Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

10 найкращих дзеркальних фотоапаратів – Рейтинг 2023 року

Дата публікації: 09.10.2017 15:02
Дата оновлення: 11.12.2023 11:17

Для фотографів, які тільки починають пізнавати це мистецтво, любителів та професіоналів, для тих, хто закінчував курси і для самоучок стане в нагоді дзеркальна фотокамера, яка допоможе робити якісні знімки та знімати Така фотокамера стане в нагоді і експериментаторам, що люблять "пограти" з ручними налаштуваннями, та фотохудожникам. Ми підготували рейтинг, що складається з 10 найкращих варіантів дзеркалок. Основні “суперздібності”, а також мінуси кожного пристрою ми розглянули у цій статті-огляді.

1.CANON EOS 5D Mark IV Body






CANON EOS 5D Mark IV Body

Приголомшлива 30,4 мегапіксельна роздільна здатність, властива CANON EOS 5D Mark IV Body, і 4К відеозапис порадує вимогливого власника: шикарний ступінь деталізації гарантований. Камера швидко обробляє фото, шляхом методики та DIGIC 6+ та дає надточні фокусувальні властивості шляхом подвійних пікселів.

Важливо: швидке підключення до смартфону або лептопу реалізується завдяки бездротовому модулю.

Плюси:

  1. Відстежуйте та вказуйте місце, де зробили зображення, за допомогою встановленого у фотокамері GPS модуля.
  2. За рахунок підвищеного до 32 000 максимального ISO реалізується якісна зйомка за будь-якого освітлення.
  3. Шикарна якість картинки забезпечується функцією, що коригує, яка автоматично компенсує спотворення.
  4. Автоматично визначає температуру кольору, зберігає теплі відтінки при штучному освітленні денними лампами: фотоапарат з точністю передає атмосферу кадру. Якщо ж потрібні нейтральні відтінки у приміщенні, яке освітлене лампами, що дають жовтизну, фотоапарат автоматично прибирає зайві теплі кольори.
  5. Трирежимне регулювання різкостй дозволяє не обробляти створений фотокадр у редакторі (наприклад, Adobe Photoshop Elements).
  6. Датчик, що вимірює експозицію має роздільну здатність 150 тисяч пікселів, вміє розпізнавати промені, що відносяться до інфрачервоного спектру. У сукупності з фокусуванням, яке спрацьовує автоматично, він не тільки допомагає захопити максимум фону, але й розпізнає обличчя, кольорові предмети.
  7. Підвищена спеціальним алгоритмом чутливість, що відповідає за відстеження раптових рухів, не дасть фокусу збитися.
  8. Прискорюйте, уповільнюйте, перемикайте фокус із шестирежимним автоматичним фокусуванням: вибирайте те, що необхідно для конкретного об`єкта.
  9. Опція, яка відповідає за зниження мерехтіння, автоматично скоригує зображення, зняте при поганому освітленні: фотографуйте у нічних клубах з комфортом.
  10. Фотографуйте безперервно з показниками швидкості 7 к/с: кількість кадрів у форматі JPEG необмежена, а у RAW фотограф може зробити 21 кадр за одну серію.
  11. Переміщайтеся по меню з комфортом з 3,2-ДЮЙМОВИМ екраном, що реагує на торкання.
  12. Функція, що автоматично контролює дзеркальну вібрацію, допоможе створити красивий кадр навіть при трясці.
  13. Користувачеві доступний такий варіант, як фотографування з інтервалами, скориставшись таймером – відмінний варіант для фотосесій.

До мінусів можна віднести незахищеність фотоапарата від вологи та пилу.

Читайте також: Новинки від Canon

2. NIKON D500 Body






NIKON D500 Body

NIKON D500 Body працює, якщо показники вологості не перевищують 85%. Фотокамера комплектується кришкою, що захищає об`єктив, що забезпечує комфортне транспортування і зберігання фотоапарата.

