Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Планшет Blackview Tab 15 — огляд 11 параметрів

Дата публікації: 24.01.2024 14:22
Дата оновлення: 24.01.2024 14:43

Blackview Tab 15 поєднує в собі надзвичайну функціональність за доступною ціною. Примітний товщиною 7,3 мм, з 10.5-дюймовим дисплеєм, який виводить чітке відображення контенту та яскраву передачу кольору.

огляд планшета Blackview Tab 15

Надшвидкий восьмиядерний процесор Unisoc T610 досить продуктивний та чудово справляється з повсякденними завданнями. А режим персонального комп'ютера спрощує роботу з текстом, на ньому комфортно переглядати контент.

Основні характеристики: таблиця

Країна виробник
Китай
Матеріал корпуса Метал, Пластик
Основний колір Сірий
Тип матриці IPS (PLS, AHVA, WVA, UWVA)
Діагональ дисплея 10.5 дюймів
Роздільна здатність екрана WUXGA 1920x1200
Частота оновлення екрана 60 Гц
Версія ОС  Android 12
Процесор Unisoc T610 1,8 Гц
Кількість ядер 8
Графічний чіп Mali-G52 MP2
Обсяг оперативної пам'яті 8 Гб
Обсяг внутрішньої пам'яті 128 Гб
Слот для картки пам'яті Micro SD
Кількість SIM-карт 2
Бездротові інтерфейси 4G (LTE), 5G, Wi-Fi
Інтерфейси підключення USB Type-C
GPS-модуль Є
Можливість здійснювати дзвінки Так
Зв'язок 3G (UMTS, HSUPA, HSPA), 4G (LTE) 
Роздільна здатність фронтальної камери 8 Мпікс
Роздільна здатність задньої камери 13 Мпікс
Об'єктив основної камери Ширококутний
Функції камери Автофокус
Запис відео 1080p FullHD (30fps)
FM-радіо Є
NFC Ні
Безпровідна зарядка Ні
Вбудований динамік Так
Автоматичний поворот екрана Так
Вбудований мікрофон Є
У комплект входить Чохол для планшета, кабель USB Type-C, адаптер живлення, скріпка лотка для SIM-карти, інструкція
Місткість акумулятора 8280 мАч
Бездротовий зв'язок Wi-Fi 5 (802.11ac) / Bluetooth 5.0 / 4G (LTE)
Товщина 7,3 мм
Вага 525 грамів
Габарити в пакуванні (ВхШхГ) 27х5х18см
Вага в пакуванні 1,16 кг
Гарантія 12 міс

Покроковий інструктаж: Як перепрошивати планшет: 2 шляхи оновлення ОС на вашому пристрої

Дизайн та якість складання

Планшет поставляється в оригінальній коробці з щільного картону. Упаковування підкреслює стильний дизайн девайса. У комплект входить чохол-підставка, який добре гнеться. У горизонтальному положенні зручно дивитися ролики або працювати з використанням клавіатури та мишки. У комплектації також зарядний кабель USB Type-C, адаптер живлення на 18 Вт, скріпка для лотка сімки та інструкція користування.

Зовні пристрій справляє гарне враження та виглядає дорожче за свою вартість. Сучасний дизайн поєднується з практичною структурою, девайс зручно лежить у руці, не вислизає. Всі частини обробки якісно та надійно з'єднані одна з одною. Алюмінієва рамка досить міцна, а краї, порти та кнопки ретельно оброблені.

зовнішній вигляд Blackview Tab 15

Корпус довжиною 246,4 мм та шириною 161,5 мм. Задня панель плоска сатинового сірого кольору, ретельно відполірована, залишає приємні відчуття. Мінімалістичний логотип Blackview розташований у центрі. У правому верхньому кутку розташована камера та ліхтарик з невеликим виступом.

Спереду повноекранний екран розміром 10,5 дюймів, що займає 83% корпусу. Рамки навколо екрану акуратні, з краями, що виступають. Виріз фронтальної камери для селфі та відеочатів розташований посередині зверху.

