Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Рейтинг 10 пральних машин із сушкою — їх сильні та слабкі сторони

Дата публікації: 25.01.2024 10:44
Дата оновлення: 25.01.2024 10:56

Прально-сушильні машини ідеальні для невеликих квартир або будиночків, де немає балкона або технічної кімнати, щоб розвісити білизну. Такі пристрої об'єднують два агрегати в один, вивільняючи місце в приміщенні. Можна прати та сушити одяг, не перекладаючи з барабана в барабан. Парові цикли, вдосконалений догляд за тканинами й «розумні» технології, керовані смартфоном, блокування від протікання — тільки покращують попит.

Розглянемо ТОП 10 найкращих пральних машин із сушкою, які регулярно купують. Користувачі охоче залишають відгуки на форумах про досвід взаємодії з ними. Проаналізуємо причини популярності та до чого варто придивитися, вибираючи вподобану модель.

Bosch WDU28590OE: супермонстр від відомого виробника

Модель потужна попри те, що компактна (за габаритами 84,5х59,8х64,5 см). Для управління не потрібно інструкції, всі перемикачі підписані. Багато енергії не споживає — всього 6,82 кВт-год — під час роботи занадто сильно не шумить. За дБ схожа на те, що бурчить. Вважається тихою, оскільки у моделей Bosch вдосконалена шумоізоляція, роботу ледь чутно навіть під час інтенсивних циклів прання і сушіння.

Прально-сушильна машина Bosch WDU28590OE

Меню розписано зрозуміло, максимальне завантаження білизни в прання — до 10 кг, в сушку — до 6 кг. Відпирає і добре висушує навіть пуховик і пухову ковдру. Машинка славиться надійним захистом від протікання, можливістю обдавати білизну парою, бездоганною якістю прання і розширеним функціоналом, серед якого 14 програм. Найчастіше функція «Освіження парою» використовується, якщо річ чиста, але просочилася запахами тютюну або їжі.

Плюси

  1. Не пересушує. На різних програмах відповідний контроль вологості.
  2. Немає потреби прасувати постільну білизну, якщо скористатися функцією легкого прасування.
  3. Якщо застосувати режим «Сушка під праску», тоді у виробів ідеальна вологість для бездоганного прасування. Навіть якщо вони важко розгладжуються.
  4. Можна виставити час прання самостійно — в межах 20-60 хвилин. 
  5. Чистити машинку від ворсу після сушіння не потрібно, все йде в каналізацію.

Мінуси

  • Дисплей управління легко подряпати. Правда подряпини дрібні, ледь помітні.
  • Іноді торохтить під час віджимання, хоча представники сервісу Бош не вважають це дефектом. 
  • Деякі користувачі пишуть у відгуках, що після сушіння на будь-якому режимі в білизни є запах, начебто трохи «підгоріло», і що вищу встановлювати температуру, то різкіше він проявляється.

До слова: Яку сушильну машину краще вибрати: рейтинг ТОП 9 пристроїв

Indesit EWDE 71280 W EU: майже безшумна

Indesit EWDE широка і містка: 7 кг прання і 5 кг — сушіння. Передбачено шістнадцять програм, включно з розподіленими за типом білизни, а також Делікатне, ECO та Експрес (швидке) прання. Тиха. У роботі лише чується клацання реле, однак при зачинених дверях у ванну — це не шум. Навіть за 1200 обертів не реве. Сушіння довге, від 3-х годин, але над ним стояти не потрібно, а взимку — знахідка, бо на балконі сохне дуже довго.

Передбачено три режими сушіння для натуральних і синтетичних тканин. У процесі бажано періодично вмикати витяжку, оскільки частина вологи випаровується в приміщення. Хоча, в основному, вологість під час сушіння виводиться в каналізацію.

Прально-сушильна машина Indesit EWDE 71280 W EU

Пил і бруд осідають на гумці дверцят, тому перед вийманням білизни після сушіння треба постійно протирати сухою мочалкою. Бажано через кожні 1-2 місяці запускати режим самоочищення.

Плюси

  1. На швидкому режимі речі ледь вологі, якщо сушити суворо ту кількість, яка вказана в інструкції. Дістав і можна одягати.
  2. Прання, полоскання, віджимання і сушіння регулюються за потужністю.

Мінуси

  • Не передбачений контейнер для скупчування ворсу. Після сушіння сміття залишається на гумці, потрібно щоразу вигрібати.
  • Залишковий ворс не змивається в каналізацію, волосся збирається в грудку і забиває зливний отвір. Потрібно частіше очищати фільтр.

