Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Що подарувати на Миколая: ТОП 6 ідей

Дата публікації: 10.11.2023 13:26
Дата оновлення: 23.11.2023 17:07

Коли грудневе повітря наповнюється святковим настроєм, а з вікон мерехтять вогники гірлянд, серця наших дітей сповнюються передчуттям. Незабаром свято, а з ним традиція, наповнена добротою, — отримувати подарунок на святого Миколая. Напередодні 6 грудня у різних країнах Європи та світу діти начищають чоботи та ставлять їх біля дверей своїх будинків, сподіваючись, що святий Миколай відвідає їх та наповнить подарунками та частуваннями.

подарунки на святого Миколая

Суть свята полягає не тільки в отриманні подарунків, а й у шануванні святого, що став символом щедрості та доброзичливості. У цій статті ми досліджуємо чарівний світ подарунків, які ідеально підходять для такого випадку: дивують та радують, щоб дух святого Миколая жив у усмішках та емоціях дітей.

Що можна подарувати дитині на День святого Миколая

Пропонуємо шість цікавих ідей.

Книга — найкращий подарунок

Хороша дитяча книга — та, що відповідає розвитку дитини. Вона дарує досвід, що збагачує, який є сходинкою для формування любові до читання на все життя.

книга у подарунок на Миколу

Зовсім маленькі діти, яким 1-2 роки,  досліджують світ руками та ротом, тому доцільно купувати такі видання, що витримують жування, слинотечу та неакуратне поводження. Малюків приваблюють книги з простими та контрастними ілюстраціями. Їхня гострота зору ще тільки розвивається, яскраві малюнки втримають їхню увагу.

  • Римовані історії заспокоюють дитину та сприяють розвитку мови. Повторення тексту може допомогти розпізнавати звуки й слова в міру дорослішання.
  • Книги, які знайомлять із цифрами, літерами, формами можуть бути розважальними та освітніми, закладаючи основу для раннього навчання.

Для дошкільнят та молодшого шкільного віку класика, яка витримала випробування часом, може стати чудовим доповненням до дитячої бібліотеки. Казки або розповіді з пригодами ідеально підходять для того, щоб заспокоїти дитину, дати їй ґрунт для роздумів та фантазій. Як варіант, два приклади:

  1. «На добраніч, місяць» Маргарет Уайз Браун — класична книга для дітей віком від двох до шести років. У ній яскраві ілюстрації й рими, що добре запам'ятовуються, які ідеально підходять для читання вголос. Таким чином це не просто історія, а досвід, з яким можуть рости діти, а батьки із задоволенням діляться їм.
  2. «Легенда про Святого Миколая: історія різдвяних подарунків» Джеймса Різа розповідає про щедрого і великодушного єпископа. Після прочитання діти отримують уявлення про свято. Розповідь доповнена теплими картинками, що навіюють затишну чарівність взимку в переддень Різдва. Вона чудово задає тон святам. Діти молодшого віку будуть зачаровані малюнками, а старші діти — розповіддю.

Книга у подарунок дітям на День святого Миколая розважає, просвітлює та надихає. Вона вважається продуманим і доречним подарунком, що приносить радість.

Різноманітні іграшки

Іграшки завжди актуальні. Якщо дитина молодша (5-8 років) — нехай це буде щось рольове: Барбі-доктор, Барбі-ветеринар, пожежний кран, набір-магазин, іграшка з відомої відеогри (Хагі-Вагі, Заєць Боні тощо). Діти люблять уявляти себе на місці героя, якого грають. Це розвиває фантазію та просторове мислення.

Для підлітка підбирають щось тематичне та відоме у попкультурі: іграшка-акула, гусь-обіймусь, Почіта, іграшкова капібара тощо.

Важливо знати: Як випрати м'які іграшки: 8 порад

Класні подарунки на Миколая: набори для творчості чи експериментів

Подарунки дітям на День святого Миколая можуть бути з творчим ухилом: той самий набір для виготовлення мила, як варіант. Можливо, дитина знайде у цьому своє покликання. Якщо бачите, що малечі подобається малювати, зверніть увагу на набори для живопису. Якщо любить вивчати нове — набір для експериментів «Цікава Хімія» або «Виверження вулкана».

Гаджети та техніка

«Купіть гаджет» — універсальна відповідь на питання, що попросити в Миколая. І це чудове рішення.

З'явиться можливість підтримувати зв'язок з дитиною, а також спростить процес навчання.

Наприклад, якщо дитина не встигає записувати зі шкільної дошки матеріал, його можна сфотографувати на камеру телефону

Планшет

Корисний для навчання та для повсякденного використання.

З його появою дитині не потрібно носити багато книжок та навантажувати спину, більшість підручників можна завантажити

Безпровідні навушники Відмінний варіант для заняття спортом, прогулянок та розмов телефоном
Колонки Bluetooth

Сподобається любителям слухати музику. Bluetooth-колонка портативна, легка.

Вона не потребує провідного з'єднання, через що дитині буде зручно її переносити та підключати

Читайте: Який планшет купити дитині: 5 параметрів вибору

Що можна замовити на Миколая: абонементи на враження та емоції

Це цікавий варіант, що подарувати дитині на Миколая, оскільки абонемент у розважальний центр, дитячий світ чи спортивну секцію напевно хотілося отримати. Серед популярних сертифікатів: різні майстер-класи (наприклад, виготовлення льодяників або гончарство) атракціони, картинг, прогулянки на конях. Враження запам'ятовуються надовго.

Солодощі

Цукерки, пряники, печиво, мармелад — традиційні подарунки на Миколая в садочку та вдома! Це обов'язковий атрибут, із яким у нас асоціюється свято. Подарункові набори солодощів передбачені на будь-який смак. Можна купити букет із солодощів  або фігурки, відлиті в шоколаді або карамелі.

Солодощі для дітей

Що подарувати похресникам на День Святого Миколая

  • Розмальовка. Такий подарунок добре розвиває уяву дитини, адже вона сама підбирає кольори всіх деталей.
  • Нічник. Нічники заспокоюють дітей та допомагають їм простіше засинати. Можна вибрати світильник у зимовій тематиці (наприклад, у вигляді ялинки), і тоді такий подарунок ще й створюватиме відчуття казки.
  • Настільна гра. Ігри розвивають логічне мислення дитини і є чудовою можливістю спільного проведення часу.

Зверніть увагу: Топ 5 найкращих настільних ігор для дітей

Що подарувати дитині на Миколая 10, 12, 13 років: безпрограшні варіанти

 

подарунок підлітку на Миколу

  1. Щоденник. Сторінки відзначені числами, місяцями, полінієні, є закладка, в деяких — можливість відривати листки. Це зручно та практично. Можна накидати план на день, записати щось важливе нашвидкуруч, у чорнову перенести на сторінки свої думки, вірші, спостереження.
  2. Електронна книга. На рідері можна зберігати 10 тисяч книг різного обсягу, сортувати їх на власний розсуд і читати різними мовами. Це бібліотека у кишені, підібрана за власними уподобаннями. Гаджет розряджається вкрай повільно, є підсвічування сторінок, які правдоподібні до друкованих видань. Ніякого випромінювання синього, як у комп'ютерах та ноутбуках. Тому шкода для зору виключена. Інтернет потрібен лише, щоб завантажити книгу. Коли розповідь вже в рідері, читати можна будь-де, а не чекати зручного випадку.
  3. Худі. Це модна та практична річ. Стиль, принт, колір потрібно підбирати вдумливо, дослухаючись думки підлітка. В іншому — вибір на будь-який гаманець.

Подарунок на Миколая хлопчику

Хлопчики будуть раді таким подарункам, які відповідають їхнім інтересам та стимулюють прагнення до навчання та гри. Добре будуть прийняті:

  1. Лего
    Його цікаво збирати в будь-якому віці, тому потрібно підбирати набір, що відповідає розвитку та інтересам.
  2. Радіокеровані іграшки 
    Сприяють розвитку координації та покращують швидкість реакції дитини, адже управління вимагає точності рухів та швидкого реагування. Такі іграшки пробуджують цікавість та пропонують цікавий досвід навчання, що дуже важливо для когнітивного розвитку. Також хлопчику може сподобатися набір для робототехніки, що навчає основ конструювання та програмування.
  3. Пазли 
    Розвивають уважність та посидючість. Для маленького доцільніше взяти простенький набір, у якому менше деталей. Хлопчику, що старше, підійде пазл складніше (на 100,300,1000 і більше деталей).

подарунок хлопчику на День Миколи

Загалом, подарунки, продумано підібрані з урахуванням інтересів та розвитку дитини, порадують та принесуть їй багато користі. Вони можуть служити розвагою, сприяти навчанню та розвитку талантів, а також зробити День Святого Миколая незабутньою подією.

Читайте: Як правильно вибрати машинку на радіокеруванні: яка краще з 7-ми варіантів

Що можна купити дівчині на Миколая

При виборі хорошого презенту важливо враховувати не лише перші враження від сюрпризу. Подарунок має сприяти розвитку дівчинки та відповідати колу її інтересів. Тоді користь буде довготривалою, і виявиться вона у підвищенні самооцінки, освіті та особистісному зростанні дівчинки. Як варіант:

  • Набір для творчості 
    Покращує концентрацію, розвиває креативність, є чудовим способом самовираження. Якщо дівчинка молодша, можливо, зацікавить набір для плетіння з гумок; старше — набір для в'язання або сухого валяння.
  • Ляльковий будиночок 
    Стане затишним притулком її лялькам. Можна обставити кімнати маленькими меблями, як захочеться, що також розвиває фантазію дитини.
  • Набір «Дитяча кухня» 
    До 10 років діти пізнають світ через гру. Покажіть, як змішувати між собою іграшкові продукти, і, можливо, з'явиться інтерес до готування.

Ляльковий будиночок для дівчинки

Дитина запам'ятає той подарунок, який обраний з урахуванням її потреб та інтересів. А деякі презенти неоціненні — солодощі, книги або абонементи — актуальні завжди та для будь-якого віку.

До речі: Що подарувати дитині на Новий рік — 11 суперідей

Коментарі
Залиште коментар