Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати дитячі ролики для зручної та безпечної їзди

Дата публікації: 17.07.2017 00:00
Дата оновлення: 17.07.2017 00:00

ДО питання про те, як вибрати дитячі ролики, слід підійти з усією серйозністю і відповідальністю, адже від правильного вибору ковзанів залежать не тільки спортивні успіхи дитини, але також його здоров'я, безпеку і комфорт.

Зручність – в пріоритеті

Асортимент сучасних роликових ковзанів численний і різноманітний, включаючи такі типи пристосувань, як:

  • однорозмірних і розсувні інлайн (колеса розташовані по одній лінії) ;
  • триколісні платформи, що кріпляться до взуття;
  • ковзани-квади (кріпляться на взуття або пропонуються у вигляді спеціальних черевиків на чотирьох колесах, розташованих в два ряди).

У той час як квади не призначені для швидкої їзди, а фріскейт-ролики орієнтовані переважно на трюкові піруети, розсувні роликові ковзани це найбільш комфортний, універсальний і економічний варіант. Широкий розмірний діапазон подібних рішень (як правило, розраховані на 4-5 розмірів) дозволяє користуватися роликами протягом декількох років, адаптуючи їх відповідно до зростаючої стопою дитини.

Щоб скласти компанію маленьким роллерам, прочитайте, які бувають ролики для дорослих в статті Як вибрати роликові ковзани.

ЗАЛЕЖНО від моделі проміжок між передньою і задньою частинами роликового ковзана збільшується за допомогою спеціально призначеного важеля або за рахунок фіксації гвинтів на підошві. Варто враховувати, що оптимальний спосіб розсування – це зміщення носка вперед. У такому варіанті дитині не доведеться освоюватися з іншим розподілом ваги щодо рами. У моделях, де збільшення розміру відбувається за рахунок зміщення назад п'яти, центр ваги зміститься туди ж. В результаті, дитина буде завалюватися назад.

При виборі дитячих роликових ковзанів увагу на якість регулювання. Ролики повинні відповідати підйому і товщині ноги і мати надійні і зручні кріплення, які, з одного боку, будуть щільно фіксувати ногу дитини, а, з іншого, не стануть причиною порушення кровообігу в кінцівки. Якісні вироби традиційно забезпечуються шнурівкою в нижній частині, посередині фіксуються ремінцем на липучці, а на гомілки закріплюються кліпсами (Баклі).

Як визначити ступінь зручності роликів на практиці? Досить запропонувати дитині приміряти їх і провести невеликий тест-драйв. Після того, як черевик добре застебнутий і зашнурован, ковзани не повинні:

  • тиснути;
  • бовтатися на нозі;
  • завалювати ногу на зовнішню або внутрішню сторону.

Коли дитина присяде, все кліпси повинні щільно прилягати до виробу і залишатися застебнутими, як в моделі Tempish Rebel Now.

Яким виробникам віддати перевагу

Якість – це не те, на чому потрібно економити, вибираючи ролики для дитини, адже мова йде про його безпеку. Саме тому не варто ризикувати і експериментувати з сумнівними китайськими підробками, краще вкласти гроші в хорошу брендову модель перевіреного виробника. ДО таких брендам відносяться:

  • Tempish;
  • Rollerblade;
  • Babyhit;
  • К2;
  • Roces;
  • Fila;
  • Powerslide.

Моделі цих виробників виконуються з міцних зносостійких матеріалів і характеризуються відпрацьованої надійною конструкцією, завдяки чому забезпечують нозі максимальне зручність.

Пропонуємо ознайомитися з особливостями роликових ковзанів Tempish серії UFO Baby Skate.

М'які і жорсткі черевики: що віддати перевагу?

Сьогодні на ринку пропонуються ролики з м'якими і жорсткими черевиками. Однозначної відповіді на питання, які з них зручніше і надійніше, не існує, оскільки все залежить від особистих переваг, досвіду і стилю їзди.

У таблиці дана порівняльна характеристика моделей.

Моделі

Матеріал виготовлення

Переваги

Недоліки

М'які черевики

(хардбут)

матеріали, призначені для спортивної взуття

- невелика вага;

- «дихаюча» прошарок, що забезпечує вентиляцію ніг;

- комфортніше в експлуатації

складна шнурівка (черевик повинен підтримувати голеностоп, що не перетискаючи судини)

Жорсткі черевики

(софтбут)

пластмаса або твердий пластик

- надійна фіксація стопи; – відмінна бічна підтримка;

- висока зносостійкість

- пристосованість до трюкам

погана вентиляція ніг

Переймаючись питанням, як вибрати дитячі ролики, слід мати на увазі, що моделі з м'якими черевиками підійдуть для початківців ролерів, забезпечуючи достатню жорсткість і керованість під час спокійного неспішного катання.

Якщо ж дитина вже впевнено тримається на ковзанах, займається швидкісний їздою, фріскейтінгом, хокеєм і готовий до більш агресивного стилю їзди, доцільніше придбати для нього модель з жорсткими пластмасовими черевиками, яка забезпечить ефективний захист від вивихів і розтягувань.

Матеріал рами

Якість їзди багато в чому визначається прикріпленою до черевика рамою, яка несе на собі основне навантаження при катанні і відповідає за передачу енергії ніг колесам. Рама впливає на:

  • маневреність;
  • керованість;
  • прискорення.

Дитячі моделі, як правило, забезпечуються рамою з пластика, композиту або алюмінієвих сплавів:

- Пластикова рама використовується в недорогих моделях початкового рівня. Будучи більш м'якою і еластичною, ніж металева, вона чудово амортизує удари, забезпечуючи плавний хід навіть на нерівній дорожньому покритті.
- Композитні варіанти також чудово поглинають вібрації, плюс, відрізняються більш високою міцністю, ніж пластикові.
- У свою чергу, металеві рами, поширені серед просунутих ковзанів для фітнесу, слалому і фріскейта, помітно важче і дорожче пластикових аналогів. Вони максимально передають поштовховий імпульс, але призначені переважно для професіоналів.