Beko HTE7616X0: стильна та функціональна

Машинка компактна, за габаритами — 84х60х50 см. Біла та ще й у тандемі зі стильним дизайном, гармонійно вписуватиметься в будь-який інтер'єр. Можна вмикати та запускати з телефону, якщо встановити програму HomeWhiz і законектитися за інструкцією, яка йде в комплекті. 

Потрібно провернути ручку на Beko HTE7616X0 в режим «Додаткові програми» — те, що все робите правильно, промиготить Bluetooth значок. Потім на мобілці потрібно увімкнути HomeWhiz і все — машинка підключена до Bluetooth, значок не блимає. Треба натиснути та відпустити кнопку зі значком телефону і він з'явиться на дисплеї. Таким чином сполучаються ці два пристрої.

Прально-сушильна машина Beko HTE7616X0

Інверторний двигун сприяє тихій роботі машини та знижує споживання електроенергії. Хоча користувачі помічають, що на віджиманні апарат все ж таки шумнуватий. Серед 16 програм можна обрати оптимальний режим прання для будь-яких тканин. Наприклад, функція «Еко прання» — зменшує споживання електроенергії (в агрегата B клас) і води на 30%, а технологія AquaWave рівномірно розподіляє воду та мийні засоби в барабані. 

Плюси

  1. Пере і сушить відмінно, справляється з плямами будь-якої складності, в тому числі застарілими.
  2. За нормального циклу прання і сушіння, що займає близько 5 годин, білизна добряче випрана й ідеально суха (відразу в шафу).
  3. Функція конденсування вологи та самозмив ниток і волокон — вище всяких похвал. Не видуває гаряче вологе повітря, тому у ванній кімнаті немає задушливої парної.

Мінуси

  • На функції «Випери й одягни» — волога білизна, навіть якщо прали одну сорочку. 
  • Після сушіння сідає трикотаж. 
  • Таймер коригує час під час прання і сушіння і постійно додає як йому заманеться. Наприклад, 18 хвилин, зазначені на дисплеї, в реальності розтягуються на годину-півтори.

Пізнавальна стаття: Сушильна машина: як користуватися — 3 простих кроки та часті помилки

LG F4V9RC9P: красива, потужна і функціональна

У налаштуваннях легко розібратися. Завантаження при пранні на 10 кг, при сушінні — на 7 кг, оскільки величезний барабан. Є парові цикли, функція «додати речі». 

У машинки прямий привід, тому працює тихо. Добре відпирає речі, при цьому тканину не запирає. Дбайливо контактує з делікатними тканинами, вовняними та дитячими виробами. Відпирає й обробляє парою об'ємні речі: подушки, пледи, покривала. Розпорошується вода в барабані за допомогою 4 форсунок. Білизна змочується рівномірно, тим самим розщеплюючи мийний засіб.

Прально-сушильна машина LG F4V9RC9P

LG F4V9RC9P компактна — габарити 85х60х56,5 см. Економічна, споживає 1,37 кВт-год. Симпатична і стильна: накладка на дверцятах із загартованого скла, тому не дряпається, стійка до ударів і високих температур. Ребра барабана з нержавіючої сталі, яка має антибактеріальні властивості. Після прання білизна готова до прасування. Але можна і не прасувати, а відразу носити, вона не пом'ята. 

Під час прання машинка зважує і розкладає білизну по барабану, а також встановлює рекомендоване значення обертів віджимання (за бажанням це значення можна підкоригувати на дисплеї). Однак під час прання 2 кг білизни не варто ставити 1200-1400 обертів — це занадто багато. Машинка буде автоматично віджинати на максимальних обертах, якщо завантажити повний барабан — до 10,5 кг білизни.

Плюси

  1. Прямий привід, гарантія на двигун 10 років.
  2. Дисплей чіткий, є металевий перемикач програм — для поліпшеної ергономіки.
  3. Технологія ThinQ™ дає можливість завантажувати додаткові програми прання, а також віддалено керувати пральною машиною. 
  4. Може стати частиною «Розумного будинку», де всі пристрої LG об'єднані та управляються голосом.

Мінуси

Не виявлено.

