Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

9 важливих питань при виборі газової колонки

Дата публікації: 09.08.2017 11:54
Дата оновлення: 09.08.2017 11:54

Надійні, перевірені газові колонкиПОЛЮБИЛИСЯ споживачам завдяки переліку позитивних особливостей. Для Них знайдеться куточок навіть в самих маленьких приміщеннях, вони виручають в квартирах і дачних будиночках. Завдяки Цій техніці ви будете приймати гарячу ванну, коли захочете, і відчуєте комфорт у будь-який час року. У СТАТТІ розглянемо особливості вибору газової колонки і нюанси, які не можна ігнорувати.

Різновиди колонок, їх особливості


Механізми, які харчуються виключно від енергії газу (природного або балонного), застосовуються в багатьох галузях: господарської, технологічної та побутової. Газові колонки, як і електричні побратими – бойлери, за способом роботи діляться на:

  • проточні
  • накопичувальні.

Для вибору нагрівальної установки потрібно дізнатися про конструкцію і функціонуванні кожного підтипу. Далі ви зрозумієте для себе, яка колонка краще.

Газовая колонка Gorenje

Читайте також: Топ-10 газових колонок 2017 року

В будова колонок проточного типу входять: модульна пальник з реле, тиском і деталлю теплового обміну. З огляду на особливість нагріву, апарат не має бака.

1. Щоб нагрітися, рідина долає водну трубу з теплообмінником.
труба розжарюється від знаходяться нижче прогрітих пластин (їх градус нагрівання залежить від потужності нагрівальної деталі).

Конструкция проточной колонки

Агрегати одночасно постачають дві точки водорозбору і виробляють від 5 до 17 л гарячої води. Купуючи техніку, яка за хвилину нагріє 10 літрів рідини, споживачі приймають правильне рішення, такі колонки найоптимальніші.

Рада: Встановіть агрегат подалі від легко займистих предметів.

Колонки накопичувального типу, на відміну від проточних, оснащені резервним баком. Їх будова схоже на конструкцію електричних бойлерів. У конструкцію пристрою входять: газовий пальник, відвідна труба, турбулятори для завихрення газу, і запальник з системою підпалювання. Використовують такі колонки в основному для великих площ. НА відміну від проточних, вони могутніше і більше за розмірами.

Схема накопительного механизма

Якщо спрощено, процес нагрівання відбувається так: коли термостат відчуває спад температури в баку, він посилає сигнал пальнику, яка починає нагрівати ресурси. У даній системі важливу роль відіграють розсікачі, вони зберігають ресурсний продукт і підвищують рівень теплової віддачі від газу до води.

Потужність, продуктивність колонки


Перш за все, вибір газової колонки повинен виходити з параметрів Потужності. Пристрої бувають, як з маленькими В 17 кіловат, так і з Великими (ДО 28 кіловат) Параметрами. Для миття посуду і купання підійдуть установки НА 17-20 кВт, вони не витрачають багато ресурсів і зручні у ВИКОРИСТАННІ. До таких відноситься МОДЕЛЬGorenje GWH-10NNBW. Якщо користуватися водою буде багато людей, до того ж в один час в різних точках – вибирайте колонки з розрахунком на 20-26 кіловат.

Рада: Хорошим орієнтиром є споживча таблиця води: на 1-2 чоловік витрата 7 літрів в хвилину, а на трьох – 9-10 л.

Читайте також: Основні причини несправності газової колонки: 6 поломок, які можна відремонтувати своїми руками

Автоматична і напівавтоматична система – щоб не залишилося питань


Ще один критерій, по якому вибирають газові колонки, – методика розпалювання (автомат, напівавтомат). Перед вибором колонки розглянемо принцип функціонування обох типів систем.

У систем" автомат" вода нагрівається від батарейок. Щоб помити посуд або викупатися відкрийте кран і система включиться автономно. Стежити за відключенням розпалювання також не доведеться, а натиск регулюється ручкою.

Краще брати напівавтомат – такі пристрої оснащені кнопкою пьезорозжига, вона дозволяє запалювати конструкцію самостійно. Даний факт є їх головною відмінністю. Чи не докладаючи фізичних зусиль, потрібно натиснути кнопку знизу. Вимкнення розпалювання відбувається за таким же принципом. Після увімкнення обидві системи функціонують однаково.

Колонки на газовой основе

Рада:ПЕРЕД Тим, як включити прилад, переконайтеся що в димоході чи не забита тяга.

Вибір газової колонки по типу розпалювання


Є три варіанти, як підпалити пальник:

  • пьезоророзжіг,
  • електричний,
  • автоматичний.

Сказати однозначно який краще – не можна, газова колонка з будь-яким з них має свою індивідуальність і Привілеї. Спочатку існувало тільки ручне керування з використанням сірників і інших розпалювачів, регуляція нагріву в даних механізмах також Існувала. Згодом на його зміну прийшов ПЬЕЗОРОЗПАЛ. Щоб включити такий прилад, потрібно просто натиснути кнопку.

Простота і надійність – найголовніші переваги моделей з таким розпалом. В якості основного мінуса виступає збільшена витрата газу: запальник-то адже продовжує горіти, навіть якщо техніка вимкнена. Ще одним нюансом є необхідність запалювати колонку вручну. Врахуйте це, якщо ваш пристрій знаходиться у важкодоступному місці, його буде незручно розпалювати.

Електричний варіант позбавлений і недоліків та переваг пьезо. Щоб колонка запрацювала, ви просто відкриваєте воду – розпал виходить від іскри, яку дають 2 пальчикові батарейки. Зручність та економія газу – головні переваги. Недолік всього один: швидко сідають батарейки. Навіть якщо ви купите хороші і батарейки прослужать довго, ви ніколи не зможете передбачити, коли вони «сядуть» – це може статися в найнесподіваніший момент.

