Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Що подарувати дідусеві на Новий рік: 10 цікавих ідей

Дата публікації: 01.12.2022 13:15
Дата оновлення: 12.01.2024 15:22

Обдаровувати рідних на новорічні свята — означає виразити частинку теплих почуттів до них. Особливо це важливо для людей похилого віку. Найчастіше наші дід і баба не так часто озвучують свої побажання, стверджуючи, що у них є все необхідне.

подарунок дідусеві на Новий рік

Проте ми-то знаємо, що вдалий подарунок додасть їм позитивних емоцій, тепла та оптимізму. А найголовніше — допоможе зробити їхнє життя комфортнішим і цікавішим. Справа лише за малим. Тож розберемося, що можна подарувати дідусеві на Новий рік. А бабці підберемо інші подарунки.

Термос або термокухоль

Гаряче діду — як бальзам на душу: і зігріє, і дасть почуття ситості. Тому термос він оцінить, аби вибрати відповідний:

Вид термоса
Особливості конструкції та дизайну Призначення
«Куля» Витягнутої форми  Компактний варіант для гарячих та охолоджених напоїв. Зовнішня кришка служить склянкою
Універсальний термос  З широкою горловиною та бічною ручкою на корпусі Для збереження температури першої або другої страви, а також напоїв
Судковий термос З термоізоляційними (потовщеними) стінками Для гарячої їжі або охолодженого десерту
Термокружка Оснащена кришкою з клапаном Для тривалої підтримки оптимальної температури напою на свіжому повітрі

Важливо: тепло в колбі зберігається довше, якщо заповнити термос до верхньої позначки. У частково наповненому вмістові остигає швидше.

Читайте: Як вибрати термокухоль: 7 характеристик

Дощовик

У дощ і сльоту рятує — будь здоров! Вибирати є з чого: дощовик з тканини, що дихає, та водовідштовхувальним просоченням або поліетилену, моделі «пончо» або на застібці, різних кольорів та розмірів. До речі, плащ, що не промокає, часто надягають поверх об'ємного верхнього одягу, тому беріть його на розмір більше від того, який у діда. І дивіться на якість проклеювання швів. Саме ці місця становлять потенційний ризик протікання.

Тример або машинка для стрижки

Для особистого користування підійде вібраційна модель машинки для стрижки. Ножовий блок у неї знімний, можна регулювати довжину різання. Вона з легованої сталі, тому не іржавіє. Зазвичай, у таких пристроїв йдуть у комплекті 4 гребінці-насадки на 3, 6, 9 і 12 мм, мастило, щіточка для чищення та гребінець. Так що діда завжди можна буде підстригти та підголити так, як він хоче і тоді, коли захоче. А це суттєва економія на похід до перукарні. Та й вам є ще один привід зайвий раз зустрітися і поспілкуватися.

підрівнювати скроні машинкою для стрижки

З пристроєм для носа та вух дід і сам упорається. Покажіть тільки, як він працює з різними насадками. Такою машинкою підрівняти, підстригти та прорідити значно простіше. Вона легша і не така об'ємна. Та й у догляді не вибаглива: щіточкою змахнути волоски з насадки та й порядок. А якщо мити, то можна під струменем. Корпус не боїться вологи, тример добре захищений.

До теми: Як стригти бороду тримером: 5 кроків до бездоганного результату

Електробритва

Такий подарунок дідусеві на Новий рік — класика, що не старіє. Вибирають із двох різновидів.

  1. Фішка роторних електробритв полягає в «пливучих» головках різальної частини, які виконують обертальні рухи. Такі справляються навіть із запущеною та густою щетиною. Підходять для вологого гоління. Леза захищені сіточкою зі сталі, тому безпечні. А ножі, що самозаточуються, зголюють начисто, без порізів, перепусток і нерівностей.
  2. На відміну від роторних, леза сіткових електробритв рухаються зворотно-поступально з різним кутом нахилу. Завдяки цій особливості відбувається рівномірне захоплення волосків. Такі електробритви ідеальні для чутливої ​​шкіри, але не такі ефективні, якщо голити жорстку щетину.

гоління електробритвою

Цікава стаття: Електробритва або станок: що безпечніше і голить чистіше  — ТОП-7 фішок

Планшет

При виборі планшета краще відштовхуватись від розміру діагоналі дисплея. Вона архіважлива для людей похилого віку, адже на екрані від 11 дюймів комфортніше дивитися фільми. Бажано брати пристрій з роздільною здатністю 1920х1080, таке продукує Full HD. Тоді картинка буде різкішою, чіткішою, з насиченими кольорами та плавною кадрозміною.

