Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Потужний смартфон 2023 — огляд 5 продуктивних моделей з відмінними параметрами

Дата публікації: 09.01.2024 12:09
Дата оновлення: 09.01.2024 12:10

У цій статті розглянемо найпродуктивніші смартфони року, оцінюючи їх за критеріями швидкодії, якості камери, тривалості роботи батареї та інших характеристик, які шукають.

ТОП 5 найпотужніших смартфонів

Смартфон — як права рука. З його допомогою можна тримати зв'язок із близькими, знімати фото/відео, розважатися, навчатися, працювати. Щоб успішно виконувати всі ці функції, якраз і знадобляться потужні (не)бюджетні смартфони 2023.

смартфон для роботи та розваг

Сформували рейтинг, який відображає потужність, продуктивність та загальну цінність смартфонів на ринку. Таким чином, зможете об'єктивно оцінити та вибрати найкращий девайс для своїх потреб. Телефони яких брендів опинились у цьому списку, розберемося далі.

Apple iPhone 14 Pro Max

У iPhone 14 Pro Max великий OLED-дисплей з новітньою технологією ProMotion, яка забезпечує адаптивну частоту оновлення до 120 Гц. Екран з високою яскравістю та контрастністю дає чудову читабельність навіть на сонці. Тонкі рамки та якісні матеріали корпусу надають пристрою певної елегантності.

Смартфон оснащений продуктивним чіпом A16 Bionic, який є ефективним у роботі. Якщо вмикати ігрові програми, користувач оцінить плавну гру з насиченою графікою.

Також передбачена професійна система камер з покращеними датчиками та функціями нічного знімання, Deep Fusion та ProRAW. Широкий, ультраширокий, теле та фото об'єктиви пропонують покращені можливості для фото- та відеознімання.

Apple iPhone 14 Pro Max

Dynamic Island замінює традиційний«виріз» на більш інтерактивну та функціональну область на екрані.

iPhone 14 Pro Max працює на останній версії iOS, що забезпечує гладку інтеграцію з іншими пристроями Apple та доступ до численних програм та послуг.

На телефоні встановлено надміцне скло із захистом від подряпин, пилу та рідини. І хоча 100% захисту воно не дає, проте попереджає появу тріщин. Акумулятор безперервно працює протягом 14 годин. Швидке заряджання заповнює батарею на 50% протягом пів години. Заряджається пристрій за допомогою шнура або за бездротовою технологією.

Доступний у кількох кольорах — золотому, темно-фіолетовому, сріблястому та відтінку чорного космосу. Зліва на корпусі знаходиться регулятор звуку та слот для сімки, праворуч — клавіша Power.

Серед сильних сторін телефону:

  1. A16 Bionic один із найшвидших чіпів на ринку.
  2. Висока роздільна здатність та адаптивна частота оновлення роблять дисплей одним з найкращих у сегменті. Він 6,7 дюйма з авторегулюванням яскравості.
  3. Професійна камера видає високу якість зображення за різних умов освітлення: 48+12+12 Мп, здатна записувати відео у форматі 4К. Фронтальна камера на 12 МП з ефектом боке та автофокусом.
  4. Корпус підвищеної міцності зі сталі та загартованого скла.
  5. Оперативна на 6 Гб, що відповідає за швидкий відгук додатків та їхню стабільну роботу.
  6. Внутрішнє сховище до 1 ТБ з можливістю зберігати кілотонну інформацію.
  7. Підтримка двох сім-карток — nanoSIM, eSim.
  8. Батарея місткістю 4323 мАг з підтримкою прискореної зарядки до 27 Вт.
  9. Найвищий клас захисту корпусу від впливу води, бруду та пилу — IP68.

Серед слабких сторін:

  • iOS менш гнучка в порівнянні з Android зі зміни стандартних програм.
  • Дизайн без значних змін порівняно з попередніми моделями.

Apple iPhone 14 Pro Max — продуктивний смартфон з передовими камерами та інноваціями. Пропонується за високою вартістю та з деякими обмеженнями, типовими для екосистеми Apple. Цей пристрій сподобається любителям технологій, які цінують продуктивність, якість зображення та надійність.

