Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Samsung Galaxy S23: огляд смартфона у 9 моментах

Дата публікації: 26.12.2023 10:18
Дата оновлення: 26.12.2023 14:15

Початок 2023 року став багатонадійним для мільйонів любителів Samsung. Корейський гігант порадував черговим набором флагманів. Новинка реалізована в 3 варіаціях: передовий «Ultra», Galaxy S23 та S23+. Топові сенсори, місткий акумулятор, екран високої роздільної здатності — лише вершина айсберга.

флагман Samsung S23

Для ентузіастів, які чекають на реліз Samsung S23, характеристики стали приємним сюрпризом. Апарат вже навесні зайняв нішу телефонів, що добре продаються, серед Android. Розберемо пристрій в деталях.

Основні характеристики

На цей раз корейці пропонують хороший (хоч і не топовий) вибір технологій у мінімальному формфакторі. Флагман працює на Android 13 з оновленням OneUI 5.1. Відбиток зчитується під екраном.

Виробник заявляє про захист IP68. Водонепроникність зберігається при зануренні на 1,5 метра. Навіть мікрофон та динамік не пропускають вологу протягом пів години такого екстриму. Фізичні параметри апарату:

Розмір
70,86 x 146,3 x 7,62 мм
Вага 168 г
Роздільна здатність 2340 x 1080

У покупця є 2 шляхи — взяти 256 ГБ із накопичувачем стандарту UFS 4.0 або заощадити, обравши диск із підтримкою UFS 3.1 на 128Gb. Попри те, що у Samsung S23 розміри компактні, виробник додав подвійний слот, підтримується електронна сім картка.

Інструкція для новачків: Як увімкнути WI-FI на ноутбуці з Windows: 4 простих кроки

Дизайн та якість комплектації

Дизайн Samsung Galaxy елегантний та сучасний. Корейці завжди були сильним конкурентом для Xiaomi та Моторола. У 32 серії Samsung пропонує 8 відтінків для корпусу, оптимальну пам'ять та покращене ядро. Білий, рожеве золото, небесно-блакитний, бордовий та червоний — топові кольори в палітрі компанії. 

Дизайн Samsung S23

Завдяки 6,1-дюймовому дисплею та тонкому корпусу, апарат вміститься в кишені сорочки. Пристроєм зручно користуватися однією рукою, це серйозна заявка на лідерство у бізнес-сегменті. Дизайн ідеальний для ділових людей: у верхній частині екрана тонкий проріз, а в нижній — решітка динаміка.

При середній вазі 167 г Galaxy S23 тримає баланс між потужністю та портативністю, що сприяє ергономічності апарату. Флагман йде з удароміцною та стійкою до подряпин алюмінієвою рамою Armor, Горила Глас Victus 2 з двох сторін. Роз'єм 3,5 мм, як у минулих поколіннях, немає. Розміри пристрою становлять 146,3×70,9×7,6 мм.

шпилька для сімки у Galaxy S23

Жодних скрипів, кнопки працюють ідеально. Регулювання гучності розташоване на правому ребрі — подвійна кнопка Volume UP та живлення. Внизу слот для SIM-картки, порт USB-C та динамік. Ліва сторона позбавлена ​​додаткових елементів. На верхньому краї — тільки отвір мікрофона для шумоподавлення.

Екран

В екрану плавно закруглені кути та дуже вузькі рамки. З підтримкою HDR10+ та яскравістю 1750 ніт із переглядом фільмів навряд чи будуть проблеми. Новий Advanced Vision Booster робить дисплей ідеальним для оптимізації точності кольорів та контрастності.

контраст кольору флагмана Galaxy S23

У плані мультимедіа для Samsung Galaxy S23 огляд наступний:

  1. Немає сумісності із Dolby Vision.
  2. Доступний нічний режим.
  3. У телефоні добре звучать як низькі, і високі тони.
  4. Частота варіюється від 48 Гц до 120 Гц.

Динамічний AMOLED2X для Full HD+ кадру — не Мегавсесвіт для любителів ігор. Це далеко не WQHD+, який доступний на S23 Ultra чи OnePlus 11. Але враховуючи цінову нішу та продуктивність, цей апарат має шанс підкорити серця геймерів.

Лінійка для геймерів: Ноутбуки Lenovo Legion — топова флагманська лінійка для ігроманів: 5 програмних фішок

Програмне забезпечення

Апарат оновлюється до Android 14 з One UI 6.0. У новому наборі не лише доопрацьований месенджер, але й 2 магазини програм, різні браузери, інструменти для SMS та фотографій. Adobe Lightroom стає стандартним фоторедактором. Користувач має вибір для резервного копіювання даних: у Samsung Pass, Google Drive та Microsoft OneDrive.