Whirlpool FFWDB1176258BCVUA: контролює і гарантує якість

Італійська збірка визначає якість Whirlpool FFWDB1176258BCVUA. Тихо працює, видаючи 53 дБ, що можна порівняти з бурчанням. Економна — у неї А клас енергоспоживання, всього-то 1,21 кВт-год. Проста в управлінні, попри те, що у неї 14 програм, серед яких короткі програми та обробка парою. Можна вибирати різні типи сушіння. Це хороша машинка за хороші гроші.

Завантаження на 11 кг прання і 7 кг сушіння дає змогу прати об'ємні ковдри, великий і важкий плед, а також куртки, пальта та інші речі, які зазвичай не вміщаються в пралку. Відпирає ґрунтовно, сушіння теж працює непогано коштом багатопотокової системи розподілу тепла.

Прально-сушильна машина Whirlpool FFWDB1176258BCVUA

Технологія 6 SENSE постійно контролює цикл прання та сушіння, демонструючи виняткові продуктивність і рівень вологості. Вона економить до 50% електроенергії, води та часу. Для цього нічого не потрібно робити, окрім як помістити речі до барабана та обрати програму. 6TH SENSE автоматично визначить об'єм завантаженої білизни та підбере оптимальний цикл прання.

Парова обробка видаляє запахи та зводить до мінімуму знос тканини, відновлює свіжість одягу без зайвого прання. Гарячий потік проникає у волокна, видаляє запахи та розпушує тканини, а також розгладжує складки. Під час використання програми Steam Refresh витрачається менш як дві склянки води, на це йде всього 20 хвилин.

Плюси

  1. Машинка не громіздка, в маленькій кімнаті добре розташовується.
  2. Обробка парою дезінфікує і пом'якшує білизну, а також захищає від надмірного зминання.
  3. Титановий барабан та інверторний двигун довговічні та практичні. 
  4. Передбачені автоматичні короткі програми та окремі, можна прати без сушіння.
  5. Здатна віджинати зі швидкістю 1600 обертів на хвилину.

Мінуси

Прання з сушінням займають багато часу, тому краще ставити на ніч або вранці.

Читайте: Як перезапустити пральну машину — інструкції для 8 брендів

Candy ROW4964DWME/1-9: функціонал + WI-Fi

Тиха, видає 51 дБ під час прання і 78 дБ під час віджимання, хоча голосно набирає воду. У дверцят подвійне скло, що вселяє довіру до якості, сушить добре. За твердженням користувачів, якщо випрати два двоспальних комплекти постільної білизни й висушити, дістанете абсолютно суху білизну. На таймері на початку сушіння час може бути один, а протягом процесу він змінюється в більший або в менший бік. Це пов'язано з тим, що машинка самостійно визначає ступінь вологості речей і коригує час.

Прально-сушильна машина Candy ROW4964DWME/1-9

Щодо програм: їх достатньо (16) у кнопковому управлінні, а в мобільному додатку більше. Хоча, якщо людина не дуже розбирається в технологіях, під'єднати машинку непросто.

Щодо віджимання на найшвидших обертах (1400): віджинає добре, проте вібрації сильні через зменшену глибину. Габарити Candy ROW4964DWME/1-9 в межах 89х60х57,8 см. Краще понад 1200 обертів не застосовувати, дарма що машинка розподіляє білизну по барабану більш-менш рівномірно. 

Плюси

  1. Відмінно випирає об'ємні речі на прискореній програмі, що триває 59 хвилин із сушінням. 
  2. Махрові пледи після прання дуже м'які, прям пушинки. 
  3. Можна вибирати інтенсивність віджиму між 1000, 1200 і 1400 оборотами.

Мінуси

  • Незрозуміло складено інструкцію з експлуатації та встановлення пралки
  • Погано зрозуміла інструкція з підключення до дистанційного керування. 
  • Під час сушіння синтетики разом із х/б або вовною на скло налипає ворс. 
  • Мобільний застосунок не доопрацьовано: є голосовий помічник, але з ним потрібно листуватися. Команди інтуїтивно не зрозумілі.
  • На гумці в барабані залишається вода і ворс після сушіння, тому її постійно потрібно витирати, щоб не було запаху.

Haier HWD80-B14979: для професійного прання

Модель вузька: 85х59,5х42,5 см, місткістю — 8 кг. Люк для завантаження білизни великий, його діаметр — 33,8 см. Дисплей сенсорний, програми перемикаються поворотним перемикачем. У контейнері для мийних два відділи: для порошку/гелю і для кондиціонера.

