Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Apple Watch 9 — огляд 7 особливостей

Дата публікації: 12.01.2024 13:52
Дата оновлення: 12.01.2024 14:01

Компанія Apple представила Вотчі Серії 9 у вересні 2023 року. Зовні обновка не набула тотальних змін, але за функціями помітні цікаві зрушення. Саме тому Apple Watch Series 9 у цьому огляді — найкращий претендент на покупку. І ось чому.

Епл Вотч 9 огляд

Порівняння з попередніми моделями: інновації та оновлення

Всі Вотчі схожі за базовим функціоналом, таким як доступ до App Store Apple і підтримка Apple Pay. Вони також оснащені динаміком та мікрофоном для звернення до Siri та відповіді на телефонні дзвінки, працюють під управлінням програмного забезпечення Apple WatchOS 10, яке дебютувало у вересні.

У таблиці нижче наведено детальне порівняння з моделями попередніх поколінь:

Модель
Можливі розміри Процесор Функції здоров'я Інші опції відстеження Спеціальні опції
Apple Watch Series 9 41 мм або 45 мм S9
  • ЕКГ, повідомлення про високий і низький пульс,
  • повідомлення про нерегулярний серцевий ритм,
  • пульс
  • Вимірювання температури,
  • відстеження стадій сну,
  • вимірювання вмісту кисню у крові
  • Подвійний тап, точний пошук iPhone 15 за допомогою надширокосмугового чіпа другого покоління,
  • Siri на пристрої,
  • Кверті-клавіатура,
  • швидка зарядка,
  • Apple Pay,
  • додаток для тренувань з 20 видами вправ
Apple Watch Series 8 S8
Apple Watch SE (2022) 40 мм або 44 мм Аналогічно Apple Watch Series 9 тільки без ЕКГ Відстеження стадій сну
  • Сірі,
  • Епл Пей,
  • 20 вправ
Apple Watch Series 7 41 мм або 45 мм S7 Як у Вотч 9 Аналогічно Series 9, лише без температурного контролю
  • Кверті-клавіатура, швидка зарядка, ультраширокий діапазон, Siri, Apple Pay, додаток для тренувань з 20 видами вправ
Apple Watch Series 6 40 мм або 44 мм S6
  • Сирі,
  • Епл Пей,
  • 20 вправ
Apple Watch SE (2020) S5 Як у моделі SE 2 Відстеження сну та стадій сну
Apple Watch Series 5 Аналогічно моделі 9 покоління
Apple Watch Series 4 S4

Розрізняються моделі обсягом пам'яті. В останніх поколіннях внутрішня місткість пристрою досягає 64 ГБ, у старішому годиннику цей показник знижений до 32 ГБ. Автономність практично однакова для кожної моделі — до 18 години роботи. Але не варто забувати, що батарея поступово зношується, час роботи скорочується.

Порівняння Apple Watch Series 9 із попередніми поколіннями

Висновок такий — власникам попередніх моделей Series 8 і SE 2022 можна почекати з оновленням Вотчів, адже характеристики годинника відрізняються незначно. Тим, хто все ще носить культові Series 4, 5, 6, радимо замислитись про оновлення, різниця в такому разі колосальна.

Цікаве порівняння: Apple Watch 7 vs 8 — порівняння відмінностей у 7 розділах

Дизайн та матеріали

Дизайн 9-ої серії не отримав значних змін, порівняно з попередніми поколіннями. Усі датчики та сенсори залишилися на своїх місцях. Як і раніше, виробник пропонує варіанти розмірів 41 мм і 45 мм. Корпус отримав знайомі користувачам Apple закруглені краї, найтоншу рамку дисплея, сапфірове скло та Digital Crown з тактильним зворотним зв'язком.

Інтерфейс та функціональність

Одна з помітних змін нової моделі — збільшена яскравість. Показник підняли з 1000 до 2000 нит для звичайних Вотчів. Подібна опція була доступна лише для попередніх Watch Ultra. Оновлена ультра модель модернізувалася з 2000 до 3000 нит.

Висока яскравість сприяє більш комфортному читанню з дисплея під сонцем. Особливо це помітно під час бігу, піших прогулянок, їзди на велосипеді та роликах. Будь-коли можна подивитися на екран і побачити чітку статистику своєї активності.

Що нового в Епл Вотч 9

Водночас дисплей тепер може зменшувати яскравість до 1 нит, щоб завжди включений екран споживав менше енергії.

Що ще нового в Епл Вотч 9, так це оновлений чіп, завдяки якому також збільшилася кількість доступних функцій. Чіп S9 оснащений 4-ядерним нейронним процесором, який обробляє завдання машинного навчання вдвічі швидше, але при цьому зберігає тривалу автономність пристрою.

Нова опція, що прийшла разом із чіпом, — Дабл Тап. Цей жест дозволяє з'єднати вказівний та великий пальці, щоб взаємодіяти з Вотчами однією рукою. Double Tap можна використовувати для зупинки таймера, відтворення/паузи музики, відповіді або завершення дзвінка, відкладення будильника та багато іншого.