Розробники інтегрували додаткові функції безпеки та покращені «Samsung Notes». У пакеті AWGJ інструмент Camera Gallery та One UI Home. Шрифт за замовчуванням чіткіший, набір смайлів на клавіатурі Samsung розширений. Порадують нові програмні функції, такі як Eye Comfort Shield та Vision Booster. Netflix, Spotify, Фейсбук, LinkedIn та Microsoft Office встановлені попередньо.
 
Корейці приділили увагу мультимедійним можливостям. Знімати відео 8K стало простіше, редагувати ролики можна у додатку камери телефону. Гарний динамік дозволяє комфортно програвати, переглядати та редагувати контент. Навіть виробники автономних VR-окулярів позаздрять «AR Emoji Studio», яка вміє створювати аватар із фотографії.

Камери

Компанія Samsung завжди була в авангарді фотографії. Гарний зум флагмана допоможе передати кожен мегапіксель. Корейський гігант, як завжди, додав багато програмних фіч. Разом зS23 Ultra на Самсунга з'явився режим Astro Hyperlapse 300x, ідеальне рішення для знімання зоряного неба.

Камери Galaxy S23

З точки зору можливостей масштабування медіа, серія S23 починає перевершувати команду з Купертіно. Система Super Steady — конкурент режиму Action наiPhone 14. Корейці впровадили технологію ExpertRAW, що дозволяє зберігати файли RAW з роздільною здатністю 50 МП (раніше було дванадцять). Для Galaxy S23 огляд сенсорів наступний:

Базова

50 МП з dual-pixel PDAF та OIS.

З діафрагмою f/1,8, вдасться зафіксувати все до останньої краплі світла та деталі у темних зонах

Надширокий Камера на 12 МП покриває сектор 120°, ідеально схоплює важливі деталі барвистих пейзажів
Телефото

Блок на 10 МП отримав стабілізацію

Оптичний сенсор показує результат навіть у режимі low light

Селфі-камера Galaxy S23 розташована по центру у верхній частині екрана. Відмінно підходить для відеочатів, забезпечуючи чіткі та детальні кадри на стрімах. В Samsung вирішили замінити металеву пластину в кутку трьома окремими лінзами. Навколо сенсорів — піднесений край, що захищає від пошкоджень. Клавіша Volume UP та кнопка живлення смартфона розташовані з правого боку пристрою.

можливості камери Samsung S23

У розпорядженні користувача професійний режим для фото та відео, запис роликів з розмиттям фону, доступний формат Expert RAW. Основний датчик працює за принципом поєднання пікселів. Це самсунгівське рішення для деталізації за умов low light. У поєднанні з ШІ, що обробляє кадри шляхом сегментації, виходять ідеальні фотографії вдень та вночі. Флагман справляється з фільмуванням HDR, зберігаючи деталізацію у цьому форматі.

Трохи про комфорт: Блимає монітор: 2 програмні та 4 апаратні причини

Апаратна платформа та продуктивність

Корейці перестали використовувати не надто вдалий Exynos, перейшовши на Qualcomm. Лінійка S23 побудована на флагманському чипсеті Snapdragon 8 Gen 2, процесор з розігнаними частотами та режимом power+ для модуля AI. Для Samsung S23 огляд заліза, в першу чергу, торкнеться цієї характеристики.

Qualcomm стверджує, що запропонований набір мікросхем забезпечує найкращу ефективність ядра, працюючи зі збільшеною піковою частотою. Hardware можна розігнати до 3,36 ГГц. Це крок уперед, якщо порівнювати з 3,2 ГГц у топовому стандарті конкурентів. Загалом показники заліза такі:

  • 1 ядро ​​з розгоном до 3,2 ГГц,
  • 4 блоки на 2,8 ГГц,
  • 3 low performance модулі на 2,0 ГГц.

Тести GeekBench 5 ставлять мобільну SoC в межах досяжності від A16 Bionic, що лідирує в галузі, хоча в більшості випадків показники не відображають всієї картини. Практично не існує випадку, коли Galaxy S23 поступився iPhone 14 Pro. Ігри AAA з максимальною графікою запускаються без провисання.