У пральній машині передбачено 14 програм, їх можна відкоригувати під свої уподобання. У керівництві користувача докладно описано кожну з установок. Серед програм передбачена функція обробки білизни ультрафіолетом. Під час прання загоряється світлодіод і барабан світиться фіолетовим. Завдяки антибактеріальній обробці, ящик для мийних засобів і ущільнення завантажувального отвору захищені від плісняви та бактерій. Гігієнічність циклу прання до 99%. Коли машинка закінчує роботу, сповіщає про це мелодією, яку можна відключити.

Прально-сушильна машина Haier HWD80-B14979

Що стосується шуму, за заявою виробника, він 52 дБ під час прання і 77 дБ під час віджимання. Чути як пере, особливо якщо металеві деталі на одязі, і віджимання. У цьому апараті немає окремої програми «Полоскання», але її можна замінити «Швидким пранням» без порошку.

Барабан Haier HWD80-B14979 оснащений подушечками, які забезпечують м'яке ковзання білизни по поверхні під час обертання. Таким чином відбувається дбайливе прання, випрані речі завжди в ідеальному стані. 

Плюси

  1. Інверторний мотор з прямим приводом (без ремінної передачі) надійний, працює тихо навіть під час віджимання. На нього довічна гарантія.
  2. Зручне підсвічування барабана з ультрафіолетовою обробкою і великий люк.
  3. На дисплеї всі операції та потрібна інформація зрозуміло прописані, програматор зручний.
  4. Машинка вузька, але містка внаслідок широкого барабана. 

Мінуси

Дверцята мазкі, їх часто доводиться протирати.

На замітку: Коди помилок пральних машин Індезіт: 19 тривожних повідомлень

Beko B5DFT58447W: справжня паличка-виручалочка

Модель від турецького виробника Beko енергоефективна, має стильний вигляд і функціональна. Чисті лінії, компактні розміри (84х60х57 см) і приємна колірна гамма дають їй змогу гармонійно вписуватися в будь-який інтер'єр кухні або пральні. Має п'ятнадцять програм, розрахованих для прання до 8 кг різних тканин, включно з джинсами, синтетикою, бавовною, вовною. Дозволяє користувачам вибирати оптимальний режим для кожного завантаження, щоб ефективно видаляти плями без шкоди для тканин.

Прально-сушильна машина Beko B5DFT58447W

Beko B5DFT58447W вирізняється сушильним режимом на 5 кг, який на одному циклі висушує насухо. Це зручно для тих, хто економить свій час. Порівняно з іншими моделями, апарат споживає менше енергії, у нього показники А класу з прання, віджимання і споживання електрики. Крім того, машина оснащена різними технологіями для поліпшення догляду за білизною. Наприклад, парове очищення знищує бактерії та алергени, в барабані циркулює тепле повітря, щоб усувати запахи.

У Beko інтуїтивно зрозумілий інтерфейс управління. На сенсорній панелі та дисплеї легко вибирати програми, налаштовувати параметри прання і сушіння, а також контролювати процес. Машинка оснащена функцією підключення до Wi-Fi, що дає змогу керувати пранням і сушінням дистанційно через мобільний застосунок. Це додає зручності в повсякденне використання, оскільки користувачі можуть запускати або зупиняти цикли, перевіряти статус і отримувати повідомлення про завершення, не перебуваючи вдома.

Плюси

  1. Обходиться дешевше, ніж купувати окремо розташовані сушильну та пральну машинки. 
  2. Добре сушить речі. 
  3. 3 роки гарантії від виробника.
  4. Місткий бак із полімеру, на якому не скупчуються мікроби.
  5. Інверторний двигун працює тихіше звичайного.

Мінуси

  • Під час сушіння працює голосно, під час віджимання — теж.
  • Багатьом складно розібралися з підключенням по Блютуз.

LG F2V5GG9T: видаляє до 99.9% алергенів і бактерій

Машина оснащена системою AI DD™, яка автоматично визначає вагу / тип тканини й підлаштовує рухи барабана для оптимального прання. Це не тільки підвищує ефективність прання, а й знижує ризик пошкодження тканин. Тут 14 програм, які включають спеціалізовані цикли для делікатних тканин, спортивного одягу, а також швидкісні режими для менш забрудненого одягу. Можна додавати речі під час прання. Завантаження розраховане на 8 кг, сушка — 5 кг.

