Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Що таке GPS брелок: 5 секретів його розуму

Дата публікації: 14.05.2020 12:34
Дата оновлення: 14.05.2020 12:34

выбор GPS-маячков

Брелок-трекер – це розумний пристрій. За секунди відстежує те, що береже: будь-то гаманець або домашня тварина. Для забудькуватих – must have. Особливо якщо проблема згадати куди поклали ключі або потреба відстежити дитини на відстані. Нижче – як правильно вибрати GPS маячок, принцип роботи та особливості тямущою техніки.

Для допитливих: Чим відрізняється гіроскутер від гіроборда: 5 ключових відмінностей

Що з себе являє брелок-трекер

современные GPS-трекеры

Це невеликий брелок з металевим або пластиковим корпусом, в який вмонтований маячок розміром в гудзик. Зовнішній вигляд пристрою залежить від фантазії дизайнера. Найчастіше у продажу круглі «крапельки» з маленьким отвором або кубики завтовшки 2-7 см – такі, як трекер для тварин GOGPS). Кріпляться вони завдяки отвору, діаметр якої дозволяє вставити будь-яку ланцюжок. Мініатюрний пошуковий GPS-трекер можна повісити на сумці, зв'язки ключів, телефоні або на собачому ошийнику.

Пристрій працює від мініатюрної батарейки «таблетки-кнопки». Такий крихітної, що легко поміщається всередині смарт-брелка.

Час роботи, ступінь водостійкості і захисту від пилу залежать виключно від моделі. Одні трекери можуть похвалитися IPX 67: працюватимуть навіть після купання в прісній воді і після пилової бурі. Інші навряд чи «переживуть» крапельки на корпусі.

Основний елемент пристрою – модуль супутникової навігації, що підключається до GPS-супутників (звідки і пішла назва самого гаджета). Також деякі азіатські трекери працюють з китайськими супутниками BeiDou.

Читайте: Як вибрати гіроскутер: керівництво в 9 розділах

Принцип роботи GPS брелка

 салатовые GPS брелки

Аналізуючи сигнал супутників, прилад видає місце розташування з точністю до 1-2 метрів. Принцип роботи GPS трекера полягає в лові сигналів сателітів і прораховування місця знаходження, виходячи з цих даних. Чим їх більше – тим точніше буде визначення на карті. Тому, в поле і лісах точність локатора може «падати» до декількох десятків метрів.

Для передачі даних трекер використовує:

  • мобільні дані, як в GOGPS;
  • супутниковий зв'язок;
  • Bluetooth і WiFi.

Найпоширеніший варіант передачі сигналу – модуль стільникового зв'язку. Саме він передає потрібну інформацію через інтернет. У застарілі моделі потрібно вставляти сім-картку. Сучасні моделі працюють з вбудованою E-Sim або Коннект зі смартфоном або роутером.

Моделі з Bluetooth дозволяють знайти брелок з точністю до міліметрів. Трекер буде посилати сигнал в спеціальний додаток або буде видавати звуки. Це спрощує пошук пропажі.

Цікава стаття: Petcube Camera – гаджет для зв'язку з домашнім улюбленцем

Мобільні додатки: очі і вуха трекера

мобильные приложения трекера

Багато GPS брелоки підтримують синхронізацію з мобільним за допомогою спеціальних додатків. Щоб зрозуміти, яку програму слід завантажити для конекту з трекером, знадобиться заглянути в інструкцію. Сторонні додатки дозволяють помітно розширити функції брелка.

  1. Виведуть мітку зі своїм місцем розташування на карту.
  2. проаналізує переміщення трекера (за якими можна буде зрозуміти, куди найчастіше ходить власник пристрою).
  3. Поставлять сигналізацію. У деяких «прокачаних» пристроях можна поставити звукові оповіщення при певних ситуаціях.
  4. Прорахувати активність, проаналізувавши пройдений кілометраж, як це роблять розумні годинник.
  5. Включать режим радара, за яким можна буде знайти викрадену машину або втрачену собаку.
  6. Активують камеру/мікрофон на самому аботелефоні (якщо таке можливо).

В тему: Вологозахищений GPS-трекер Whistle GPS Pet Tracker: домашнє тварина не загубиться

Як вибрати GPS маячок

Щоб вибрати кращий пошуковий маячок для телефону, потрібно зрозуміти , де і для чого він буде використовуватися. Далі, виходячи з цього можна знайти ідеальну модель. Вимоги до авто-радару абсолютно відрізняються від запитів брелка на зв'язці ключів. Якщо в першому випадку важливіше «живучість» гаджета і вміння зловити інтернет-з'єднання в чистому полі. То в другому – потрібно акцентуватися на точності девайса, що дозволяє контролювати знаходження своїх речей.