Автономність роботи

Корейці знайшли баланс між компактністю, потужністю, зручністю та автономністю. Цим вимогам відповідає не лише Galaxy S23, а й Асус Zenfone 9 та Соні Xperia 5 IV. Флагманська S-ка йде з акумулятором на 3900 мАг, що на 200 мАг більше ніж у Galaxy S22. У плані автономності картина така:

  • HDR Netflix бере лише 6% акуму;
  • пів години простих ігор — 7%;
  • зі стандартним блоком пристрій розряджається від 0 до 50% за 30 хвилин;
  • повною батарея стане через 60-90 хвилин.

У цій серії, як і раніше, доступна Qi wireless charging потужністю 15 Вт та 5 Вт для зворотного живлення сумісних пристроїв.

Серія S23 адаптована під Adaptive Fast Charging. Але в комплекті блок лише на 25 Вт. У S23+ та S23 Ultra – 45 Вт. Апарат постачається з кабелем USB-C, хороший адаптер йде опціонально.

Зв'язок та додаткові функції

Samsung DeX перетворює смартфон у настільний комп'ютер на базі Android. Клавіатуру та мишу можна підв'язати по Bluetooth 5.3, є Wi-Fi 6E. Додано модуль NFC для дематеріалізації квитків та безконтактних платежів у магазинах та наступні датчики:

  • геомагнітний гіроскоп,
  • модуль акселерометра,
  • барометр,
  • компас.

Однією з особливостей смартфона є інтеграція датчика зовнішнього освітлення, що дозволяє пристрою регулювати яскравість екрана в real-time режимі. Заявлено підтримку 5G (всі діапазони частот, крім нового n78), що в 10+ разів підвищує пропускну здатність каналу, якщо порівнювати з 4G.

Galaxy S23 зі стилусом на клавіатурі ноутбука

Корейці зробили екран блокування аналогічним iPhone від Епл з оновленням iOS 16. Змінюється стиль годинника, розмір значків, ярлики в нижній частині робочого столу. Налаштувати вдасться навіть спосіб відображення вхідних повідомлень.

Трохи про HDMI кабелі: Як вибрати HDMI кабель: 3 основні критерії

Аксесуари та сумісність

Комплектація Galaxy S23 дуже скромна. Чорна плоска коробка вдвічі менша, ніж у старі добрі часи, що пов'язано з відсутністю зарядного блоку. У наборі нічого зайвого: телефон, кабель, кліпса для вилучення слота сім-карти, документація. Виробник обіцяє 4 апгрейди ОС, тобто до 17 версії, та 5 років оновлень безпеки.

Позиціювання та ціна

Galaxy S23 — найдешевший телефон останнього покоління серії S від Samsung. Хоча сам модельний ряд не в бюджетному ціновому сегменті. За Galaxy S23 доведеться заплатити 900+ євро, що на €100 більше ніж за S22. Рекомендована роздрібна ціна більшого S23 Plus складає 1199 євро. Є також версії зі збільшеним обсягом пам'яті.

Плюси та мінуси Samsung Galaxy S23

Попри низку новацій, у фанатів корейської якості система викликає захоплення та здивування. Samsung могла б оснастити Galaxy S23, як мінімум, 108-мегапіксельним сенсором. У попередника S22 Ultra в основному блоці саме така камера. В іншому розбіжності наступні:

Плюси
Мінуси
  • кишеньковий розмір;
  • мінімалістичний дизайн;
  • автономність роботи — 24 години;
  • Core Cortex X3-Prime;
  • встановлені програми від Samsung, Google та Microsoft;
  • є функція RAM+, що дозволяє розширити оперативну пам'ять до 16 ГБ;
  • флагманська продуктивність
  • практично ідентичний Galaxy S22;
  • на пристрої надто багато зайвого ПЗ;
  • низька швидкість заряджання;
  • немає дисплея LTPO;
  • без підтримки microSD;
  • робоче оновлення просідає до 48 Гц

Додавання оперативної пам'яті в смартфоні призводить до підвищення продуктивності та розширення можливостей багатозадачності, але ціна буде вищою.

Огляд Galaxy S23

В цілому, Galaxy S23 ідеально підходить для шанувальників Android, які цінують топове залізо, надійні камери та великий яскравий дисплей у компактному корпусі. Металевий каркас та скляна задня частина роблять апарат красивим та практичним.

Камери флагмана трохи поступаються Apple і Google, але цілком задовольнять рядового користувача. Роздільна здатність Quad HD+ 6,2-дюймового OLED-екрана Infinity-O є вагомим аргументом на користь покупки Samsung Galaxy S23.

Цікава стаття: Як під'єднати Apple TV до телевізора — налаштування приставки у 4 пунктах

Коментарі
Залиште коментар
Категорії