Переваги:

  • Знімайте шикарні пейзажі, макрофотографії та портрети з роздільною здатністю фотокамери (загальної) в 21,51 мегапікселів і 35 міліметровому форматі, властивому експозиційній відстані, що дає можливість "захопити" більше заднього плану.
  • Матриця оснащена спеціальною функцією, що призначена для очищення від Пилу. Пам`ятайте: щоб запустити автоочищення, потрібне спеціальне програмне забезпечення.
  • Подвійний лоток для накопичувальних карток дозволяє зберігати більше файлів. До того ж фотограф може переносити та копіювати фото з однієї картки на іншу, що дозволяє відсіювати та розподіляти фотографії.
  • Оптика наближає зображення на 100%, причому як горизонтальну частину, так і вертикальну, що запобігає спотворенню.
  • За рахунок затвора, що працює на механіці, та керування – на електроніці фотоапаратом зручно скористатися.
  • Фототехніка забезпечена як витримкою, яка спрацьовує за таймером, так і діє в ручному варіанті, що дозволяє підібрати необхідні параметри для знімального процесу.
  • Фотоапарат має сім опцій, призначених для різних видів роботи. Так, фотограф отримує вибір: створювати кадр за кадром – у класичному вигляді, без перерви на низькій, а також на високій швидкості (серія), тихо, а також безшумно та безперервно опускати затвор автоматично. До того ж, фотокамера забезпечується автопідйомом дзеркала.
  • Найповільніша серія – три фотографії за секунду, а найшвидша – 10 фото. Це розширює спектр діяльності власника, дозволяючи брати участь у професійних фотосесіях.
  • Найширший діапазон світлочутливості (мінімальні показники дорівнюють -100, а максимальні – +51 200) дають можливість фотографувати в умовах з будь-якою освітленістю. До того ж, власник такого фотоапарата може налаштовувати ISO вручну або вибрати авторежим.
  • Функція автофокусування має 153 крапки: виберіть фокус для кількох об`єктів. А опція стеження за об`єктом не дасть його "втратити".
  • За допомогою цієї камери користувачеві доступний запис роликів зі звуком (реалізується із вбудованим у фотокамеру мікрофоном типу стерео або зовнішнього мікрофонного пристрою) у 4К, зберігаючи їх у MOV форматі.
  • Керуйте режимами з комфортом із сенсорним восьмисантиметровим екраном. До фотоапарата також підключається пульт віддаленого керування. Це стане в нагоді для зйомок у жвавих місцях: на корпоративних, весільних та інших заходах.

Нестача – фотокамера не захищена від вологи, тому користуватися нею не вдасться.

Цікаво почитати: Топ-6 найкращих фірм виробників фотоапаратів

3. Canon EOS 80D Kit






Canon EOS 80D Kit

Знімаючий не тільки у стандартному JPEG, але й у RAW Canon EOS 80D Kit має 24 мегапіксельну роздільну здатність вміє записувати відеоролики в FHD. Фотокамера оснащується поворотним сенсорним дисплеєм в 3”, який забезпечує не тільки зручний вибір усіляких функцій, а й комфорт під час спостереження за зйомкою.

Важливо: передбачається інсталяція додаткового спалаху, що зробить кадри ще кращими.

Переваги:

  1. Робити сім фотографій за одну мить – можливо шляхом відповідної опції під час серійної знімання: фотографувати тварин у динаміці, спортивні заходи та нічого не проґавити – це реально.
  2. Автоматично визначальна фокусна система має 45 перехресних точок, що дає можливість композиційного вибору високої точності.
  3. Користувачеві доступно не тільки відразу відтворювати картинку, але й редагувати її. Це додає зручності у використанні та суттєво прискорює постообробку.

До мінусів моделі зараховують відсутність захищеності від пилу, і навіть води. Втім, це вирішується за допомогою чохла чи кейсу.

Читайте також: ТОП-10 найкращих бюджетних фотокамер: рейтинг

4. Nikon D750 Kit






Nikon D750 Kit

Чудовий Nikon D750 Kit дасть користувачеві відчути, що означає бути фотографом-професіоналом та робити високоякісні знімки. Техніка забезпечена дисплеєм, що повертається, що має розміри 3,2”, який подарує зручність у застосуванні: комфортно фотографувати в різних ракурсах з такою фотокамерою.

Важливо: оптика здатна на збільшення вп`ятеро, що додає можливостей зміни експозиції, а також сприяє створенню хороших макрокадрів.