До речі: Як зробити голосування в Телеграм — 2 різних способи

Apple iPhone 15 Pro

У нього полегшена, міцна титанова рамка та менший обідок, при цьому зберігся дисплей Super Retina XDR із функцією постійного включення, ProMotion та Dynamic Island. Виділяється 5-кратна телекамера з фіксованою фокусною відстанню 120 мм, що забезпечує разючі охоплення та продуктивність навіть при поганому освітленні. Основна камера з роздільною здатністю 48 Мп дозволяє отримувати зображення у форматі HEIF з роздільною здатністю 24 Мп.

Apple iPhone 15 Pro з потужною камерою

Процесор A17 Pro, вперше створений за 3-нм техпроцесом для підвищення продуктивності та ефективності, покликаний відкрити майбутнє мобільних ігор та оптимізований для апаратного трасування променів.

Серед особливостей:

  1. Порт USB 3.2 Gen 2 Type-C, що забезпечує передачу даних зі швидкістю до 10 Гбіт/с, Wi-Fi 6e, чипсет Ultra Wideband, супутниковий зв'язок для допомоги на дорогах, а також кнопка Action з елементами керування, що настроюються.
  2. Передбачає 2 сім-картки — eSim і NanoSIM.
  3. Оснащений барвистим дисплеєм із частотою кадрів 120 Гц для плавної картинки.
  4. 4 камери в основному блоці (48+12+12+12 Мп) для реалізації будь-яких сміливих ідей у ​​сфері фото/відео. Головна на 48 Мп підтримує автостабілізацію кадру, що дає змогу знімати динамічні епізоди. Великий сенсор захоплює більше світла та підвищує яскравість фото. Для селфі-зйомки передбачено функцію спалаху. Технологія Smart HDR 5 дозволяє вирівняти освітленість у кадрі.
  5. Фільмування відео у форматі 4K UHD.
  6. Роз'єм USB Type-C дозволяє приєднувати до айфона периферійні пристрої.
  7. Сканер для захисту від несанкціонованого використання.
  8. Батарея на 4500 мАг заряджається до половини за пів години.
  9. Захист корпусу від пилу та вологи за стандартом IP68.

Слабкі сторони полягають у низці аспектів:

  • Еволюційний, але не революційний: попри безліч удосконалень, деякі відгуки говорять, що це скоріше удосконалений iPhone 12, ніж нове покоління.
  • Проблеми з перегріванням: були деякі побоювання щодо перегріву, хоча вони вже вирішені за допомогою оновлень програмного забезпечення.

У 15 Про місткий акумулятор 4500 мАг. Заряджати девайс можна кількома способами:

  1. Через магнітну зарядку MagSafe та 20-ватний адаптер;
  2. за допомогою технології Qi через блок на 7,5 Вт (передає енергію на відстані до 4 см);
  3. стандартним шляхом за допомогою роз'єму USB-C від розетки, ноуту або через повербанк.

iPhone забезпечений NFC модулем для безконтактної оплати. Вбудований GPS датчик дозволяє відстежувати місцеперебування в реальному часі.

iPhone 15 Pro являє собою крок вперед у розвитку смартфонів Apple, зі значними покращеннями в дизайні, можливостях камери та продуктивності, хоч і з деякими недоліками.

Аналізуємо: Samsung Galaxy S23: огляд смартфона в 9 моментах

Samsung Galaxy S23 Ultra

Ця модель увійшла до ТОПу найпотужніших смартфонів завдяки покращеній камері та привабливому дизайну. Samsung Galaxy S23 Ultra представлений на ринку у преміумсегменті. Це гідний пристрій для користувачів, які готові платити за чудові характеристики.

  1. Дисплей: динамічний AMOLED 2X, 120 Гц, HDR10+, 1750 нит (пік), 6,8-дюймовий дисплей з Corning Gorilla Glass Victus 2.
  2. Продуктивність: працює на Android 13 з Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, пропонуючи надійну продуктивність з різними варіантами оперативної пам'яті та накопичувачів до 1 ТБ 12 ГБ RAM.
  3. Камера: чотирикамерна основна камера з ширококутним об'єктивом 200 МП та рядом телеоб'єктивів та ультразумів, а також 12 МП камера selfie.
  4. Міцність та додаткові можливості: захист від пилу та води за стандартом IP68, підтримка стилуса та стереодинаміки з налаштуваннями AKG.