На правій стороні знаходяться кнопка живлення та кнопка збільшення/зменшення гучності. Внизу розміщений роз'єм USB-C та два динаміки, а на верхній стороні аудіороз'єм для навушників 3,5 мм та два динаміки, що залишилися, які створюють стереозвук системи Quad-Box. Тут же розташувався лоток для microSD та двох SIM-карток. Попередньо виробником нанесена мембранна захисна плівка від подряпин.

Відображення дисплея Blackview Tab 15

Екран Blackview Tab 15 вважається одним з найкращих варіантів бюджетного планшета. Просторий 10,5-дюймовий IPS-дисплей з роздільною здатністю 1920 x 1200 пікселів і частотою оновлення 60 Гц, відображають точну передачу кольору і яскравість. Рамки довкола екрану досить тонкі, не перетягують увагу на себе.

У дисплея гарний коефіцієнт контрастності, кольори насичені та не надто різкі. Завдяки яскравості 360 нит, на сонці не вигоряє, цілком читабельний. Огляд екрана під час зсуву планшета під різними кутами залишається яскравим без усунення кольору.

якість дисплея

Підтримка Widevine L1 забезпечує надчітке відтворення відео з роздільною здатністю 1080 р та робить перегляд приємним. Дає можливість переглядати HD-контент на Disney та Prime Video. Це чудова функція для тих, хто любить дивитися фільми чи телепередачі.

Ділова порада: Оновити Андроїд на планшеті — 3 способи

Продуктивність моделі Tab 15

Процесор Unisoc T610 досить спритний та добре справляється з вебсерфінгом, месенджерами, соціальними мережами, відео та іграми. Базується на Octa-Core з двома швидкими ядрами ARM Cortex A75 з частотою до 1,8 ГГц та шістьма енергоефективними ядрами ARM Cortex A55 з частотою до 1,8 ГГц. Крім того, SoC включає модем LTE та TSMC на 12-нм FinFET.

Проц з базовими завданнями дуже гарний. Однак, коли справа доходить до одночасного керування безліччю додатків або редагуванням фото та відео, виявляються обмеження.

Апарат також оснащений графічним процесором Mali-G52 3EE, що забезпечує гідну ігрову продуктивність. Але це залежить від типу гри та її вимог. Може пригальмовувати, тому краще грати на налаштуваннях від Low до Medium з графікою середнього рівня.

У комплекті до моделі поставляється 8 ГБ оперативної пам'яті LPDDR4X з можливістю розширення до 14 ГБ та 128 ГБ пам'яті eMMC 5.1. Її можна розширити за допомогою картки microSD до 1 ТБ. Виходячи з цього, багатозадачність та перегляд між додатками стануть плавнішими. Зберігання файлів та програм — без використання хмари.

Програмне забезпечення та корисні опції

Працює на базі Android 12, що додає в операційну систему ряд нових функцій та покращень: вікна чату, що спливають, визначення пріоритету розмов, запис екрана, одноразова роздільна здатність, панель конфіденційності, режим розділеного екрана, темна тема.

Цікаві доповнення торкнулися інтерфейсу користувача. Тут переважає мінімалізм з покращеним керуванням навігацією за допомогою жестів. Плавність роботи заощаджує час. Користувачі можуть налаштовувати інтерфейс індивідуально, змінювати колір оформлення всієї системи згідно з кольором шпалер дисплея.

На екрані блокування — годинник. Він займає місце в центрі, а інформація про погоду та дату розташовується у верхньому лівому кутку. За наявності повідомлень елементи інтерфейсу адаптуються до верхніх кутів.

Режим кишенькової книги дозволяє записувати необхідні нотатки. А функція управління безпекою та конфіденційністю ретельно захищає особисті дані. На панелі можна побачити програми, які отримують доступ до геолокації, мікрофону та камери.