Прально-сушильна машина LG F2V5GG9T

На все про все йде, максимум, 6 годин. Є обробка парою, яка виручає алергіків. Так само є режим прання дитячого одягу в тандемі з обробкою парою. Апарат працює тихо, сушка трохи голосніша, але можна звикнути. Цикл сушіння, наприклад, для рушників, у середньому, 2 години 20 хвилин, машинка сама підбирає час залежно від кількості одягу.

LG F2V5GG9T можна дистанційно керувати через смартфон завдяки Wi-Fi та додатку LG ThinQ®. Користувачі можуть запускати, зупиняти й контролювати прання і сушіння, а також отримувати повідомлення про завершення роботи, не перебуваючи вдома.

Завдяки вдосконаленій технології Direct Drive, яка приводить барабан у рух без традиційних ременів і шківів, машина споживає менше енергії (всього 1,25 кВт-год), знижуючи витрати електрики. Щодо технічних моментів: паровий цикл на двох програмах, режим Turbo Wash 59, що дає змогу скоротити прання до 59 хвилин.

Плюси

  1. Машина сушить насухо.
  2. Пере ідеально, тихо і, головне, швидко. 
  3. Вузька (85x60x47 см) з максимально можливим завантаженням і сушінням.

Мінуси

Бавовну трохи мне, змішані тканини не так.

Аналізуємо: 6 найпоширеніших несправностей пральних машин і способи їх усунення

Candy CSOW4965TWE/1-S: експерт з економії ресурсів

У Candy CSOW4965TWE/1-S 15 програм прання. Вона споживає всього-на-всього 1,17 кВт-год, мінімізуючи витрати на електроенергію. Це «розумна» машинка, нею можна керувати на відстані завдяки мобільному додатку. Вона діагностує помилки, дає індивідуальні рекомендації з прання, оснащена технологією зниження шуму. Остання особливість актуальна для користувачів, які живуть у квартирах і використовують машину вночі.

Прально-сушильна машина Candy CSOW4965TWE/1-S

Розроблена так, аби звести до мінімуму споживання води, що не тільки допомагає економити ресурси та знижує витрати на комунальні послуги. Модель розрахована на 9 кг завантаження під час прання і 6 кг — під час сушіння. Вона ідеальна для великих сімей і для тих, хто пере за один раз, накопичивши. 

Candy оснащена функцією автоматичного дозування мийного засобу, що оптимізує споживання мийних і підвищує ефективність прання. У її розпорядженні спецпрограми для делікатних тканин, вовни, спортивного одягу, а також програми для глибокого видалення плям або освіження одягу без прання. Ця модель розроблена за високими стандартами безпеки та надійності, є захист від переливу і контроль балансу під час віджимання.

Плюси

Компактні розміри (85x60x58 см) дають змогу встановити машину навіть у малих просторах.

Мінуси

Менше спеціалізованих налаштувань порівняно з окремими пральними та сушильними машинами.

В огляді ТОП найкращих пральних машин із сушінням розглянули різноманітні моделі, кожна з яких зі своїми особливостями, перевагами та недоліками. Варто враховувати під час вибору місткість, швидкість обертання, енергоефективність, рівень шуму, додаткові функції, як-от парове очищення або автоматичне дозування мийного засобу. Крім того, не варто залишати поза увагою клас прання / віджимання та низку інших аспектів. 

Зведена таблиця дає загальне уявлення про пристрої:

Бренд і модель
Тип двигуна Клас прання Клас віджимання Споживання води за 1 цикл
Bosch WDU28590OE Інверторний А В 125 л
Indesit EWDE 71280 W EU Інверторний А В 69 л
Beko HTE7616X0 Інверторний А В 45 л
LG F4V9RC9P Інверторний із прямим приводом А А 70 л
Whirlpool FFWDB1176258BCVUA Інверторний А А 100 л
Candy ROW4964DWME/1-9 Інверторний А В 49 л
Haier HWD80-B14979 Інверторний А А 44 л
Beko B5DFT58447W Інверторний А А 65 л
LG F2V5GG9T Інверторний із прямим приводом А В 125 л
CANDY CSOW4965TWE/1-S Колекторний А В 86 л

Вибір пральної машини з сушкою, рейтинг яких представлений вище, базується на ретельному зважуванні переваг і недоліків, а також врахуванні індивідуальних умов і потреб користувача. 

Інвестуйте у функціональну модель, щоб приносила радість під час використання.

Цікава стаття: Philco: 5 сильних сторін бренду з бездоганною репутацією

Коментарі
Залиште коментар
Категорії