Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Що подарувати дитині на Новий рік — 11 суперідей

Дата публікації: 09.12.2022 12:58
Дата оновлення: 09.12.2022 14:02

На Землі не залишилося подарунків, які б не дарували дітям на Новий рік. Але все ще багато подарунків, які дарували, але не дуже часто. Щоб знайти такі, можете скористатись нашими підказками. 

новорічні подарунки дітям

Що дарувати дітям на Новий рік?

Незалежно від віку, діти чекають на новорічні свята. А все через подарунки. Щоб заповітна коробка викликала шквал радісних емоцій, нам, батькам, не розчарувати б їх очікування:

  1. При покупці подарунків на першому місці повинні бути інтереси дитини, а не наші особисті вподобання.
  2. Подарунок повинен відповідати віку: краще не купувати щось дуже складне. Той же робот чи конструктор з дрібними детальками трирічка ніяк не оцінить. 
  3. Якщо дитина чимось захоплюється, тоді можна купити те, що пов'язане з її творчістю.
  4. За відсутності хобі необхідно враховувати характер дитини. Для спокійних та посидючих підходять пазли або набори наукових досліджень. Для більш рухливих — самокати, ролики або радіокеровані машини.
  5. Економія на якості — ні до чого та й собі дорожча. Зламається, прикрості не уникнути. Доведеться розщедритися на найкращий подарунок. Або не доведеться, якщо вибирати зі списку універсальних варіантів, наведеного нижче.

Проєктор для мультфільмів

На проєкторі можна запустити мультики, навчальні ролики або спеціальні фільми. Для дитини це не тільки захопливе, а й корисне проведення часу. Плюс таких пристроїв полягає в тому, що у малюка уповільнюється потяг до гаджетів. 

проєктор для перегляду мультиків

Картинка з проєктора нешкідлива для зору. Це пояснюється напрямом променів світла не в очі дитині, а на білу гладь поверхні. За безпечністю проєктор набагато краще, ніж екран комп'ютера, ноутбука або планшета.

До речі: Підключаємо смартфон до проєктора: 6 робочих варіантів підключення для iOS та Android

Дитячий смартгодинник

Цей аксесуар — не тільки чудовий подарунок хлопчику чи дівчинці, але й корисний пристрій для батьків. З їхньою допомогою простіше відстежувати місцеперебування дитини. Смартгодинник — функціональний. З нього можна також зателефонувати та надіслати повідомлення батькам.

Виглядають вони яскраво, стильно, пристойно. За віком підібрати відповідну модель не складе труднощів. Ремінці змінні. Вони передбачені у комплекті або докуповуються окремо.

смартгодинник з цікавими функціями

Корпус гаджета — пластмасовий, алюмінієвий або з нержавіючої сталі. Циферблат захищений міцним акриловим чи мінеральним склом. Перший — екологічно чистий, другий — надійніший. Для виготовлення ремінців застосовується пластик, гума чи силікон. Вони гіпоалергенні, приємні на дотик і не викликають дискомфорту.

При першому використанні в смартгодинник вставляють сімку і підключають інтернет. Також можна увімкнути гаджет до смартфона через відповідну програму з App Store або Google Play.

Аксесуари відрізняються характеристиками. Вони мають дисплей від 1,3 до 1,5 дюймів. Яскраве зображення генерується завдяки IPS-матриці. Акумулятор може працювати на одному заряді до двох діб, в режимі очікування близько тижня. У бюджетних моделей екран монохромний, а для керування використовуються кнопки, розташовані збоку панелі. У дорогих варіантів екрани кольорові, сенсорні.

Читайте: Як вибрати смартгодинник для дітей: 6 ключових параметрів

Конструктори

Це корисний подарунок дитині, оскільки сприяє розвитку мислення та дрібній моториці рук. Конструктори бувають магнітними, електронними, Лего, м'якими або трансформерами. Подарувавши таку іграшку на Новий рік, єдиним нашим завданням є показати, як і що збирається, як деталі з'єднуються між собою і що з них можна побудувати.

детальки Лего

У сучасних конструкторів маса переваг:

  • Різні тематики дозволяють вигадувати сюжетні ігри;
  • така розвага цікава і дівчинці, і хлопчику;
  • для старших дітей набір укомплектовуються більш дрібними деталями, скласти які досить складно;
  • нестандартні з'єднання між деталями допомагають дитині створити незвичайну споруду.

Така іграшка довго не набридає, відрізняється високою якістю та завоювала високий споживчий попит.

До уваги: Топ 10 кращих «Лего» наборів

Самокати

Важливо звернути увагу, щоб висота керма регулювалась. Завдяки цьому можна довше користуватися самокатом. Коли дитина підросте, можна буде відрегулювати транспорт за її зростанням.

самокат для активного дозвілля

При покупці самоката потрібно перевірити, щоб дека не ковзала під ногами. В іншому випадку дитина може посковзнутися і травмуватися під час перевезення. Колеса самоката виготовляються із силікону, пластмаси або гуми. Пластмасовий варіант — найгучніший, гума краще амортизує на ямках та вибоїнах.

У дитячих самокатів невеликі розміри та мала вага, тому для швидкої їзди вони не підходять. На виробах для найменших може бути батьківська ручка та додаткове сидіння. Його в міру дорослішання дитини можна від'єднати.

Дитячі самокати витримують до 50 кг навантаження. При виборі важливо звернути увагу на наявність гальмівної системи. І хоча в дитячих моделях цей елемент не обов'язковий, він таки бажаний. З ним безпечніше. Добре, коли у складі гальм — пластмасові пластини з основою із металу. Повністю пластиковий елемент швидко протирається.

Пізнавальна стаття: Як вибрати самокат

Набори наукових досліджень

Якщо не знаєте, що подарувати дитині на Новий рік, яка вже виросла з дитячих іграшок, але ще не доросла до звичайних речей, варто придивитися до науково-дослідних наборів. Вони викликають у допитливої ​​дитини непідробний інтерес, щоб вивчати природу та навколишній світ. Стимулюють розвиток мислення. Займаючись такою справою, молодий дослідник вчиться аналізувати, будувати зв'язки причини та наслідку, отримувати бажаний результат.

Проводити експерименти вдома можна по-різному:

  1. Влаштовувати шпигунські розслідування, де потрібно знайти злочинця, використовуючи прослуховування, диктофони, датчики руху та біноклі;
  2. вирішувати математичні головоломки для проходження ігор;
  3. робити хімічні досліди з рідинами, що рухаються і світяться, вивчати властивості хімічних реактивів з набору;
  4. займатися стародавніми розкопками у пошуках залишків динозаврів;
  5. вирощувати рослини та створювати елементи зі спеціальних кристалів.

За такого розмаїття можливостей науково-дослідні набори безпечні для дитини. Усі процеси відбуваються у комфортному середовищі. Єдине — важливо дотримуватись інструкції, яка йде в комплекті.

Ідеї ​​новорічних подарунків для хлопчиків

Попри величезний вибір, підібрати потрібну іграшку не так просто. У правильному виборі хорошого подарунка синові, племіннику чи хрещенику допоможе приготований нами список ідей. 

подарунок хлопчику на Новий рік

Ігрові фігурки

Солдатики, лялечки, казкові герої деталізовані до дрібниць. Вони насичених кольорів та добротної якості. Мультяшні герої точно повторюють рух анімаційних кінопрототипів. Зібравши колекцію улюблених мультяшних героїв, малюк захоплено гратиме, фантазуючи як йому дозволяє уява.

  • Він зможе битися у зіркових баталіях або за допомогою трансформерів врятувати Всесвіт;
  • захистить місто від лиходіїв, вирушить у подорож доісторичними джунглями разом із динозаврами;
  • політає на драконах, суперсучасних літаках та ракетах.

ігрові фігурки для створення цікавого сюжету

Вигадані сюжети дають хлопчику масу можливостей для яскравих сценаріїв у своїй уяві. Для хлопців старшого віку можна вибрати комплекти фантастичних супергероїв, величезну лінійку ігрових фігурок, а також тематичні збірки.

Ігрові фігурки виготовлені з міцного та екологічного матеріалу. Вони яскраво відображають характер та зовнішній вигляд прототипів. З ними простіше вчитися, веселитися та пізнавати навколишній світ.

Роботи

Роботизовані іграшки у пошані дітей середнього віку. Граючи в них, дитина розвиває кмітливість, уяву, спритність. Вона стає уважніше і покращує моторику, адже для деяких складних механізмів знадобиться акуратне і копітке складання. Тому роботи для дітей — саме втілення войовничості. 

Для дуже маленьких е доречні музичні роботи. Вони сприяють розвитку слухової пам'яті та звукового сприйняття. Роботи, що стріляють, теж розбурхують фантазію. Чималий інтерес у хлопчиків викликають роботи на радіокеруванні. З їхньою участю можна побудувати захватні сюжети.

роботи-трансформери для хлопчиків

При виборі іграшки можна купити збірні моделі, які потрібні для стратегічних ігор. Такі покращують логічне мислення, уважність та загальний розвиток. Дитина навчається аналізувати свої дії.

Відмінним вибором для подарунків можуть стати інтерактивні домашні вихованці, що дозволяють малюкові мати улюбленця. Таким шляхом виробляється відповідальність малюка перед покупкою справжнього вихованця.

Радіокеровані машинки

Машинки на радіокеруванні — чудовий подарунок на Новий рік хлопчику від 3-х років. Такі презенти гарантовано подарують веселе дозвілля, багато емоцій та масу задоволення для всієї родини. Найчастіше такі машини оснащені двигуном внутрішнього згоряння (ДВС) або електродвигуном. Для дітей дошкільного віку оптимальним варіантом вважаються другі. Перші розраховані для хлопчиків старшого віку. Саме машинки з ДВС — те, що треба для перегонових ігор та змагань.

Усі авто на радіокеруванні поділяють на кілька класів. 

  • Траги наділені чудовою прохідністю на дорогах будь-якої складності. У них корпус як у позашляховика — легко керований на рівній та на звивистій дорозі.
  • Багі — для їзди на великій швидкості. Вони призначені для перегонів, тому розвивають максимальну швидкість 120 км/годину.
  • Монстри з великими колесами виглядають ефектно, у них чудова маневровість та прохідність.
  • SHORT COURSE — позашляховики з кузовом спортивної вантажівки. Вони здатні до пересування на великій швидкості, добре керовані в будь-яких дорожніх умовах.
  • Краулери та трофі славляться високою підвіскою. Коштом цього вони прохідні навіть по моторошному бруду. Такі машини легко долають схили та підйоми.
  • Машини для дріфту на радіокеруванні дрейфують на великій швидкості та ідеально справляються із занесенням. Створені для хлопчиків віком від 8 років.

машинка для дріфта

Машинки на радіокерування також відрізняються за матеріалом та дизайном. Вони можуть бути із металу або міцного пластику. Пластмасові машини більше орієнтовані на дозвілля дітей, а металеві — витриваліші, виглядають показніше, тому їх ціна значно вища. 

До слова: Як правильно вибрати машинку на радіокеруванні: яка краще з 7-ми варіантів

Що подарувати дівчинці на Новий рік

Розглянемо оригінальні ідеї, що подарувати дівчинці на Новий рік. У нашій добірці тільки найцікавіші та найкреативніші подарунки.

Лялькові будиночки

Їх вигадали для забави, але з прицілом на розвиток уяви у дівчаток. Граючи з будиночком, дівчатка можуть уявляти доросле життя, привчатися до порядку речей та догляду за меблями. Така гра сприяє розвитку у дитини фантазії та образного мислення.

ляльковий будиночок

Існує кілька видів будиночків — 2-х або 3-х поверхові, на кожному з поверхів по кілька кімнат, де розміщують всі необхідні предмети інтер'єру. У ляльковому будиночку є іграшковий стіл та стільці, сантехніка та меблі, ліжечка для ляльок та багато іншого.

Будиночки відрізняються стилем та матеріалом, з якого зроблена конструкція. Дизайнерське оформлення у різних тонах: рожевому, блакитному, білому. Вони з картону, пластмаси чи дерева. Найміцніші, звичайно ж, дерев'яні. Не благонадійні — з картону. З ними потрібно грати обережніше, щоб не пом'яти стіни.

Ролики

Для дитини ролики на користь. Якщо навчити кататися, така розвага позитивно впливає на організм, що росте. Багато хто побоюється купувати ролики через ймовірні падіння дитини. Але це надумані страхи. Якщо грамотно підібрати захист — шолом, наколінники та налокітники — можна гарантовано вберегти дитину від травм. На початковому етапі катання краще проводити під наглядом.

дівчинка на роликах

Перед покупкою роликових ковзанів не зайвим буде знати, що входить у повноцінний комплект:

  • Рама — для дівчачих роликів часто застосовують матеріал із пластику. Він вважається найлегшим (у моделях для дорослих застосовується алюміній). Також є рама із карбону. Вона легка, як пластик, та міцна як алюміній.  
  • Колеса з поліуретану, тому їх заведено називати гелієвими.
  • Внутрішній черевик — лайнер. Основа повинна добре сидіти на ступні дитини. Якщо дівчинка почувається некомфортно у лайнері, тоді слід продовжити пошук серед інших варіантів.
  • Кафи (манжети). На відміну від лайнера, вони фіксують черевики, не даючи зіслизнути з ноги. Манжети можуть бути пластикові або карбонові.

Ділова порада: Як вибрати дитячі ролики для зручної та безпечної їзди

Інтерактивні вихованці

Дарувати дитині на Новий рік інтерактивні іграшки — зовсім не марна трата грошей. Такі презенти цікаві та корисні. Адже метушня з вихованцем розвиває у малюка почуття ритму та слухову пам'ять. Улюбленці, які вміють співати, танцювати чи розповідати казки, розширюють кругозір, підвищують інтерес до навчання та знайомлять із навколишнім світом.

інтерактивні іграшки з хутра

Граючи з такими тваринами, дитина розвиває моторику рук, фантазію та логічне мислення. Важливий момент для дитини полягає у придушенні страху до тварин. Через гру проявляється турбота про братів менших. А батьки зможуть оцінити, наскільки дитина готова до відповідальності. Варто купувати такі іграшки дітям, які мріють про кошеня, собачку чи іншу живність, але поки що не доросли до події.

Вибираючи подарунок синові чи дочці на Новий рік, враховують безліч нюансів. Чи сподобається? Чи буде цікаво? Чи не поламається першого дня? Чи корисно? А чи вистачить грошей? Спробуємо систематизувати всю цю кашу в голові, доводячи, чому рекомендуємо ці подарунки. Перед вами таблиця:

Ідея подарунка
Вік Середній бюджет, грн
Проєктор для мультфільмів універсальний від 4 років від 1200 грн
Дитячий смартгодинник універсальний від 6 років від 850 грн
Конструктори універсальний з 3 років від 300 грн
Самокат універсальний з 4 років від 500 грн
Набір дослідника універсальний від 5 років від 400 грн
Ігрові фігурки хлопчик від 5 років від 200 грн
Роботи хлопчик з 4 років (музичні — від народження) від 300 грн
Машинки на радіоуправлінні хлопчик від 5 років від 500 грн
Ляльковий будиночок дівчинка з 4 років від 600 грн
Ролики дівчинка від 5 років від 800 грн
Інтерактивний вихованець дівчинка від 5 років від 750 грн

Сподіваємося, тепер буде простіше підібрати подарунок доньці та синочку на Новий рік. Головне, враховувати вік та інтереси дитини, тоді обов'язково знайдеться гідний варіант.

Коментарі
Залиште коментар