Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Samsung Galaxy A54 — огляд за 15 пунктами

Дата публікації: 02.02.2024 12:19
Дата оновлення: 02.02.2024 17:09

Це яскравий представник середнього класу в лінійці Samsung. У нього виняткові характеристики за доступні гроші. A54 продовжує успішну серію А. Вона примітна балансом між ціною і якістю. 

смартфон Самсунг А54 і коробка

В огляді описуються ключові особливості Samsung A54, включно з автономністю роботи та програмним забезпеченням. Також зорієнтуємося на сильних і слабких сторонах, щоб зрозуміти конкурентоспроможність з іншими смартфонами.

Позиціювання моделі на ринку: 10 аспектів

  1. Середній ціновий сегмент
    У смартфона паритет у співвідношенні ціна/якість. Це приваблює користувачів, які вбачають баланс між доступністю та продуктивністю.
  2. Сучасні технології та інновації
    Попри помірну вартість, у моделі примітні якісні камери, потужний процесор, великий екран з високою роздільною здатністю. Акумулятор обходиться добу без підзарядки.
  3. Цільова аудиторія
    Телефон орієнтований на молодь і технічно просунутих користувачів, які цінують функціональність і якість знімків, при цьому не готові сильно витрачатися.
  4. Конкуренція
    A54 конкурує з пристроями від інших виробників у середньому ціновому діапазоні. Відрізняє себе через надійність бренду та інновації.
  5. Маркетинг і реклама
    Маркетингова стратегія для цього флагмана зосереджена на демонстрації його якісної камери для фото та відео. А також тривалої роботи від батареї. Стильний дизайн з акцентом на те, що ці характеристики покращують повсякденне життя користувачів.
  6. Екосистема Samsung
    Модель інтегрується з широкою екосистемою Samsung, включно з планшетами, смартгодинниками, телевізорами та побутовою технікою. Безперебійна взаємодія між пристроями спрощує синхронізацію даних, спільне використання контенту та управління девайсами.
  7. Оновлення програмного забезпечення
    Кампанія робить акценти на тривалу підтримку своїх пристроїв через регулярні оновлення програмного забезпечення. Також модернізуються безпека та операційна система.
  8. Відповідність споживчим очікуванням
    Оскільки зростає попит на якісні фотографії та відео, Самсунг А54 оснащений вдосконаленими камерами для професійних знімків і відеозапису. Підтримує нічний і портретний режим.
  9. Стратегія ціноутворення
    Компанія через магазини використовує акції, торгові пропозиції та програми обміну, щоб залучити потенційних покупців.
  10. Відгуки та користувацький досвід
    Вивчаючи їх, Samsung удосконалює свої розробки. 

Таким чином, флагман позиціюється як доступний смартфон з технологіями. Він цікавий тим, хто шукає надійний пристрій від відомого бренду без переплати. 

Зовнішній вигляд і якість збірки

В апарата тонкі рамки навколо дисплея й отвір в екрані для фронтальної камери. Задня панель характерна для серії А, вона глянцева або матова. У деяких забарвлень помітний градієнт. Вони змінюються під певним кутом і залежно від освітлення: лайм (зелений), фіолетовий (бузковий), графіт (чорний), білий (без змін).

зелений Samsung A54 змінює колір під різним освітленням

Корпус пластиковий, на ньому не вбирають в себе очі відбитки пальців. Скло Gorilla Glass 5 — надійне від подряпин. Рамка, що облямовує пристрій, під металеву, але це пластик. Збірка міцна, з'єднання між екраном, рамкою і задньою панеллю бездоганні: без щілин і скрипів. Стандарт захисту від води та пилу IP67. Витримує під водою на метровій глибині хвилин тридцять. І тільки в прісній водоймі. Якщо занурити в море, залити солодким або алкоголем, захист безсилий.

Розмір і форма телефону комфортні для тримання в руці та легкого доступу до елементів управління. Вага збалансована, всього 202 грами. Екран — Super AMOLED. Демонструє яскраві та насичені кольори, зображення контрастні та з глибоким чорним.

Пристрій оснащений вбудованим в екран дактилоскопічним сканером і системою розпізнавання обличчя, тож зручний і швидкий доступ до пристрою. Розташування кнопок живлення та регулювання гучності легко доступні. Порт USB Type-C, роз'єм для навушників, а також динаміки та мікрофон розміщені таким чином, що зручно для використання.

Параметри дисплея

Super AMOLED славиться соковитістю кольорів, глибоким чорним і високим контрастом. Ця технологія енергоефективна, оскільки пікселі самі випромінюють світло, що знижує споживання енергії, особливо при відображенні темних тем. Роздільна здатність — Full HD+ (2400 x 1080 пікселів). Це важливо при перегляді відео високої якості, ігор, читання тексту, оскільки виглядає реалістично і приємно для очей.

