Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як почистити силіконовий чохол від жовтизни: 7 робочих технік

Дата публікації: 24.11.2021 15:33
Дата оновлення: 20.06.2023 14:59

Чохольчики із силікону мають попит. По-перше, вони відносно недорогі, по-друге, тактильно приємні, по-третє, не приховують градієнти, «гра» відблисками та інше, ніж багатий дизайн телефонів.

Одна біда: чохол з часом з прозорого стає каламутним, жовтуватим, що виглядає не естетично і неохайно. Не поспішайте його викидати, користуйтеся перевіреними методами, як боротися з потемнінням і відбілити силіконовий чохол. Швидко, без псування виробу і з відмінним результатом. 

Пожовтів силіконовий чохол: причини 

Цей матеріал з мікропорами, куди набивається бруд, пил, жир, піт. В результаті чохол набуває брудного жовтувато-коричневого відтінку. Крім того, силікон окислюється під дією кисню, може змінювати колір через активну дію сонячних променів. 

Якою б не була причина втрати прозорості, є безліч хитриків, як без проблем прибрати жовтизну з силіконового чохла. Але спершу спробуємо його помити.

Корисно знати: 6 причин, чому смартфон швидко розряджається

Як відмити силіконовий чохол від забруднень

Силікон не псується від води, добре переносить високі температури та не вступає в реакцію з хімічними речовинами, а значить, можна експериментувати зі способами його очищення. Що можна використовувати з підручних засобів: 

  • Вологі серветки
    Усувають пил, поверхневий бруд. Добре справляються зі свіжими плямами. Підійдуть гігієнічні, дитячі та для оргтехніки (наприклад, 2E-SK100WSM). До складу останніх, крім іншого, входять активні мийні засоби, що допомагають боротися з брудом і жиром. Тому бонусом до чистої поверхні чохла буде відсутність у ній бактерій. Натріть попередньо змочену в теплій воді накладку шматком мила і добре промийте після обробки. 
  • Господарське мило 
    Має очищальні та дезінфекційні властивості. Тому бонусом до чистої поверхні чохла буде відсутність у ній бактерій. Натріть попередньо змочену в теплій воді накладку шматком мила і добре промийте після обробки.
  • Рідке мило
    Розбавляємо невеликою кількістю теплої води. У мильно-водний розчин занурюємо накладку і чекаємо 30 хв. Потім промиваємо виріб під водяним струменем і протираємо насухо. Достатньо нанести пару крапель на суху і чисту ганчірку або ватний диск і протерти ту частину поверхні, де є пляма.
  • Олія (рослинна, вазелінова)
    Усуває сліди від чорнил, фарб, фломастерів. Достатньо нанести пару крапель на суху, чисту ганчірку або ватний диск і протерти ту частину поверхні, де є пляма.

Чим відмити силіконовий чохол від забруднень

Прибрати сліди від кольорового і простого олівця, ручки допоможе канцелярська гумка. Потріть нею чохла, де залишилася мітка. Коли забруднення видалені, саме час приступити до повернення накладки первозданного прозорого вигляду.

Стаття на допомогу: Що робити, якщо телефон впав у воду 

Як відбілити прозорий чохол

Пропонуємо 7 популярних способів, які вже випробувані користувачами та принесли позитивні результати. Рекомендуємо всі заходи з відбілювання виробу проводити в рукавичках. Більшість засобів можуть агресивно впливати на шкіру рук, викликаючи сухість, подразнення. 

Сода 

Насипаємо пару ложок у миску. Для кращого нанесення можна крапнути небагато води, а щоб посилити очисну дію — нашатирного спирту. Потім: 

  1. Все перемішуємо і губкою наносимо на чохол. 
  2. Тремо абразивною сумішшю без зайвих зусиль, щоб на виробі не з'явилися подряпини.
  3. Чекаємо хвилин 15-20 і добре промиваємо накладку водою.

Як відбілити прозорий чохол содою

Спирт 

Можна взяти етиловий, 96-відсотковий, який продається в аптеках для медичних цілей. Або використовувати спиртовмісні гелі, спреї (наприклад, що чистять оргтехніку). У першому випадку змішуємо спирт і воду в рівних пропорціях, у другому використовуємо як є, всі необхідні домішки вже передбачені у складі. Залишається вмочити ватяний диск або бавовняну ганчірочку в спиртову суміш і протерти чохол з усіх боків. 

Спаде у догляді за оргтехнікою: Як прибрати подряпини на пластиці ноутбука: 2 хороших способи

Рідина для зняття лаку

Потрібен шматочок вати, трохи водички, невелика піала та головний компонент — рідина-розчинник. Далі: 
 

  • беремо ватний диск, 
  • капаємо на нього трохи розчинника, 
  • обтираємо накладку з внутрішньої та зовнішньої сторони. 

