Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як приховати IP-адресу: 5 випробуваних прийомів

Дата публікації: 27.07.2021 15:55
Дата оновлення: 27.07.2021 15:55

Якщо проявляєте активність в Інтернеті, напевно замислюєтеся, як уникнути стеження і розблокувати недоступні web-ресурси. Рішення є, і воно просте —  потрібно заховати свою оригінальну IP-адресу.  

Як приховати IP-адресу

Маскування IP — кращий варіант, щоб отримати анонімність, закрити персональні дані від хакерів або шахраїв, і користуватися цікавими вебресурсами, які недоступні в окремих куточках світу. 

У цій статті дізнаєтеся, які існують дієві шляхи, щоб обдурити систему, замаскуватися і сповна скористатися можливостями всесвітньої павутини. 

Корисна стаття: Як налаштувати віддалений доступ до комп'ютера в Windows 10, або 4 пункту до розгляду 

Навіщо ховати свою IP-адресу? 

IP-адреса — число, за яким розпізнаються ПК, ноутбуки або інші електронні гаджети, під'єднані до Інтернету. Тому за адресою дуже просто відстежити геолокацію. Але є дієві прийоми, щоб ухилитися від цього. Їх кілька. 

5 рішень, як зашифрувати свою адресу IP

  • VPN. 
  • Проксі-сервер. 
  • Tor-браузер.
  • Точка доступу на смартфоні. 
  • Публічна мережа Wi-Fi. 

Отже, з'ясовуймо, чи можна дієво заховати адресу. 

На замітку: Як підключити роутер до роутера по Wi-Fi або за допомогою кабелю LAN: інструкція в 6 розділах  

VPN: як приховати IP-адресу завдяки йому 

Найбільш зручний, швидкий і максимально надійний спосіб. Щоб перевірити, чи правда це, виберіть на просторах всесвітньої павутини відповідний VPN-сервер. Завантажте програму на пристрій, і знайдіть перелік (у вигляді списку або карти) доступних в додатку серверів. 

Виберіть відповідний сервер і клацніть його. Через кілька секунд має прийти повідомлення про підключення. Після цього з'явиться індикатор програми зеленого кольору або піктограма — це значить, що VPN підключений і до пристрою прив'язана віртуальна IP-адреса. Таким чином жодна система не розпізнає, де ви знаходитесь. 

Замаскувати IP-адреса через VPN-сервер

Як приємний бонус, VPN забезпечує відмінну швидкість, що виручає при завантаженні сайтів, фільмів, відео або великих файлів. У таблиці, поданій нижче, розглядаємо популярні VPN-сервери. 

Сервер 
Характеристика  Імовірність використання анонімізації 
Perfect-privacy.com  Відрізняється відкритими портами HTTP, web проксі та відкритими портами VPN. Має тунель, тимчасову зону, підтримує IP хостинг провайдера  99% 
Securevpn.pro  Серед головних відмінностей: порти відкритого типу, тимчасова зона, тунель, fingerprint  99 % 
Purevpn.com  Характеризується наявністю тимчасової зони, IP хостингу провайдера, fingerprint 99% 
Expressvpn.com  Порти web проксі, VPN, IP хостинг провайдера, тунель  99% 

У VPN багато переваг, серед яких: безпека, швидке з'єднання, великий вибір серверів. 

Якщо говорити про мінуси, вони стосуються безплатних програм (не всіх) з певними обмеженнями, повільним з'єднанням. Такі слабо захищають від хакерів, вірусів і інших погроз. 

Головне при виборі VPN —  віддавати перевагу перевіреному сервісу з хорошою репутацією і позитивними відгуками. Тоді користування буде максимально надійним і не завдасть жодного клопоту. 

Цікава стаття: Як підключити планшет до телевізора або монітора: 7 способів на всі випадки життя 

Проксі-сервер: як приховати IP — адресу з його допомогою 

Проксі-сервери служать перехідниками між користувачами та всесвітньою павутиною. Якщо хочете переглянути сайти, які відкриті тільки для певних країн, проксі виступить як перехідний місток. Він буде пересилати запит користувача на доступ до того чи іншого вебресурсу, приймати відповідь, а потім відправляти її назад. 

Проксі-сервер для приховування IP-адреси

Серед переваг проксі-серверів виділяють три найголовніші: забезпечення конфіденційності, прискорене завантаження контенту, фільтрування небезпечних сайтів. 