екран телефону Samsung Galaxy A54

Розмір екрана 6.4 дюймів — чого достатньо для ігор і перегляду вебсторінок, зручно керувати інтерфейсом. Захисне скло, крім захисту від подряпин, продовжує життя екрана, зберігаючи його чіткість і чутливість до дотику. Широкий кут огляду і висока яскравість дозволяють чітко бачити зображення під прямими сонячними променями.

Процесор

Оновлений процесор Samsung Exynos 1380 (власного виробництва Самсунг) став продуктивнішим порівняно з попередніми моделями. Тести показують різницю на 55%.

Пам'ять

Що стосується оперативної пам'яті, її якраз: мінімальний обсяг — 6 Гб, у старшої моделі — 8 Гб. Цього цілком достатньо для будь-яких завдань. При одночасному запуску двох або трьох додатків гальмування немає. Однак пристрій краще не навантажувати, щоб прослужив довше.

Є можливість розширювати вбудовану пам'ять SD-картою. У продажу дві версії: з накопичувачем 128 або 256 Гб. Треба зауважити, що пам'ять тут досить-таки повільна, стандарту UFS 2.2. Це вдвічі повільніше, ніж UFS 3.1 в інших смартфонах середнього рівня. При повсякденному використанні непомітно, проте вилізе проблемою при записі відео у високій роздільній здатності. Телефон підтримує карти пам'яті формату microSD до 1 ТБ, що рідко зустрічається в середньому сегменті. При використанні карти пам'яті доведеться пожертвувати одним слотом для сім карти.

Варто знати: Чому не відкриваються додатки на Андроїді — 4 причини та 3 методи розв'язання проблеми

Результати продуктивності

Оскільки Galaxy A54 функціонує на процесорі середнього рівня, при спілкуванні в месенджерах і перегляді відео немає жодних лагів. Ігри не гальмують, хоча деякі з них виглядають не настільки ефектно. 

Ті ж головоломки або щось із карткової теми, наприклад, Marvel Snap і Call of Duty Mobile, йдуть непогано. А ось ресурсомісткі enshin Impact, Minecraft або Diablo Immortal стабільні тільки на середніх або низьких налаштуваннях. Куди краще вони виглядають на ігрових флагманах.

Samsung A54: огляд камери

У смартфоні три камери. 

  1. В основної — три сенсори. Головний модуль на 50 Мп, з діафрагмою оптики f/1.8 і оптичною стабілізацією, точно такий самий у Galaxy S22. Звичайно ж, топові Samsung Galaxy S23 Ultra або iPhone 14 Pro йому не рівня, але портрети або заходи сонця знімає дивовижні.
  2. Другий — надширококутний на 12 Мп — захоплює широкі формати, тому незамінний під час знімання груп людей, будівель і розлогих пейзажів.
  3. Третій сенсор — макро на 5 Мп — для фокусування на дрібних об'єктах: прикрасах, комахах, елементах одягу. 

камери у Самсунга А54

Фронтальна камера добре себе проявляє навіть при поганому освітленні. В екран вбудовано модуль на 32 Мп. У неї немає автофокусу, стабілізації та нічного режиму, зате може знімати портрети зі штучним розмиттям і згладжує дефекти шкіри. При хорошому освітленні ці кадри якісні, при недостатньому — гірші, але не критично.

Архіідея: Як зробити з телефона проєктор — 5 кроків і цікаві нюанси, які допоможуть створити домашній кінотеатр

Операційна система та інтерфейс

Samsung A54 запускається з операційною системою Android 13, доповненою фірмовим інтерфейсом One UI 5.1. Ця комбінація дає користувачам інтуїтивно зрозуміле управління. Андроїд оновлюватиметься чотири роки, а патчі безпеки — п'ять.

One UI пропонує теми, шпалери, іконки та налаштування Always On Display. Користувачі можуть адаптувати вигляд свого телефону під особисті уподобання. Той самий «Темний режим», наприклад, увечері зменшує втому очей і довше зберігає заряд батареї. Це зручно і практично. Також One UI включає оптимізовані версії календаря, контактів, камери та галереї з додатковими функціями. Вони інтегруються з іншими сервісами Samsung.

Батарея

Акумулятор стандартної місткості 5000 мА-год. При помірних навантаженнях її цілком вистачає для цілодобової роботи. Якщо смартфон юзати постійно, за сім годин він повністю розрядиться. Передбачена швидка зарядка 25 Вт, але для місткісної батареї її замало. За 30 хвилин телефон, розряджений у нуль, заряджається лише на половину. Щоб дочекатися 100% заряду, знадобиться не менш як година.