Плюси:

  • 24-мегапіксельний фотоапарат – це кадри рівня "профі".
  • Світлочутливий діапазон (100-12 800) дає змогу вести зйомку як у непроглядній темряві, так і при яскравому світлі.
  • Швидка серійна опція робить шість фотографій за секунду: фотограф не проґавить жодної миті на футболі або танцях на льоду, під час фотографування живої природи.
  • Фотокамера фокусується автоматично, що спрощує роботу користувача. Тим, кому хочеться експериментувати, наприклад, фотохудожникам, сподобається ручний режим фокусу.
  • За рахунок оптичної автостабілізуючої зображення функції кадр не "розмажеться".
  • Оздоблення обшивки фотоапарата м`яке, бархатисте, тому не тільки дарує приємні відчуття, але й запобігає вислизанню.
  • Фотоапарат робить відеоролики у FHD. Цього вистачить для того, щоб знімати церемонію одруження, випускного та сімейних подій.
  • Мінімальна витримка фото дорівнює трисекундному показнику, але власник може змінити цей показник, скориставшись опцією, призначеною для налаштування вручну.

Нестача криється в тому, що екранчик, вбудований у фотокамеру, не керується натисканням пальця.

Цікаво почитати: Fujifilm X-A10 – нова системна камера початкового рівня від компанії Fujifilm

5. Canon EOS 5D Mark III Kit






Canon EOS 5D Mark III Kit

Обладнаний стереодинаміками, що МАЄ 22 мільйони Пікселів CANON EOS 5D MARK III Kit, знадобиться, щоб робити не тільки гарні фотографії, але й непогані відеоролики, які відтворяться безпосередньо з фотоапарата зі Звуком. Підключивши зовнішній мікрофон, користувач отримує можливість посилити об`єм і гучність звучання.

Важливо: повнорозмірна матриця дозволяє побачити більше деталей: текстуру, плавність переходу відтінків тіні.

Переваги:

  • Дисплей сконструйований таким чином, що пил не проникає в зазори, а відблиски практично не видно, що дає перспективу використовувати цей варіант із комфортом навіть на яскравому сонці.
  • Параметри охоплення чутливості до світла досить широкі (мінімум – 100, максимум – 25 600), щоб фотографувати як у повній темряві, так і при сліпучому світлі.
  • Інсталюйте додатковий спалах, щоб зробити кадри ще більш насиченими.
  • Фотоапарат забезпечує якісну зйомку в макроформаті: власник має змогу вчетверо збільшити відстань до об`єкта.
  • Зображення не тремтить завдяки стабілізації оптичного типу.

Нестача - 3,2 дюймовий монітор не повертається і не має сенсора, що знижує рівень комфортності застосування.

Читайте також: Panasonic оновив три камери Lumix: посилені корпуси та покращені видошукачі

6. Nikon D5 Body






Nikon D5 Body

Обладнаний повнорозмірною матрицею Nikon D5 Body стане в нагоді як тим, хто тільки-но закінчив школу фотографії, так і "материм" професіоналам. Якість високого рівня досягається шляхом методики, що обробляє сигнали з приголомшливою чистотою, адже датчик, що визначає рівень освітлення, тепер більший на 25%.

Важливо: дзеркалка дозволяє налаштовувати гнізда для накопичувачів-карток: власник отримує два лотки для XQD або два – для Compact Flash. Перший варіант призначається для швидкісної серії фото, де 14 кадрів робляться за секунду, або 4К-відеозаписи при 60 к/с. Він стане в нагоді тим, хто знімає змагання зі стрільби, життя тварин та комах. Другий – для класичної, покадрової.

Переваги:

  • Знімайте хоч темної ночі, хоч яскравим сонячним або похмурим днем: охоплення ISO має максимальне значення – 102 400, а мінімально – 100. Такі параметри, що відповідають за чутливість оптики до світла, гарантують якість за будь-якого освітлення.
  • Робіть красиві кадри у високій роздільній здатності (21 Мпікс, розмір фотографії – максимум 5568 x 3712) та з комфортом, завдяки авторежиму фокусування, а також можливості налаштовувати фокус вручну (загальна кількість точок – 153 штуки).
  • Налаштуйте витримку вручну (мінімальне значення 1/8000 секунди, максимальне – півхвилини).
  • Робіть кадри ще краще, підключивши додатковий спалах.
  • Налаштувати режимні опції зручно з екраном, який реагує на торкання розміром 3,2”.
  • Діліться відеороликами та фотографіями з друзями по Wi-Fi, а також Перекидайте файли без проводів на комп`ютер.

