Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

ЕКШН-КАМЕРА ЧИ ФОТОАПАРАТ: 8 ВІДМІННОСТЕЙ, ПОРІВНЯНЬ І ПОРАД

Дата публікації: 21.05.2020 08:33
Дата оновлення: 21.05.2020 08:33

Що ж краще вибрати, щоб відобразити пам'ятні події: фотоапарат або екшен камеру? Щоб прийняти правильне рішення, варто докладніше дізнатися про відмінності, плюси і мінуси різних пристроїв для зйомки фото/відео. Екшен камера або фотоапарат, а може смартфон або камера? З'ясовуємо, який гаджет краще підходить для відео- та фотозйомки.

 Экшн камера или фотоаппарат

В тему: Як вибрати екшн-камеру на прикладі 3 кращих моделей 2019 року

Що таке стрілялки камера

Це різновид цифрових пристроїв для відеозйомки. Відмінна риса – можливість робити свою роботу в екстремальних умовах: під час гонок, піднесення на вершину гори, спуску по річці та ін.

Съемка экшен-камерой в экстремальных условиях

Цей вид камер наділений такими особливостями:

  1. Захищений корпус – девайсу не страшні грязь , бризки, пил, дощ або Сніг. Деякі прилади мають повністю водонепроникну Оболонку (НАПРИКЛАД,CP.OS.00000020.01 використовувати під водою на глибині до 11 метрів).
  2. Мінімальні габарити і маса – щоб не обтяжувати поклажу мандрівника і без праці кріпитися на кермо, шолом, руку і т.д. Наприклад, міні-пристрій CHDHX-701-RW важить всього 0,074 р
  3. Ширококутний об'єктив + велика глибина різкості (не всі моделі) – в пристрої не використовуються елементи, чутливі до трясці і ударів, також забезпечується широке поле огляду об'єктива.

Action-гаджети не вимагають від користувача постійно щось підлаштовувати і підкручувати. Можна включити прилад, прикріпити його на шолом/руку і йти, наприклад, в похід – камера збереже кожен момент цієї пригоди.

Види екшн-камер

Вибирати є з чого. На ринку представлені 4 типи подібних пристроїв, кожен зі своїми фішками. Вибір, в першу чергу, залежить від того, для яких цілей планується використовувати екстрим-камеру.

Класичні

Гаджети прямокутної форми. З одного боку може бути екран, з другої – об'єктив.

 Классические экшн камеры

Такі варіанти, як CHDHC-601-RW, мають класичні риси екстрим-камер: захищений корпус, наявність кріплень для установки на руку, кермо велосипеда і т.д. За зовнішнім виглядом подібні action-моделі нагадують відеореєстратори.

Цікаво дізнатися: Екшн-камера або відеореєстратор: 10 достоїнств і недоліків використання обох приладів

Для панорамної зйомки

Розділені на кілька різновидів залежно від кута огляду:

  • 360° на 360° – об'єкт зйомки можна відобразити з усіх боків завдяки охопленню в 360 градусів, вCHDHZ-201-FW;
  • 230-270° по вертикалі – забезпечують повний огляд навколо горизонтальній осі, «сліпі» зони вище і нижче рівня зйомки;
  • не більше 90° – знімають відео без ефекту «риб'ячого ока», правда, не так широко захоплюють картинку, як попередні варіанти.

 Экшн камера с углом обзора 360 градусов

Особливість панорамних стрілялки камер – оснащення декількома лінзами: 2-6 для аматорської зйомки і 16-32 для професійних кадрів.

З нічним режимом

Завдяки наявності інфрачервоних світлодіодів екстрим-камери можуть зафіксувати класні кадри навіть в темний час доби. Кількість ІЧ-світлодіодів може бути різним. Для суперякісний зйомки в темряві – від 6 до 8 штук. Нічний режим реалізований, наприклад, в CHDHX-501-RU.

Экшен камера с ночным режимом

Для квадрокоптера

Використовується для керування літаючим дроном, незалежно від того чи знаходиться він в поле зору «пілота».

Квадрокоптеры с экшен камерами

До відома: Що краще, квадрокоптер або вертоліт: 4 відмінні риси

Action-камера в реальному часі передає картинку на пульт з монітором або транслює на смартфон. Швидкість передачі відео залежить від властивостей самих гаджетів.

Порівняння екстрим камери з іншими гаджетами для зйомки відео

Знімати ролики, робити фото можуть багато пристосування. Так що ж краще вибрати: екшн камеру або фотоапарат, відеокамеру, а може телефон?