Кількість коліс: формула комфорту

Багато моделей роликових ковзанів в розмірному діапазоні 26-35 комплектуються трьома або чотирма колесами. Яка геометрія більш обгрунтована при укороченою рамі і невеликій довжині стопи? Триколісні ролики виграють:

  • швидкісними параметрами;
  • маневреністю;
  • керованістю.

Центр тяжкості в 3-колісних моделях доводиться на середнє колесо, що дозволяє ковзанах чуйно реагувати навіть на найменший рух роллера.

Зі свого боку, чотириколісні варіанти роблять їзду більш:

  • стійкою;
  • плавної;
  • комфортною.

В 4-колісних рішеннях центр тяжіння знаходиться між 2-м і 3-м колесами, завдяки чому вони дозволяють легше утримувати баланс. Крім того, володіючи меншою маточиною, ніж у триколісних моделей, ролики на 4-х колесах, наприклад, модель Tempish Neo-X, демонструють не таку високу жорсткість і гасять вібрацію, що особливо помітно при їзді на нерівних поверхнях. Все це говорить про те, що чотириколісні ковзани підійдуть для початківців ролерів, в той час як моделі на три колеса оцінять «просунуті користувачі», що займаються слаломом.

Якщо ви не хочете, щоб в зимовий період маленькі непосиди нудьгували без улюбленої розваги, рекомендуємо вибрати ковзани для катання на льоду.

Характеристики коліс і підшипників

Ключові характеристики коліс – це їх діаметр і жорсткість (ступінь твердості).

Діаметр коліс в дитячих роликових ковзанах:

  • 64 мм – ці колеса зі зміщеним вниз центром тяжіння зазвичай ставляться на найменші моделі для новачків, які тільки вчаться тримати рівновагу;
  • 70-72 мм – середні колеса, зручні для звичайного катання, в тому числі для їзди на великі дистанції, фітнесу та занять спортом;
  • 76 мм – великі колеса для катання на високій швидкості.

Чим нижче твердість колеса, тим надійніше зчеплення з дорогою, тому максимально жорсткі і зносостійкі колеса рекомендується купувати тільки досвідченим роллерам.

Важливою деталлю колісної бази роликів є підшипники, які визначають параметри розгону і накату. На пару чотириколісних роликових ковзанів припадає 16 підшипників. Згідно з міжнародним СТАНДАРТОМ АВЕС, Встановленому Міжнародною радою виробників підшипників, останні поділяються по класу ТОЧНОСТІ: 1, 3, 5, 7. Чим вище точність, тим більше швидкісні показники механізму і менше вібрація при великій частоті обертання, але нижче його Міцність. Найчастіше на роликові підшипники наноситься маркування ABEC або ILQ.

Для класичних дитячих роликів зазвичай використовують найпростіші і не дуже швидкісні підшипники ABEC 3 – ABEC 5. ВОНИ Дозволяють дитині впевненіше робити перші кроки в освоєнні ковзанів і розвивати розмірене середню швидкість. Дитині, Яка на професійному рівні володіє навичками катання на роликах типу слалом або фріскейт, будуть потрібні більш накатістость підшипники ABEC 7 – ABEC 9, як в моделі ковзанів Temper Top II Lady.

Вибір захисту

Шолом і захист – це те, що допоможе дитині уникнути травм, які можна отримати, катаючись на роликах. Саме тому подібне обмундирування для юного роллера слід купувати відразу ж в комплекті з роликами.
Стандартна захист включає в себе:

1) Шолом;
2) Захист на зап'ясті;
3) Налокітники;
4) Наколінники.

ЯК захист зап'ястя пропонуються два варіанти: пластини і рукавички. Пластини Накладаються на кисть зверху і знизу на зразок шини і кріпляться трьома ременями. Один фіксує пластини по зап'ястку, другий – трохи вище, а третій розташовується в області пальців. Рукавички закривають долоню пластиком цілком і кріпляться двома ремінцями (біля зап'ястя і в районі пальців).

При виборі захисту варто враховувати наступні нюанси:

- Вона повинна бути впору – маленька захист буде здавлювати тіло і заважати, а куплена економними батьками на виріст запросто спаде в самий невідповідний момент.
- Вважається, що захист з панчохою міцніше тримається, але не кожна дитина самостійно натягне її на джинси, а ось з наколінниками на звичайних гумках і липучках впораються все.
- Для початківців ролерів для захисту зап'ястя рекомендується вибирати пластини – вони найбільш ефективно захищають від переломів. Тим, хто впевнено почуває себе на колесах, більше підійдуть рукавички – вони гірше тримають прямий удар, зате захищають від счесиванія долоні по дотичній.
- Налокотники і наколінники повинні щільно фіксуватися, але не тиснути і не доставляти дискомфорту.

Купівля дитячих роликів

Замислюючись про те, де купити дитячі ролики в Києві іншому місті, майте на увазі, що якісний сертифікований товар з офіційною гарантією від виробника продається тільки в спеціалізованому магазині. Великий асортимент дитячих роликових ковзанів самих надійних брендів представлений в інтернет-магазині MOYO.UA. З нашого каталогу можна дізнатися, скільки коштують дитячі ролики, прочитати їх детальний опис і побачити на фото онлайн. Грамотні консультанти магазину завжди допоможуть правильно підібрати модель і зробити найбільш раціональний вибір.

Також дивіться відео: Як вибрати роликові ковзани для дитини:

Коментарі
Залиште коментар