Тип розжига у колонок

Існує також розпал від гідротурбіни в якому джерелом енергії є електрогенератор. Важливо пам'ятати, такий прилад підійде тільки для напору не менше як 0,35 атм.

Як вибрати газову колонку для дому


Щоб купити колонку в приватний будинок, крім зазначених вище рад правильного вибору пристрою, врахуйте особливість основної магістралі газопостачання. Це важливо – в заміських будинках часто не буває газифікаційною системи, в такому випадку ви її просто не підключите. Якщо в будинку раніше обігріву на газі не існувало, установка колонки буде здійснюватися з" нуля". Розробіть план і затвердите його з потрібною інстанцією, після можна приступати до вибору установки.

Читайте також: Як встановити газову колонку: 5 головних моментів

Для установки на газу обов'язковим є наявність димоходу і вентиляції. Важливими є й параметри площі: не МЕНШЕ 7,5 кв.м, при висоті стелі Від 2-Х Метрів. Врахуйте, що стіна не повинна бути оброблена горючими матеріалами, а відстань між плитою і колонкою має становити МІНІМУМ 50 Сантиметрів. Якщо опалювальна територія НЕВЕЛИКА – виберіть механізм з маленькою потужністю ВІД 5 Л. Для таких цілей відмінно підійде модель з ПЬЕЗОРОЗЖІГОМBosch Therm 4000.

Водонагреватель на газу в доме

Вибір газової колонки для квартири


Є така тенденція – встановлювати газові колонки як на кухні, так і у ванній і душовій кабіні, однак фахівці радять вибирати монтажне місце подалі від води, пара, і високих температур. Головними критеріями при виборі пристрою прийнято вважати:

  • спосіб роботи;
  • дизайн;
  • система безпеки і тривалість експлуатації.

Оскільки габарити колонок бувають різні, важливим фактором при виборі є розмір і призначення. Для періодичного використання можна встановити проточний водонагрівач компактних розмірів з індикатором температури, наприклад RODA JSD20-A1. Для постійної експлуатації підійдуть потужні агрегати з великим об'ємом літрів, до таких відносяться модель Bosch Therm 6000 потужністю понад 26 кВт.

Хорошим помічником при покупці агрегату стане наступна таблиця

Приміщення

що витрачається вода

Температури рідини

Запас в літрах

Кухня

10-12 л.

50 градусів

8-16 л.

Ванна кімната

150-180 л.

40 градусів

90-108 л.

Душова кабіна

30-30 л.

37 градусів

16-27 л.

Вибір газової колонки в залежності від напору води і її жорсткості


Вибираючи пристрій, пам'ятайте про залежність його роботи від напору і жорсткості води: при занадто низькому водяному, газовому напорі воно може не включитися, а навмисне експлуатування під низьким тиском часто призводить до передчасної поломки або накипу. Виправити ситуацію можна за допомогою спеціального насоса, який збільшує натиск, в іншому випадку нормально функціонувати колонка не буде. Нормальний натиск в трубах становить 4-8 Бар. На вході зазвичай ставлять запобіжник на 5-6 Бар.

Нагреватель Bosh

Рада: Використовувати непризначене для пристрою паливо забороняється, в іншому випадку це нерідко призводить до несправної поломки.

Ще один критерій на який слід звернути увагу – виробник. Іноді трапляється, що європейські виробники випускають продукцію не оптимізовану для українських умов. Що це означає? Те, що напір в українських і європейських трубах різний, саме тому шукайте товар з підписом:" Адаптований до українських умов".

Читайте також: Як запалити стару газову колонку: 3 слушних ради

Безпека пристрою


Оскільки використання газових приладів само по собі є небезпечним і вимагає дотримання техніки безпеки, газові установки мають наступні домагання.

1. Механізми повинні самостійно відключатися, в такому в разі при поломці подача газу і води повністю припиниться. За цю функцію відповідають датчики іонізації, потоку.

2. Щоб уникнути витоку, пристрій слід постійно контролювати і періодично віддавати на огляд фахівця.

ДО основного переліку несправностей відносять поломку датчиків (датчики тяги, потоку, нагріву, горіння і зниженого тиску). При несправності однієї з деталей газову колонку вважати безпечною можна, саме тому оптимальніше купити якісний товар відомого бренду.

Газовая колонка на кухне

Рада: Дуже важливо стежити за заднім отвором в газовій колонці, закупорка обмежить потрапляння повітря всередину, що вкрай небажано для пристрою.

Додаткові функції


1. Регулювання полум'я – за допомогою опції пристрій вдвічі економить витрачаються ресурси (газ). Ця функція є, наприклад, у RODA JSD20-T1.
сучасних моделей популярним стає наявність дисплея, з інформацією про температуру води та режим функціонування – наприклад, як у Ariston Marko Polo M2.
самоочищення здатна очищати внутрішні деталі від накипу і позбавляти від продуктів горіння.
модуляція дозволяє зберігає температуру на теплоносії протягом тривалого часу, тим самим вона знижує витрати тепла.

Буде цікаво почитати: Заміна старої газової колонки на нову: 5 важливих пунктів

Підсумовуючи, можна відзначити, що широко використовуються газові колонки можна застосовувати як для будинку, так і для квартири. Важливим моментом під час використання є заходи безпеки. Купівля агрегату повинна виходити з переваг і потреб користувачів. Щоб нагріти багато води, підійдуть компактні проточні потужні газові колонки, краще з електророзпалом. Вони не порушать естетики будь-якого інтер'єру, займуть небагато місця, забезпечать швидку подачу.

Дивіться відео: Як вибрати газову колонку

Коментарі
Залиште коментар
Категорії