дивитись фільми на планшеті

Висока продуктивність процесора —  на другому плані, якщо дідусь не грає. Для читання, перегляду роликів та спілкування у соціальних мережах достатньо процесора середнього рівня. Мінімальний обсяг оперативної пам'яті визначають за типом операційної системи. Наприклад, модель на Android з ОЗУ менш як 4 Гб пригальмовує, якщо відкрити кілька вкладок із ресурсомісткими додатками.

Дід оцінить пристрій, в якому можна налаштувати контрастність, яскравість і розмір шрифту, і є можливість активувати опцію захисту зору.

На замітку: ТОП бюджетних планшетів: 5 моделей, що заслуговують на увагу

Хімічна грілка

Її ще називають сольовою. Такий пристрій є герметичною місткістю із щільного поліетилену. Вона заповнена міцним сольовим розчином, у якому плаває каталізатор — пружина, невелика кнопка або пластикова паличка. Якщо натиснути на каталізатор, запускається кристалізація солі в розчині та виділяється тепло. Температура такої грілки у розігрітому стані досягає 50°C. Щоб повернути її у вихідний стан, загортають у тканинну серветку, поміщають у місткість із водою та кип'ятять 10 хвилин.

хімічна грілка гріє не гірше за рукавиці

Хімічна грілка безпечна для здоров'я та комфортна у використанні. Вона маленька, таку можна покласти в кишені або взуття, щоб зігрітися коли холодно.

Рукавички

Це, звичайно, не оригінальна ідея для подарунка на Новий рік, проте практична. Аби було тепло і зручно, а вибрати є з чого:

  • Рукавички з баранячої або свинячої шкіри з вовняною або хутряною підкладкою не пропускають вологу, служать кілька років і гармонійно поєднуються з кашеміровим пальто та пуховиком.
  • Утеплені вовняною підкладкою, замшеві, сидять на долонях як рідні. Правда, швидко починають лисніти й виглядають неохайно. Щоб відтягнути таку неприємність, купують щітки та спреї для чищення та догляду за замшевими виробами.
  • Рукавички з вовняного трикотажу — комфортні, але відволожуються в сльоту. Їх потрібно сушити за потреби.
  • Із синтетичного трикотажу із вовняним або хутряним утепленням добре гріють.

Підтримувальний пояс

Люди похилого віку часто страждають від хвороби в спині, які обумовлені віковими змінами опорно-рухового апарату, ослабленням м'язового корсета і хронічними захворюваннями, що знижують фізичну активність.

зігрівальний пояс для попереку

Якщо лікар рекомендує дідусеві носити пояс, що підтримує або зігріває, при загостренні радикуліту, люмбаго, затисканні нерва, такий аксесуар стане бажаним подарунком на новорічні свята. Щоб не розчаруватися покупкою, важливо уточнити розмір, а також важливі параметри ортопедичного виробу.

Домашній одяг

Комфортний одяг для дому, подарований до новорічного свята, стане найкращим вираженням любові та турботи про старшого родича. Поміж варіантів такого подарунка:

  • теплий велюровий або махровий халат, який зручно вдягати після душу;
  • спортивний костюм. Він практичний, якщо не обмежує рухів, не линяє і не деформується при пранні;
  • тепла піжама з флісу, фланелі, велюру — для комфортного сну та відпочинку.

Крім того, дідусеві до Нового року можна подарувати модний кардиган або жилет ручної в'язки, який чудово зігріває у холоди.

Відеореєстратор

Якщо дід автомобіліст, такий презент йому буде доречним. Звичайно, водій зі стажем має повне моральне право на скептичне ставлення до такого девайса, якщо два, а то й три десятки років керував вітчизняним автомобілем без камер, навігаторів та бортових комп'ютерів. Але він оцінить технології, які контролюють ситуацію на дорозі. Особливо у спірних моментах.

відеореєстратор у машині

Три параметри визначають якість відеореєстратора:

  1. Роздільна здатність зображення відповідає за чіткість зображення. Вона варіюється в цифрах від HD 720 p до 4K 2160 грн. Оптимальним варіантом стане пристрій з роздільною здатністю Full HD 1080 p.
  2. Кут огляду 120-140° цілком прийнятний для досвідченого водія.
  3. Об'єктив зі скляними лінзами не потріскається і не реагуватиме на перепади температури.

Важливо: чим простіше модель, тим надійніша. У пріоритеті — від виробників, що добре зарекомендували себе: Fujida, Muben, MIO, 2E та інших.

Розібралися, що подарувати дідусеві на Новий рік. Звичайно ж, список ідей для подарунків — невичерпний. Ми намагалися підібрати такі, що зроблять життя літньої людини більш насиченим, комфортним і яскравим. А ви пропонуйте свої варіанти та пишіть про них у коментарях.

До слова: Які бувають автомобільні відеореєстратори + 7 критеріїв вибору

Коментарі
Залиште коментар
Категорії