Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Samsung Galaxy Buds 2 Pro — огляд оновлених навушників за 10 параметрами

Дата публікації: 12.01.2024 15:44
Дата оновлення: 12.01.2024 16:53

Samsung Galaxy Buds 2 Pro — останнє доповнення до відомої лінійки навушників Galaxy Buds Pro. Воно обіцяє переосмислити музичний досвід завдяки передовим технологіям.

Samsung Galaxy Buds 2 Pro

У цьому огляді розглянемо характеристики, щоб розібратися, чи виправдовують ці навушники очікування аудіофілів і які нововведення. Проаналізуємо все можливе: від дизайну та якості звуку до функціональності шумозаглушення та зручності використання.

Представлення Samsung Galaxy Buds 2 Pro: інновації та унікальні функції

Buds 2 Pro представлена компанією як модель навушників преміального сегмента. Це вдале рішення для любителів розкішно-чистого звуку у поєднанні з функціоналом та зручністю носіння.

Galaxy Buds 2 Pro в черном и белом

Навушники для тих, хто вважає за краще повністю занурюватися в музику, усуваючись від зовнішньої метушні. Активний шумодав гарнітури також грає на руку під час спілкування телефоном: можна забути про сторонні звуки — з цими навушниками співрозмовник чує чітко і без зовнішнього шуму.

Рейтинг, вартий уваги: ТОП 10 TWS навушників з шикарним звучанням та пристойною автономністю

Комплектація

Крім інструкції, до комплекту входять:

Елемент
Характеристика
Бокс 50х50х27 мм, 43 г
Зарядний кабель Type-C 2.0, 1 м
Силіконові амбушури

S — 11 мм

M — 13 мм

L — 15 мм

Дизайн та ергономіка

Корпус невеликого розміру. Він квадратний, із закругленими кутами. На ньому логотип Samsung та роз'єм Type-C. Внутрішнє оформлення мінімалістичне: напис Sound by AKG та 2 місця під навушники з двома контактами для заряджання.

На корпусі гарнітури розташовано по 3 мікрофони з високим SNR (мінімум шуму), а також датчики наближення та виявлення голосу, маркування LR (left, right) та сенсорні області.

Лавандові Samsung Galaxy Buds 2 Pro

Навушники щільно сидять у вухах, не випирають і не випадають навіть при активних тренуваннях, через що Самсунг Галаксі Бадс 2 Про популярні серед спортсменів.

Виробник пропонує на вибір 3 кольори: білий, графітовий та лавандовий.

Читайте: TWS навушники — що це: 5 секретів передової технології

Матеріали та конструкція

Самі навушники та бокс для них із якісного пластику з матовим soft-touch покриттям, завдяки чому вони не вислизають з рук. Амбушури із силікону, із сіточкою для захисту від води, пилу та бруду.

 Матеріал навушників

Крім того, у Galaxy Buds 2 Pro алюмінієва обробка на зовнішній частині, яка надає навушникам елегантності.

Автономна робота батареї

У кожному навушнику вбудований акумулятор на 58 мАг, кейс — ще 500 мАг. Від одного заряду на гучності 60-80% гарнітура пропрацює 7-8 годин за умови, якщо використовується стандартний кодек SBC. Якщо функціонують у тандемі зі смартфоном Самсунг, при використанні їх фірмового Samsung Scalable кодек, навушники розрядяться через 5-6 годин.

Buds 2 Pro

Враховуючи кейс, автономність девайсу складає 20-30 годин. Заряджаються Buds 2 Pro близько 1 години від провідного та 1,5-2 години — від бездротового живлення.

Корисна стаття: Samsung Galaxy Buds: огляд і 5 вагомих аргументів профпридатності

Samsung Galaxy Buds 2 Pro: огляд звучання

Звук — головне у навушниках. У цій моделі він налаштований за технологією AKG, яка використовується у студійній гарнітурі професійного рівня. Ознайомимося з характеристиками.

Частотні характеристики та діаметр динаміка

Частотний діапазон Buds 2 Pro складає 20-20000 Гц. Такі цифри є оптимальними для повноцінного сприйняття, адже це нижня і верхня межі чутних частот. Саме тому більшість студійних гарнітур із таким самим діапазоном.

Всередині кожного навушника коаксіальний динамік (твітер) діаметром 5,3 мм та низькочастотний динамік (вуфер) діаметром 10 мм. Завдяки розділенню звуку на дві смуги 24-бітовий аудіосигнал передається в повному обсязі, не перевантажуючи вухо.

Аудіокодеки

Buds Pro 2 підтримують кілька Bluetooth-кодеків:

  1. SBC (Subband Coding): це стандартний аудіокодек для бездротових навушників. Він забезпечує передачу аудіо з відносно низьким бітрейтом, що заощаджує заряд, але призводить до втрати якості звуку.
  2. AAC (Advanced Audio Coding): підтримка цього кодека дає можливість передавати звук середньої або високої якості за низького бітрейту.
  3. Scalable Codec: це аудіокодек, розроблений Samsung, який забезпечує високу якість звуку та стабільне з'єднання при використанні спільно з пристроями Samsung Galaxy. Бітрейт при цьому досить високий, через що заряд витрачається швидше.

Навушники не підтримують кодеки aptX і aptX HD, що відповідають за передачу якісного аудіосигналу з меншою затримкою, проте фірмового кодека від Samsung для цих цілей більш ніж достатньо.

