Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як розблокувати телефон, якщо забув код блокування: 7 способів, які працюють

Дата публікації: 09.08.2017 11:08
Дата оновлення: 14.11.2023 12:35

Сучасний телефон через безліч виконуваних завдань, містить багато особистої, а часом, і конфіденційної інформації. Тому багато власників своїх гаджетів намагаються якось убезпечити її за допомогою різних блокувань. Зараз для смартфонів на Андроїдові стало популярним графічне блокування: для отримання доступу до вмісту мобільного девайса необхідно пальцем накреслити на тачскріні певну фігуру. А якщо забули цей пароль? Як розблокувати телефон або видалити графічний ключ? Не впадати у відчай, вихід є і не один!

Що робити, якщо забули пароль від смартфона

Корисно: Як зробити клон програми на Android: особливості для 3 моделей та 3 утиліт

Що робити, якщо забув графічний ключ на Андроїді: розглядаємо можливі варіанти

Творці Андроїд передбачили очевидний варіант — якщо хитромудра фігура, яку користувач сам же і придумав, буде забута, він втратить доступ до свого улюбленого гаджета. Тут і знадобляться кілька способів відновити доступ до пристрою при блокуванні. Вони відрізняються ступенем складності та умовами — необхідна наявність під рукою смартфона з доступом в Інтернет, облікового запису в Google і базові навички управління гаджетом.

Перерахуємо, що можна зробити, якщо заблокований телефон на Андроїдові у порядку зростання складності виконуваних дій:

  1. Розблокування смартфона за допомогою вбудованої програми «Розумний Замок».
  2. Розблокування за допомогою свого облікового запису в Google.
  3. Використання спеціальних сервісів виробника.
  4. Використання сторонніх програм.
  5. Екстрений виклик.
  6. Скидання всіх налаштувань.
  7. Видалення спеціального файлу.
  8. Допомога сервісного центру.

Варіантів багато, і один із них точно спрацює. Тепер докладніше про ці способи, щоб користувачі змогли вибрати найкращий для себе або заздалегідь підготуватися.

Способи видалення графічного ключа на смартфоні

Важливо: Сайт MOYO.ua попереджає, що ці методи в деяких випадках можуть призвести до втрати даних або збоїв в роботі смартфона. Найкращий вихід при втраті пароля — звернення до сервісного центру. Використовувати всі способи розблокування, наведені у матеріалі, можна, але якщо ви готові ризикнути.

Стане в пригоді: Як вимкнути безпечний режим на телефоні: 5 робочих фішок та інструкція для 7 смартфонів

Як розблокувати телефон на Андроїді за допомогою Smart Lock

Smart Lock дозволяє тримати смартфон у розблокованому стані у момент, вказаний його власником. Опцію можна налаштовувати за декількома параметрами: місцеперебуванням, положенням смартфона (наприклад, в руці), голосом, підключенням до безпечних пристроїв (смартгодинник, ноутбуки, аудіосистеми), довіреною особою (працює тільки в моделях з Фейс Айді).

Додаток для автоматичного розблокування по обличчю

Наприклад, у момент знаходження пристрою вдома екран завжди буде розблокований, оскільки локація вказана в налаштуваннях як безпечна. Навіть якщо випадково забули пароль, розблокувати телефон вийде автоматично, доки функцію активовано.

Що стосується налаштування автоматичного розблокування:

  1. Перейдіть до установок пристрою та знайдіть пункт безпеки.
  2. Перейдіть до сторінки, доки не знайдете напис Смарт Лок. Розділ відображається лише у випадку, якщо на смартфоні вже стоїть пароль.
  3. Клацніть на Smart Lock та введіть пароль (пін або графічний ключ).
  4. На сторінці виберіть особливості роботи функції.

Необов'язково вибирати лише один пункт, наприклад, розблокування за довіреною особою. Можна вказати свої параметри в кожному з розділів налаштування, що значно спростить використання смартфона та виключить необхідність постійно вводити код вручну.

Потрібно розуміти, що це скоріше спосіб заздалегідь убезпечити себе від незапланованого блокування, ніж повернути смартфон до життя в екстреному випадку. Що робити, якщо вже забули пароль від телефону, а опцію вимкнено? Перейдіть до наступного способу

Корисна стаття: Як поставити батьківський контроль на Айфоні — 4 параметри та нюанси їх налаштування

Як розблокувати смартфон через Google обліковий запис

Найпростіший спосіб розблокувати телефон для тих, хто має Google обліковий запис.

