Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Гіроборд - транспорт, який завжди з тобою

Дата публікації: 29.04.2016 17:12
Дата оновлення: 03.10.2023 12:43

Що таке гіроборд?

Найближчий родич гіроборда – сигвей. Зовні вони дуже схожі – це все той же майданчик для ніг з двома колесами, що рухається електродвигунами, тільки без рульового стовпа. На корпусі є два світлодіодні індикатори. Лівий – демонструє готовність до руху, а правий відповідає за рівень заряду акумулятора. Зелене світло означає, що акумулятор заряджений, а червоний – що настав час ставити гіроборд на зарядку.

Світлодіодні габаритні вогні допоможуть іншим людям побачити вас на дорозі, а потужні світлодіодні фари з автоматичним регулюванням яскравості підсвітлять дорогу в темряві.

Зарядити гіроборд можна від звичайної розетки 220 вольт і на це піде не більше двох годин. При цьому на одній зарядці в середньому можна проїхати 20-30 кілометрів, це від двох до чотирьох годин їзди, залежно від швидкості, вашої ваги та особливостей дороги.

Як керувати гіробордом?

На перший погляд, конструкція здається нестійкою і навіть небезпечною. Але не треба бояться – гіроборд використовує систему автоматичного балансування. Все влаштовано так само, як зі скейтбордом. Щоб змусити гіроборд повернути праворуч або ліворуч, потрібно просто нахилитися у відповідний бік. Щоб поїхати нахиляємося вперед, а щоб загальмувати назад. Все дуже просто та інтуїтивно зрозуміло.

Гіроборд є ідеальним транспортним засобом для їзди по жвавих вулицях та торгових залах гіпермаркетів, паркових алей та офісів. На ньому можна проїхати там, де не пройде жодного звичного вигляду громадського транспорту. Не Проблема для гіроборда ні підйоми, ні спуски, ні погане дорожне покриття. При цьому швидкість їзди може досягати 15 КМ/ГОД – У кілька разів швидше за швидкість пішохода.

Гіроборд легкий і компактний, так що легко поміститься в сумці або багажнику автомобіля і виявиться у вас під рукою в потрібний момент.

Корисний гіроборд для здоров`я. І річ не тільки у можливості дихати свіжим повітрям під час катання. Годинна прогулянка на гіроборді замінить годину напруженої роботи в тренажерному залі, а регулярні поїздки підвищують координацію рухів, зміцнюють м`язи ніг та спини та покращують поставу.

На що звернути увагу, обираючи гіроборд?

Насамперед звертайте увагу потужність двигуна та місткість акумулятора, адже саме вони відповідають і за дальність, і за швидкість їзди. Слабкий акумулятор може обмежити вашу поїздку 5-6 кілометрами, тоді як заряду потужнішого вистачить на 20-30 км шляху. Що стосується потужності електродвигуна, то гнатися за цифрами тут не потрібно – ідеальний варіант – 500-600 Ватт.

Відрізняються гіроборди та діаметром коліс. У різних моделях вони бувають 6.5, 8.5 та 10 дюймів. Діаметр коліс визначає максимальне навантаження та поверхню, по якій гіроборд зможе без проблем пересуватися. І тут як у машинах – великі колеса означають велику прохідність та готовність до пригод.

Ще одним важливим критерієм вибору є вага та габарити апарату. Чим він менший, тим мобільнішим і зручнішим в експлуатації та транспортуванні. Чим вагомий екземпляр – тим більше він підготовлений до стресів і складних маршрутів.

Оскільки гіроборд ви купуєте не для краси, а для активного використання, рано або пізно на ньому будуть видно сліди використання: подряпини, вм`ятини і т.д. Тому краще купувати темні чи строкаті моделі. Не забувайте і про якість пластику. Він має бути міцним, адже гіроборд не застрахований від аварійних ситуацій.

Любителі «наворотів» оцінять моделі з дистанційним керуванням через смартфон та вбудованими колонками для прослуховування музики через Bluetooth. Тож можна кататися з вітерцем та музикою, відчуваючи, що майбутнє – ось воно, вже настало.
Деякі моделі комплектуються дистанційними пультами у вигляді брелока. Заблокувавши з нього гіроборд, ви можете бути впевнені, що ніхто сторонній не зможете ним користуватися. За допомогою того ж пульта можна визначити місцеперебування гаджета.

Гіроборд та діти

Ще одним критерієм вибору гіроборда є вік. Звичайні гіроборди можуть просто не реагувати на невелику вагу дитини, та й справлятися з великим девайсом дитині складніше. Тому є окрема категорія дитячих гіробордів. Вони менші, легші і розвивають меншу швидкість. В іншому, це все та ж конструкція, керована нахилами тулуба.

Освоювати такий міні-гіроборд діти можуть чотирирічного віку. Крім очевидних веселощів від керування гіробордом, дитина отримує велику користь – розвиває вестибулярні апарат і м`язи спини, так що майже напевно уникне поширеної дитячої проблеми – неправильної постави та сколіозу.

Підсумки

Гіроборд має масу переваг: мобільність, компактність і зручність. Є деякі недоліки – маленький кліренс та безкамерні шини, але правильно обравши маршрут, ви їх просто не помітите. Зате скільки можливостей та приємних вражень. Ну і найголовніше, для поїздок на гіроборді не потрібні права водія, і тим більше гараж або паркування.

Коментарі
Залиште коментар