Технології обробки звуку

Серед основних технологій обробки звуку у навушниках можна виділити такі:

  • Активне шумозаглушення: допомагає абстрагуватися і заглушити навколишні звуки для повного занурення в матеріал, що прослуховується.
  • Звуковий фон: технологія дозволяє чути навколишнє оточення, що робить прослуховування музики на вулиці безпечнішим.
  • Аудіо 360: це режим, що дозволяє отримати об'ємний односпрямований звук за будь-якого положення голови. Через цей режим геймери часто вибирають Buds 2 Pro як гарнітуру для ігрового процесу.
  • Виявлення голосу: функція дозволяє розмовляти на вулиці, не знімаючи навушників. У разі виявлення звукового сигналу вмикається режим звукового фону.

Також у фірмовому додатку Samsung Wearable передбачено вбудований еквалайзер, завдяки якому можна налаштувати звучання навушників. Так, наприклад, під живий інструментал підходить режим «Чистий звук», під жвавий хіп-хоп і піп — «Динамічний», під низькотембральні пісні — «Більше низьких».

На замітку: Найкращі бюджетні навушники до 1000 гривень: 15 топових варіантів

Управління та сенсори

Кожен TWS-навушник має сенсорне поле для управління дотиками. Запам'ятати основні комбінації нескладно. Для зручності розглянемо їх у таблиці.

Торкання
Функція
1 раз Запуск/зупинка аудіо
2 рази Перемикання між треками
3 рази Перемикання на попередню пісню
Утримання

R — збільшення гучності

L — зменшення гучності

Перемикання між технологіями обробки звуку

Також жестами можна регулювати телефонний дзвінок: 2 торкання — відповідь/завершення дзвінка, утримання — відхилення дзвінка.

Сенсори Buds 2 Pro

Сумісність із пристроями

Компанія Samsung надала чіткий перелік пристроїв, до яких Buds Pro 2 можуть підключатися. Серед них:

  1. Android п'ятої та більше версії з підтримкою фірмової програми, понад 1,5 Гб оперативної пам'яті та Bluetooth v5.3;
  2. iPhone 7-15 Pro з iOS 10+ версії;
  3. Комп'ютер з Windows 10 і більше.

При цьому до ПК на системі Mac, Tizen та Linux підключення не гарантовано (якщо навушники й приєднаються, то функції будуть обмежені).

Samsung Galaxy Buds Pro 2: огляд мікрофонів

У кожному навушнику міститься 3 мікрофони, які разом забезпечують якісний запис голосових повідомлень і хороший звук при розмові через телефон.

Перший мікрофон знаходиться на зовнішній поверхні навушника і використовується для виявлення навколишніх звуків та придушення шуму. Це дозволяє зменшити вплив артефактів оточення на якість звуку під час розмови чи прослуховування музики.

Ще два всеспрямовані мікрофони чутливістю 33 дБ розташовані всередині навушника. Вони використовуються для захоплення голосу мовника, а також для чіткого звучання під час розмов та озвучення команд голосовим помічникам Google Assistant або Siri.

Переваги та недоліки: таблиця

Плюси
Мінуси
Невеликий розмір кейсу дозволяє переносити навушники у кишені Матовий корпус дряпається, через що швидко втрачається товарний вигляд гарнітури
Захист від води IPX7 дозволяє плавати в Buds Pro 2 Немає можливості перемикати режими обробки звуку дотиками
Невелика вага, тому довго не відчувається стомлюваність Гарнітура підійде тільки для великих та середніх вух, з маленьких може випадати
24-бітний Hi-Fi дозволяє дуже точно відтворювати аудіо, роблячи звук кришталево чистим Немає підтримки аудіокодеків aptX та aptX HD
Завдяки функції пошуку навушники практично неможливо втратити  

Резюмуємо:

  • Buds 2 Pro для тих, хто готовий платити за зручність та інноваційні технології.
  • Постачаються навушники із зарядним кабелем, амбушурами та кейсом.
  • Гарнітура ергономічна, не вислизає з рук завдяки матовому покриттю та зручна у кишені через невеликі розміри.
  • Кейс та навушники з міцного пластику та алюмінію, амбушури силіконові, із захисною сіточкою.
  • Автономно працюють до 8 години без кейсу і до 30 години — з кейсом.
  • Частотний діапазон 20-20 000 Гц ідеальний для повноцінного звучання. Підтримка SBC, AAC та Scalable кодеків дозволяє передавати звуки різної якості з низьким або високим бітрейтом. За допомогою ефектів обробки звуку можна зменшити шум або виділити потрібні частоти в аудіосигналі.
  • Управління здійснюється за допомогою сенсорного поля, при цьому 1 натискання — старт/стоп аудіо, 2 натискання — перемикнути на наступний трек, 3 натискання — повернутися на попередню пісню, утримання — підвищення/зниження гучності або зміна технології обробки звуку.
  • Buds 2 Pro сумісні з Android 5 версії та вище, iPhone 7-15 Pro, а також з Windows 10-11.
  • Всього в навушниках 3 всеспрямованих мікрофони чутливістю 33 дБ: один з них знаходиться на поверхні й відповідає за активне шумозаглушення та виявлення голосу, два інших розташовані у внутрішньоканальній конструкції та призначені для передачі голосу під час телефонних розмов або запису голосових повідомлень.

Важливо знати: Як правильно вибрати навушники для музики: 3 підказки

Коментарі
Залиште коментар
Категорії