Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вимкнути голосовий пошук Google на смартфоні — 5 функцій, залежних від деактивації безконтактного введення

Дата публікації: 26.11.2021 09:53
Дата оновлення: 26.11.2021 09:53

У більшості доповнень для Android частіше специфічні елементи управління. У Google переконані, що функціональність девайса спрощується з голосовими командами. Але активація такого інструменту не йде на користь старому залізу. Не кожен Android смартфон розрахований на комунікацію зі Smart Home та іншими платформами.

Безконтактне введення — сучасна фішка

Через наявності додаткових опцій, деякі програми стають «важкими». Для слабших пристроїв рішення прибрати голосове введення — найкращий спосіб звільнити місце та прискорити апарат. Хоча потрібно врахувати, що відсутність безклавіатурного набору вплине на наступне: 

  • уточнення погоди за допомогою асистента,
  • безконтактне управління особистими зустрічами чи календарем,
  • активація функцій розумного будинку,
  • безконтактні команди при прослуховуванні музики та вмиканні відео,
  • побудова маршрутів до найближчої піцерії або кафе через запис голосу.

Безумовно, особистий помічник від Google відповість навіть на філософські питання. Розумний бот ефективний при пошуку стоматолога, виборі кінотеатру, замовленні їжі додому. Зверніть на це увагу, перш ніж вимкнути голосове введення Google. 

На тему: Як збільшити звук на ноутбуці: 3 варіанти дій та 5 актуальних програм

Відключаємо голосове введення Google 

На Андроїд є кілька голосових асистентів, кожен зі своїми фішками та способами деактивації. Оскільки ОС зібрана фахівцями Google, більша частина попередньо встановленого пакетного програмного забезпечення складається зі служб та додатків відповідного розробника. Хоча це не вирок.

OK Google — вимкнення

Якщо не подобається OK Google, як вимкнути та встановити альтернативну голосову платформу не буде завданням з кількома змінними. Справедливо наголосити, що це не єдина команда для безконтактного введення, яку доводиться деактивувати користувачеві-початківцю.

Google Talkback — ще один голосовий сервіс в операційній системі Android. Цей інструмент активовано за замовчуванням. Система діє як помічник для людей з обмеженими можливостями. Для рядових користувачів функціонал не особливо зручний тож багато хто намагається з'ясувати, як відключити голосовий помічник Google, щоб не доводилося бачити непотрібні підказки.

Корисний аксесуар: Apple Watch 7: огляд та 4 фішки на додачу

Як відключити голосовий помічник Google Assistant — 3 способи

Сервіси Google Асистент запускаються на смартфоні або таблеті з Android 5.0 чи вище. У разі, коли функція не потрібна та уповільнює апарат, виходом із ситуації вважається наступне:

  1. Вимкнення непотрібної функції через спеціальну панель
    Щоб вимкнути Асистент, запустіть програму Налаштування (тапніть меню «Додатково» у правому кутку). Далі — логічний та інтуїтивно зрозумілий шлях потребує кількох клаців по підменю.
    Як результат — має з'явитися новий екран, розділений на вкладки, включаючи помічника. У самому низу останнього підменю є список пристроїв, на яких функціонал активний. Виберіть Телефон для деактивації. Вимикач дає можливість в 1 клац повернути помічника назад. 
  2. Видалення фічі та всіх даних з кешу
    Асистент видаляється стандартним способом (через вбудований інструмент «Налаштування» → «Програми»). Така «деактивація» є найрадикальнішою. 
  3. Відключення через мікрофон 
    Тут все ще простіше — в меню «Дозволи мікрофона» деактивуємо програму Google.

На замітку: Як почистити навушники: 4 універсальні способи

Навіщо вимикати голосові фішки?

Google Асистент вважається наступником служби Google Now. Здатність функціоналу інтерпретувати так звану природну мову набагато вища, ніж в аналогічних сервісів. Хоча помічник далекий від досконалості. Для запуску програми знадобляться такі технічні можливості:

ОС 
Android 5.0 і вище
Розмір доступної пам'яті на пристрої  Від 1,4 Гб 
Версія програми Google  6.13 і вище

Система постійно навчається, місяць за місяцем розуміє все більше слів. Але це потребує ресурсів, пов'язаних із кешуванням. Не всі юзери готові на це та віддають перевагу стандартному введенню з клавіатури. Саме тому гайди для тих, хто побажав розібратися, як вимкнути голосовий пошук, — досить популярні. 

Головне про практичність: Кращі компактні смартфони: топ 5 моделей

Android — єдина операційна система для якої є можливість замінити програму автоматичного введення на зовнішній альтернативний варіант. Кортану не можна замінити у Windows, а Siri — у macOS та iOS. Хоча алгоритм трохи заплутаний і перед тим, як відключити голосове введення Google, новачкові слід уважно вчитуватися в гайд, завдання виконуване. Якщо комусь ближча клавіатура, це неодмінно варто зробити. 

Для хакерів: Як приховати IP-адресу: 5 випробуваних прийомів

Коментарі
Залиште коментар
Категорії