Цікаво почитати: Leica Sofort – новий шедевр від Leica з миттєвим друком знімків

7. CANON EOS 77D






CANON EOS 77D

З CANON EOS 77D на 24 мегапікселі фотограф може робити фотографії розміром до 6000 x 4000. Вони підійдуть як для афіш, плакатів, так і для портфоліо в модельне агентство.

Важливо: зберігаються знімки як у класичному JPEG, але користувач має можливість зберігати RAW-файли – несжаті. Відео програється у MP-четвертому форматі.

Плюси:

  1. Оптика визначає фокус автоматично (всього 49 точок), що дозволяє легко "ловити момент". Під час відеозапису режим Live View забезпечує плавну зміну фокусу.
  2. З діафрагмою з показником f/2.8 фотокамера дасть захопити якнайбільше заднього плану, що забезпечує гарні та чіткі кадри в компанії, фото на тлі пейзажів.
  3. Діапазон світлочутливості починає мінімуму (100 ISO) і досягає максимального значення 25 600 ISO. Якісні фотографії у будь-якому освітленні – реальні.
  4. Зафіксуйте навіть швидкоплинний рух, зміни міміки під час серії знімків, роблячи шість фотографій за одну мить.
  5. Відеозаписи ведуться і програються в Full HD: знімайте об`єкти, що рухаються динамічно, шляхом частоти 60 к/сек.
  6. Пограйте з ефектами, скориставшись режимом різкості малої глибини у відео, та відчуйте себе режисером.
  7. Керуйте опціями з комфортом завдяки 3-Дюймовому екрана сенсорного типу.
  8. Перекидайте матеріали на ПК без кабелю завдяки вбудованим модулям для бездротового зв`язку.

Попри всі плюси, у цієї дзеркалки є недолік: у нього не підтримується Compact Flash

8. CANON EOS 750D Body






CANON EOS 750D Body

Оснащений оптичною системою, яка автоматично стабілізує зображення, CANON EOS 750D Body з кроп-матрицею і роздільною здатністю в 24 мегапікселі, подарує фотографу-початківцю і професійне задоволення від роботи і допоможе створювати професійні фото.

Переваги:

  • Знімати динамічні події та не упустити нічого можливо завдяки тому, що користувач може зробити п`ять знімків за секунду. Це стане в нагоді для змагань, днів народження та інших заходів: забавні вирази обличчя, повороти голови та жести, політ кулі чи м`яча – фотограф встигне зафіксувати все.
  • Простота FHD відеозапису з якістю як у кіно реалізується з Hybrid CMOS AF III – методом, який покликаний стежити за рухом об`єктів та плавно переміщувати фокусування.
  • Комфортно "ловіть" кадри з сенсорним тридюймовим екраном, що повертається.

Цей фотографічний апарат не забезпечується захистом від води та пилу, тому знімати доводиться лише у “стерильних” умовах, що справедливо вважається недоліком. Втім, вирішити цю проблему допоможе чохол кейс.

Читайте також: Огляд Canon PowerShot G9 X, G5 X та G3 X: просунуті компакти з великим сенсором

9. Canon EOS 7D Mark II Body






Canon EOS 7D Mark II Body

Двадцятимегапіксельний Canon EOS 7D Mark II Body надає можливість зберігати класичні JPEG-дані та RAW-файли. Варіант другого типу передбачає повноформатні, але “важчі” фотографії, які стосуються професійної щаблі.

Переваги:

  1. Будь-яке освітлення – не завада – якість фотокадра не постраждає завдяки автоматичному визначенню та налаштуванню показників чутливості оптики до світла в діапазоні від 100 до 3200 ISO.
  2. Автовитримка регулюється в діапазоні від 1,8000 до 30 сек., що дозволяє "зловити" унікальний момент.
  3. Зафіксуйте об`єкти, що рухаються, з комфортом (відеокадри змінюються з частотою 60 к/сек. Переглядайте матеріали, які зняли, у FHD: на великому 40” моніторі деталізація не загубиться.
  4. Підключайте спалах зовнішнього типу для підвищення якості фото.
  5. Переглядайте відзнятий відео або фотоматеріал на тридюймовому дисплеї, щоб вчасно скоригувати знімальний процес.
  6. Не хвилюйтеся, що матриця запалиться – запустіть функцію очищення.
  7. Робіть “живі” фото, запрограмувавши часові рамки знімання за допомогою таймера.
  8. Відеозапис здійснюється зі звуком, звуковий супровід є й під час відтворення на дисплеї.

