Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як завантажити словник в електронну книгу: гайд на 3 кроки та для 2 кейсів

Дата публікації: 29.11.2021 15:09
Дата оновлення: 29.11.2021 15:09

Тисячі книголюбів спантеличені тим, як встановити словники на Kindle та PocketBook. Це через високий попит на обладнання перелічених брендів. Розберемося, у чому різниця інсталяційних процесів у кожному з варіантів. 

Інтерактивні словники — найкращий помічник

Майже всі виробники рідерів пропонують перекладати слова та фрази одним клацом. З можливістю уточнити значення термінів, не тільки любителі читання, а й науковці почуватимуться справжніми поліглотами. Для активації додаткової корисної фічі потрібно встановлювати нові платформи на пристрій. Розглянемо детальний гайд для тих, хто хотів би розібратися у тому, як завантажити словник на Pocketbook, та активувати набір інструментів для професійного лінгвіста.

У скарбничку корисностей: Як змінити логін в Скайп, чи можливо це: 3 реальні варіанти для ПК, Android та iOS

Словники для електронних книг: які бувають формати

Завдяки інтерактивному словнику, користувачі позбавлені клопоту з перекладом. Попередньо встановлені та зовнішні платформи допомагають робити уточнення кожного невідомого слова. Наскільки швидко вдасться це зробити — залежить від читалки. Найчастіше книголюби стикаються з наступними форматами.

  1. EPUB. Це формат, який використовується провідними виробниками читалок, такими як Cybook, Onyx Boox та PocketBook. Майже всі цифрові книгарні приймають це розширення як основне. Як виняток — Kindle від Amazon. Переваги формату: адаптація тексту до екрана, зміна розміру або типу шрифту, додавання власних нотаток та підкреслень.
  2. MOBI/AZW. Крім Kindle, файли цього типу відкривають просунуті пристрої: InkPad 3, Onyx Boox Note, інші. Формат MOBI отримав свою назву від Mobipocket SA. Розширення AZW стало більш досконалим його доопрацюванням та дозволяє переглядати файли із цифровим захистом від незаконного використання (DRM).

З альтернативною функцією електронні книги стануть кращим навчальним посібником для тих, хто побажає покращити свої знання іноземних мов. Деякі словники працюють навіть тоді, коли підключення до Інтернету є нестабільним. Щоб знайти переклад конкретного слова або фрази, варто торкнутися пальцем екрана та утримувати деякий час. Вже за 2-3 секунди з'явиться вікно з перекладом, знайденим в одному зі словників.

Корисно знати: Устаткування для відеоблогера: 5 пристроїв без яких не обійтися

Як завантажити словник в електронну книгу: покрокова інструкція для чайників

Власникам рідерів PocketBook необов'язково обмежуватися словниками, вже наявними на купленому пристрої. Кожен користувач має право вибирати альтернативну платформу. Додавання нової програми складається з трьох простих кроків.

Крок 1 — пошук інсталятора

Перш ніж завантажити словник в електронну книгу, потрібно визначитися з версією лінгвістичної платформи (купити чи знайти безплатний аналог). Після отримання через Інтернет вибраного варіанта помістіть його на диск комп'ютера (розархівувати або завантажити безпосередньо). Далі потрібно законектити рідер з ПК, щоб відправити файл словника (розширення *.pbi) у внутрішню пам'ять пристрою (в кореневий каталог).

Крок 2 — процес встановлення

Від'єднайте рідер від ПК. Завантажений інсталятор з'явиться в останніх подіях. Запустіть процес та натисніть кнопку ОК, підтвердивши дію, яка продовжиться автоматично і, за наявності достатньої кількості вільного простору, завершиться менш ніж за 1 хвилину.

Крок 3 — активація

Останній етап — активація опцій по замовчуванню. Щоб обрати завантажений словник як базову версію, перейдіть до «Параметри» → «Мова» → «Доступні словники» та змініть позицію тригера.