Для офісних робіт завантажено набір WPS, який дозволить відкривати файли Word, таблиці Excel та PowerPoint в одному додатку, підвищуючи ефективність роботи ОС.

Про важливе: Як зробити скриншот на планшеті — гайд для 5 різних моделей

Огляд камери Blackview Tab 15

Одинарна тильна камера має 13 Мп від Sony IMX258 та світлодіодний спалах. У програмі камери є два режими — «Фото» та «Відео». Оснащена 2-кратним зумом, фільтрами, можливістю змінити співвідношення сторін фото та активацією таймера.

Планшет робить знімок пристойної якості під час денного світла. Однак, пристрій не здатний вловлювати деталі, кольори або діапазони для якісних зображень в умовах низького освітлення. Фото виглядає яскравим, але з поганим динамічним діапазоном та численним шумом. Рівень деталізації низький, фотокартка невиразна.

 камери Blackview Tab 15

Знімкам не вистачає реалістичності, яскравість губиться та переходить у холодний відтінок. Далекі об'єкти фокусуються погано. Фон виходить засвічений й об'єкти на передньому плані з шумами. У разі збільшення кадру видно розмитість.

Знімання відео підтримується з роздільною здатністю 1080р або 720р та частотою 30 кадрів на секунду. Але стабілізація у планшеті не передбачена. Якість відео бажає кращого, оскільки деталізація 1080р — дуже низька. Запис виходить з тряскою, з поганими кольорами та динамічним діапазоном.

Фронтальна камера з 8-мегапіксельною лінзою Samsung S5K4H7, яка працює у прийнятному діапазоні при хорошому освітленні. Селфі виходять яскравими з достатньою кількістю деталей, хоч і трохи розмитими. Фото, зняті при слабкому освітленні, містять менше чітких деталей та багато шуму.

Автономна робота акумулятора

Blackview Tab 15 оснащений акумулятором місткістю 8280 мАг. Завдяки низькій тактовій частоті дисплей та процесор споживає мало енергії. Планшета вистачає від 8 до 10 годин для використання Google та YouTube, скролінгу соціальних мереж та вебсторінок. Для ігор автономність скорочується.

Якщо увімкнути яскравість максимум при активованому GPS-навігаторі, LTE і Wi-Fi, пристрій протримається близько 6,5 години. При помірному використанні Blackview не потрібно заряджати до наступного дня.

місткість батареї Blackview Tab 15

Є швидке заряджання потужністю 18 Вт. Заряджає акумулятор протягом двох годин при використанні Type-C. У налаштуваннях автономності можна побачити статистику використання батареї, відстежити найбільш енерговитратні програми, увімкнути режим економії заряду або активувати функції, які зменшать витрату батареї.

Проблеми та їх вирішення: Що робити, якщо не включається планшет — 2 можливі проблеми та 3 способи їх вирішення

Зв'язок та інтерфейси Blackview Tab 15

Великим плюсом є наявність двох SIM-карт та необхідних для гарного зв'язку частотних діапазонів. Є можливість розділяти особисті дзвінки від робітників. Швидкісна мережа Wi-Fi йде за допомогою 2,4 ГГц/5 ГГц. Вона забезпечує максимальну швидкість Інтернету.

Планшет підтримує 4 найкращі системи супутникової навігації — BDS, GPS, ГЛОНАСС, GALILEO для точності визначення координат об'єктів на кожній з територій.

Оснащений багатодіапазонним Bluetooth 5.0, який має ряд переваг:

  • Вдвічі швидше швидкість передачі.
  • Можливість одночасно відтворювати аудіо одразу на двох підключених пристроях.
  • Покращена безпека потоку даних, що передаються.
  • Швидше стискає та розпаковує інформацію під час її передачі — звук та відео відтворюються з меншою затримкою.
  • Радіус дії вчетверо більше.
  • Може передавати у вісім разів більше даних.
  • Рівень LE Coded PHY дозволяє розширити радіус передачі бездротового сигналу до 50-250 метрів.
  • Необроблені дані передаються зі швидкістю 1 Мб/с, знижуючи шанси втрати файлів.
  • Менш енерговитратний.

