Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Оновити Андроїд на планшеті — 3 способи

Дата публікації: 29.06.2023 13:59
Дата оновлення: 29.06.2023 14:58

Розвиваючись, операційні системи надсилають оновлення через повідомлення. Але бувають обмеження, що змушують шукати спосіб, як оновити Андроїд на планшеті. Наприклад, у налаштуваннях пристрою вимкнено функцію автооновлень. Або техніка працює багато років, маючи потужність нижчу, ніж потрібна для нових компонентів. У випадку з першою причиною є способи, що допомагають оновити Андроїд вручну. З другою — є додаткові варіанти перепрошивки планшета.

Легко оновити Андроїд на планшеті

Корисно: Що робити, якщо не включається планшет — 2 можливі проблеми і 3 способи їх вирішення

Навіщо потрібні оновлення

Операційна система оновлюється, щоб поліпшити роботу попередніх версій. Так пристрій швидше запускає додатки, отримує новий функціонал або дизайн.

Оновлення Андроїда на планшеті може змінити:

  • роботу деяких системних компонентів,
  • доступ до сервісів Google,
  • технології безпеки,
  • загалом роботу системи.

Важливо розуміти, що оновити Android можна в межах двох або трьох поколінь. Якщо до цього в девайса була 8-а версія, то оновити його традиційним способом вийде до 10-ї, максимум до 11-ї.

До речі: ТОП бюджетних планшетів: 5 моделей, які заслуговують на увагу

Як дізнатися версію Android на планшеті

Уся інформація про роботу пристрою міститься в налаштуваннях. Щоб перевірити свою версію Android, потрібно виконати дії:

  1. Зайти в налаштування девайса.
  2. Прогорнути меню до пункту «Про планшет».
  3. Зайти в нього і знайти рядок «Версія Android».

Там також можна подивитися останні оновлення. Вони є в меню «Система» й підпункті «Оновлення системи».

Іноді в налаштуваннях не пишуть про наявність оновлень. Тоді доведеться самостійно розібратися, як оновити Андроїд на планшеті, якщо немає оновлень.

Оновити та перепрошити планшет на Андроїді вручну

Важливо знати: Топ-10 способів, як прискорити роботу планшета

Налаштування автоматичного оновлення Андроїда на планшеті

Якщо дає змогу оперативна пам’ять, краще відразу встановити автооновлення системи. Так кожен апдейт запуститься автоматично після підключення до інтернету. У налаштуваннях можна вибрати завантаження через Wi-Fi. Це допоможе заощадити мобільний трафік.

Кроки, як оновити версію Андроїд на планшеті:

  • у налаштуваннях знову зайти в меню;
  • вибрати «Оновлення системи»;
  • далі пункт — «Оновлювати автоматично»;
  • поставити галочку за бажання оновлювати навіть через мобільний інтернет.

Залишиться лише стежити за сповіщеннями в планшеті після оновлень. І далі тестувати нову версію Android. Якщо вона в чомусь не сподобається, то через системне меню можна відкотитися до попередньої версії. Для цього є функція Backup.

Навіщо оновлення Андроїд на планшет

Читайте ще: Як зробити скриншот на планшеті — гайд для 5 різних моделей

Як оновити версію Android на планшеті вручну

Якщо програмне забезпечення не дозволяє автоматично оновити Android, можна це зробити самостійно. Такі рекомендації підкажуть, як оновити версію Android на планшеті вручну.

Кроки
Примітки
Підготовка планшета

Для запуску оновлень у планшеті мають бути:

  • заряджений акумулятор
  • підключений стабільний інтернет
Запуск системного меню Знову робота в налаштуваннях планшета: пункти «Система» і «Оновлення системи». Тут міститься інформація, чи можна оновити Андроїд на планшеті
Встановлення оновлень Після вибору оновлень, планшетом тимчасово не можна користуватися. Інсталяція відображатиметься на екрані. Завершення встановлення буде разом із перезавантаженням пристрою. Це сигнал, що планшет із новою системою готовий до роботи

У разі, якщо в налаштуваннях немає можливості оновити Android, можна завантажити нове програмне забезпечення на сайті розробника. Далі з комп’ютера перенести завантажувальні файли на планшет через Bluetooth або карту пам’яті. І пройти ті самі кроки, що й зі звичайною інсталяцією Android. Якщо оновлення через системні файли не відбуваються автоматично, потрібно знайти їх на карті пам’яті та запустити самостійно.

Якщо виробник уже не дає доступу до оновлень, можливо, модель планшета застаріла для цього. Тоді можна самостійно прошити планшет, запустивши оновлення. Прошивається планшет через додаток ROM Manager. Також є спосіб, коли прошивку закачують на карту пам’яті. І далі підключають до планшета.

Нова прошивка зробить систему ще функціональнішою. Але вона також може видалити системні дані, які сприйме як зайві для роботи. Бажано перед цим створити резервні копії важливих файлів.

Навіщо оновлювати Андроїд на планшеті

Оновлення Андроїда важливе для повноцінної роботи планшета. Встановлювати оновлення можна автоматично, вибравши відповідний пункт у налаштуваннях. Або налаштовувати вручну тоді, коли захочеться користувачеві за наявності готового програмного забезпечення. Але навіть якщо розробник почав обмежувати моделі планшета та перестав надсилати оновлення, є альтернатива. Це перепрошивка планшета через спеціальні додатки та системні файли, які можна знайти в інтернеті під модель свого планшета.

Між іншим: Як швидко увімкнути флешку до планшета – гайд на 4 пункти

Коментарі
Залиште коментар
Д
21.03.2024 14:15

Дякую за інформацію ! Підкажіть як на планшеті ввійти в інженерне меню, щоб налаштувати голосніший звук, оскільки телефон має додаток для набору, де можна ввести код, а планшет не має такого додатку, або якщо це можливо порадьте будь-ласка простий спосіб як збільшити звук на планшеті, оскільки всі програмки і тому подібне з плеймаркету не працюють, в планшеті старий андроїд 4.4.2

Категорії