Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Детальний огляд Samsung Galaxy A24: від камери на 50 МП до місткого акумулятора

Дата публікації: 09.01.2024 13:17
Дата оновлення: 11.01.2024 10:40

Серія Galaxy A входить до асортименту апаратів Samsung медіум класу, що заповнюють бюджетний сегмент корейського гіганта. Більшість моделей компанії, які продаються під зазначеним маркуванням, розраховані на середню продуктивність. А24 Самсунг — базовий телефон у серії, що доповнює величезний вибір бренду.

бюджетний Самсунг А24

Охочим розібрати огляд на Самсунг А24 компанія пропонує 2 версії: у 5G та 4G стандарті. Збірки відрізняються можливостями мобільного зв'язку, продуктивністю окремих модулів, додатковими варіаціями корпусу. Проаналізуємо у деталях обладнання Galaxy, з'ясувавши апаратні переваги продукту.

Унікальні відмінності моделі

Корейська компанія розуміє необхідність боротьби з китайцями за свій сегмент ринку, Самсунгу не обійтись без новацій. Кожен смартфон у лінійці з оригінальною фішкою, що тримає покупця роками.

Правильна стратегія дозволяє обходити Xiaomi та Моторолу у кожному ціновому сегменті. На цей раз користувачам пропонують:

  • Дисплей Супер Амолед, що оновлюється із частотою 90 Гц;
  • адаптивну швидку зарядку на 25 Вт;
  • запас яскравості до 1000 ніт;
  • ефект боке для фронталки на 13 Мп (f/2,2);
  • місткий літій-полімерний акумулятор на 5000 мАг.

 нижня грань А24 від Samsung

Новий A24 оснащений AI платформою на базі Медіатек Hyper Engine 2.0 Lite, здатною підвищити продуктивність та стабільність інтернет-мережі під час кіберзмагань. Коли на мобільному телефоні запущено ігри, система оптимізації заощаджує живлення в автоматичному режимі.

Для свого IQ: Що таке файли cookie: як їх налаштувати у 4 популярних браузерах

Дизайн та матеріали

Апарат у бюджетному ціновому діапазоні, корпус з пластику. На самому матеріалі виробник не економив, немає скрипів та зайвої гнучкості. Для лінійки А24 від Samsung огляд дизайну складається з 4 кольорів: black, зелений, червоний та silver. Глянцеве покриття додає елегантності, але потребує догляду чи купівлі силіконового чохла. Не порадує відсутність захисної плівки у коробці.

Матеріал задньої кришки текстурований, що запобігає ковзанню та не відвертає під час розмови, пристрій зручно тримати в руці. Хоча є й інші новини, 3 виступи камери — причина розгойдування корпусу. Якщо телефон покласти на плоскій поверхні, у користувача виникають проблеми під час клавіатурного введення.

Дизайн Самсунг А24

Покоління Самсунг завжди відрізнялося стійкістю смартфонів до деформації та відсутністю люза по всьому периметру. На цей раз корейські інженери не розчарували — корпус ідеальний. Хоча Sound UP з невеликим люфтом. Кнопка Power доступна для натискання великим пальцем.

Ентузіастам, які зупинили вибір на A24, доведеться задовольнятися відсутністю IP сертифікату та рядом інших обмежень. Апарат йде без гумової вкладки навколо слота SIM-картки. Хоча деякі рішення на рівні флагманів S серії. Кнопка живлення стала більш плоскою, виконує функцію Fingerprint.

Таблиця основних технічних характеристик

Бюджетний Galaxy A24 непогано укомплектований. Апарат підтримує 4G (LTE), виводиться з режиму сну через сканер відбитків пальців, вбудований в кнопку включення. В наборі датчиків Beidou (BDS), Галілео, GPS, QZSS. Розблокування екрана можливе за допомогою 2D-розпізнавання обличчя. Подібна начинка залишає далеко позаду моделі Poco та Nokia.

Можливості Galaxy A24

Пристрій з Bluetooth 5.3, модулем NFC для проведення платежів в офлайн магазинах, подвійним слотом для SIM-карти. Обмін файлами можливий за допомогою стандартів 802.11 a/b/g/n/ac, Direct, hotspot. Вбудований РК-дисплей PLS з діагоналлю 6,5 дюймів. Інші переваги та особливості: 

Вага апарату
Розміри без чохла Оперативна пам'ять (ОЗУ) Роздільна здатність екрана Автономність Радіо
195 162,1x77,6x8,3 мм 64 Гб 2340x1080 до 44 годин Ні

У комплектацію входить телефон, кабель USB-C та скріпка для сімки. Тим, хто розбирає в деталях огляд Samsung Galaxy A24, навряд чи вдасться знайти згадки про зарядний блок у коробці. Аксесуар став опціональним для корейців.

Обираємо інший браузер: Як змінити браузер за замовчуванням: розглядаємо 5 оглядачів

Екран: розмір, роздільна здатність, технології дисплея

Сам по собі дисплей Galaxy A24 справляє гарне враження. Порівняння з конкурентами у цьому ціновому класі, явна перевага у Moto G52 та Редмі Note 12, у яких використовується OLED-панель. Екран оточений набагато ширшими рамками, ніж у дорогих смартфонах Samsung із серії S. Щільність пікселів становить 406 ppi, є датчик положення екрана.

