Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

TWS навушники — що це: 5 секретів передової технології

Дата публікації: 09.09.2021 11:47
Дата оновлення: 09.09.2021 11:47

Асортимент обладнання з Bluetooth підтримкою за останні 5-7 років збільшився в рази. Йдеться про навушники та аудіопристрої. Подібні системи стають більш привабливими для користувача з кожним роком. Що таке True Wireless Stereo та як це допомагає поліпшити життя меломанам — з'ясуємо разом!

TWS навушники — найкраща альтернатива Bluetooth гарнітурі

З того часу, як Apple у своїх AirPods вперше інтегрувала технологію TWS (у 2016 році), ринок помітно змінився. Це була справжня революція! Як результат — сегмент провідних вакуумних та накладних аудіо моделей з роз'ємом для штекера на 3,5 мм зменшується з кожним роком. 

Що таке TWS навушники?

Створюючи AirPods, дизайнери Apple чітко визначили тенденцію десятиліття. Вони запропонували користувачеві альтернативне рішення, виключивши кабель, що постійно заважав. Новація була нав'язана необхідністю реанімувати Bluetooth сполучення. Проблема з кожним роком ставала гострішою. 

Абревіатурою TWS (скорочення від True Wireless Stereo) позначають повністю бездротові стереосистеми. Технологію реалізовують завдяки інтеграції двоканальних радіомодулів. Кабелю немає ні від відтворювальних пристроїв (плеєра, таблета або телефона), ні між самими амбушурами. Останні бувають двох типів: внутрішньоканальні та earbuds (вкладиші). 

На прикладі конкретної моделі: Samsung Galaxy Buds: огляд та 5 вагомих аргументів профпридатності

Принцип роботи та різниця в порівнянні з Bluetooth моделями

В порівнянні зі стандартними системами, TWS навушники функціональні та більш практичні. Нова технологія дає меломанам свободу в усьому. За задумом інженерів, алгоритм сполучення став наступним:

  1. Смартфон підключається до основного динаміку.
  2. Сигнал транслюється до залежних пристроїв (додатковий пункт, який не передбачає стандартна Bluetooth технологія).

Люди, які не розуміють, що таке TWS навушники, схильні потрапляти на маркетингові виверти виробників. Китайські бренди пишуть на своїх коробках розмір динаміка, намагаючись провести аналогію зі стандартними амбушурами. Хоча на якість звуку цей параметр ніяк не впливає. 

Плюси та мінуси навушників True Wireless Stereo

З True Wireless виробники ламають стереотипи. Починаючи з Apple Airpods та закінчуючи серіями Baseus, Remax, JLW, TWS, навушники-вкладиші вийшли на передній план аудіотехнологій. Коли меломани вибирають такі моделі, вони отримують свободу дій. Хоча це не єдине, що важливо. 

Допитливому в технічному плані покупцеві корисно знати наступне: 

  • більшість виробників TWS моделей впроваджує систему декомпресії цифрових аудіосигналів, яка визначає якість звуку;
  • з earbuds не потрібно турбуватися з приводу дискомфорту, пов'язаного з тиском оголів’я чи заплутуванням кабелів;
  • через простоту дизайну обладнання складно зламати. 

 TWS навушники — принципи роботи

Основна проблема більшості бездротових моделей — розсинхронування (головний навушник — працює, але допоміжний відтворює тишу). Низька пропускна здатність каналу теж належить до мінусів. Навіть для передових моделей Sony WF-1000XM3 або Huawei FreeBuds 3 бітрейт обмежений (256 або 328 кбіт/с). 

Ефективність зарядки — важливий аспект, яким часто нехтують. Досвідчені меломани випробували на собі подібну проблему, як і те, що виробники «забувають» вбудувати додатковий мікрофон. Вони вже не економлять. Щоб не розчаровуватись краще обрати варіант дорожче, типу Xiaomi Air Mi True Wireless або Apple AirPods Pro. 

Крім технічних аспектів, потрібно враховувати комфорт, продиктований вагою. Серед моделей, доступних на ринку, в основному варіанти до 30 грамів. Найбільш зручні — важать близько 5 г. Такі вкладиші практично не помітні в вушній раковині. 

Краща недорога модель з якісним звуком: Huawei Freebuds 3: огляд в 5 розділах

Як користуватися TWS навушниками?

Хоча при використанні earbuds чи внутрішньоканальних моделей аудіосигнал звучить по-різному, способи підключення однакові. У більшості аналогів є сенсорний мінітачпад, який потрібен для контролю і запуску відтворення. Люди, що переходять на TWS системи, повинні врахувати наступне:
 

  • Під час активного відпочинку обережність не зайва, оскільки мініатюрні earbuds непросто знайти, якщо вони загубляться.
  • Постійно доведеться носити з собою кейс.
  • Заряджати акумулятор потрібно кожен день.

Навушники TWS незамінні для людей, які люблять перемикати треки чи відповідати на телефонні дзвінки на ходу. Купівля подібної гарнітури — найкращий спосіб підвищити комфорт під час тренувань та при прослуховуванні музики. Для кожного випадку знадобиться різна функціональність. Тому звертайте увагу на наступне: 

  • чи є додатковий мікрофон;
  • скільки базових кодеків підтримує пристрій (aptX HD, AAC, HWA, LDAC);
  • який тип шумозаглушення інтегрував виробник;
  • чи є фірмовий додаток для кастомізації.

