Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Huawei Freebud 4i: огляд 6 найбільш важливих характеристик

Дата публікації: 21.07.2021 10:29
Дата оновлення: 05.01.2023 16:11

Навушники TWS вважають найбільш вдалим доповненням до більшості сучасних смартфонів. Меломани, які вірять в майбутнє технології «true wireless stereo», часто віддають перевагу Freebuds. Все це через дизайн та специфіку використання гарнітури. 

 Huawei Freebud 4i — кращі TWS навушники 2021 року

Принцип TWS дозволяє двом аудіопристроям, які сумісні з Bluetooth, працювати як стереонавушники. Huawei Freebuds 4i, побудовані на такому способі комунікації, дуже цікаві для власників телефонів цього бренду. Модель з винятковою місткістю вбудованої батареї явно виділяється із загальної серії. 

Технічні переваги лінійки 4i

Після успішних продажів широко відомого Freebuds Pro, інженери Huawei зважилися на створення більш доступного пристрою. У 2021 китайський бренд здивував меломанів бюджетними навушниками 4i TWS. Це вдосконалена версія Freebuds 3i, оснащена безліччю базових функцій, успадкованих від ранніх розробок:

  1. Інтегрування основних кодеків, таких, як SBC, AAC.
  2. Сенсорна настройка та просте управління режимами.
  3. Діапазон частот оптимальний для більшості треків: 20 Гц-20 кГц.
  4. Підтримка USB-C для відновлення акумулятора.

Саме з цією моделлю порівнюють новий флагман. Хоча в плані схожості не все так однозначно, якщо врахувати специфіку управління та інші нюанси.

У портфоліо виробника є десятки аксесуарів, які отримали бездоганну репутацію завдяки своїй практичності та надійності. Переважна більшість гарнітури Huawei добре вписується в цю тенденцію. Однак цього разу інженери вирішили ще більше здивувати ентузіастів своєї продукції та висунули 4i на передній план за всіма можливими параметрами. 

З цієї гарнітурою голос чи треки звучать ідеально, а заряд тримається на 2-3 години довше. Овальний кейс Freebuds 4i настільки малий, що ідеально лежить в кишені джинсів. Зарядний блок важить всього 36 грамів. На кожен з навушників припадає по 5,5 грама. Маючи три варіанти розміру, знайти для себе слушну пару амбушур буде нескладно. 

 амбушури HUAWEI FREEBUD 4I

Freebuds 4i утримуються в корпусі за допомогою магніту. Через овальність форми, витягання з кейса вимагає додаткової практики та точності. 

Freebuds 4i відрізняє значно краще звучання, якщо порівнювати з будь-якими з раніше випущених Huawei аксесуарів. Буде сюрпризом для меломанів відсутність акценту на баси, яке помітне в перших моделях TWS. Мікрофон теж ідеальний. Його шумопоглинання вражає.

Головним для пари Freebuds 4i є правий навушник. Це означає, що якщо смартфон зліва, сигнал від нього не йде безпосередньо в лівий аксесуар. Спочатку він передається на правий (основний) приймач. Далі — транслюється на лівий. Подібна специфіка впливає на рівномірність використання заряду. Правий аксесуар розряджається швидше, що характерно для більшості моделей, створених за технологією TWS.

Допитливим: JBL GO 2: огляд звуку та 5 головних характеристик

Ергономіка та комплектація Huawei Freebud 4i 

Freebuds 4i називають найбільш зручною та функціональною версією з популярної серії гарнітур від Huawei. Кращий дизайн, потужний акумулятор, хороші баси — що ще потрібно меломанам? Freebuds 4i вважають найпрактичнішою музичною екосистемою. Це підтверджено не тільки в оглядах експертів, а й десятками позитивних відгуків, залишених покупцями. Більшість людей, які протестували новинку, залишилися задоволені. 

