Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як стригти бороду тримером: 5 кроків до бездоганного результату

Дата публікації: 30.11.2021 12:23
Дата оновлення: 30.11.2021 12:23

Мода на бороди повертається. Багато зірок спорту та кіно час від часу змінюють свій імідж, відпускають волосся на обличчі. У цьому є не лише естетичний, а й духовний зміст. Недаремно релігійні діячі носять бороди.

Как стричь бороду триммером, подстригать усы машинкой

Бути модником — це здорово, але, щоб не виглядати дикуном, потрібно доглядати рослинність на обличчі, тому питання як голити та стригти бороду тримером завжди актуальне.

Опановуємо машинку для стрижки: Як правильно стригти машинкою: 4 найкращі зачіски та часті помилки

Підбираємо форму та довжину бороди

Догляду потребують як довгі, так і короткі бороди. Справді класні образи виходять, тільки якщо контури рослинності правильно сформовані. Для цього важливо врахувати геометрію обличчя, зростання та інші фактори.

Форма обличчя: типові варіанти

  • Кругле обличчя не завадить візуально витягнути. В такому випадку бакенбарди недоречні, зате на підборідді можна відпускати волосся довше.
  • Квадратне обличчя не прикрасить надто широка борода. Має сенс придивитися до варіантів з поголеними вилицями та рослинністю на підборідді.
  • Овальне обличчя — широке поле для експериментів. Заборони на форму бороди відсутні.
  • Прямокутне обличчя для барберів складніше. Довга борода може ще більше його витягнути, тому доречний голлівудський фасон.
  • Ромбоподібне обличчя — зручний варіант для охочих відростити борідку, зробити зовнішність більш збалансованою. З перевернутим трикутником аналогічна ситуація.

тример для бороди як користуватися, виходячи з типу обличчя

Таблиця відповідностей:

Форма обличчя
Фасон бороди
Кругла Еспаньйолка, бальбо, якір, шкіперська, козляча
Квадратна Шкіперська, острівець, якір, бальбо, російська
Прямокутна Качиний хвіст, короб, французька вилка, козляча
Зворотня трикутна Шкіперська, жабо, якір, бальбо
Ромбоподібна Якір, верді, бальбо, гарібальді, російська

Зростання, колір волосся та генетика

Чоловіка невеликого зросту навряд чи прикрасить об'ємна борода. Пишні варіанти — привілей статних чоловіків. При виборі об'єму також потрібно враховувати густоту та колір волосся. Блондинам частіше, ніж брюнетам, підходить густа рослинність. Ще один важливий чинник — генетика. Буває, що густа щетина росте лише на підборідді чи вилицях. Це також впливає на вибір фасону. Якщо в зоні гоління замість щільних рядів волосся — рідкий пушок, відрощувати бороду взагалі не рекомендується.

Якщо визначилися з фасоном, не поспішайте переходити до розділу, в якому описано, як стригти бороду, що заросла, тримером. Прочитайте спочатку про вибір побутового приладу для стрижки.

Топчик електробритв: Кращі електробритви — топ 5 моделей для чоловіків

Вибір тримера та насадки

Підстригати бороду доводиться досить часто. Можна раз на тиждень ходити в салон до барбера або користуватися машинкою для стрижки у своїй оселі. У другому випадку важливо знати, як правильно вибрати тример, щоб голити бороду самостійно. Переглядаючи каталог інтернет-магазину, варто звернути увагу на такі моменти:

  1. Живлення. Моделі на батарейках зручні тим, що при стрижці бороди не заважає провід, але менш потужні в порівнянні з тими, що працюють від розетки.
  2. Леза. Варіанти матеріалів: сталь, титан, кераміка. Кращі тримери зрізають волоски керамічними лезами. Проте важливо врахувати, що матеріал ножів дуже впливає на вартість техніки. Т-подібні леза функціональніші за прямокутні.
  3. Довжина стрижки. Мінімальна довжина часто менша за міліметр, хоча для підрівнювання бороди й 3 мм — нормально. Максимальна довжина може бути 7, 10, 15 мм та більше.
  4. Насадки. Тут два основні варіанти — кілька змінних насадок або одна регульована. Змінні надійніші, а регульовані дозволяють виставляти довжину стрижки з високою точністю, але цей функціонал може виявитися непотрібним. Добре, якщо в комплекті є спеціалізовані насадки для видалення волосків, що стирчать із носа та вух. Для цього виробники, до речі, пропонують спеціалізовані тримери.

як голити бороду тримером та орієнтуватися у насадках

Детальніше про вибір тримера: 10+ порад, який чоловічий тример краще вибрати для бороди та вусів

Підготовка бороди та вусів до стрижки

Перед тим як підрівнювати бороду тримером, приділіть трохи часу для підготовки:

  1. Промийте зону гоління теплою водою з шампунем або милом. Витріть її рушником.
  2. Просушіть та розчешіть бороду.

З вибором місця у квартирі, де зручно зістригати зайве, зазвичай проблем не виникає. Типовий варіант — у ванній кімнаті, над умивальником, навпроти великого дзеркала. За бажанням можна вибрати інше місце. Головне, щоб був гарний огляд та якісне освітлення. Також варто подбати про зручність прибирання зістрижених волосків.