Порядок дій наступний:

  1. Необхідно вводити графічний малюнок, доки система не запропонує зачекати пів хвилини, а найголовніше, ви побачите кнопку «Забули пароль?»
  2. Тиснете її та вводите e-mail, мається на увазі Google пошта, і пароль до нього.
  3. Тиснете «Увійти в систему» (Sign in).

Ваш телефон розблоковано!

Такий спосіб супроводжується низкою нюансів. Розглянемо їх докладніше.

Ситуація
Що робити?
Пароль від облікового запису Google теж забутий Відновіть його на іншому пристрої, який має підключення до мережі за допомогою стандартних дій
Немає підключення до мережі Розблокувати телефон за допомогою екстреного дзвінка (докладна інструкція наведена нижче). Далі виконуйте відновлення стандартним способом за допомогою облікового запису Google
Нема запасного пристрою, через який можна провести відновлення Перейдіть до наступного способу

Важливо: Цей варіант розблокування є актуальним для систем Android версії 5.0 і нижче. В оновлених смартфонах захист більш суворий. Користувачеві пропонує не перейти у свій Гугл-аккаунт, а стерти всі дані.

Розблокування смартфона через Google обліковий запис

Цікава добірка: ТОП 10 клавіатур на Андроїді

Розблокування за допомогою сервісів виробників

Деякі бренди пропонують власне програмне забезпечення для своїх користувачів на випадок. Наприклад, IPhone вдасться керувати віддалено та регулювати доступ до файлів через програму Локатор. Для Андроїда є свої не менш надійні сервіси.

Щоб розблокувати телефон Samsung, достатньо використовувати Find My Mobile. Це не програма, а онлайн-сервіс, який дозволяє дистанційно керувати своїми пристроями через комп'ютер чи смартфон. Розблокування буде успішним з 99% ймовірністю, якщо в обліковому записі Samsung створювалася резервна копія і графічний ключ збережено в пам'яті.

Сервіс для розблокування смартфонів Samsung

Що потрібно робити:

  1. Переходять на офіційний сайт сервісу зі зручного девайса.
  2. Треба авторизуватися під акаунтом Samsung.
  3. Знайти серед своїх пристроїв те, що потрібно розблокувати.
  4. Натиснути кнопку розблокування.

Після цього доступ до смартфона з'явиться протягом хвилини.

Придивіться: 10 можливостей Samsung Galaxy S22

Розблокування телефону за допомогою інших програм

Якщо для вашої моделі смартфона немає офіційних сервісів розблокування або з якихось причин не можете скористатися ними, на допомогу прийдуть інші програми. В тому числі:

  • iSkysoft Toolbox — англомовний софт для ПК. Працює з телефонами на ОС Андроїд 6.0 та нижче. У програмі докладна інструкція, яка підкаже, як скинути графічний ключ за кілька хвилин. Достатньо лише під'єднати пристрій до комп'ютера та запустити процес.
  • iSeePassword — платна, але ефективна програма, яка дозволяє видалити пароль без шкоди для інших даних. Це робочий спосіб, але з одним мінусом — софт підтримує моделі телефонів старих версій від компаній Samsung та LG. Нові гаджети відновити в такий спосіб не вийде.
  • Android Screen Unlock — ще одна зручна програма, доступна у безплатній версії. Її необхідно завантажити на ноутбук чи ПК. Безперечна перевага — підтримка широкого модельного ряду смартфонів.

Використання сторонніх програм самостійно може призвести до втрати важливих даних на пристрої — це варто враховувати перед початком.

Як розблокувати телефон за допомогою екстреного дзвінка

Цей спосіб зручно використовувати в парі з розблокуванням через обліковий запис Google. Екстрений виклик допоможе під'єднатися до мережі, якщо смартфон залишився без інтернету. Порядок дій:

  1. Натисніть «Екстрений дзвінок».
  2. Набрати цифри *#*#7378423#*#*.
  3. Вибрати Service Test — Wlan.
  4. З'єднатися з Інтернетом або доступним вай-фаєм.

Далі авторизуйтесь у Google та розблокуйте смартфон через електронну адресу.