На особливу увагу заслуговує наступне:

  • практичний дизайн аксесуара дозволяє комфортно розмовляти телефоном за будь-якої обставини;
  • вбудовані мікрофони добре вловлюють звук, навіть під час руху (пішохідні прогулянки, їзда на велосипеді чи інший спорт);
  • у користувачів з Freebuds 4i немає проблем підключення навіть при одночасному використанні декількох пристроїв, що взаємодіють по Bluetooth. 

Huawei Freebud 4i — комплектація моделі 2021 року

Гарнітура китайського бренду поставляється в білій коробці з логотипом компанії. Серію відрізняє картинка, на якій зображений аксесуар. Саме по цьому можна відрізнити оригінал від підробленої копії. Різниці в пакуванні чи комплектації, якщо порівнювати з попередньою Freebuds 3i, майже немає. У комплект додані запасні амбушури з силікону, зарядний шнурок (USB Type-C) та документація. Навушники знаходяться в фірмовому чохлі для перенесення та заряджання.

Сумісність та можливості підключення 

Гарнітуру легко використовувати. Виробник істотно спростив підключення сумісних пристроїв. На думку дизайнерів Huawei цей процес повинен бути настільки швидким, наскільки це можливо. Пошук сигналу активується кнопкою на правій грані корпусу або може бути автоматичним. Для цього використовують сенсорний датчик.

 Підключення Huawei Freebud 4i

Налаштовуючи канал зв'язку з гаджетами, які працюють під управлінням EMUI 11 чи пізніших версій, користувач не відчуває затримок в плані пошуку сумісних пристроїв. Спливне вікно на смартфоні з'явиться відразу після відкриття кришки зарядної станції. Далі — варто погодитися з пропозицією про створення Bluetooth з'єднання. 

При повторній спробі цей крок пропускається. Навушники протягом декількох секунд будуть намагатися приєднатися до останнього раніше використовуваного джерела сигналу. Режим ручного коригування активується тільки коли подібна спроба не вдалася.

Автоматичне підключення гарнітури до телефону Huawei практично не вимагає втручання користувача. Аксесуар починає працювати в режимі сполучення відразу після вилучення його з коробки, про що свідчить мигання білого світлодіода. У кожному з навушників є мінітачпад. Подібна система потрібна для управління гучністю та іншими параметрами. Звук активується подвійним торканням чи жестом утримання. Індивідуально призначаються пауза програвання треку або відповідь/завершення виклику. 

 ергономіка HUAWEI FREEBUD 4I

Власникам Huawei Freebud 4i легко вдається під'єднатися до сумісних девайсів. Коли гарнітура знаходиться в режимі сполучення, користувачеві досить активувати налаштування Bluetooth та знайти Freebuds 4i в списку доступних пристроїв. Після підтвердження з'єднання, обладнання відразу готове до роботи. 

Хоча така простота вражає, варіантів кастомізації для сторонніх пристроїв набагато менше. Для спрощення роботи й сполучення, користувачам доведеться шукати додаток в магазинах Google Play чи AppStore. 

Гарнітуру Freebuds 4i найбільш часто підключають за допомогою Huawei AI Life. Така програма незамінна для оновлення прошивки чи додавання додатків. Але це не єдиний корисний інструмент. Повний перелік актуальних кодеків можна отримати за допомогою Bluetooth Tweaker. Для цієї моделі їх всього два: SBC і AAC. Також в магазинах Android додатків є багато інших цікавих продуктів, створених саме під лінійку Freebuds.

Способи поліпшити звук: Кращі музичні плеєри для Android: топ-10

Автономність та заряджання

Що стосується заявленої автономності навушників TWS, Huawei абсолютно не поступається конкурентам. Аксесуар з активованим ANC та налаштований на 50% гучності може безперервно транслювати музику протягом 8-9 годин. Без активного шумопоглинання тривалість роботи збільшується до 10 годин. Багато експертів заявляють, що ця гарнітура може стати гарною альтернативою дорожчому Freebuds Pro. Високий попит на модель — гарне тому підтвердження.