Недоліки проксі: вони повільні та не найнадійніші, адже не шифрують вашого вебтрафіку і не приховують активності. 

Щоб користуватися проксі, потрібно знайти оптимальний для себе сервер. Краще вибирати платні, через те, що безплатні не настільки безпечні і якісні. Після завантаження, проксі налаштовують в чотири кроки. 

  1. Для цього переходять в налаштування мережі. 
  2. Знаходять віконце «Ethernet» і клацають по ньому. 
  3. Далі в розширених налаштуваннях в ручному режимі налаштовують проксі. 
  4. Вводять необхідні дані: ім'я хоста і порт. 

Якщо все зроблено вірно, і ви успішно встановили проксі, тоді прийде повідомлення про збереження налаштувань. 

ТOR браузер 

Підійде користувачам, які шукають способи, як приховати IP-адресу на комп'ютері й хочуть забезпечити конфіденційність на шару. Tor надійно приховує IP-адреса користувачів, оскільки пропускає трафік через кілька кодувань. Однак є один недолік: браузер здійснює операції повільніше. Якщо хочете тільки зберегти конфіденційність, заходячи на сайти, Tor —  якраз відповідний варіант. 

Щоб успішно користуватися браузером, його завантажують на ПК. Коли Tor встановлено, запускають і натискають значок «Увімкнутися». Після цього доступ до браузера буде відкритий. Потім знаходять функцію «Налаштування безпеки» і натискають значок «Високо». Він забезпечує максимальну конфіденційність. Далі можете сміливо йти в Інтернет. 

Приховати IP-адреса з ТOR-браузером

З мінусів: Tor повільно завантажує контент (особливо відео та аудіо). З ризиків: браузер не гарантує стовідсоткового захисту. Особливо, якщо вирішите відвідати даркнет. Ця частина Інтернету взагалі не регульована, тому навіть Tor не вбереже від ризиків. 

Досвідчені користувачі радять використовувати Tor разом з VPN.Така комбінація забезпечує високим процентним вмістом безпеку, анонімність і якісну роботу. 

Пізнавальна стаття: Як звантажити музику з Youtube: 12 хороших сервісів для ПК і смартфонів 

Точка доступу на смартфоні: як приховати IP-адресу

Цей спосіб практичний і швидкий. Але мінус в тому, що він годиться тільки для тимчасових операцій. 

Маскуватися через точку доступу вигідно, якщо потрібно, наприклад, зробити покупку в інтернет-магазині, при цьому не пов'язуючи транзакції з оригінальним IP. Але якщо хочете більшого, з цим варіантом вам не по дорозі —  новий IP не приховує місцеперебування і, відповідно, не дає доступ до контенту з геоблоку. 
 
Приховати IP-адресу через точку доступу на смартфоні 

Активувати ТД (точку доступу) —  просто. Для цього відкривають на пристрої налаштування. В налаштуваннях ТД вказують SSІD і пароль. Запускають, щоб був активний. 

Цей прийом ризикований, тому що не гарантує захисту, конфіденційності та не приховує вашого географічного становища. Є ризик стати мішенню для вірусів або шахраїв. Такий спосіб краще використовувати тільки для швидких операцій. 

Публічна мережа Wi-Fi: як приховати IP-адресу 

Вважається ризикованою, оскільки не захищає від хакерських зломів, вірусів і інших кіберзагроз. Публічною мережею (ПС) краще користуватися в крайній потребі. При використанні ПС провайдер прив'язує IP-адресу до пристрою. 

Щоб скористатися, активують на пристрої Wi-Fi. Відкривають перелік активних мереж, приєднуються до доступної та користуються. 

 Приховати IP-адресу за допомогою публічної мережі Wi-Fi

З плюсів: можна прямо в закладі швидко зайти в Інтернет через Wi-Fi. При цьому вас буде важко відстежити, адже до мережі під'єднані в той же самий час інші користувачі. З мінусів: громадська мережа Wi-Fi не допоможе обійти геоблокування. 

Тепер знаєте, як можна заховати IP-адресу і як скористатися кожним з перерахованих прийомів. Але пам'ятайте, що сьогодні найбільш надійним і перевіреним все-таки вважається VPN. У будь-якому випадку користуйтеся тільки тим, який перевірений, безпечний і зручний саме для вас. 

До слова: Способи віддаленого управління Android-пристроєм: 5 безплатних програм 

Коментарі
Залиште коментар
Категорії