Як прибрати жовтизну з силіконового чохла за допомогою рідини для зняття лаку

Надовго залишати подібний розчин на чохлі не потрібно. Як тільки обробили всю поверхню, відразу ж «купаємо» аксесуар у підготовленій мисці з водою. 

Повторюємо процедуру очищення 2-3 рази. 

Зубна паста 

Вибираємо білу, без кольорових вкраплень, якщо не хочете до жовтизни додати ще червоно-зелені-сині цятки. Можна використовувати звичайну або з властивостями, що відбілюють.

Як відбілити силіконовий чохол зубною пастою

Порядок дій:

  • Пару «горошин» пасти видавлюємо на губку (можна взяти звичайнісіньку для миття посуду) або зубну щітку. 
  • Ретельно розтираємо пасту по чохлу (не забуваємо про верхні/нижні та бічні закруглені частини).
  • Залишаємо на 10-15 хвилин і промиваємо накладку під струменем.

Розв'язуємо проблему: Що робити, якщо не включається телефон 

Відбілювач

Підійде порошкоподібний або рідкий. Попередньо варто розбавити його водою в пропорціях 1 до 10. Отриману суміш нанести на ватний диск і від початку до кінця, з обох боків, обробити чохол. 

Якщо жовтизна залишилася, можна ненадовго замочити виріб у розчині, що відбілює. Достатньо витримати пів години. Потім сполоснути чистою водою. 

Лимонна кислота

Добре розчиняє бруд, до того ж лимонка має властивості, що відбілюють. Що потрібно робити, якщо пожовтів силіконовий чохол (припустимо, EF-QA325TTEGRU): 

  1. Насипаємо пару ложок лимонної пудри в піалу, тарілку з бортиками, іншу місткість. 
  2. Додаємо воду і перемішуємо до отримання однорідного розчину. 
  3. Обмочуємо в суміш ватку, ганчірочку і протираємо чохол-накладку.

Як відбілити прозорий чохол лимонною кислотою

Промиваємо виріб і оцінюємо результат. 

Бензин 

Вибираємо паливо з високим ступенем очищення. Є спеціальні варіанти, що використовуються для заправки запальнички, пальника, паяльної лампи та інше. Додаткове призначення таких засобів — видалення жирних і маслянистих забруднень. 

Як очистити силіконовий чохол бензином

Кілька крапель очищеного бензину наносимо на ватний диск або безворсовий шматочок тканини. Протираємо поверхню чохла. Додатково можна промити накладку в мильному розчині та сполоснути. Позбутися бензинового запаху допоможе нашатир.  

Чим не можна відбілювати силіконові чохли? 

Щоб уникнути пошкодження виробу, краще відмовитися від використання: 

Засіб
Причина 
Розчинники з ацетоном  Ацетон добре справляється з очищенням складних забруднень і знежиренням поверхні. Але при високій концентрації може викликати подразнення шкіри. Враховуючи, що телефон у чохлі знаходиться в руках, краще використовувати для відбілювання накладки рідину для зняття лаку, що не містить ацетон 
Хлоровмісні препарати Хлор буквально «роз'їдає» забруднення, що в'їлися. Разом з тим при тривалому контакті може зіпсувати колір і пошкодити силіконову накладку для смартфона 
Жорсткі щітки

Металеві скребки для посуду або наждачка може і «зішкребуть» брудно-жовтий шар, але разом з ним пошкодять матеріал, залишивши на ньому подряпини та борозенки

Тепер ви точно знаєте, чим відбілити силіконовий чохол, а що краще не застосовувати. У будь-якому випадку, перш ніж експериментувати з очищенням, випробовуйте речовину на невеликому шматочку накладки. Так переконаєтесь, що очищальна суміш не «роз'їсть», не подряпає або іншим чином не пошкодить чохол.

Декілька надійних способів: Як прибрати подряпини з екрана телефону: 5 кращих приймачів

Коментарі
Залиште коментар
І
05.03.2023 20:51

Никакого эффекта не дали с точки зрения возвращения к прозрачному состоянию пожелтевшего чехла. Ни зубная паста, ни сода, ни отбеливатель, ни все вместе.

О
06.03.2023 09:23

У меня сработали варианты с лимонной кислотой и жидкостью для снятия лака. Может еще от чехла зависит.

O
31.01.2023 18:39

Чехол не пробовала, а вот силиконовую менструальную чашку отбеливаю до состояния новой в перекиси. На ночь погружаю в ванночку и утром она кристально чистая.

Категорії