Видеокамера, смартфон, экшен-камера и фотоаппарат

У таблиці – докладний порівняння 4 пристроїв:

Установки
Екшн камера Фотоапарат Відеокамера Смартфон
Стабілізація є є, не у всіх моделях є є, не у всіх моделях
Оптичний зум є є, не у всіх моделях є, плавний є, не у всіх моделях
Фокусування фікс-фокус з постійною фіксацією ручна при зйомці відео (не у всіх моделей) якісний автофокус є
Акумулятор є акумулятор або батарейки є є
Габарити мінімальні, вага до 100-120 м професійні моделі важать 500-800 г, аматорські – 300-500 г. середні, вага від 300 г компактні, вага до 200 г.

Також варто відзначити, що:

  1. Фотоапарати - порадують користувачів якістю і передачею кольору фото і відео на високому рівні. Можна застосовувати ефекти під час зйомки. Наприклад, «замилити» фон. «Зеркалки» знімають супер якісне відео, але вони важкі. Аматорські варіанти поступаються за якістю картинки.
  2. Камери - підходять для відеозйомок в звичайних умовах (весілля, день народження, випускний). Мають відмінну стабілізацію, безліч авто і ручних режимів для поліпшення зображення.
  3. Телефони - постійно під рукою, а значить, в будь-який момент можна зробити прикольний кадр. Є моделі з 2,3,4-модульними камерами. Стабілізація і оптичний зум не у всіх смартфонах. У поганих погодних умов або в темний час доби якість відео може знизитися.

Може зацікавити: 10+ кращих смартфонів з бездротовою зарядкою

Вибір залишається за користувачем. Варто визначити для себе, яке відео знімати. Як приклад: відеопослання одному – смарт, фотоапарат, репортаж – камера, занурення в воду або стрибок з парашутом від першої особи – екстрим-камера.

Що купити: екшн камеру або фотоапарат

Отже, що взяти для відеозйомок? Головна відмінність стрілялки камери від фотоапарата – перший варіант може знімати в екстремальних умовах. Фотоапарати, навіть професійні, навряд Чи витримають тривалу роботу під водою. Тут варто зауважити, що чим защищеннее корпус і крутіше функціонал екстрим-гаджета, тим і ціна на нього вище. Але це стосується і повноформатних фотоапаратів.

Экшен камера и фотоаппарат

Може стати в нагоді: правильно налаштувати фотоапарат в ручному режимі: 9 обов'язкових опцій

Крім того, варто врахувати переваги та можливі недоліки гаджетів:

Пристрій
Плюси Мінуси
Екшн камера 1.С'емка в форматі Ultra HD, Full HD, HDV. 1. Головне напрям – зйомка в русі. Можна використовувати і для знімків, але повноцінну фотосесію краще проводити за допомогою повноцінного дзеркального фотоапарата.
2. Можна кріпити до шолома, на селф-палицю, на велосипед, автомобіль і т.д. 2.Мінімальная вартість вище, ніж ціна на бюджетні фотоприлади, але приблизно така ж, як і на професійне обладнання.
3.Шірокій кут огляду (залежить від моделі, 90-360°).
4. Можлива комплектація пультом для зручності керування на відстані.
5.Работает коректно навіть без додаткової налаштування.
6. Наявність бездротових технологій.
7.Голосовое керування (наприклад, у деякихгаджетів GoPro).
8.Мінімальние розміри і вага.
9.Защіщенность зовнішньої оболонки. Можна докупити аксесуари для роботи в екстремальних умовах. Наприклад, чохол для зйомки у воді або бруду.
Фотоапарат 1.Впечатляющая кольору фото і відео. 1.Ограніченние варіанти кріплення на час зйомок (штатив або тримати ФОТОПРИЛАД в руках).
2.С'емка 4К, Full HD, HD роликів. 2.Пиле- і влагозащищенность не у всіх апаратах.
2.Шірокіе можливості автоматичних і ручних налаштувань. 3.Габаріти і вага більше, ніж у action-камер.
3.Естьапарати з сенсорним дисплеєм.
4.Налічіе бездротових інтерфейсів (не у всіх гаджетів).

Для активних користувачів, які хочуть відобразити найяскравіші моменти в спорті, походах та інших пригодах приходить на виручку action-камера. Для звичайної зйомки (на вулиці, вдома, в свята і будні) досить фотоапарата або телефону.

Коментарі
Залиште коментар