Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Коди помилок пральних машин Індезіт: 19 тривожних повідомлень

Дата публікації: 07.06.2023 11:58
Дата оновлення: 08.06.2023 09:16

У мануалах до пральних машин часто розписують розшифровку помилок з вказівками, у якому вузлі може бути загвіздка. Це чудово допомагає при ремонті, але сліпо покладатися на інструкцію все ж таки не варто. Якщо пишуть, наприклад, про двигун — проблема може бути на будь-якій ділянці від двигуна до плати. Причини багатьох несправностей пов'язані з електронікою.

помилки пральних машин Indesit

Коди помилок пральних машин Indesit без дисплея

У табличному вигляді виходить така історія:

Коди
Серії IWSB, IWUB, IWDC, IWSC Серії WISL, WIUL, WIDL, WIL, WITP Серії WIU, WIN, WISN, WIUN
F01 +---- ---+-+ +----+
F02 -+--- --+--+ -+---+
F03 ++--- --++-+ ++---+
F04 --+-- -+---+ --+--+
F05 +-+-- -+-+-+ +-+--+
F06 -++-- -++--+ --++-+
F07 +++-- -+++-+ +++--+
F08 ---+- +----+ ---+-+
F09 +--+- +--+-+ +--+-+
F10 -+-+- +-+--+ -+-+-+
F11 ++-+- +-++-+ ++-+-+
F12 --++- ++---+ --++-+
F13 +-++- ++-+-+ +-++-+
F14 -+++- +++--+ -+++-+
F15 ++++- ++++-+ ++++-+
F16 ----+ ----++ ----++
F17 +---+ ---+++ +---++
F18 -+--+ --+-++ -+--++

Плюсами позначені індикатори, що блимають.

Порядок розташування індикаторів у другому стовпці:

  1. Замок.
  2. Кінець циклу прання.
  3. Зливання.
  4. Віджимання білизни.
  5. Полоскання.

 панель пральної машини Індезіт

Лампочки 3-го стовпця:

  1. Відбілювання.
  2. Легке прасування білизни.
  3. Додаткове полоскання.
  4. Без віджимання.
  5. Віджимання.
  6. Замок.

коди помилок пральних машин Indesit без дисплея

Світлодіоди 4-го стовпчика:

  1. Віджимання.
  2. Полоскання.
  3. Прання.

4-6. Два індикатори, після яких через один іде замок.

помилка пральної машини Indesit

Потрібно дивитися не стільки на функціонал, що відповідає світлодіоду (функції можуть відрізнятися залежно від назви пральної машини), скільки на розташування лампочок на панелі керування. У деяких квартирах ще справно працюють старі пральні машини серій W, WI, WS, WT з парою світлодіодів: електроживлення та блокування дверцят. У разі помилки ручка вибору програм безперервно ходить по колу, а світлодіод увімк/вимк семафорить серіями. Скільки миготінь у серії, такий і код. При цьому замок, як правило, не горить.

Як бачите, коди помилок бюджетних пральних машин Indesit визначаються без дисплея. Обійтися без екрана можна легко.

Вибираємо бюджетну пралку: Як вибрати пральну машину напівавтомат — 6 підказок, щоб не помилитися з покупкою

Помилки пральної машини Indesit з дисплеєм

Бренд Індезіт має багато конкурентних переваг. Такі машини невибагливі в обслуговуванні, відносно легко ремонтуються. У плані зручності читання повідомлень для діагностики Indesit краще LG.

Коди пральних машин LG: Помилки пральної машини LG: табличка з 19 кодами

F01

Багато хто при такій помилці грішить на двигун, але справа тут не в моторі. Швидше за все, несправний симистор управління двигуном на платі. Інші радіодеталі на схемі також можуть бути несправними. Прання стопориться на різних етапах або не запускається зовсім.

Цікавий бренд: Philco: 5 сильних сторін бренду з бездоганною репутацією

F02

Тахогенератор не в змозі сформувати сигнал про обертання двигуна. Крім датчика вина може бути на платі керування: десь щось підгоріло, та сигнал не минає. Якщо пральна машина крутить виключно ліворуч чи праворуч — причина у платі. Помилка F02 усувається без паяння доріжок та/або заміни радіодеталей у випадку, коли двигун застопорився через попадання під корпус білизни або іншого стороннього предмета, що буває рідко.

Приводимо гумку до ладу: Як очистити гумку в пральній машині: 5 хаків

F03

Не надходить сигнал з термодатчика на плату, або процесор не може обробити сигнал. У ході усунення несправності продзвонюють датчик, шлейф та резистори мультиметром. Якщо вони у порядку — несправний процесор, заміна якого потребує високої кваліфікації.

F04

Проблема із заповненням бака водою. Щоб виключити примітивні причини, перевірте наявність води в кранах, чи надходить вона зі шланга в пральну машину, чи не забитий фільтр. Фільтр можна витягти плоскогубцями та подивитися, в якому він стані. Код F04 може з'являтися не тільки при недостатній кількості води в баку, але й при надлишку.

покрокові дії при проблемі бака із заповненням водою

Перемо напівавтоматом: Пральна машина напівавтомат: як користуватися невибагливою технікою, інструкція з 5 кроків

F05

Пралка категорично відмовляється зливати воду. Можливі причини: несправний датчик рівня, полетіла помпа, засмітився злив. Не розбираючи та не нахиляючи машинку, щоб залізти під неї, можна перевірити фільтр під ревізійним люком. У ньому не має бути сторонніх предметів: ґудзиків, монеток тощо.