Параметр
Чому він важливий
Розміри і діаметр гаджета Чим менше, тим краще
Чутливість модуля Чим вона вища, тим слабкіше сигнали вловлює трекер
Енергоефективність в різних умовах Гаджет має добре працювати як при + 30° С, так і при -25° С
Герметичність корпусу Трекер повинен витримати пил, воду і бруд
Гучність сигналізації Чим сильніше буде «пищати» трекер, тим зручніше буде знайти пропажу
Можливість споживчої налаштування Користувач повинен мати можливість самостійно налаштувати девайс
Наявність тривожної кнопки Чи дозволить людині відчувати себе в безпеці: якщо з ним щось трапиться, він може просигналізувати про це своїм близьким
Підключення до мобільних додатків Спростить відстеження трекера
Точність визначення місцеположення Чим менше похибка, тим краще. У міському середовищі вона повинна бути не більше 2-3 метрів
Оригінальність девайса Виробники фейків обманюють довірливих покупців, пропонуючи їм пристрої зі схожими назвами. Підміна понять часто відбувається з телефонами. ЗамістьXiaomi - Nioni, що не iPhone, а iFone і т.д
Наявність спікера, мікрофона і камери Надають можливість запустити сигналізацію, сфотографувати або навіть зняти відео , через які буде простіше знайти місце знаходження пропажі

Огляд пошукових систем CHIPOLO

: gps трекер Chipolo

Компанія Chipolo з'явилася в 2012 році. У 2013 вони зібрали на KickStarter більше $ 290 тисяч на свій незвичайний трекер. Його особливість полягала в миттєвої знахідку речей вдома. Перша версія трекера була в вигляді невеликого брелка, який можна було причепити практично до будь-якого предмету.

Сам маячок коннектітся до телефону через Bluetooth. Коли користувач втрачав «позначену» річ, він натискав кнопку в програмі, після чого трекер подавав гучний звук. Користувачі настільки полюбили ці маячки, що до 2020 року компанія розширила модельний ряд до трьох версій пошукових брелків: Classic, Plus і Card.

На замітку: Гайд на 5 пунктів по налаштуванню смарт годин з тонометром: як правильно вимірювати тиск і пульс

Chipolo Classic – оновлена версія класичного маячка, який родом з 2013. Ключова особливість брелка: змінна батарейка, якої вистачає на 8-9 місяців безперервної роботи. Товщина девайса всього лише 5 мм. Однак динамік видає потужний звук в 92 Дб. Гаджет ловить сигнал на відстані до 60 м.

Chipolo Plus – більш прокачаних версія брелка. Його розмір трохи більше. Товщина вже 5,9 мм, а ступінь вологозахисту IPX5. Маячки не страшні ні бризки, ні дощ. Видає звук гучністю в 100 Дб, що дозволить не забути свої речі навіть в приміщенні, де кричить музика. Заряду вистачає на рік. А потім девайс можна залишити собі, як спогад про минуле або замінити на новий зі знижкою від виробника.

Chipolo Card – GPS-трекер в вигляді банківської картки. Він підійде тим, хто хоче помітити місце розташування свого гаманця або непомітно стежити за своїми домашніми. Товщина трекера – 2,15 мм, що трохи більше звичайної кредитки. Це водостійкий гаджет зі ступенем захисту IPX5. Заряду вистачає на рік. Далі його знову потрібно буде повернути виробникові і отримати знижку на новий пристрій.

gps маячки chipolo

Щоб включити локатор, потрібно виконати три дії.

  1. Завантажити додаток Chipolo на телефон з Android або iOS.
  2. Зареєструватися в проге і підключити брелок.
  3. Ввести назву речі, до якої його будуть прикріплювати. Можна назвати її як завгодно: «коричнева сумка Наташі» або «Nut 300».

Далі можна відстежувати місце розташування своїх речей з точністю до сантиметрів – коли обидва пристрої знаходяться в одній зоні Bluetooth.

Щоб знайти предмет з брелоком, потрібно зайти в додаток і натиснути кнопку" Подзвонити». Далі трекер почне пищати, і швидше знайдеться пропажа.

Корисна стаття: Як налаштувати смарт годинник: покрокова інструкція в 4 розділах

Якщо пропав телефон, але брелок поруч, слід натиснути на кнопку на самому трекері. Далі телефон буде кричати «на розрив», навіть якщо він знаходиться в беззвучному режимі.

У тому випадку, якщо річ з Chipolo пропала в громадському місці, слід скористатися функцією «Останнє відоме місце розташування». Далі програма покаже, де знаходився маячок при останньому коннекте з телефоном. Навіть якщо річ не виявилася відразу – впадати у відчай не варто.

Слід врахувати, що система вміє шукати маячки через «співтовариство власників Chipolo».

Якщо людина з підключеним додатком Chipolo з'явиться поблизу чужого брелка, то його телефон відправить на «хмару» інформацію про поточне місцезнаходження брелка. Таким чином, колективна «пам'ять» допоможе знайти річ будь-якого розміру – будь-то авто або зв'язка ключів.

gps трекеры-брелки chipolo

Брелки Chipolo вміють працюють як затвор для камери телефону. Це розкриває нові можливості в користуванні камерою мобільного. Для цього потрібно включити відповідну функцію в налаштуваннях трекера, і потім натиснути кнопку на маячки при створенні знімка. Чи зможете робити групові фото або проводити зйомку портретів без фотографа.

Сучасний GPS-брелок – пристрій, чия назва відразу «говорить» про те, що як він працює в якості трекера. Подібний девайс допоможе помітно заощадити сімейний бюджет «растеряша». Також GPS-маячки будуть корисні автовласникам і молодим батьками. Просунуті маячки відправляють дані прямо в додаток.

Коментарі
Залиште коментар