Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати електроплиту

Дата публікації: 29.10.2015 13:16
Дата оновлення: 29.10.2015 13:16

Види і особливості електроплит

В даний час виробники пропонують чотири основних типи електроплит:
1. З чавунним нагрівальним елементом
Класичні плити з нагрівачами з чавуну є найбільш простими, звичними і дешевими, але при цьому вони довго нагріваються, споживають велику кількість електроенергії і, як правило, не дозволяють точно відрегулювати необхідний температурний режим.

2. Індукційні
У свою чергу, більш дорогі індукційні моделі, де в якості нагрівального елементу використовується металеве дно посуду, відрізняються швидкістю нагріву і скромним енергоспоживанням. Вони дозволяють максимально точно виставляти температуру нагрівання, традиційно пропонують кілька готових програм і характеризуються винятковою безпекою (плита не нагрівається без каструлі). Проте, таку плиту можна встановлювати над металевими поверхнями, а, крім того, вона здатна працювати далеко не з будь-якої посудом.

3. Склокерамічні
Склокерамічні електроплити мають середньою швидкістю нагріву і можливістю коригувати його. Устаткування чудово підходить для будь-яких каструль різного розміру. Такі моделі комфортні в обслуговуванні, але уразливі до механічних пошкоджень (можуть розбитися від впав предмета).

4. Галогенні
Будучи різновидом керамічних електроплит, галогенні зразки досягають високих температур набагато швидше, але відомі відносно невеликим терміном служби нагрівальних елементів і досить високою ціною.

На що звернути увагу при виборі електроплити

Крім типу, розмірів і класу енергоспоживання, істотними критеріями при виборі електричної плити можна назвати:

  • кількість конфорок (1-6);
  • матеріал виготовлення робочої поверхні;
  • тип керування (механічний або електронний);
  • наявність додаткових функцій.

Вибираючи емальовану модель, варто мати на увазі, що, незважаючи на свою міцність, вона складно відмивається від пригорілого жиру, а також легко дряпається. На сталевій плиті завжди залишаються відбитки пальців, від яких реально позбутися тільки за допомогою спеціальної миючої хімії. Цих недоліків позбавлена склокерамічна плита, але вона є досить крихкою і дорогий.

Якщо ви любите займатися випічкою, варто звернути увагу на наявність в електроплиті духовки. Крім того, модель може бути оснащена грилем (електричним або інфрачервоним) і функцією конвекції.

Максимально комфортним і безпечним у використанні електроплиту роблять такі опції, як блокування дверцят, підсвічування духовки і таймер. Автоматика закипання дозволяє встановити необхідний рівень потужності, а індикатори залишкового тепла показують, коли конфорка нагрівається і остигає.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії