Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Сушильна машина: як користуватися — 3 простих кроки та часті помилки

Дата публікації: 10.11.2023 13:01
Дата оновлення: 12.01.2024 15:52

Кому доводилося сушити одяг на мотузці, знають, що це дуже довго. Сушильна машина справляється набагато швидше. Але і тут виникають труднощі: як сушити білизну в сушильній машині правильно. Розбираємось.

Переваги сушильної машини

Читайте: Як під'єднати сушильну машину: 3 прийоми монтажу

Переваги використання сушильної машини

  • Економія часу та зусиль 
    Машинка за декілька годин просушить білизну до ідеального стану. Ще й пропрасує заломи та складки.
  • Делікатне поводження з одягом 
    У налаштуваннях можна вибрати оптимальний режим сушіння для різних типів тканин. В результаті одяг не линяє, не розтягується та не мнеться.
  • Усунення бактерій та алергенів 
    Обробка парою знищує пилових кліщів та всілякі мікроорганізми, що важливо для людей з алергією чи астмою. Крім того, сушіння на високій температурі допомагає усунути запахи та дезінфікує одяг після прання.
  • Відсутня висока вологість вдома 
    Сушильна машина не провокує появу вогкості. Весь конденсат осідає у спецємності, його залишається лише вилити у каналізацію.

Зверніть увагу: Яку сушильну машину краще обрати: рейтинг ТОП 9

Як користуватися сушильною машиною правильно

Допомога сушильної машини в побуті є незамінною, якщо вмієте нею користуватися. Ось як це правильно робити.

Крок 1: підготовка одягу

Спочатку сортують одяг за типом тканини та кольором. Застібають усі блискавки та ґудзики, таким чином зберігають одяг від зачіпок та пошкоджень. Вивертають кишені, щоб позбутися дрібного сміття та монет, які можуть забити стік та фільтри.

Далі поміщають одяг у барабан. До питання про те, як відкрити сушильну машину — використовують ручку на предметній панелі або кнопку дверцят. Ручка може бути поворотною або висувною, а кнопка — натискною або сенсорною. Потім завантажують барабан на третину, в крайньому разі наполовину, але не напхом — щоб не перевантажувати пристрій.

Заповнення сушильної машини

Вибирають потрібний режим залежно від типу тканини. Наприклад, якщо в сушарці бавовняне простирадло, вибирають режим «Бавовна».

У барабан пристрою не завантажують предмети, які не призначені для сушіння: тонкі тканини на кшталт тюлі або батисту, речі з металевими вставками, шкіру. Не слід також намагатися відчиняти дверцята машини під час процесу сушіння, через високу температуру можна запросто обпектися.

Важливо знати: Як правильно вибрати сушильну машину, Або яка краще в побуті: 5 ділових порад

Крок 2: налаштування машини

Отже, одяг у машині. Переходять до налаштування. Після завантаження білизни вибирають відповідну температуру та час сушіння. Зазвичай на сушильній машині встановлено режими для різних типів тканин і ступенів сухості. Наприклад, сушіння синтетики потребує програми з іонізацією повітря, де використовується порівняно низька температура (до 60°).

Сушильна машина

За необхідності можна використовувати додаткові функції. Ось деякі з них:

  1. Затримка старту. Дозволяє запустити сушіння в зручний момент: до приходу з роботи, пробудження малюка і т.д.
  2. Інтенсивне сушіння. Корисна опція, якщо потрібно сушити швидко: висока температура та інтенсивна циркуляція повітря прискорить процес у 2 рази (30 хвилин замість звичних 60)
  3. Функція пари. З цією функцією прасування одягу не потрібно: через високу вологість від пари тканина розгладиться сама. Також такий режим усуває запахи: пара глибоко проникає у тканину та розчиняє молекули запаху.

Корисні поради: Як правильно вибрати пароочисник: який краще за 9-ти ознаками

Крок 3: догляд та обслуговування машини

Отже, білизна випрана і висушена. Залишилося привести до ладу сушарку.

Після кожного циклу потрібно очищати ворсовий та теплопомповий фільтри:

Ворсовий
Фільтр теплового насоса
  • Спочатку підіймають кришку фільтра;
  • провівши рукою по поверхні фільтра,
  • збирають ворс, що скупчився, і нитки; закривають кришку фільтра
  • Спершу відкривають зовнішню кришку, беруть за ручку зліва і тягнуть униз;
  • виймають фільтр теплової помпи із корпусу;
  • акуратно протирають корпус вологою ганчіркою;
  • далі фільтр промивають під проточною водою, сушать і ставлять на місце;
  • закривають зовнішню кришку, піднявши її та заклацнувши

Далі слід вилити з місткості для конденсату воду, що накопичилася. Для цього виймають місткість, перевертають її над раковиною, зливають воду (у деяких моделях потрібно вийняти пробку, щоб вода виливалася швидше) і вставляють назад.

Догляд за сушильною машиною

Останній етап догляду — зовнішнє очищення: беруть м'який засіб для чищення і воду, акуратно протирають поверхню машинки вологою, а потім сухою ганчіркою.

Як користуватись сушаркою для білизни: часті помилки

Найчастіше перевантажують машину білизною або вибирають неправильний режим сушіння. Це призводить до того, що повітря не може вільно циркулювати всередині барабана. Знижується ефективність сушіння — одяг залишиться вологим. Від постійного перевантаження горять плати в мікросистемі, злітають ремені, що утримують барабан, машина виходить з ладу. Тому рекомендується заповнювати сушильну місткість наполовину.

У разі вибору неправильного режиму речі можуть пересушитися та/або пошкодитися: різні типи тканин вимагають відповідних режимів. Наприклад, для особливо делікатних тканин, на зразок шовку, слід вибирати опцію «Делікатна сушка» або «Низька температура»: матеріал нагріватиметься не більше ніж на 30-40°. Тобто такий режим допоможе зберегти цілісність одягу.

Отже, резюмуємо. У вас у будинку з'явилася сушильна машина: як користуватись нею ви не знаєте. А все просто:

  1. Спочатку сортують білизну та обирають режим за типом тканини.
  2. Потім виставляють температуру та час сушіння (потрібні цифри зазвичай вказані на етикетках одягу), натискають кнопку «Старт».
  3. Після закінчення часу витягують білизну, чистять фільтри за інструкцією, виливають конденсат і протирають поверхню машини. У цьому процес сушіння закінчується.

На замітку: Сушильна машина або пральна з сушінням — що краще: аналіз на 7 пунктів

Коментарі
Залиште коментар
Категорії