Екран Galaxy A24

Корейці зібрали оптимальну модель для перегляду фільмів, любителів серфінгу та соціальних мереж. Власники А24 отримають насиченість, що охоплює діапазон DCI-P3, та режим природних кольорів для гами sRGB. Завдяки фірмовій функції Widevine L1 DRM можна транслювати контент, але з роздільною здатністю 1080p. Картинка з гарним чорним кольором, чого немає у китайських конкурентів.

Камери: особливості, роздільна здатність, та можливості

Замість 4 лінз, що є маркером минулого покоління, Інженери Samsung A 24 вбудували потрійний сенсор. На задній панелі Галаксі острівці поєднані із корпусом. Лінзи вбудовані окремо, доданий світлодіодний спалах. Компанія прибрала датчик визначення глибини кольору, виявився неефективним у попередніх версіях. Є сенсори наближення та освітлення.

При достатньому освітленні Камера 50 М зробить хороші фото, але різкості не вистачає. Є можливість вручну налаштувати ISO, діафрагму, витримку, фокус та white balance. Все, що потрібно для фотографа-початківця.

Любителів постити в Інстаграм порадує режим панорами та кастомізація фільтрів для витворів мистецтва чи їжі. У макрозніманні в A24 перемикається окремий двухмегапиксельный об'єктив. Залучення додаткового сенсора дозволяє захопити більше деталей у природних тонах.

Фронталка на 13 Мп не розчарує. Samsung відмовилася від автофокусу в даному сенсорі, але не оптичного стабілізатора зображення. Любителі селфі зможуть опублікувати в мережі десятки чудових знімків, чого не скажеш про короткі ролики. Запис відео — не найсильніша сторона Galaxy A24. Для всіх об'єктивів максимальна роздільна здатність — FHD при 30 кадрах в секунду.

Додаємо гучності лептопа: Як збільшити звук на ноутбуці: 3 варіанти дій та 5 актуальних програм

Процесор, оперативна та внутрішня пам'ять

Апарат отримав непоганий (для свого цінового діапазону) чипсет MediaTekHelio G99. Енергоефективний модуль (2×2,2 ГГц та 6×2,0 ГГц) виконаний за 6-нанометровою технологією. Попередня модель Galaxy A23 мала систему Snapdragon 680 4G. Це два істотно різні процесори.

Samsung оснастила лінійку Галаксі модулем для читання карток пам'яті microSD, підтримуються зовнішні накопичувачі місткістю до 1 ТБ стандарту exFAT. Цього достатньо навіть для любителів зберігати фільми на телефоні.

Акумулятор

Запасу місткості 5000 мАч вистачає на 36 годин роботи. ШІ не дозволить вбудованому акуму розрядитися навіть за 1,5 дня активного використання. За наявності фірмового адаптера приблизно 32% місткості поповнюється за 30 хвилин, а відновлення автономності займає приблизно 1 годину 45 хвилин.

Програмне забезпечення

Бюджетний апарат поставляється з Android13. Кастомізувати оболонку можна за допомогою One UI версії 5.1. Виробник обіцяє 2 великих оновлення програмного забезпечення для A24 та 4 роки оновлень безпеки. У коробці встановлено Фейсбук, Otto і Market Guru, зайве можна видалити. На відміну від китайців, у збірці немає рекламних програм чи доповнень, Samsung надає користувачеві комфортну для роботи екосистему.

Для допитливих: Підключення Nintendo Switch до телевізора у 3 кроки

Переваги та недоліки

Якщо проаналізувати огляд апарату, можна зрозуміти, що Samsung продовжує працювати над сегментами початкового та середнього класу. Бюджетний A24 помітно виділяється у цій категорії. У смартфона свої переваги та недоліки:

Плюси
Мінуси
  • Магазин додатків Galaxy Store — аналог Гугл Плей Маркету;
  • платформа Game Launcher збере ігри в одному середовищі;
  • якість матеріалів відповідає S серії;
  • розв'язано проблему перегріву hardware;
  • достойні камери
  • Калькулятор та секундомір відсутні у стандартному наборі додатків;
  • не підтримує HDR-контент;
  • основний сенсор не зніме відео з роздільною здатністю 4K;
  • вбудований динамік не працює з Dolby Atmos

Galaxy A24 — поліпшена версія своїх попередників. Завдяки графічному процесору Mali-G57 MC2, апарат має стабільну продуктивність в іграх. Безконтактна оплата через NFC та невисока ціна — роблять пристрій потенційним лідером продажів у бюджетному сегменті. Мільйони користувачів віддають перевагу корейським смартфонам саме через співвідношення вартість/якість.

Розширити пам'ять самому: Як встановити на Playstation 5 M.2 SSD: 6 пояснень та покрокова інструкція

Коментарі
Залиште коментар
Категорії