Samsung Galaxy S23 Ultra в руках користувача

Потужний апарат розроблений у стильному корпусі із вигнутими формами. Він зручно лягає в руку, випадкове вислизання малоймовірне. При розробці матриці екрана використано LTO-технологію, яка самостійно регулює необхідну частоту оновлення дисплея. Максимальний рівень яскравості 1750 НІТ змінюється в автоматичному режимі залежно від рівня освітленості.

Найпотужніший смартфон 2023 працює на базі восьмиядерного чіпа. Найефективніше ядро ​​Prime Core обробляє найскладніші завдання. Адаптивні ядра підвищують чи зменшують свою ефективність, орієнтуючись на вимоги системи. 4 ядра Efficiency Cores чудово справляються з виконанням найпростіших завдань з читання, набору тексту або дзвінків.

У пристрої 8 або 12 Гб ОЗУ (залежно від обраної конфігурації). Якщо обмежитись виконанням простих завдань, 8 Гб вистачить з лишком. Для запуску ігор або графічних програм краще вибрати пристрій з 12 Гб оперативної пам'яті. Усередині гаджета передбачений значний запас пам'яті від 256 Гб до 1 ТБ. Такого обсягу з лишком вистачить для зберігання медіафайлів.

Акумулятор місткістю 5000 мач можна заряджати блоком потужністю до 45 Вт. Також можна поповнити енергію в батареї бездротовими джерелами, використовуючи зарядку на 10 Вт. Реверсивна зарядка дає можливість застосовувати смартфон як джерело живлення для інших пристроїв (на кшталт повербанку).

Є можливість керувати стилусом — гортати стрічку новин, малювати у додатках. У Samsung Galaxy є опція, що дозволяє вмикати на смартфоні комп'ютерне програмне забезпечення.

Слабкі сторони полягають у двох моментах:

  • Немає можливості розширення пам'яті, немає 3,5-мм роз'єму та немає FM-радіо.
  • Відносно важкий — 234 г.

S23 Ultra — призначений для користувачів, яким потрібні розширені можливості камери, якість дисплея та продуктивність, хоча і з деяким компромісом у вигляді можливостей, що розширюються, і ваги.

Читайте: Що нового в iOS 17 огляд операційної системи: 10 айфонів з її підтримкою

Samsung Galaxy Fold 5

Вирізняється технологічністю. Це визначає п'ять провідних показників.

  1. Дисплей: динамічний AMOLED 2X, основний дисплей 7,6 дюйма та дисплей кришки 6,2 дюйма, 120 Гц, HDR10+, що забезпечує високу роздільну здатність та яскраве зображення.
  2. Продуктивність: оснащений Android 13, One UI 5.1.1, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 та до 1 ТБ 12 ГБ оперативної пам'яті, що забезпечує плавну роботу та багатозадачність.
  3. Камера: потрійна основна з ширококутним об'єктивом 50 МП, телефото об'єктивом 10 МП та ультраширококутним об'єктивом 12 МП, а також розширені можливості фільмування.
  4. Міцність та додаткові можливості: водонепроникність за стандартом IPX8, алюмінієва рама Armor, підтримка стилуса, стереодинаміки з налаштуванням AKG та широкі можливості підключення, включаючи UWB та NFC.
  5. Акумулятор: батарея місткістю 4400 мАч з кабельною зарядкою 25 Вт та бездротовою зарядкою 15 Вт.

Виділяється коштом міцного корпусу із загартованого скла та алюмінію. Пам'ять пристрою варіюється від 256 Гб до 1 ТБ, що дозволяє зберігати великі інформаційні обсяги. Підтримує три види зарядки — дротову, безконтактну та реверсивну. Поповнити енергію акумулятора допомагає кабельна зарядка на 25 Вт або бездротова на 15 Вт. При використанні кабелю можна заповнити заряд до 50% всього за 30 хвилин.

Samsung Galaxy Fold 5

Особливістю смартфона вважається складний дизайн. Ярлики програм можуть розташовуватися одночасно на двох екранах. Шарнір між екранами працює м'яко та плавно, не залишаючи люзу.

Пристрій добре захищений від води. Він здатний знаходитися під водою до пів години на глибині 1,5 метра, і після цього зберегти працездатність. Тому з таким аксесуаром можна сміливо ходити під дощем, але плавати з ним все-таки не варто.