Для книголюбів: Огляд планшета Huawei Mediapad T3: 5 параметрів, вартих уваги

Особливості установки словників

При покупці пристрою для читання користувачі шукають набагато більше, ніж планшет із програмою рідером. Великою перевагою для поліглотів вважається наявність додаткового словника. Розробники PocketBook та Kindle надали можливість його персоналізації. Ось таблиця порівнянь конкурентів:

Програма-читалка
Формати та переваги
Kindle TXT, PRC, MOBI, JPEG, AZW, PDF, та BMP (EPUB та FB2 доведеться конвертувати на ПК та завантажувати на пристрій через USB) 
PocketBook Reader 19 + CBR або CBZ, MP3 чи MP4 (всього 26)
Cool Reader Доступ до онлайн-каталогів OPDS, читання книг безпосередньо через Літрес

Лінгвістичні інструменти — важлива частина багатьох програм: читалки, редактори тексту, довідники та перекладачі. Для всіх представлених версій порядок кастомізації буде різним. Хоча основна послідовність кроків майже однакова. 

Після успішної інтеграції корисного інструменту користувач побачить додаткові пункти меню свого рідера. Розберемо у чому відмінності для двох найпопулярніших брендів.

На замітку: Топ-10 ігор для дітей на Андроїд 

Kindle

Майже всі інтерактивні інструменти від Kindle зручні у використанні та працюють без помилок. Інсталяція лінгвістичної програми може бути перспективною, хоча це специфічний процес, пов'язаний із підпискою на місячний тариф. Словники для цієї читалки — файли у форматі AZW/MOBI/PRC. Їх слід помістити в каталог «documents/dictionaries» на диску Kindle. Рідер цього бренду адаптовано для придбання книг через Амазон. Онлайн-магазин — головна директорія, звідки можна купувати літературу. Копіювати файли з ПК також дозволено, але відкриватися буде не кожен формат, як було згадано раніше. Зверніть увагу на наступне: 

  • необхідність реєстрації для отримання доступу до каталогу; 
  • більшість файлів пропонуються в архіві, під які має бути виділена окрема тека.

З продуктами від Kindle користувачі не лише зможуть купувати словники, а й використовувати кілька альтернативних методів розшифровування невідомих слів та фраз. Також є функція Page Flip та підлаштування аркушів під діагональ пристрою. Читання буде комфортним навіть при підключенні до бібліотеки через Wi-Fi.

Pocketbook

Альтернативним варіантом для книголюбів є ідея купити словники на Bookland.com. Пропозиція магазину включає медичні, юридичні, технічні та політичні версії. Найпопулярніші платформи оптимізовані під управлінські, економічні, фінансові, будівельні та обчислювальні цілі. Ця компанія пропонує словники за цінами від 5 до 20 доларів.

Інтерактивні словники Pocketbook найпопулярніші

Для власників Pocketbook як встановити словник явно не буде челенджем, хоча процедура вимагатиме вміння працювати з прихованими теками. Розархівований файл з розширенням *.dic files потрібно відправити через USB до папки «система»> «словники». 

Як видалити словник з рідера

Лінгвістична платформа може бути видалена так само як і будь-яка програма на пристрої. Популярний варіант — у ручному режимі. Це виглядає так: 

  1. Під'єднати читалку до ПК.
  2. Відкрийте системну теку, в яку встановлювали словники.
  3. Знайдіть зайвий файл та виберіть «Видалити».

Такому алгоритму є альтернатива — деактивація функції (у цьому випадку повторна інсталяція не потрібна). Вибір конкретного способу залежить від очікувань користувача та продуктивності його заліза.

Необхідність додавання та видалення інструментів лінгвіста — це те, з чим часто мають справу підковані користувачі, які не бажають обмежуватись імітацією паперової книги. Сучасні рідери мають багатонадійні функції, тому від додаткових можливостей навряд чи варто відмовлятися. Хоча перед тим, як додати потрібний словник, обов'язково вивчіть гайд інсталяції. Це дозволить уникнути казусів.

Для хакерів: Як дізнатися пароль від Wi-Fi: 4 рятівні варіанти

Коментарі
Залиште коментар
Категорії