

На погляд, ця сантехніка абсолютно однакова: самі механізми подачі води, зовнішній декор, керування. Чи є сенс підбирати кран саме під кухонний простір чи можна задовольнити свої запити універсальною моделлю? Щоб детальніше розібратися в цьому питанні, варто переглянути таблицю схожості та різниці між змішувачами.

Настройки
Змішувач для кухні Змішувач для ванної
Форма виливу Тут вилив вищий, щоб зручно було наповнювати водою різні ємності + за такої форми «носика» вода не розбризкується, рівномірно розподіляючись на всій площі раковини. Для наповнення ванни або миття рук краще, щоб струмінь лився компактно і" точково", а значить краще, якщо лійка злегка опущена вниз.
Конструкція Вилив повинен бути поворотним, щоб відвести його вбік у разі потреби. Модель може бути литий.
Наявність душа Деякі моделі оснащені висувною лійкою. Є у всіх змішувачах для ванни.
Принцип установки Монтується на раковину. Встановлюють край ванної чи стіну.

 В чем разница между смесителем для кухни и ванны?

Висувний вилив у змішувача для кухні

Для збільшення робочої зони деякі сучасні змішувачі забезпечені висувними душовими лійками. Що являє собою цей агрегат? Усередині виливу крана знаходиться гнучкий шланг із ковпачком, який фіксується до основи носика. Якщо потрібно, наприклад, наповнити відро або велику каструлю водою, щоб не піднімати ємність до раковини, ковпачок відщеплюється, подовжуючи вилив до 1 метра.

Шукаєте великий кухонний посуд, цікаво буде почитати: вибрати каструлю: поради господиням

Лійка цього виливу перемикається між аерованим і потужним душовим режимом струменя. Щоб налаштувати потік, достатньо натиснути кнопку на корпусі. Після завершення роботи шланг самостійно втягується назад у вилив.

Щоб економно забезпечити кухню гарячою водою, читайте: Як правильно вибрати бойлер

Смеситель для кухни с выдвижным изливом

Подібний високотехнологічний варіант також буде зручним, якщо на кухні кілька раковин. У такому випадку можна не купувати окремий кран для кожної з них, використовуючи всього один змішувач, встановлений посередині, наприклад цей – Franke Novara-Plus.

Цікаві можливості сучасних кранів для кухні

НА допомогу господаркам чого тільки виробники не придумають. Їхній увазі представлені 3 круті фішки кухонних змішувачів:

  • Вбудований аератор для фільтрованої води. не доведеться встановлювати два крани, адже водопровідна та очищена питна вода ллються з одного пристрою. У таких змішувачів на лійці два отвори для потоку рідини, в одному з яких подається просочений молекулами повітря струмінь. Відповідний приклад – модель Franke Neptune Clear Water хром.
  • Підсвічування. Крани із цим функціоналом виглядають дуже ефектно. Сенсорна підсвічування водного потоку дозволяє змінювати відтінок води залежно від її температури.

Потрібне інше підсвічування приміщення? Можливо, вас зацікавить: Як вибрати настільну лампу?

  • Мінібойлер всередині. змішувачі забезпечать гарячою водою за відсутності централізованої подачі. Оскільки моделі поєднують нагрівач, чайник і кран 3 в 1, то ціна їх знаходиться в категорії «Преміум».

Якщо підбираєте окремий водонагрівач, читайте: Як вибрати економний бойлер? 3 важливі параметри

Смеситель для кухни с подсветкой струи и встроенным аэратором

Наскільки ці фішки додають крану практичності, кожен користувач вирішує самостійно. Але, згідно з відгуками, змішувач з додатковими можливостями набагато популярніший, ніж стандартний зразок.

Тезисно про головне

На завершення вищесказаного логічним буде узагальнити головні поради, як же правильно вибрати і який краще придбати змішувач для кухні? Ось 3 найсуттєвіші моменти:

  1. Завжди звертати увагу на матеріал. Від цього залежить термін служби крана. Так, на міських кухнях часто напір води досягає 10 бар, а значить, поставивши туди дешеву силумінову модель, можна за кілька місяців готуватися до покупки нового змішувача.
  2. Верхнє покриття – ще одна важлива деталь. Наприклад, бронзові крани дуже швидко темніють, набуваючи зеленого відтінку. Повернути колишній блиск такій сантехніці практично неможливо.
  3. Спосіб керування. температуру води швидше та простіше на одноважільних кранах. Безконтактні варіанти також доречні на кухонному просторі, але вартість їх на порядок вища.

При дотриманні цих Нескладних рекомендацій покупка крана для кухні буде не в тягар, а сам процес вибору займе рекордно короткий час.

Коментарі
Залиште коментар