як правильно голити бороду тримером

Для підрівнювання борідки знадобиться нехитрий арсенал: гребінець, тример або машинка для стрижки, шейвер або верстат для гоління.

Вибираємо прилад для гоління: Електробритва або верстат: що безпечніше та голить чистіше — ТОП-7 фішок

Як стригти бороду тримером: покрокова інструкція

Насамперед вибираємо насадку відповідної довжини. Чим вона довша, тим більш ощадний режим гоління. Далі вибираємо напрямок стрижки:

  • Знизу-вгору — якщо потрібно зменшити волоски до заданої довжини.
  • Зверху вниз — якщо необхідно прибрати волоски, що стирчать, трохи прорідити бороду.

Тепер переходимо до алгоритму як користуватися вдома тримером для бороди (варіант — видалення волосся, що стирчить, плюс проріджування).

  • Крок 1: зверху донизу проходимо тримером по всій площі бороди.
  • Крок 2: вистригаємо контур шиї. Підіймаємо підборіддя, починаємо від середини шиї, рівняємо контур спочатку в один, а потім в інший бік. Щоб не завалити лінію, підіймаємо її поступово, за необхідністю використовуємо прямий гребінець. Вбираємо залишки щетини перед контуром шейвером або верстатом. Висоту контуру шиї не рекомендується підіймати вище, ніж на 2 пальці над кадиком.
  • Крок 3: вистригаємо контури щік. Щоб витримати лінію, прикладаємо до бороди гребінець неробочою стороною. Все зайве вбираємо шейвером. При виборі висоти контуру щік орієнтуємося на межу природного росту волосся або на рівень, заданий у барбершопі. Борода має вийти симетричною.
  • Крок 4: формуємо вуса або зголюємо щетину над губою. Докладніше про стрижку вусів розповімо нижче.
  • Крок 5: розчісуємо бороду, і прибираємо тримером волоски, що стирчать. Але не захоплюємося, все одно зробити це ідеально не вийде.

Єдині ділянки, які проблематично впорядкувати самостійно, — між вухами та бакенбардами. У цих місцях складно вивести чіткі лінії, оскільки переднє дзеркало не покаже їх. Впоратися із завданням допоможе друге дзеркало.

Мандрівникам на замітку: Що краще — валіза або сумка на колесах: 5 розділів на допомогу при виборі

Як правильно стригти вуса тримером

Обсяг роботи в цьому випадку скромніший, підготовка простіше. Миємо вуса шампунем, зачісуємо їх гребінцем.

Переходимо до стрижки: коротшаємо волосся тримером з насадкою та задаємо форму вусів приладом без насадки.

Другий етап складний тим, що потрібно дотримати симетрію. Якщо з краю знімете зайвий міліметр — відповідний вус стане коротшим. З товщиною вусів аналогічна ситуація: можна легко зробити один тонкішим за інший. Однак з часом навички стрижки відточуються, помилок стає менше, вдається стригти вуса, що розрослися, тримером правильно — майже як у барбершопі.

Догляд за вусами такий самий, як за бородою. Їх миють шампунем, оздоровлюють олією. Довгим вусам надають форму воском.

Цікава стаття: Як вибрати компресор для авто: 6 основних параметрів

Лайфхакі, як користуватися тримером для бороди та доглядовою косметикою

Наведемо кілька лайфхаків, як стригти тримером для бороди, користуватися чоловічою косметикою:

  1. Тест-драйв тримера краще проводити з довгою насадкою. Обережний підхід не врятує від можливих помилок, але залишить шанс виправити невдалий результат.
  2. Перед зміною насадки вимикайте тример.
  3. Якщо бажаний результат — коротка щетина, не використовуйте жодних насадок.
  4. Регулярно обробляйте шейвером прикордонні зони на обличчі. З тижневою щетиною електроприлад не впорається, доведеться спочатку використовувати тример або голитися верстатом.
  5. Мийте бороду шампунем раз на 2-3 дні. Мийний засіб обов'язково має бути для чоловіків, без силіконів та сульфатів. Підійде шампунь загального плану. Чоловікам, які без фанатизму ставляться до своєї зовнішності, немає сенсу купувати спеціалізований засіб для бороди.
  6. Волосся на обличчі досить тендітне. Після душу не потрібно сильно терти його рушником, достатньо зібрати основну вологу. Якщо використовуєте фен, не пересушити волосся, нехай краще залишаться трохи вологими.
  7. Щоб борода була густа та красива, використовуйте після душу косметичну олію та щітку. Ще один плюс олії — приємний аромат.

На закінчення — кілька слів про популярні бренди тримерів. Серед побутових приладів, що активно рекламують, добре зарекомендувала себе техніка Philips і Panasonic. Якщо немає прихильності до статусних брендів, придивіться до продукції ТМ Remington. У цьому разі недорого — не значить погано.

Водіям на замітку: Що краще вибрати — планшет або навігатор: 5 підказок

Коментарі
Залиште коментар
Категорії