Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Вибір опалювального котла: твердопаливний, електричний чи газовий? 3 головні критерії

Дата публікації: 12.10.2017 10:17
Дата оновлення: 12.10.2017 10:17

Котел опалення є доступним джерелом тепла. Він забезпечений герметичним резервуаром, у якому носій прогрівається до рівня. Такі апарати – прийнятний варіант підвищення температури в приміщенні. Перед багатьма споживачами постає проблема: «Як вибрати опалювальний котел для будинку?». Адже рівень затишку впливає механізм обігріву.

Виды отопительных котлов

Параметри підбору допоможуть визначити, який краще купити побутовий опалювальний котел. Відштовхуватися слід від таких характеристик:

  • потужності;
  • типу пального;
  • місця розміщення;
  • способу монтажу та інших.

Перед здійсненням покупки слід визначитися з моделлю та призначенням апарата. Якщо він необхідний для функції нагрівання, підійде пристрій з одним контуром. Для води та обігріву потрібні котли з виходами на два підключення, як модель Ariston CARES X 24 FF. Якщо агрегат працює від мережі (наприклад, RODA Strom SL 18) або газу, то для нього розраховується продуктивність, щоб визначити фінансові витрати на місяць. Ми допоможемо вам правильно вибрати та купити опалювальний побутовий котел, щоб не замерзнути взимку.

Також корисно для ознайомлення: Що вибрати – електричний чи газовий котел? Порівняння за 4-ма параметрами

Типи та принципи роботи опалювальних котлів




Зроблено велику різноманітність варіацій для обігріву. Вибираючи апарат, потрібно дізнатися, які є опалювальні котли. Споживачам пропонується широкий асортимент продукції, що функціонує на наступному паливі:

1. Твердом паливі. Наприклад, модель Максітерм LUX 22.
2. Газі, як агрегат RODA Eco Duo Roda CS 24.
3. Електроенергії, як Vaillant eloBlock.

Разновидности отопительных котлов

Газовий апарат. У процесі функціонування агрегат не видає шуму, він безпечний і екологічний. Характеризується продуктивністю і ККД, для збирання не вимагає великого простору. Розрізняють газовий котел такими ознаками:

  • кількість контурів. Якщо вихід один, апарат призначений для обігріву, якщо два – тобто можливість гріти воду і опалювати приміщення одночасно.
  • спосіб підпалення. Існує кілька варіантів: напівавтоматичний – розпалюється за допомогою кнопки на корпусі, електричний – пуск виконується в автоматичному режимі.
  • місце розташування. Агрегат може встановлюватись на підлогу або вішатися на стіну.

Опалювальні девайси даного типу рекомендується використовувати для будівель загальною площею більше 100м2. Якщо будинок або квартира менше, то агрегат встановлювати не дуже вигідно.

Твердопаливний котел. Для роботи потрібні деревина, вугілля, пеллети або торф'яні брикети. Вони встановлюються там, де спостерігаються проблеми із газифікацією. Щоб пристрій виконував опалення будинку, слід періодично завантажувати в топку паливо, як у моделі VIADRUS ULK U 22 L 3 SEC.

Як працюють опалювальні котли цього типу? Принцип полягає в наступному: терморегулятор з'єднується ланцюжком із заслінкою. При зниженні градуса спрацьовує автоматика, горіння стає активнішим. Якщо підвищується показник, процес уповільнюється.

Твердотопливный котел с терморегулятором

Які бувають опалювальні котли, що працюють від мережі? Електричні пристрої проводиться в декількох модифікаціях:

  1. ТЕНовий. Принцип функціонування нагадує електрочайник. Нагрівальні елементи сприяють природній циркуляції нагрітої рідини.
  2. Індуктивний. До роботи застосовується метод електромагнітної індукції. Котушка ізольована від теплоносія, завдяки чому забезпечується високий ККД.
  3. Електродний. Від електрода до води передається заряд, що забезпечує нагрівання. Відбувається це за допомогою власного опору молекул води.

Встановлювати їх рекомендується в будинках з площею не більше 100м2 або використовувати як резервний апарат. Тепер з'явилася можливість заощаджувати ресурси – знижувати градус температури під час відсутності у приміщенні або прогрівати перед приходом.

Переваги електрокотла: високий рівень продуктивності, невеликий розмір, простий монтаж та зрозуміле використання.