Скинути пароль на смартфон через екстрений виклик

На замітку: Телефон не підключається до Вай-фаю — 5 докладних описів, що потрібно робити

Скидання до заводських налаштувань

Увага! У цьому випадку ви втратите всю інформацію, що знаходиться на жорсткому диску смартфона. Зберегти можна лише дані з картки пам'яті. Останню необхідно витягти перед скиданням.

Скидання налаштувань у кожної марки смартфона своє. Але принципово алгоритм Samsung не відрізняється від алгоритму Lenovo, Prestigio або Huawei. Суть його — використання меню Recovery. Для того, щоб в нього потрапити, в одних гаджетах необхідно одночасно натиснути на кнопки гучності та увімкнення. В інших — інші комбінації, наприклад, у Huawei, це комбінація кнопок гучності, центральної та включення, а Prestigio досить одночасно натиснути на кнопки включення і додому. Ми рекомендуємо дізнатися, як потрапити в меню Рекавері саме на вашій моделі гаджета.

Алгоритм дій:

  1. Затискаємо потрібні кнопки для переходу в режим рекавері.
  2. Вибираємо wipe/factory reset.
  3. Клацаємо на delete all user data (видалити всі дані).
  4. Скидаємо систему натисканням reboot system now.

Як джойстик використовуються кнопки гучності, а вибір — кнопкою включення. Але ще раз наголошуємо — у цьому випадку видаляється вся інформація з жорсткого диска. Після скидання телефон перезавантажиться автоматично, його потрібно буде налаштувати як новий.

 Як стерти всі дані на смартфоні

Вдаватися до цього методу необхідно при форс-мажорі, коли терміново потрібно зателефонувати, інтернету та іншого гаджета під рукою немає.

Важливо: При виборі неправильного пункту або недотримання послідовності можна «зламати» операційну систему. І тоді не залишиться іншого виходу, окрім відвідування сервісного центру. Також перед використанням цього способу варто вийняти картку пам'яті, щоб зберегти всі дані, які на них містяться.

Важлива інструкція: Як на Андроїді перенести програми на карту пам'яті — гайд і 3 корисні поради

Розблокування видаленням файлу gesture.key

Розблокувати телефон, якщо забули графічний пароль за допомогою скидання всіх налаштувань, є надійним, але досить болючим для користувача методом. Адже часом втрачається дуже цінна інформація. Цього можна уникнути, якщо знати певні хитрощі.

Хитрість у наступному — потрібно видалити файл, який відповідає за пароль на смартфоні.

Що робимо:

  1. Заходимо у меню Recovery. Як це зробити і як переміщатися ним описано в попередньому розділі.
  2. Вибираємо Recovery → data → system.
  3. У папці знаходимо та видаляємо файл gesture.key.

Після перезавантаження телефону блокування буде знято.

Трапляються випадки, коли опції Recovery Mode у телефоні немає. Наявність цієї опції гарантовано лише у пристроях Samsung. Можна обійтися без неї, але для цього необхідний комп'ютер. Ви підключаєте смартфон через USB в режимі накопичувача і вже з його допомогою виконуєте видалення. Потрібний файл можна знайти через пошук або по тому ж шляху в папках: Data → System.

Важливо: З цим способом, як і з попереднім, варто бути обережним. У разі неправильного виконання можна перетворити смартфон на цеглу.

Читайте також: Відновлення віддалених файлів Андроїд — 4 типи даних та 5 зовнішніх програми

Що робити, якщо нічого не допомогло?

Здоровим рішенням буде звернутися до сервісного центру. Фахівці проведуть ремонт із повною безпекою та повернуть пристрій у справному, розблокованому стані. Недоліків цього методу два:

  • Ви витратите на це досить багато часу, особливо якщо не відразу візьмуться за роботу.
  • Це коштуватиме грошей — сума залежить від моделі смартфона та апетитів сервісного центру.

Щоб подібних випадків не виникало, завжди записуйте пароль в особистому блокноті, де будь-якої миті можете його підглянути. Якщо ситуація вже трапилася, не панікуйте. Дійте обережно, уважно підбирайте спосіб розблокування під особливості свого девайса. Один із них точно спрацює!

Якщо не знали: Як знайти людину за номером мобільного телефону: 10 способів розв'язувати задачу

Коментарі
Залиште коментар
Категорії