Зарядка кожного з навушників можлива лише тоді, коли аксесуар знаходиться в боксі. В чохол вбудований акумулятор, який відновлюється через USB-кабель від ПК або розетки. На передній панелі є мініатюрний світлодіод. Він показує рівень батареї. На особливу увагу заслуговує наявність режиму швидкого заряджання. Всього 10 хвилин перебування в футлярі аксесуару вистачить на 4 години відтворення треків. 

Для порівняння: Sony WH-CH510: огляд дизайну, звуку та 4 головних переваг

Якість звуку та шумопоглинання

Навушники поміщені в пластиковий корпус. Дизайнери Huawei вирішили не експериментувати, додавши в комплект стандартні гумові наконечники. Подібна конструкція забезпечує надійну ізоляцію від навколишніх звуків. У гарнітури для цього 3 режими роботи: стандартний, обізнаність та ANC (активне шумопоглинання). 

Перемикання здійснюється через сенсорні зони, розташовані на корпусі аксесуара, які моментально реагують на будь-яку команду. Призначені виробником функції можна змінити через Huawei AI Life або прямо в настройках Bluetooth (тільки на телефонах з EMUI). 

Всі пристрої, що увійшли в лінійку Freebuds, демонструють непогане звучання у всьому тональному діапазоні. Звичайно, для 4i переважають низькі частоти, як і належить середньо ціновому флагману, але це навряд чи недолік. З жестовим управлінням теж не все так однозначно, адже дизайнери Huawei виключили деякі команди зі стандартного набору. Наприклад, змахування вгору або вниз для зміни гучності не працює. Команду можна застосувати тільки для перемикання між треками. 

Мікрофони Freebuds 4i працюють ідеально. Навіть з шумом сильного вітру ця гарнітура здатна справлятися на тверду п'ятірку, чим не можуть похвалитися більшість інших моделей бюджетного діапазону. Рекомендований режим при прослуховуванні музичних треків в навушниках становить 75 дБ. Хоча на практиці меломани бажають налаштовувати ANC систему на 90-100 дБ.

Конкурент: Sennheiser IE 4: огляд навушників у 4 розділи

Порівняння з попередніми моделями

Над серією Huawei Freebuds 4i, огляд якої ми підготували, дизайнери працювали не один рік. Нова модель вийшла оптимально збалансованою в плані співвідношення вартості й продуктивності. У аксесуара хороші перспективи для того, щоб завоювати симпатію людей, що віддають перевагу навушникам TWS. Модель здатна позмагатися навіть з обладнанням на IOS. 

Порівняймо аксесуар з популярними аналогами:

 
Huawei Freebuds 4i  Huawei Freebuds 3i Freebuds Pro
Автономність На одному заряді система працює 7-10 годин Близько 3,5 годин Аксесуар працює 4-7 годин на одному заряді 
Контроль Сенсорно-механічний блок Сенсорний (немає регулювання гучності) Сенсорний 
Мікрофон Хороший Середній Кращий в сегменті

Серія Freebuds 4i — очевидне доповнення третьої версії TWS аудіосистеми від Huawei. При створенні нової моделі інженери сконцентрувалися на доопрацюванні деталей управління та зовнішнього вигляду. Це стосується самої гарнітури та зарядної станції. Freebuds 4i доступний в трьох варіаціях: червоний, білий і чорний. 

Huawei Freebud 4i в трьох дизайнах

За якістю збірки корпусу модель схожа на Freebuds Pro, але з тією відмінністю, що гарнітура 4i більш округла зверху та знизу. Більшість шанувальників сімейства Freebuds помітять також інші відмінності. Перш за все мова йде про зменшення у вазі зарядної станції (всього 36,5 г замість 60 г для Pro). Самі навушники теж легші (всього 0,6 г). Якщо порівнювати зі старішими побратимами, місткість вбудованої батареї збільшена: у Freebuds 3i було 37 мАг, а у новій версії — зросла до 55 мАг.
 
В тему: 11 найкращих програм для читання книг на комп'ютері + 3 онлайн-сервіси

Коментарі
Залиште коментар
Категорії