Встановлення та обслуговування котлів




Найбільш складний процес у устаткування, працюючого газу. Необхідно взяти санкції у відповідній установі, створити проект. Процедура нескладна, слід враховувати запобіжні заходи. Після завершення процедури необхідно здати роботу інспектору з газу.

Встановлюючи твердопаливний котел проблем із паперовою тяганцем не виникне. Щоб пристрій почав функціонувати, обладнається вентиляція та димар, який необхідно регулярно прочищати. Моделі, що працюють на пелетах, такі як Atmos D21P, є автоматизованими, не вимагають частого очищення.

Для монтажу електричного котла не виділяється спеціальне місце. Не потрібно обладнати димар, брати роздільна здатність на встановлення. Підключення живлення – єдина складність, що виникне.

Электрический котел и его схема

Для безпечного з'єднання та захисту від замикання рекомендується підводити окремий кабель. Електроагрегати оснащені системою регулювання. Прикладом є Hi-Therm HiT-15. Це допомагає встановити потрібний режим роботи. Вартість котла залежить від класу. Апарати «преміум» мають високу вартість, а «економ» та «низький» – середню та маленьку. Період роботи для кожного пристрою різний і залежить від безпомилкової установки та використання: для газового – 7-12 років, твердопаливного – 15, електричного – 7.

Регулярне обслуговування та правильна експлуатація обладнання збільшать термін служби агрегатів . Винятком є електричний апарат. Після закінчення встановленого виробником часу користування його обов'язково необхідно замінити.

Корисно буде дізнатися: «Як вибрати радіатор опалення?»

Умови застосування




Перед тим, як підібрати котел для опалення будинку або квартири, необхідно вивчити ринок. На відбір впливають фактори, серед яких:

  • масштаби приміщення, що обігрівається;
  • вид застосовуваного пального;
  • місце розташування.

Для того щоб зрозуміти, який котел краще вибрати для заміського будинку, дачі або котеджу допоможе доступність палива. Якщо проводиться подача газу, то хорошим варіантом буде агрегат, що працює саме на такому пальному, НАПРИКЛАД,Leberg Eco-Heater 15.0 E. Головними плюсами є нагрівання приміщення великої площі та екологічність. До недоліків відносять бюрократичну тяганину для установки. Також необхідно розрахувати число виходів для з'єднання: один або два.

Двухконтурный и одноконтурный газовый котел

Якщо немає постачання газом, то краще встановити котел, працюючий на паливі твердого агрегатного стану. Перевагами виступають:

  • екологічність;
  • доступність пального;
  • не потрібен роздільна здатність на встановлення.

Єдиний недолік – контроль процесу горіння та періодичне закладання дров чи вугілля.

Якщо немає можливості встановити обладнання газового або твердопаливного типів, то хорошим варіантом буде електрична установка. Головною перевагою є безпека та легкість використання, невеликі габарити агрегату, можливість монтувати його у будь-якому місці. Щоб пристрій функціонував без перебоїв, необхідно збільшити потужність мережі живлення.

Також пропонуємо ознайомитися: «Як вибрати газову колонку».

Так який котел вибрати?




Найкращим варіантом буде той, який здійснює роботи без перебоїв, має прийнятну вартість та обслуговування. Щоб безпомилково підібрати опалювальні котли, слід керуватися порадами:

  1. Вибрати пристрій, що не перевищує допустимий рівень мережі.
  2. Елементи, які працюють при сильній спеці, повинні виготовлятися із загартованої сировини.
  3. Переваги віддавати виробам перевірених брендів, наприклад Vaillant, Roda, Bosh.
  4. При придбанні відштовхуватися від місця інсталяції та її розмірів.
  5. Визначити точку, де буде розпочинатися система.

Примеры размещения отопительных котлов разных видов

Грунтуючись на представлених рекомендаціях, споживач прийме вірне рішення, набуває якісного товару і грамотно його змонтує.

Дивіться відео:" Вибір опалювального котла"

Коментарі
Залиште коментар
М
31.10.2017 10:03

Все конечно интересно и хорошо, но так я и не поняла, какой котел выбрать пожилым родителям. Естественно, с минимальными хлопотами. Никто за его работой следить не будет. Цена не важна, тут главное качество и легкость в управлении. Подскажите?!

О
31.10.2017 10:03

Сейчас как-то вообще не комфортно на электрическом, а газовом еще хуже, из-за постоянного роста тарифов, это больше всего отпугивает. Твердотельные хороши, но вот покупать постоянно уголь или древесину.

Категорії