Функції та додатки від Samsung

  • Samsung Knox: захищає дані від шкідливого ПЗ і хакерських атак.
  • Samsung Health: допомагає стежити за здоров'ям і фізичною активністю. Пропонує інструменти для моніторингу параметрів здоров'я, відстеження вправ і медитації.
  • Samsung Pay: для безконтактних платежів зі смартфона. Фізичні кредитні картки не знадобляться.
  • Bixby: голосовий асистент допомагає керувати телефоном, виконувати завдання, шукати інформацію в інтернеті та управляти підключеними домашніми пристроями.
  • Samsung DeX: дає змогу під'єднати смартфон до монітора, клавіатури та миші, покращуючи продуктивність під час роботи з додатками та документами.
  • Samsung Gallery: розширює можливості для редагування фотографій. 
  • Samsung Cloud: дає змогу зберігати дані, фотографії та документи в хмарі для легкого доступу та резервного копіювання.
  • Dolby: для налаштування звуку під час прослуховування музики, перегляду фільмів або гри.

Пізнавальна стаття: Samsung Galaxy S23: огляд смартфона в 9 моментах

Зв'язок і безпека

Мережеві технології
  • 5G: для високої швидкості завантаження і передачі даних.
  • Wi-Fi: включно з вай-фаєм 802.11 a/b/g/n/ac для швидкого бездротового інтернету.
  • Bluetooth 5.3: для підключення бездротових навушників і гучномовців.
  • NFC: для безконтактних платежів через Samsung Pay і NFC.
  • GPS: для точного відстеження локації з підтримкою A-GPS, GLONASS, BDS або Galileo
Біометричні технології
  • Сканер відбитків пальців: для швидкого та безпечного розблокування.
  • Розпізнавання обличчя: для зручного розблокування пристрою
Захист даних
  • Samsung Knox: захищає смартфон з моменту ввімкнення від несанкціонованого доступу.
  • Захищені теки: для зберігання особистих даних, фотографій, додатків і файлів, ізольованих від іншого вмісту телефону

Плюси та мінуси Samsung Galaxy A54

Аналізуючи переваги:

  1. AMOLED-екран насичених кольорів і з глибоким чорним щадячи впливає на очі. 
  2. Тонкі рамки візуально збільшують дисплей. 
  3. Процесор-середнячок з достатньою продуктивністю для щоденних завдань і більшості ігор.
  4. Хороші камери видають відмінну якість знімків і різноманітні функції для фото і відео.
  5. Місткісна батарея понад добу тримає заряд при періодичному перегляді мультимедіа.

Беручи до уваги недоліки:

  • Не вистачає продуктивності для вимогливих ігор на високих налаштуваннях.
  • Немає E-sim у цьому апараті для нашого ринку.
  • Високий коефіцієнт пульсації екрана, частота ШІМ — 250 Герц. Якщо болять очі та голова, це варто враховувати.
  • Зарядний блок на 25 Вт не йде в комплекті, потрібно докуповувати.
  • Не передбачено окреме гніздо для карти пам'яті.
  • У комплекті немає чохла.

З огляду на ці нюанси, йдучи на деякі компроміси, Samsung Galaxy A54 все ж таки можна вважати гарним вибором для користувачів, які шукають надійний смартфон із чудовими камерами та дисплеєм.

Читайте: Потужний смартфон 2023 — огляд 5 продуктивних моделей з хорошими параметрами

Технічні характеристики: таблиця

Процесор
Exynos 1380
Кількість SIM-карт 2, Nano-SIM
Вбудована пам'ять (постійна) 128/256 Гб, UFS 2.2
Оперативна пам'ять 6/8 Гб
Стандарти передачі даних 2G, 3G, 4G (LTE), 5G
Стандарти зв'язку 3G, 4G (LTE), 5G, EDGE, GSM
Інтерфейси Wi-Fi a/b/g/n/ac/6, Bluetooth 5.3, GPS, ГЛОНАСС, NFC, сканер відбитків під дисплеєм
Батарея 5000 мАг, швидка зарядка 25 Вт
Екран 6,4", FullHD+, 120 Гц, Super AMOLED
Основна камера 50 Мп, f/1.8, оптична стабілізація
Надширококутна камера 12 Мп, f/2.2
Макро камера 5 Мп, f/2.4
Фронтальна камера 32 Мп, f/2.2
Слот для карт пам'яті microSD з об'ємом до 1 ТБ
Габарити 158,2 × 76,7 × 8,2 мм; 202 г
Кольори Лайм, білий, графіт, фіолетовий
Процесор 8 ядер
Графічний процесор оболонка Mali-G68
Запис відео 4K UHD (3840 x 2160), 30fps
Гарантія виробника 12 місяців

Samsung A54: огляд комплектації

У комплекті постачання:

  • Сам смартфон Samsung A54.
  • USB кабель: для зарядки й передачі даних.
  • Інструмент для виймання SIM-карти: використовується для виймання лотка сімки.
  • Посібник користувача та інформаційні матеріали.

Висновок

На A54 Samsung огляд вичерпано. Хто шукає функціональний смартфон, він перед вами. Дарма що деякі обмеження, типові для середнього цінового сегмента, цей Самсунг виглядає як сильний конкурент у своєму класі. Для більшості користувачів він ТОП.

На замітку: Детальний огляд Samsung Galaxy A24: від камери на 50 МП до місткого акумулятора

Коментарі
Залиште коментар
Категорії