Дисплей смартфона яскравий — 1750 НІТ. Це відчувається, якщо подивитися на дисплей у сонячну погоду — значки видно чітко. Міцне загартоване скло протистоїть сколам та розтріскуванню. Екран з теплою, приємною для очей, системою передачі кольорів.

Недоліки:

  • Розширюваність і порти: відсутнє FM-радіо, пам'ять, що розширюється, і 3,5-мм роз'єм.
  • Вага: відносно важка — 253 г.

Galaxy Fold 5 призначений для користувачів, які шукають широкий, якісний складний екран, надійну продуктивність та широкі можливості. Декому може здатися, що його вага та відсутність деяких портів та можливостей розширення обмежені.

Пізнавальна стаття: Tecno Camon 19 Pro огляд — 10 категорій

TECNO POVA 5

У комплекті до телефону додається зарядка потужністю 45 Вт, шнур, захисна плівка для дисплея, гнучкий захисний чохол. Апарат великий і важкуватий, але, попри габарити, зручно лягає в руку. На кришці малюнок у стилі футуризму. Бічна рамка виготовлена ​​із гладкого металізованого пластику. Через це краще надіти силіконовий чохол, щоб смартфон не вислизав із рук.

Є слот під дві картки NanoSIM. Знизу на цьому ж слоті передбачено місце для встановлення карти пам'яті. На смартфоні також отвори динаміка, мікрофон, USB Type-C та аудіовихід 3,5 мм під навушники.

TECNO POVA 5

Плюси:

  1. Дизайн зі світлодіодною смугою підвищує привабливість телефону.
  2. Хороша продуктивність завдяки 6-нм чипсет MediaTek Dimensity 6080 5G.
  3. Дисплей 6,78 дюйма на основі технології IPS із частотою 120 Гц забезпечує плавне зображення.
  4. 68 Вт швидкого заряджання — це значно швидше, ніж у багатьох телефонів у цьому сегменті. Містка батарея на 6000 мАг за 24 хвилини заряджається на 50%.
  5. Ширококутна камера на 50 Мп здатна записувати відео у форматі 2K.
  6. Існують різні датчики: акселерометр, компас, гіроскоп.
  7. Підтримка налаштування реверсивної зарядки потужністю 10 Вт.
  8. Можливість розширити внутрішню пам'ять картою пам'яті на 2 ТБ.

ОЗУ смартфона 8 Гб, а також додаткових 8 Гб віртуальної пам'яті з накопичувача. Коштом цього загальний обсяг становитиме 16 Гб. Така особливість дозволяє одночасно запускати багато вкладок, не уповільнюючи роботу телефону.

Мінуси:

  • Камера: не вистачає надширококутного сенсора, а в умовах недостатнього освітлення камера не справляється.
  • Формфактор: великий розмір може бути громіздким для деяких користувачів.

В цілому, TECNO POVA 5 вважається хорошим універсальним пристроєм, особливо для тих, хто шукає швидку зарядку та унікальну естетику дизайну у доступному смартфоні.

Як бачите, фаворитів серед найпотужніших смартфонів 2023 року не знайти. Кожна модель пропонує щось унікальне.

Для загального поняття п'ять топових моделей з показниками у цифрах зведені у таблиці:

Модель 
ОЗУ Процесор Місткість АКБ
Apple iPhone 14 Pro Max 6 Гб Apple A16 Bionic, 6 ядер 4323 мАг
Apple iPhone 15 Pro 8 Гб Apple A17 Pro, 6 ядер 3274 мАг
Samsung Galaxy S23 Ultra 8/12 Гб Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, 8 ядер 5000 мАг
Samsung Galaxy Fold 5 12 Гб Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, 8 ядер 4400 мАг
TECNO POVA 5 8 Гб (можна збільшити до 16 Гб) MediaTek Helio G99, 8 ядер 6000 мАг

Незалежно від того, що є пріоритетом — якість камери, дисплей, продуктивність чи інновації, — у лінійці 2023 року кожен знайде для себе відповідний варіант. Оскільки технології продовжують розвиватись, ці смартфони заглядають у майбутнє можливостей зв'язку.

На замітку: Як зробити з телефону проєктор — 5 кроків та цікаві нюанси, які допоможуть створити домашній кінотеатр

Коментарі
Залиште коментар
Категорії