Корисна стаття: Як поміняти циферблат на Apple Watch у 4 кроки

Віджети

Виробник трохи змінив інтерфейс нових Вотчів, при цьому спростивши використання функції розумної стопки. Тепер під час прокручування Digital Crown на екрані перегортаються різні сторінки з необхідними віджетами. Кожну сторінку можна налаштувати під себе, встановивши найактуальніші.

Як працюють нові віджети в Apple Watch Series 9

Керування програмами відбувається подвійним натисканням на Digital Crown. Тепер на дисплеї відкривається список всіх програм, що працюють, це подібно до iPhone. Одним тапом можна перемикнутися з однієї програми на іншу та зробити використання смартів ще ефективнішим.

На замітку: SpO2 — що це: 6 підказок як смартгодинник та фітнес-браслети зчитують дані

Продуктивність та акумулятор

Apple Watch Series 9 використовується нова двоядерна система SiP Apple S9, створена на базі процесора A16 Біонік і оптимізована для Apple Watch. Виробник заявляє, що нова модель стала на 30% швидше за попередню, що цілком помітно при повсякденному використанні гаджета.

Всередині годинника знаходиться новий чіп U2 Ultra Wideband, який забезпечує зручне управління HomePod на основі розташування, а також дозволяє ефективно шукати втрачений Айфон 15 за допомогою Precision Finding. Остання не входить до опції локатора, а використовується окремо.

Час роботи Series 9 від одного заряду практично можна порівняти з моделлю Series 8.

  • У спокійному режимі без відстеження тренувань та сну заряду вистачає на 2 дні.
  • При увімкненому режимі тренувань і сну, а також використання карток годинник розрядиться до вечора або до початку наступного дня.
  • Якщо використовувати функцію GPS і регулярно тренуватись, заряду вистачає на день.
  • У режимі низького енергоспоживання слід очікувати до 36 годин безперервної роботи без живлення.

Як довго тримають батарею Епл Вотч 9

Точний час автономності сказати неможливо, адже кожен користувача має свої завдання. Наприклад, деякі вважають за краще знімати годинник перед сном, інші спеціально залишають, щоб пізніше ознайомитися з докладною статистикою свого сну. У другому випадку варто розраховувати, що за ніч батарея розрядиться на додаткових 15-20%, оскільки датчики зчитують інформацію під час сну.

Актуальні пропозиції: Що подарувати хлопцеві на День святого Валентина: 5 офігенних варіантів

Додатки та фізична активність

Набір датчиків на задній панелі Series 9 той же, що і в Series 8. Обидва пристрої підтримують вимірювання пульсу та рівня кисню в крові, здатні зчитувати електрокардіограму та вимірювати температуру шкіри для відстеження сну та менструального циклу. Функціональність годинника полягає ще й у наявності десятків спортивних режимів з унікальними параметрами відображення: від бігу до велоспорту та тренувань з важкою вагою.

Apple Watch 9: режими тренувань

Нові функції з'явилися у WatchOS 10, а не в самих Apple Watch Series 9. Наприклад, було покращено велорежим за допомогою відображення спеціальних зон, а також покращено сумісність з аксесуарами Bluetooth.

Любителі піших прогулянок тепер можуть використовувати програму Компас, щоб побачити зміни висоти, а в деяких регіонах з'явилися топографічні карти.

У новій версії операційної системи також багато функцій безпеки та здоров'я. Серед головних:

  1. Виявлення падіння.
  2. Захист слуху.
  3. Зведення за часом, проведеним на сонці.
  4. Екстрені дзвінки SOS.
  5. Нагадування про приймання ліків.

Різноманітність опцій робить нову модель придатною для будь-яких завдань і цілей, будь це бажання відстежувати тренування та активність, або ж реальна потреба стежити за показниками здоров'я свого організму.

Технічні характеристики Apple Watch 9

Діагональ дисплея (корпусу)
41 або 45 мм
Особливості дисплея ОЛЕД, яскравість 2000 ніт, 396 на 484 пікселів
Пам'ять 64 ГБ
Датчики GPS, компас, альтиметр, гіроскоп із високим динамічним діапазоном, акселерометр із високим коефіцієнтом прискорення, датчик освітленості, кисню, температури тіла
Захист корпусу за стандартом IP6X, водонепроникність до 50 метрів
Бездротові системи Wi-Fi 4, Bluetooth 5.3, LTE, SOS
Автономність до 18 годин

Епл підтримує працездатність своїх пристроїв упродовж тривалого часу. Купуючи Apple Watch 9, можна бути впевненим, що його вистачить на 4-5 років використання, а операційна система оновлюватиметься щороку.

Цікава добірка: ТОП 5 смартгодинників з навороченими функціями та зручним керуванням

Коментарі
Залиште коментар