Перші дійсно бездротові системи навряд чи можна назвати легкими та зручними. Для останніх моделей все по-іншому. Особливо це стосується таких екземплярів, як Jabra Elite Active 65t або Audio-Technica ATH-ANC300TW. Топові бренди піклуються про те, щоб більшість продуктів в їх пропозиції були зручними та практичними. Це стосується також специфіки сполучення, кодеків чи іншого. 

Для любителів стандартних рішень: JBL E45BT: огляд класичних накладних навушників або 5 складових успіху

TWS навушники: як під'єднати

Щоб використовувати TWS гарнітуру, спочатку потрібно приєднати систему до свого девайсу. У кожного навушника є невеликий діод, що сигналізує про готовність до об'єднання в пару та сенсорну зону. Потрібно тапнуть та почекати 5-15 секунд поки індикатор починає блимати. Після цього — в телефоні виберіть зі списку доступних пристроїв. Перед тим, як синхронізувати навушники TWS, варто зробити наступне:

  1. Свайпнути вниз від верхньої частини екрана (активувати шторку).
  2. Обрати режим Налаштування, натиснувши на відповідний значок.
  3. Далі — знайдіть і ввімкніть Bluetooth, створивши джерело для трансляції аудіосигналу.
  4. Підтвердіть синхронізацію, вибравши модель навушників зі списку.

TWS навушники — сполучення

Для тих, хто перейшов на TWS навушники, як під'єднати не буде випробуванням. Система сполучення працює в автоматичному режимі (в разі, коли сполучення раніше збережено). Все, що потрібно робити — витягти аксесуар з кейса. Якщо сигнал не знайдеться, доведеться повторити сканування, тапнув по сенсорній зоні на тильній стороні earbuds. 

Хороший конкурент AirPods: Huawei Freebud 4i: огляд 6 найбільш примітних характеристик

Як синхронізувати навушники TWS

Причина популярності TWS пристроїв в практичності та простоті використання. Зі швидким розвитком ринку більшість продуктів в цій категорії стають доступнішими й це радує. Змінюються також принципи сполучення. Впровадження технології Multipoint, що дозволяє одночасно під'єднати аксесуар до двох пристроїв, — гарне тому підтвердження. З деякими TWS моделями люди зможуть слухати треки з ноутбука і при цьому відповідати на дзвінки телефоном. Отже, про саму синхронізацію. Покроково:

Крок 1
Переконайтеся в тому, що навушники заряджені
Крок 2 Витягніть earbuds з кейса (пристрої відразу синхронізуються)
Крок 3 Переконайтеся в тому, що аксесуари пов'язані, а не працюють окремо (горить діод тільки на одному) 
Крок 4 Перевірте синхронізацію швидким подвійним натисканням на кнопку сполучення. Якщо все ок — діод на другому засвітиться та погасне

Для скидання раніше збережених параметрів потримайте сенсорну кнопку натиснутою 15-20 секунд, помістіть гарнітуру в кейс та повторіть алгоритм синхронізації. 

Заряджання

Невіддільний елемент бездротової гарнітури — корпус. Він потрібен для зберігання earbuds та використовується як додатковий захист від пошкоджень. Коли аксесуар знаходиться в сумці або рюкзаку, це не завадить. 

Кейс попутно виконує функцію power bank для навушників. Apple AirPods можуть перебувати в зарядній станції майже місяць, а Sennheiser Momentum TW (один з конкурентів) з'їсть всю батарею за тиждень. Подібна відмінність пов'язана з тим, що при знаходженні в кейсі деякі моделі не вимикаються. Жертвувати автономністю доводиться для того, щоб прискорити сполучення.

 TWS навушники — найкраща новація

Тим, хто вирішив купити гарнітуру слід бути вибагливим та уважним. Важливі як тип конструкції, так і кількість драйверів, які підтримуються сумісними пристроями. Не менш критична шумоізоляція. Це «три кити», що формують ціну аксесуара. Багато пишуть, рекомендуючи купити TWS навушники, що це затратно і що тільки дорогі моделі виправдають очікування. Не варто помилятися — вибирайте під свої потреби та завжди з врахуванням специфіки застосування. 

Де ще корисний Bluetooth: Як перенести фото з телефону на комп'ютер через Bluetooth: 4 кроки до успіху

Коментарі
Залиште коментар
М
14.10.2023 14:08

Или мой айфон сломался или мне так не везёт, что постоянно попадаются китайские фальшивки! И i9 и i7 и даже inPods12!!!!- ни вкакую не идёт стерео!!! Просто смесь двух каналов, одинаково, подаётся на оба наушника! Все команды работают... Синхра тоже происходит как по-книжке! Придраться не к-чему... Но, стерео так и не удаётся услышать! Единственные ушки, которые реально проигрывают стерео, это AirDots, корейские... Так что, при покупке нужно быть внимательнее, чем я :)

Категорії