Також 4G LTE забезпечує гарну якість сигналу та покриття для безперешкодних дзвінків та доступу в інтернет.

Особливі функції та можливості

Модель легко перетворюється на портативний ноутбук з сенсорним екраном. Перемикається у середовище робочого столу кількома натисканнями.

додаткові функції Blackview Tab 15

Працює, якщо увімкнути клавіатуру та мишу OTG для максимальної продуктивності. Можна редагувати електронні таблиці, робити конспекти, писати ділові документи та проводити онлайн-конференції.

До того ж всі додатки для Android залишаються доступними через сенсор. Програми відкриваються у власних вікнах, які плавають, що дозволяє використовувати кілька програм одночасно та легко перемикатися між ними. Режим ПК не відкриє повноцінну продуктивність, але спростить роботу з кількома електронними таблицями Excel або документами Word.
Якість звучання пристрою хороша. Під час перегляду фільмів або прослуховування музики генерується насичений та детальний звук. Його без спотворень відтворюють два динаміки Smart-K Quad-BOX. Під час ігор чути гучний бас.

Планшет підтримує ігровий режим. До пристрою можна під'єднати контролер, але потрібно завантажити гру, сумісну з контролерами. Більшість ігор добре проявляються, можна оптимізувати ігровий процес, очистивши оперативну пам'ять, а також налаштувати повідомлення та дзвінки.

Вбудована програма System Manager дозволяє налаштувати продуктивність системи за допомогою інформаційної панелі. Опція «Звільнити більше місця» очищає систему. Також можна використовувати функції «Інтелектуальне енергоощадження» та «Керування програмами».

На планшеті легко спланувати увімкнення/вимкнення живлення. Потрібно лише встановити певний час автоматичного вимкнення або увімкнення пристрою.
Функція «Розумне вікно» додає панель програм, що часто використовуються, збоку від дисплея для полегшеного доступу. Опція «Увага на екрані» запобігає вимкненню екрана під час перегляду. Функція дефрагментації диска Auto Disk Defrag покращує продуктивність планшета.

На замітку: Для чого потрібен планшет: 4 сфери застосування

Ціновий діапазон

Планшет не найпотужніший на ринку, скоріше, універсальний шляхом продуктивності та гарного часу автономної роботи. Плідно працює як ПК.

вартість Blackview Tab 15 на ринку

За вартістю Blackview Tab 15 — у сегменті планшетів середнього класу. Обходиться в $260, годиться для роботи та розваг. Вважається одним з найкращих бюджетних планшетів з хорошим процесором та великим обсягом пам'яті.

Переваги та недоліки Blackview Tab 15

Плюси:

  1. Привабливі мінімалістичний дизайн.
  2. Ультратонкий корпус.
  3. Зручний чохол у комплекті.
  4. Гарна якість звуку.
  5. Режим ПК для зручної роботи.
  6. Прийнятна ціна на ринку.
  7. Висока автономність акумулятора.
  8. Екран FullHD.
  9. Обсяг пам'яті 8/256 ГБ.

Мінуси:

  • Відсутній сканер відбитка пальців.
  • Потрібні додаткові аксесуари для повноцінного використання ПК.
  • Немає NFS.
  • Обмежена продуктивність процесора.
  • Слабка якість камери.

Blackview Tab 15 потенційно перевершує своїх конкурентів у ціновому діапазоні. Якщо плануєте використовувати гаджет для написання ділових документів, перегляду фільмів / телешоу або читання електронних книг, пристрій чудово послужить.

Корисний огляд: Потужний смартфон 2023 — огляд 5 продуктивних моделей з хорошими параметрами

Коментарі
Залиште коментар
Категорії