Нестача – не передає файли без проводів: доведеться підключати фотокамеру до комп`ютера за допомогою кабелю.

Читайте також: Як вибрати дзеркальний фотоапарат: 5 параметрів

10. Canon PowerShot G7X Mark II






Canon PowerShot G7X Mark II

Canon PowerShot G7X Mark II, що має вмонтований фотооб`єктив, дає можливість готувати 20 Мпікс фотокадри, що робить доступним створення знімків з розмірними параметрами, що не перевищують 5472 х 3648.

Важливо: на одному заряді акумулятора власник може зробити максимум 265 знімків.

Плюси:

  • Завдяки автофокусуванню із 31 точкою дзеркалка допомагає створити чудовий кадр без зусиль, для фотохудожників та експериментаторів є ручний режим налаштування.
  • Діапазон ISO (від 125 до 12800) – знімайте як у темряві, так і при яскравому світлі (як сонячному, так і штучному) без зниження якості.
  • Уловлюйте не тільки об`єкти, але й максимум фону завдяки автоналаштовується (або встановлюється ручним) способом) експозиції з діапазоном відстані фокусу (28-84).
  • Робіть макрофотографії із трикратним оптичним збільшенням.
  • Рука фотографа не здригнеться і не "розмаже" знімок з функцією, що автостабілізує кадр.
  • Керуйте функціоналом камери з комфортом завдяки 3” дисплею, що відноситься до типу сенсорних.
  • Робіть несподівані “живі” фотографії із серійною функцією – вісім фото за одну мить. Параметри витримування (1,2000 с – півхвилини) допоможуть вибрати індивідуальні для різних фотосетів налаштування.
  • Передавайте фото/відео на ноутбук або планшетний ПК без дротів за допомогою інтерфейсу Wi-Fi.
  • Записуйте FHD відеоролики з об`єктами, що рухаються, завдяки частоті, що дорівнює 60 к/с.
  • Поставте SD-накопичувач, щоб зберігати як можна більше матеріалів.

До цього фотоапарата не можна додати ще один спалах, що вважвється мінусом.

Цікаво почитати: Як підібрати напівпрофесійний фотоапарат – 6 порад

У цьому огляді ми розглянули найкращі дзеркальні фотоапарати. Серед них виділяємо CANON EOS 5D Mark IV Body. Ця модель підійде фотографам будь-якого рівня: деталізовані фотографічні та відеоматеріали (записує 4К) цей фотоапарат гарантує. Параметри світлочутливості, роздільна здатність та регульовані опції – все це надає можливість не тільки чудово створити кадр по першому клацанню, а й пограти з ефектами: постобробка кожного створеного знімка не знадобиться.

Дивіться відео

Коментарі
Залиште коментар
I
31.10.2017 10:27

Много достойных моделей, но все они, как мне кажется, для "профи", в повседневной жизни "зеркалки" уходят на второй план. Хотя у меня у самой НиконД5100, но с появлением отличных камер на смартфонах фотоаппарат стал все больше залеживаться на полке.

Л
31.10.2017 10:05

Поверьте, Canon EOS 80D Kit творит чудеса. Приобрела фотик совсем недавно, но оторваться от него вообще не могу. Супер качество. Раньше думала, что его габариты и вес будут доставлять неудобства, но нет, все отлично!!!

Л
31.10.2017 10:04

После того, как Canon и Nikon победили в конкурентной борьбе, и вытеснили более слабые фирмы с фоторынка, качество выпускаемых устройств заметно ухудшилось. За год эксплуатации фотоаппарата Canon трижды носил его в ремонт, при этом я не профессиональный фотограф, работающий ежедневно. Возможно, мне просто не повезло.

Л
31.10.2017 10:04

Никогда не понимала, зачем носить громоздкий, тяжелый фотик, когда можно и яблоком 7 делать класснючие снимки. Так вот, не понимала до тех пор, пока не стала обладательницей Canon PowerShot. Просто не могу оторваться!