як почистити фільтр пралки

F06

Збій з кодом F06 пов'язаний із замком дверцят або подачею сигналу від нього. Можливо, замок потребує регулювання, або несправний відповідний симистор на платі, внаслідок чого робота машинки стопориться.

F07

Не працює ТЕН. Можливі причини: нагрівач згорів, не вкритий водою, проблема з проводкою. Код F07 може вискакувати на початковому етапі прання або замість полоскання.

F08

Помилка теж пов'язана з ТЕНом, хоча за симптомами цього не скажеш. Буває, основне прання проходить нормально, потім машинка намагається злити воду перед полосканням, і на цьому справа стопориться. Причина — пробій ТЕНа на корпус. Лікується заміною нагрівача на новий.

F09

Тут все просто: підкачала прошивка — мікропрограма, яка зберігається на платі керування. У ПЗУ закладено основні режими та послідовність дій для програм прання. Якщо злетіла прошивка, не обов'язково міняти модуль керування на новий: у сервісі за допомогою програматора помилкові дані замінять на правильні.

F10

Сигнал від водяного датчика не досягає процесора. Прання зупиняється після набору води. Загвіздка може бути в датчику або струмопровідних доріжках плати управління. Другий варіант зустрічається найчастіше.

F11

Проблеми з помпою, домашня помічниця категорично не зливає воду. Реальні причини: помер насос, у нього потрапив сторонній предмет, неполадки з проводкою. Самостійно можна перевірити зливний фільтр. Також не завадить потримати стиралку відключеною від розетки 20 хвилин, щоб напевно виключити збій електроніки.

F12

Не має контакту між модулем індикації та електронним контролером. Швидше за все, десь щось трохи замкнуло або трохи відійшов контакт. Рідкіше код F12 висвічується при несправній прошивці.

F13

Цей код видають лише машини з функцією сушіння. Він виникає, коли виникають проблеми з передачею сигналу від датчика просушування до процесора. Білизна після прання залишається вологою.

F14

Якщо стирка без сушіння, потрібно дивитися модуль управління. За наявності функції просушування можлива проблема з відповідним ТЕНом. Якщо нагрівач справний, перевірте проводку між ним і платою управління.

F15

Тут проглядається аналогія з F14. Код може з'являтися в машинах як із функцією сушіння, так і без. У першому випадку загвіздка з реле ТЕНа сушки або відсутній зв'язок з ним, у другому — потрібно дивитися модуль управління або індикації.

F16

У вертикальній машинці заклинило барабан. Рух заблокувала річ, що потрапила не туди, причина в стулках та т.і. Проблема може бути й в електроніці, у цьому випадку барабан безперешкодно прокручується рукою.

F17

Прання не стартує, оскільки модуль керування вважає, що дверцята не зачинені. Можлива проблема із замком, язичком на дверцятах, проводкою або платою. Для локалізації несправності язичка майстра запускають відкриту машинку, натискаючи ізольованою викруткою на місце, на яке припадає частина дверцят, що виступає.

F18

Остання F-помилка пов'язана з відсутністю зв'язку між процесором управління мотором і мікросхемами контролера. При зверненні до сервісу з такою несправністю напевно запропонують замінити плату керування.

H20

Машинка приймає воду та відразу скидає її в каналізацію самопливом. Прання не починається через недостатнє наповнення бака. Причина — зливний шланг на підлозі. Для нього на задній стінці пральної машини передбачені кріплення. Вода під час зливу повинна спочатку підійматися, а потім вже стікати вниз. 

як скинути помилку на пральній машині Індезіт

З кодами типових помилок пральних машин ТМ Індезіт розібралися. Зазвичай впоратися з проблемою без виклику фахівця не виходить, але бувають і винятки, наприклад, як у випадку Н20. Іноді після скидання помилки домашня помічниця бадьоро набирає оберти та доводить процес до кінця.

Розбираємось з барабаном: Не крутиться барабан пральної машини: 7 актуальних неполадок

Як скинути помилку на пральній машині Індезіт

Цілком логічно, що поява помилки означає припинення роботи прання. Відразу викликати майстра у такій ситуації зовсім не обов'язково. Затримка не завжди пов'язана з несправністю: може, заглючила електроніка через перепад напруги. Також старенька машина іноді не доводить до кінця лише окремі програми. У такій ситуації до ремонту є сенс користуватись робочим функціоналом.

Щоб скинути помилку на пральній машині Індезіт, проробіть наступні маніпуляції:

  • Вимкніть стиралку кнопкою, зачекайте хвилину. Увімкніть знову та поставте на програму. Якщо не допомогло, перейдіть до наступного пункту.
  • Витягніть вилку з розетки. Витримайте 20-хвилинну паузу, щоб плата керування забула про запущену програму. Увімкніть машину.
  • Якщо елементарні способи не допомогли, виконайте хитре скидання програми. Встановіть перемикач в нейтраль, наприклад, на «1». Натисніть кнопку живлення та потримайте кілька секунд, доки не згаснуть індикатори.

Насамкінець кілька слів про профілактичні заходи, які допоможуть уникнути появи помилок:

  • Встановіть пральну машину та шланги до неї відповідно до вказівок в інструкції для користувачів.
  • Використовуйте лише відповідний пральний порошок з мінімальним піноутворенням.
  • Не перевантажуйте машину.
  • Періодично перевіряйте зливний фільтр.
  • Проводьте профілактику від накипу, якщо у вашому місті жорстка вода.

Не намагайтеся братися за паяльник, якщо не впевнені у своїх силах. Особливо це стосується ремонту плати.

Освіжаємо пальто без хімчистки: Як випрати пальто в машинці та вручну — 5 матеріалів, що вимагають підходу

Коментарі
Залиште коментар
Категорії